29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARHIVA SIPA IN CAMPUL TACTIC - Arhivele SIPA nu au fost predate la Arhivele Nationale de ministresa Monica Macovei, asa cum s-a dispus prin HG 127/2006. De 10 ani arhivele SIPA zac in sediul ANP, pazite chipurile de SRI. Uluitor, Ministerul Justitiei a transmis in 2005 asociatiei SoJust fondata de Vasilica Danilet ca SIPA a fost introdusa in Strategia Nationale Anticoruptie 2005-2007. Cititi istoria celui mai mare furt de la Justitie (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

17 May 2017 19:59
Vizualizari: 27952

Secretul arhivei SIPA – DGPA este detinut de tripleta Macovei –  Danilet – Dumitriu, care in timpul mandatului de ministru al Justitiei al Monicai Macovei (29.12.2004 – 5.04.2007) a avut acces direct la arhiva SIPA, pe care a inventariat-o. Despre tainele arhivei SIPA s-au diseminat in decembrie 2005 informatii de la MJ catre asociatia Societatea pentru Justitie - SoJust, infiintata de Cristi Vasilica Danilet, consilierul personal al lui Macovei.

In primavara lui 2007, cu putin timp inainte de a fi debarcata din functia de ministru al Justitiei, Monica Macovei a dispus prin ordinul 185/2007 formarea unei comisii de evaluare a continutului arhivei SIPA, compusa din procurorul Paul Dimitriu si judecatorul Cristi Danilet, consilieri ai acesteia. Comisia de inventariere a arhivei DGPA a finalizat procedura de inventariere, si urma sa prezinte ministrului justitiei, Monica Macovei, propunerile privind distribuirea fondurilor de documente constituite in urma acestei activitati.


Anterior acestei comisii, in primul an de domnie al ministresei Macovei – 2005 continutului arhivei SIPA fusese deja analizat de o echipa de experti ai Ministerului Apararii, constituita la ordinul lui Macovei. Uluitor, date ample despre rezultatele auditului efectuat de comisia MApN au fost furnizate catre Societatea pentru Justitie SoJust fondata de Cristi Vasilica Danilet, prin intermediul consilerului lui Macovei – Mihai Pruna (fratele Ralucai Pruna fosta ministresa la Justitie in guvernul tehnocrat Ciolos).

Prin adresa MJ nr. 113.595/ 14 decembrie 2005 (adresa integrala o puteti citi atasata la finalul articolului) consilierul MJ, Mihai Pruna, a informat Asociatia SoJust despre rezultatele controlului efectuat de expertii de la Aparare in arhiva SIPA. Din adresa reiese ca la cererea Monicai Macovei o echipa de experti ai Ministerului Apararii a realizat un audit privind resursele umane si financiare ale DGPA - SIPA. Auditul a fost comunicat Comisiei Europene, in cadrul Adendumului pentru perioada iulie - septembrie 2005 la Raportul de tara pe 2005. A reiesit ca la DGPA - SIPA s-a diminuat simtitor procentul fostilor ofiteri de securitate de la 40% in 1997, la 15% in septembrie 2005. Auditul a inventariat activitatea din perioada ianuarie 2004 - martie 2005 a serviciului si s-a derulat imediat dupa inlocuirea fostului sef al DGPA, Ovidiu Stoian, cu procurorul Doru Dobocan.

Trebuie amintit ca prin HG 637/2004 fostul Guvern Nastase a demilitarizat SIPA si a reorganizat-o sub denumirea de DGPA – Directia de Protectie si Anticoruptie din subordinea MJ.

Foarte important: in finalul adresei MJ nr.113.595/ 14 decembrie 2005 (vezi facsimil) se mentioneaza: “Ca urmare a demilitarizarii sistemului penitenciar romanesc, transformarea DGPA intr-o structura civila a devenit o necesitate si o cerinta a Strategiei Nationale Anticoruptie 2005-2007, aprobata prin HG nr. 231/01 aprilie 2005. De asmenea, aceasta transformare este un angajament asumat in Documentul de Pozitie Comuna a Uniunii Europene, semnat la data de 08 decembrie 2004”.

Aceasta mentiune din finalul adresei ne trimite cu gandul la faptul ca arhiva SIPA a fost exploatata de servicii, in special de SRI, in cadrul strategiei regimului Basescu de formare a “campului tactic” in Justitie, sub pretextul luptei anticoruptie.

Macovei nu a predat arhiva SIPA conform HG 127/2006

La 30 iunie 2006 prin comunicatul din 30 iunie 2006 (vezi documentul atasat la finalul articolului) Ministerul Justitiei condus de Monica Macovei anunta: COMUNICAT - Procesul de desfiintare a DGPA s-a incheiat - Comisia de inventariere a patrimoniului Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie si-a finalizat activitatea si a predat baza logistica Administratiei Nationale a Penitenciare, potrivit prevederilor HG 127/2006. Comisia de inventariere a arhivei DGPA a finalizat procedura de inventariere, urmand sa prezinte ministrului justitiei, Monica Macovei, propunerile privind distribuirea fondurilor de documente constituite in urma acestei activitati.

Numai ca HG 127/2006, privind desfiintarea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie din subordinea Ministerului Justitiei, publicata in Monitorul Oficial nr. 125 din 9.02.2007 prevedea pe langa desfiintarea serviciului, la art. 2: “arhivele si documentele in lucru, apartinand Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie, vor fi inventariate si preluate de catre o comisie speciala, constituita prin ordin al ministrului justitiei... Comisia prevazuta la alin. (3) va preda, potrivit ordinului ministrului justitiei, cu avizul conform al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, arhivele si documentele preluate, catre Arhivele Nationale, institutiile din sistemul de aparare, siguranta nationala si ordine publica, prin protocoale incheiate intre aceste institutii si Ministerul Justitiei.”

Numai ca HG 127/2006 nu a mai fost respectata, in sensul ca arhiva nu a fost predata catre Arhivele Nationale si institutiile din sistemul de aparare si siguranta nationala, ci a fost depozitata in doua camere din sediul central al Administratiei Nationale a Penitenciarelor din Bucuresti, aflata in subordinea MJ.

Potrivit raspunsului oferit de Administratia Nationala a Penitenciarelor la data de 15 mai 2017 catre jurnalista Antena 3 Ana Maria Roman se confirma ca arhiva SIPA se afla si in prezent la sediul ANP desi trebuia predata in urma cu 10 ani la Arhivele Nationale, conform HG 127/2006:

Urmare solicitarii dvs inregistrata la ANP cu nr. 200124/15.05.2017 va comunicam urmatoarele: Arhiva fostului Serviciu Independent pentru Protectie si Anticoruptie se afla intr-un spatiu securizat al ANP, sub sigiliul Ministerului Justitiei, iar modul si conditiile in care se face accesul in acest spatiu sunt stabilite exclusiv de Ministerul Justitiei...” - (vezi facsmil).

Concluzia care se impune este ca de la Monica Macovei incoace, arhiva SIPA nu a fost predata conform cerintelor HG 127/2006, iar cine nu s-a conformat a incalcat legea si ca atare poate fi suspectat legitim ca a folosit arhiva in interese necunoscute. Fiind vorba de informatii clasificate, putem vorbi aici de incalcarea legii priivnd regimul documentelor clasificate si de posibile raspunderi privind incalcarea regimului secretului de stat.

Din pacate, nimeni nu a vrut sa ii traga pe vinovati la raspundere si este foarte posibil ca informatiile din arhiva SIPA sa fi fost folosite de SRI in cadrul Strategiei Nationale Anticoruptie 2005-2007 in baza careia prin Hotarari secrete ale CSAT s-a decis perfectarea de protocoale secrete de colaborare SRI – PICCJ pe dosarele penale.

Mai multe date despre istoria arhivei SIPA aflati din articolul publicat de Razvan Savaliuc in ziarul ZIUA din 14 mai 2007, pe care il reiteram integral in continuare:

FURT LA JUSTITIE

*Doua camere pline cu dosare despre magistrati au fost tinute la obroc de ministrul Macovei pana in ziua debarcarii sale *Oamenii de incredere ai lui Macovei au "filmat" toata documentele incepand chiar cu ianuarie 2005 *Arhiva SIPA - DGPA se afla si azi intr-un sediu al Administratiei Penitenciarelor din subordinea Ministerului Justitiei, deoarece Macovei n-a predat-o, conform legii, institutiilor din sistemul de aparare nationala si Arhivelor Nationale *Macovei a vrut sa inhate abuziv si arhivele penale ale fostei Directii a VI-a a Securitatii, de la Cernica, gestionate de Directia Instantelor Militare din MJ *Deoarece generalul Dinuica, seful acestei directii, a refuzat-o, Macovei l-a dat afara din minister, cu tot cu birouri, cu de la sine putere

Monica Macovei a plecat din Ministerul Justitiei cu secretul arhivelor SIPA (serviciul secret al Ministerului Justitiei, a carei ultima denumire oficiala a fost DGPA - Directia Generala de Protectie si Anticoruptie). In pofida faptului ca a promis opiniei publice, chiar de la preluarea mandatului de ministru, in ianuarie 2005, ca va face un control la SIPA si va da publicitatii rezultatele acestuia, Macovei nu s-a tinut de cuvant. A facut controlul, prin oamenii sai de incredere care au "filmat" foaie cu foaie dosarele, iar apoi nu a mai suflat nici un cuvant presei, preferand sa tina secretele doar pentru interesele ei, pana cand a fost debarcata si a luat calea protectorului ei, Traian Basescu. In cazul in care Basescu nu va fi demis la referendum, Macovei va deveni sefa a Departamentului Juridic al Administratiei Prezidentiale.

Lui Macovei insa nu i-au fost suficiente doar arhivele SIPA, cu care pot fi santajati numerosi magistrati. Aproape nimeni nu stie ca Macovei a incercat cu insistenta in anul 2005 sa puna mana si pe valoroasele arhive, strict secrete, de la Cernica ale Directiei Instantelor Militare, directie dublu subordonata direct, atat ministrului Justitiei, cat si ministrului Apararii. La Cernica, dar si alte locatii, se afla arhivate sute de mii de dosarele penale de fond instrumentate pana in decembrie 1989 de fostele structuri ceausiste (Directia a VI-a de Cercetari Penale a fostei Securitati, ale fostei Militii si alte structuri) in care apar nume ale multor dintre personalitatile zilei, persoane care pot fi santajate cu date din cuprinsul acestui fond. Aceste arhive sunt gestionate de personal de la Aparare, intrucat Justitia militara este platita de acest minister, chiar daca Directia Instantelor Militare aparea si in organigrama Ministerului Justitiei. Cum generalul Dan Dinuica a refuzat-o, cu acordul fostului ministru al Apararii, Teodor Atanasiu (debarcat la dorinta lui Basescu in urma unui scandal fortat chiar de la Cotroceni), Macovei l-a zburat pur si simplu din minister, cu tot cu birourile Directiei aflate in cladirea INM, spunandu-i verde-n fata: "N-ati vrut sa colaborati cu mine, duceti-va la Armata!"

Tergiversarea ministeriala

Fosta ministra a Justitiei, Monica Macovei, a tinut arhiva SIPA - DGPA la cheremul ei, pana in ziua cand a fost debarcata, intarziind intentionat sa o predea institutiilor din sistemul de aparare nationala si Arhivelor Nationale, asa cum s-a stabilit expres prin HG nr. 127/2006. Respectiva Hotarare de Guvern prevedea ca pana la 30 iunie 2006 sa se constituie o comisie speciala, numita prin ordin al ministrului Justitiei, care sa predea arhivele si documentele in lucru ale DGPA, cu avizul conform al CSAT, catre Arhivele Nationale si institutiile din sistemul de aparare, siguranta nationala si ordine publica, pe baza de protocoale semnate intre respectivele institutii. Din iunie 2006 si pana la debarcarea lui Macovei de la carma MJ, arhiva SIPA a continuat sa zaca la sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si sa fie frunzarita de oamenii desemnati de Macovei. Desi a promis presei in ianuarie 2005 ca in urma unui controlul dispus la DGPA va da publicitatii un raport asupra miilor de dosare cu magistrati urmariti de SIPA, acest lucru nu s-a mai intamplat. Macovei a mintit intreaga natiune in privinta SIPA - DGPA, facand totul ca pretioasele arhive ale serviciului (cu care pot fi santajati numerosi procurori si judecatori sa dea anumite solutii in dosare) sa se afle la discretia sa, pe perioada cat spera ca va fi ministru, sub protectia presedintelui Traian Basescu. Macovei n-a renuntat la arhiva SIPA nici dupa ce presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, Viorica Costiniu, a acuzat-o public ca sa incapataneaza sa pastreze arhiva ca sursa de santaj si informatii.

Comisii la un an si doi ani dupa adevaratul control

Duplicitatea Monicai Macovei este demonstrata. In ianuarie 2005 ea a anuntat presa ca a dispus un control la SIPA si a promis opiniei publice publicarea raportului final. A fost doar praf in ochi. Dupa ce arhiva SIPA, compusa din doua camere de dosare, a fost rascolita la greu de oamenii de incredere ai lui Macovei, si citita din scoarta-n scoarta, ministresa a emis Ordinul 790/C/2006 prin care a desemnat, un an mai tarziu, o comisie de inventariere. Surse din interiorul MJ ne-au declarat ca aceasta comisie (ulterioara celei anuntate oficial de Macovei in ianuarie 2005) s-ar fi ocupat nu de aflarea continutului dosarelor, ci doar de inventarierea documentelor si clasificarea lor spre a fi impartite pe criterii de interes informativ/operativ in vederea stabilirii unei institutii potrivite a le prelua. Si ca inainte de aceasta comisie, deja arhiva fusele "filmata" fila cu fila. Iar datorita pretioaselor date gasite (fraude ale unor magistrati) nu s-a mai dat nimic publicitatii.

La 30 iunie 2006 - data limita pentru desfiintarea DGPA, ministerul condus de Macovei a anuntat presa ca "procesul de desfiintare a DGPA s-a incheiat", ca s-a finalizat procedura de inventariere a patrimoniului, "urmand sa se prezinte ministrului Justitiei, Monica Macovei, propunerile privind distribuirea fondurilor de documente constituite in urma acestei activitati". In fapt, nu urma sa se propuna nici un criteriu de distribuire a fondurilor documentare, intrucat abia anul urmator, cu mare intarziere, prin Ordinul nr. 185/2007, Macovei a binevoit sa dispuna constituirea unei comisii care sa analizeze documentele din arhiva. Comisia a fost alcatuita din cei mai fideli oameni ai lui Macovei: Cristian Danilet, consilier al ministrului (judecator la Tribunalul Cluj, detasat la MJ la cererea lui Macovei) si Paul Dumitriu (fostul sef al Corpului de Control din MJ) - care si-au dat recent demisiile - declarandu-se in dezacord cu noul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu. Danilet si Dumitriu au avut acces nelimitat la toate dosarele fostei SIPA, aflate azi la sediul ANP. Judecatorul Danilet ne-a declarat ieri ca nu a putut viziona decat o mica parte din dosare, intrucat volumul de munca este imens. Cei doi nu au mai apucat sa-si duca misiunea pana la capat. Cel mai probabil nici nu se intentiona asa ceva, intrucat comisia celor doi poate fi considerata doar o simulare de control, arhiva fiind in fapt filmata incepand cu ianuarie 2005, cand Macovei a anuntat presei declansarea controlului a carui rezultate nu le-a mai dat publicitatii.

Macovei a ravnit la arhiva Securitatii

Monica Macovei a dorit sa puna mana si pe arhivele strict secrete ale fostei Directii a VI-a a Securitatii, preluate de Ministerul Apararii in 1990 de la fosta Directie a Securitatii Statului, transformata pe atunci in SRI.

Macovei a insistat in nenumarate randuri, incepand cu 2005, sa preia la MJ fondurile arhivistice penale gestionate de instantele militare, desi potrivit legii si unei hotarari a CSAT, acestea trebuiau predate nu la MJ, ci la CNSAS, in masura interesului informativ. Ministerul Apararii (condus pe atunci de liberalul Teodor Atanasiu) care este depozitarul de drept al arhivei de la Cernica si alte locatii, a refuzat solicitarea abuziva a lui Macovei, indicandu-i acesteia circuitul legal al dosarelor strict secrete. Dosare care pot constitui o teribila arma de santaj. Ce nevoie avea Macovei, fost procuror ceausist, de asemenea arhive, in calitatea sa de simplu administrator al Justitiei!? Surse bine avizate despre continutul arhivelor ne-au informat ca acestea contin, printre altele, date despre personalitatile politice marcante ale partidelor istorice, care s-au opus regimului comunist, au fost condamnate abuziv pentru uneltire contra oranduirii socialiste sau au fost stramutate, deportate ori li s-au fixat domicilii fortate prin decizii abuzive ale fostilor capi ai Internelor. Personalitati care sub totura au fost obligate sa recunoasca lucruri care nu le-au facut sau sa semneze angajamente cu Securitatea.

Cine nu e cu mine, e impotriva mea

Pentru a pune mana pe arhiva, dar si pentru a desfiinta instantele si parchetele militare pe care nu le putea controla intrucat nu activau in subordinea ei directa (acestea fiind subordonate si Ministerului Apararii, cel care plateste drepturile salariale ale magistratilor militari), Macovei l-a chemat la ea in cabinet, in 2005, pe seful Directiei Instantelor Militare, generalul militar Dan Dinuica. Macovei i-a ordonat magistratului sa intocmeasca o fundamentare care sa cuprinda in principal desfiintarea instantelor si parchetelor militare. Generalul i-a replicat ca, potrivit legilor 303/2004 si 304/2004, magistratii militari sunt ofiteri activi ai Ministerului Apararii, iar instantele si parchetele militare au statut de unitati cu indicative militare, in organigrama Apararii. Macovei si-a dezvaluit si planul. Prima miscare era desfiintarea tribunalelor militare din Iasi si Timisoara, iar apoi cele din Cluj si Bucuresti. Ca raspuns, i s-a prezentat o nota de fundamentare in care se indica ca toate statele NATO au in armatele proprii justitii militare, precum si existenta unei hotarari a CSAT care consfintea acest lucru. Macovei vroia si decapitarea definitiva a Directiei Instante Militare, pentru a nu mai exista reprezentativitatea Justitiei militare la nivelul MJ si a putea purcede la desfiintarea directiei si instantelor militare, dar mai ales preluarea arhivelor.

Generalul Dan Dinuica l-a informat pe ministrul Apararii, Teodor Atanasiu despre intentia lui Macovei, care la randul lui a informat Parlamentul. Atanasiu a refuzat sa puna la dispozitia lui Macovei fondul arhivistic penal. Ulterior, asa cum se stie, Atanasiu a avut mari probleme, fiind debarcat de la sefia Apararii, in urma unui dosar penal fortat printr-o plangere a consilierei de imagine a lui Basescu. Atanasiu (suspendat de Basescu) a fost in final gasit nevinovat de procurori, dar nu mai fost repus in functie, Basescu reusind astfel sa-l elimine de la Aparare.

Macovei nu l-a lasat insa pe generalul Dinuica sa scape usor. I-a trantit verde-n fata: "N-ati vrut sa colaborati cu mine, duceti-va la Armata!" Apoi i-a pretextat ca INM (unde se aflau birourile Directiei Instantelor Militare) nu are spatiu suficient de activitate si ca ar fi bine ca aceasta directie sa-si ia catrafusele. "Duceti-va in Cismigiu!", i-a spus Macovei generalului. Ca atare, din februarie 2005 si pana la debarcarea lui Macovei, Directia Instantelor Militare (care functiona de la inceputul Justitiei militare in cladirea INM) a fost nevoita sa-si mute birourile la Ministerul Apararii. - Razvan SAVALIUC

* Cititi aici integral adresa MJ nr.113.595/ 14 decembrie 2005 catre Asociatia SoJust fondata de judecatorul Vasilica Danilet

* Cititi aici comunicatul MJ – Macovei din 30 iunie 2006 despre arhiva SIPA

Comentarii

# Jiji Jmecheru... date 17 May 2017 20:07 +21

Traian și Monica, un tandem infracțional care trebuie să își vadă liniștit de bătrânețe în Centrul de Educație Revoluționară „Jilava XXI”. Doamne ajută!

# celeron date 17 May 2017 21:36 +5

Fara indoiala, macovei, danilet chiar si basescu trebuie sa raspunda pentru magariile pe care le-au facut. La puscarie cu gasca asta! Convingerea mea fiind ca daca aceasta gasca nu ar fi existat si nu s-ar fi manifestat in halul in care s-a manifestat amarata noastra de tara ar fi ajuns destul de departe si nu am fi considerati europeni de mana a doua!

# obiectiva date 18 May 2017 10:05 +3

LEGEA PRIVIND RASPUNDEREA MAGISTRATILOR....va rog sa aveti in vedere ca o lege privind raspunderea magistratilor nu poate fi cu adevarat corecta, reala, IMPARTIALA si obiectiva, asa cum trebuie sa fie o LEGE, decat daca dreptul la actiune ar fi IMPRESCRIPTIBIL in cazul in care faptele comise de catre magistrati au condus la ARESTARE ilegala si la CONDAMNARE ILEGALA.... la pedeapsa cu inchisoare cu executare sau cu suspendare...LIBERTATEA UNUI OM ESTE cel mai important lucru din lume, ce ar fi VIATA, fara LIBERTATE ??? de ce am mai facut Revolutia din 1989 ??? - la fel trebuie sa fie si actiunea....CAZUL TUNDREA va spune ceva ??? si cate alte cazuri mai sunt in tara asta DEMONOCRATICA......... :eek: :eek: :eek: :cry: :cry: :cry:

# Pif date 18 May 2017 12:28 0

Din comunicatul MJ privind incheierea procesului privind desfiintarea DGPA, ar rezulta ca la data de 30.06.2006 prevederile art.2 al.1,2 si 3 din HG 127/2006 au fost respectate. Comisia de inventariere initiala, care a preluat ahiva predata pe baza de protocol de ANP, si-ar fi incheiat aparent treaba. Problema mare este in ce priveste respectarea prevederilor alin.4 al. art2 din HG-ul respectiv, comisia initiala neputand preda arhiva la Arhivele Nationale, institutiile din sistemul de aparare, siguranta nationala si ordine publica decat in baza unui ORDIN al MJ cu AVIZUL CSAT. Deoarece Macovei nu putea emite ordinul fara avizul CSAT, s-a bagat intr-o mare cetata chestiunea arhivei , ANP fiind din start doar un custode temporar...de vreo 11 ani.

# viktor date 19 May 2017 20:00 +2

Nu au curaj sa ceara raspunderea magistratiilor pt ca sunt plini de schelete in dulap si tremura de razbunarea lor ulterioara. ,,Faimoasa,, arhiva e demult curatata de dosare, ramanand cel mult ceva file ratacite despre vreun decedat...Macovei a trambitat ca va demonstra ca SIPA a facut politie politica si va arata arhiva. S-a razgandit ulterior, vazand-o ca pe o mana cereasca care a ajutat-o pe ea si pe seful ei sa stapaneasca justitia.In alta ordine de idei, nu e normal ca un lucrator de informatii sa aduca la cunostiinta factorilor (in speta ministru justitiei) ca X judecatoare sau Y procuror au relatii foarte apropiate cu reprezentanti interlopi, ca acesti beneficiaza de favoruri si clementa din partea lor?Asta nu se incadreaza la factori de vulnerabilitate ai magistratiilor? Chiar nu putem nici cu o floare sa-i atingem pe acesti supraoameni numiti magistrati?

# viktor date 19 May 2017 20:04 +2

Basescu a taiat la toti salarii si pensii, lor le-a marit, toti raspundem pt greseli facute in exercitarea profesiei, ei sunt intangibili, lor li se dau salarii si pensii, chiar li se plateste chirie si dupa pensionare, foarte mari pt actualul nivel al tarii. Acum daca se pupa in bot cu toti suspectii si inculpatii trebuie sa ne cerem scuze si sa inchidem usa ca i-am deranjat in viata privata? Cod deontologic nu mai au? Cred ca trebuie propusi la sanctificare din timpul vietii si sa-i socotim trimisii martienilor sau a lui D-zeu pe pamant, fara pata, mai presus de toate banuielile, dreptii dreptilor. Tara guvernata de mafia serviciilor si a justitie, ca vad ca cea politica pierde usor teren.In catedrala neamului trebuie construita o cripta in care sa imbalsamam cate un biet magistrat drept trecut in lumea si mai dreptilor si sa ne inchinam la ei prin capace de cristal ale cosciugelor.

# Ulieru date 6 February 2018 02:26 0

Arhiva SIPA avea peste 3.000 de dosare despre judecători .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva