CENZURA DE PE MAGISTRATRO – Judecatoarea Madalina Afrasinie: "A ajuns ca pe noi, judecatorii, sa ne deranjeze adevarul? Noi chiar suntem elita societatii?! Ne deranjeaza ca Luju povesteste intamplari reale, din profesie?" Judecatoarea Adina Daria Lupea: "Nu e frumos sa lasi mii de magistrati in aer pentru a proteja imaginea a unuia, doi, trei. Motivul aparent a fost ca s-ar fi scurs informatii de pe grup spre presa. Inchiderea grupului se datoreaza cenzurii"

Postat la: 16.05.2018 18:05 | Scris de: Elena DUMITRACHE | Accesari: 6076

Inchiderea de catre judecatorul Cristi Vasilica Danilet a grupului de yahoo Magistratro a starnit indignare in randul magistratilor. Si nu pentru ca se va duce dorul lui Danilet sau a altor cateva vedete din grup, ci pentru ca pe grupul respectiv, in trecut, existau dezbateri reale, fiind parte a grupului majoritatea judecatorilor si procurorilor care luptau pentru independenta Justitiei. Intre timp, noii administratori au cernut membrii grupului si i-au pastrat doar pe cei mai putini vocali si care nu deranjau prin pozitiile lor, existand membri care au fost scosi din grup si bagati din nou de mai multe ori, din diverse motive. Astazi se regreta istoria a ceea ce a fost grupul Magistratro. Si atat.


Acest lucru este confirmat chiar de doi dintre fostii membri ai Magistartro, astazi judecatoare care s-au facut cunoscute pentru pozitiile lor fata de abuzurile din Justitie si care au luptat ani la randul pentru independenta Justitiei si drepturile magistratilor. Nu sunt vorbe mari, cum ar spune altii, sunt realitati stiute de toti.

Judecatoarea Madalina Afrasinie (foto dreapta), presedinte al Sectiei a VI-a civila a Tribunalului Bucuresti si judecatoarea Adina Daria Lupea (foto stanga) de la Sectia penala a Curtii de Apel Cluj marturisesc ca au fost parte a grupului Magistratro, in trecut, insa au ales sa plece din acest grup, fie din cauza unor probleme, fie pentru ca cenzura manifestata in ultimul timp pe acest formum depasea orice limita.

De altfel, in dreptul cenzurii sunt trecute si pozitiile celor care citesc publicatii precum Lumeajustitiei.ro sau privesc posturi de televiziune precum Romania Tv sau Antena 3. Pentru unii membri, chiar administratori ai grupului acesta era un lucru rau, care atrage cenzura.

Si se pare ca a atras chiar inchiderea grupului caci, asa cum ne amintim, in ultimele postari, atat ale lui Cristi Vasilica Danilet, cat si ale lui Bogdan Mateescu, magistratii care citesc Luju nu sunt bine vazuti in acest grup.

Reactiile judecatoarelor Adina Daria Lupea si Madalina Afrasinie fata de decizia de inchidere a grupului Magistratro sunt absolut remarcabile, in opinia noastra, si le prezentam mai jos.

Iata postarea judecatoarea Madalina Afrasinie:

"Noi...chiar vrem reforma?

In loc de concluzii...

Si eu am fost membru al forumului "magistratro", proaspat desfiintat. Cred ca am fost si moderator al forumului(recunosc, Fl. Nita mi-a propus lucrul acesta, avand in vedere felul meu de a fi, de a spune lucrurilor pe nume dar si mizand pe faptul ca, fiind vorba despre o femeie, discutiile vor fi moderate), dar, date find problemele din viata mea, nu am mai intrat pe forum.

Citesc, insa, de cateva zile(pana la inchiderea forumului) niste mesaje care ma fac sa ma intreb daca noi chiar suntem elita societatii?!

Si eu sunt "consumator de antene si luju", pentru ca ce sa vezi, jurnalistii de acolo ne-au ascultat cand am avut ceva de spus si ne-au pledat cauza, atunci cand si-au dat seama ca, ceea ce noi spuneam nu era grav, ci foarte grav cu efecte directe in societate...

Cand am fost invitata la diferite emisiuni sau pentru a acorda interviuri, nimeni nu mi-a spus ca ar fi bine sa vorbesc despre "aia sau cealalta "

Ne deranjeaza ca Luju povesteste intamplari reale, din profesie?

Adica, a ajuns ca pe noi, judecatorii, sa ne deranjeze adevarul???

Ma uit si la Realitatea Tv, si la Romania Tv, dar si la canalele de muzica, desene animate sau filme...

Se spune despre noi, judecatorii, ca suntem persoane cu un limbaj ponderat.

Din pacate, ceea ce citesc ma face sa inteleg ca mai avem mult pana...departe...
In rest, voi continua sa vorbesc si sa acord interviuri ori de cate ori voi simti ca noi suntem in pericol, ca societatea este in pericol, pentru ca dreptul de a vorbi liber inca nu ne-a fost suprimat.

Si, prin aparitiile mele media nu urmaresc nici notorietate, nici sa fac istorie in tara asta si nici sa ocup vreo functie.

Aleg sa raman doar "doamna jude"

"Sshhh. Liniste. Democratia doarme"

Iata postarea judecatoarei Adina Daria Lupea:

"Niste colegi, foarte deontologi altfel de felul lor si extrem de draguti si colegiali cu orice parere contrara, pe care desigur nu au cenzurat-o niciodata au decis dupa 14 ani sa inchida un grup de discutii destinat magistratilor, pentru simplul motiv ca unii in urma postarilor de pe grup au devenit mai putin populari.

Motivul aparent a fost ca s-ar fi scurs informatii de pe grup spre presa. Tin sa spun ca eu am plecat de pe acest grup de vreo 8 luni, asa ca nu m-a mai interesat ce se discuta acolo. Oricum, mesajele erau cenzurate de administrator.

Insa nu e frumos sa lasi mii de magistrati in aer pentru a proteja imaginea a unuia, doi, trei care oricum au fost sau/si sunt persoane publice. Nici aruncatul pisicii in curtea altora nu e demn de lauda. De fapt, inchiderea grupului se datoreaza cenzurii.

Pacat de atatia ani si atatia oameni care nu au fost o secunda parte din jocurile altora.

RIP!

Oricum, personajele vizate s-au mutat demult pe facebook."


Comentarii

# binomul afrăsinie-dardeci date 16 mai 2018 20:44 -10

Doamna Madalina Afrăsinie a stabilit că ea deține adevărul. Dacă nu esti de acord cu ea înseamnă că te deranjează adevărul. Fain.

# unul din lumea cea mare date 16 mai 2018 20:55 +3

DINTR/O MARE FERICIRE MAI GASESTI 1% SI JUDECATORI PRINTRE MERMELITORI.acusilea se dau toti vitime ale lui coldea,dar executrau cu mare placere ORDINELE coldaului aleia cu mitoasa in cap.NU INTELEG DE CE NIMENI NU RECUNOASTE CA ONORABILUL JUDECATOR DOAMNA COSTINIU A ATRAS PRIMA ATENTIA ASUPRA SIMBIOZEI(ca cea dintre sarpe si vaca) sri justitie si a celor minjiti ai statului care SEMNAU DE BUNA VOIE LISTE DE SUBORDONARE,OARE DE CE MAI SINT INTRE MINJITII STATULUI???(cind legea/i foarte clara si indubitabila)

# Edelweiss – psychiatrist de Bukowina date 16 mai 2018 21:22 +5

Voiam să comentez dincolo, unde se cracănă Fanfaronul Nepereche și Bufon Inegalabil al Systemului Judiciar rrumânesc. Dar am zărit că acilișa e oleacă atmosfera mai respirabilă, așa că ia să zâc Io* Verde de Paris în față, cum mi se pare mie a fi bosumfleala Fanfaronului: comportament infantil, tipic de adolescent întârziat: „Nu mă mai joc, îmi iau jucăriile și plec”. Tulai Doamne, cred că Freud, Jung și Adler ar păli de invidie dacă ar afla că au ratat un asemenea specimen experimental. Cred că sinteza teoriei lor psihanalitice ar fi fost serios zdruncinată din temelii dacă l-ar fi avut drept cobai pe danileț - copchilaș smiorcăit la vârstă matură, - asta fiind prima dintre multiplele sale personalități. A doua, puțintel mai criptică, fiind cea de exemplar etalon al scrântelii psihopatologice de tip schizo-paranoid. Așadar, hai să-l analizăm oleacă pe Ilustrul, Augustul, Olimpianul Marchiz de Vatra Dornei, Conte de Colentina și Grof de Koloszvar – Cristi VasiRică Venturiano Danileț –

# E.R. date 17 mai 2018 12:27 +1

Să-ţi fie ziua bună şi viaţa senină...că bine-am mai râs, deşi e de plâns...!

# Edelweiss – psychiatrist de Bukowina date 16 mai 2018 21:23 +8

– pre numele lui din crotalia eliberată de SPCLEP. Ceea ce a comis netotul este expresia unui prag maxima la surescitării țâfnoșeniei „pă persoană fizică”. Prima la mânuță – confirmarea tendințelor sale autocratice, despotice, megalomaniace. Când citești Pruostiile debitate de schizo-copchilașul retard, gândul te duce către spița dinastică a imperatorilor romani scelerați – Tiberius, Caligula, Nero. Sunt sumedenie de elemente comportamentale - începând de la preferințele și afinitățile homo-pedo-zoofile, terminând cu tendințele paranoid-maniacale - ce pot trasa punți și arce peste timp între dinastia Sceleratică Imperatorilor romani și Ilustrul Saltimbanc al systemului judiciar românesc. Până și lamentația cea ipocrită a danileațului, de la suspendarea prin cenzură a unui mijloc de comunicare în masă, este similară, ca semnificație, celebrei expresii rostite de Nero: „Qualis artifex pereo”.

# Edelweiss – psychiatrist de Bukowina date 16 mai 2018 21:24 +5

Vai, ce artist mare a murit odată cu Nero și vai! ce ideolog vizionar moare odată cu închiderea site-ului magistraților. (someone call to 112!). Apoi te bufnește râsul când îl citești pe infantilul pupicurist-securist precum că „EL A FĂCUT ISTORIE”. O fi! E cam nedefinită metoda prin care-l poți convinge pe un asemenea gomos infatuat, cu ATÂTEA EXAMENE LA VIAȚA LUI, să-l convingi că „a face istorie” nu este în mod obligatoriu și un element progresist, un element revoluționar, evolutiv. Istorie au făcut și „Pic și Poc”, istorie a făcut și „Tom și Jerry”, și „Lolek și Bolek”, istorie a făcut și Idi Ami sau Pol Pot, istorie a făcut și străbunică-su NERO. E de-un penibil uluitor doza de infatuare ce-o poate sălășlui căpșorul cel infantil-comportamental al danileațului. Auzi la el TUPEU și NEOBRĂZARE: lătrăul de dijurnă a tot felul de scârboșenii securiste și lingăul clanțelor neo-naziste – A FĂ-CUT IS-TO-RIE.

# Edelweiss – psychiatrist de Bukowina date 16 mai 2018 21:25 +3

Uoffff! Multă lume năcăjâtă. Am impresia că „istoria” scrisă de danileaț are consistența cleiului de muci din care-s croiți Limacșii sociali și o să fie rememorată, după dispariția lui (că doar n-o trăi 200 de ani ca cioara), ei bine, Augusta sa Hystorie cred că va fi rememorată doar de fie-sa, în primele 40 de zile de la „datului colțului”, iar acea „vecinică pomenire a istoriei scrise de autor va sta sub semnul apelativului duios – „BOUL ACELA”. Săracul nevropat! Ar fi de scris sute de pagini ce-și au isvorul interpretativ în explozia nebănuită a scintilațiilor neuronale ale danileațului. Sărmanul de el, se crede de o anvergură cosmică, mesianică, un fel de Guru moralizator al omenirii justițiare și al omenirii în general, cerșindu-și aproape un piedestal de zeitate pe care să fie așezat în ovații idolatric-rituale și unde să-i fie aduse ablații și ofrande de către toți ceilalți membri ai corpului magistraților.

# repost calup lipsă date 16 mai 2018 21:57 +6

E clar ca luminița de capătul Mestecănișului că sărmanul a deraiat binișor pe lângă răzorul arăturii raționale, iar schizo-defularea în stare agravată, materializată prin flamboaiante scăpări de curent sub forma scintilațiilor electrostatice și arcurilor electrice scurtcircuitate, este cel mai bun semn că cineva trebuie să se milostivească și să introducă în Legea 303/2004 OBLIGATIVITATEA examenului psihiatric REGULAT. Căci exemplul Fanfaronului Nepereche, este confirmat de însele vorbele lui nesăbuite: cică systemul judiciar este poluat de tot felul de specimene bizare – subiecți ai tratatelor de psychiatrie: nevropați, bețivi, sicofanți, torționari, mitocani, depravați et caetera. As a concluzion: Cineva să facă un pustiu de bine și, dacă are oleacă de credit pe aifon, să sune iute la 112, să vină iute o ambulanță blindată, încadrată cu vreo 3 foști luptători de sumo, având în dotare chimeși largi,...

# Edelweiss – psychiatrist de Bukowina date 16 mai 2018 21:30 +2

croite din pânză trainică din velă de fregată, cu mâneci lungi, prevăzute cu curele țapene din piele de hipopotam, accesorizate cu cătărămi din oțăl trainic, manufacturate de Krupp Industrietechnik. Aiștea brancardieri conjuncturali să meargă iute pe Calea Dorobanților în Koloszvar, c-aclo, în fața unei clădiri maiestuoase ca architectură, este un nevropat infantil, cu o chitară de rocker deshumat transformată în liră, care declamă, printre lăcrămi de crocodil scelerat, o parafrază a celebrei diatribe: „Qualis magister pereo!”. Să-l cetluiască bine-bine de tot în chimeșa aceea zdravănă și să-l ducă pe bosumflatul schizofrenic într-un loc luminos, capitonat nevătămător în alb, unde nu e nici întristare, nici suspin de-atâtea benzodiazepine, iar liniștea e atât de adâncă încât sceleratul își poate scrie în liniște Istoriile, Analele, Analectele, Pandectele, Tăblițele Legii, Pentateucul, Thora, Talmudul, Mișnele și Gemarele… sau ce draaqu i s-o mai fi năzărind lui.

# unul din lumea cea mare date 17 mai 2018 09:50 +2

PTR Edelweiss – psychiatrist de Bukowina// MISTO!!!!!!!!!!! DESCRIEREA MOBY DICK/ULUI PROHAB(pentru cunoscatori, restul sa mearga la herman melville)

# green date 17 mai 2018 04:19 -2

Nu! Adica, voi, marile judecatoare descoperiti ca erati in marele forum acum?! Si ca mai vorbi si urat :)) Zau...

# Floare Albastra date 17 mai 2018 21:14 -1

Elita societatii cu siguranta nu sunteti voi, judecatorii din Romania. Dar ar trebui sa fiti.  :-?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii