COLDEA CONFIRMA VIZITA LA OPREA – Fostul sef operativ al SRI Florian Coldea a trimis la Parlament o scrisoare prin care recunoaste ca a fost in sufrageria lui Gabriel Oprea: "In mod firesc, ca orice alt cetatean, ocazional am avut si activitati cu caracter privat... Nu am luat cunostinta de niciun fel de date, informatii, respectiv fapte sau imprejurari referitoare la posibilitatea afectarii rezultatului scrutinului electoral". Scrisoarea tine locul prezentei lui Coldea la Comisie! (Scrisoarea)

Postat la: 19.06.2017 15:09 | Scris de: Luju.ro

Fostul sef operativ al Serviciului Roman de Informatii, generalul (r) Florian Coldea nu se va prezenta la Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009. Cel putin, asta reiese din scrisoare transmisa luni, 19 iunie 2017, de Florian Coldea Comisiei speciale de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor, pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta in integralitate, in care fostul sef adjunct al SRI face o serie de precizari cu privire la evenimentul privat la care a luat parte in noaptea din turul doi al alegerilor prezidentiale din 2009, acasa la Gabriel Oprea. Desi in scrisoare nu precizeaza daca se va prezenta sau nu la audierile din Comisia parlamentara de ancheta, modul in care Florian Coldea se refera la evenimentele din acea seara, printr-un document, are rolul de a confirma ceea ce se vehicula de saptamana trecuta, si anume ca Florian Coldea si-a pus copywriter-ul sa ii faca o scrisoare prin care refuza elegant sa fie audiat in Comisie.


De altfel, in scrisoare transmisa la Parlament, inregistrata cu nr. 18234, in 19 iunie 2017, Florian Coldea sustine ca "in mod firesc, ca orice alt cetatean, ocazional am avut si activitati cu caracter privat", insa acestea nu au avut nicio legatura cu "atributiile mele de serviciu sau care sa implice calitatea mea profesionala".

Coldea a precizat insa ca activitatile sale, desi private, s-au supus "prevederilor din normele si regulamentele militare aplicabile personalului SRI si nu au afectat in niciun fel conduita mea profesionala sau indeplinirea serviciilor de serviciu".

In ce priveste seara de 6 decembrie 2009, cand a avut loc cina acasa la fostul lider politic Gabriel Oprea, Florian Coldea precizeaza in scrisoarea sa ca nu a luat cunostinta "de niciun fel de date, informatii, respectiv fapte sau imprejurari referitoare la posibilitatea afectarii rezultatului scrutinului electoral sau cu privire la alte aspecte care fac obiectul activitatii Comisiei".

In acest context, amintim ca unii dintre cei audiati pana la acest moment de Comisia de ancheta din Parlament au precizat ca Florian Coldea a venit la "evenimentul privat" de la casa lui Gabriel Oprea, fiind insotit de cea care la acel moment era Procurorul General al Romaniei Laura Codruta Kovesi.

In scrisoarea sa, Coldea ii incurajeaza insa pe cei care "considera ca detin date sau indicii privint eventuale abateri de la lege si/sau regulamentele militare in ceea ce priveste activitatea mea profesionala sau personala, sa isi indeplineasca obligatia legala si morala de a se adresa prompt autoritatile competente", asigurand ca va fi la dispozitia acestora pentru clarificarea aspectelor "ce pot arunca vreo umvra asupra carierei mele".

Isi incheie Florian Coldea scrisoarea cu salutul "Servesc Patria!"

Iata scrisoarea transmisa de Florian Coldea Comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009:

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii