DISTRUGEREA ELITEI MEDICALE - Colegiul Medicilor din Romania acuza incalcarea prezumtiei de nevinovatie: “Afirmatiile, neprobate inca, ce constituie obiectul unui anchete penale, care au invadat spatiul public, reprezinta obiectul ingrijorarii noastre... Avalansa de informatii nu face decat, pe langa a ostraciza pe cel care este doar acuzat, sa arunce o lumina falsa asupra activitatii unui intreg corp profesional, influentand opinia publica... Sa asteptam deciziile definitive ale instantelor”

Postat la: 12.01.2018 14:00 | Scris de: L.J. | Accesari: 4026

Colegiul Medicilor din Romania, condus de doctorul Gheorghe Borcean (foto), condamna scurgerile de informatii aparute in presa din dosarele instrumentate impotriva unor reputati doctori si acuza incalcarea prezumtiei de nevinovatie, aratand ca trebuie sa se astepte deciziile definitive ale instantelor.


Iar cele mai bune exemple in acest sens sunt cazul medicului Gheorghe Burnei sau cel al profesorului Mihai Lucan. De altfel, in cazul ultimului, in presa de casa a Sistemului au aparut o multime de informatii care s-au scurs din dosar, unele dintre acestea fiind false si avand rolul ca medicul sa fie condamnat si demonizat de opinia publica inainte sa aiba sansa sa se apere: Afirmatiile, neprobate inca, ce constituie obiectul unui anchete penale, care au invadat spatiul public, reprezinta insa obiectul ingrijorarii noastre”.

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii, joi 11 ianuarie 2018, Colegiul Medicilor arata ca avalansa de informatii din ultima perioada nu face decat, pe langa a ostraciza inainte de vreme pe cel care este doar acuzat, sa arunce o lumina falsa si rauvoitoare asupra activitatii unui intreg corp profesional, influentand in felul acesta opinia publica si sadind o nejustificata neincredere in activitatea majoritatii medicilor. “Sa asteptam deciziile definitive ale instantelor si sa acordam profesionistilor din sanatate respectul cuvenit”, cere presedintele Colegiului, Gheorge Borcean.

Iata comunicatul Colegiului Medicilor din Romania:

Colegiul Medicilor din Romania: Sa asteptam deciziile definitive ale instantelor si sa acordam profesionistilor din sanatate respectul cuvenit

Asistam zi de zi la un asalt media asupra lumii medicale. Presa se intrece in a furniza consumatorului de stiri dovezi de neglijenta, imprudenta, incompetenta, ale medicilor din intreaga tara. Suntem martori, aproape neputinciosi, la aceasta denigrare constanta a activitatii noastre fiind creata impresia ca asistenta medicala din Romania este in declin si ca profesionistii lipsesc sau ca nu isi fac corect meseria.

Cu toate ca, zi de zi, calitatea actului medical a crescut si rezultatele mai bune sunt de necontestat, perceptia publica asupra medicului s-a deteriorat in mod evident.

Pe masura ce drepturile pacientilor cresc, in aceeasi masura libertatea de actiune a medicului este restransa. Pacientul are dreptul de a-si alege si medicul si optiunea terapeutica. Pacientul are acces la ghidurile de buna practica, pacientul are Legea drepturilor pacientului nr.46/2003, inclusiv accesul la justitie pentru a-si rezolva nemultumirile.

Desi medicina este subfinantata si subdotata de ani de zile totusi este capabila sa asigure servicii unei populatii de aproximativ 20.000.000. In fiecare an sunt prestate aproape 180 de milioane de servicii medicale de catre cei peste 55.000 de medici. Rezulta 9 servicii medicale pe locuitor si peste 3200 de servicii pe medic. In spitalizarea continua si de zi ajung intr-un an aproximativ 7 milioane de pacienti. Procentele reflecta activitatea sustinuta a medicilor din Romania, activitate care ar merita recunoastere, daca nu recunostinta dar in nici un caz oprobriu.

Corpurile profesionale din sanatate, fara exceptie, asista, din nou, de cateva saptamani la asalturi mediatice legate de fapte a caror evidenta nu o neaga nimeni.

Afirmatiile, neprobate inca, ce constituie obiectul unui anchete penale, care au invadat spatiul public, reprezinta insa obiectul ingrijorarii noastre. Colegii nostri care isi practica profesia cu corectitudine, cu cinste, cu abnegatie, cu dragoste fata de pacientii lor, constata astazi, inca o data, ca avalansa de informatii din ultima perioada nu face decat, pe langa a ostraciza inainte de vreme pe cel care este doar acuzat, sa arunce o lumina falsa si rauvoitoare asupra activitatii unui intreg corp profesional, influentand in felul acesta opinia publica si sadind o nejustificata neincredere in activitatea majoritatii medicilor.

'Am incredere ca justitia isi va face datoria. Sa asteptam deciziile definitive ale instantelor si sa acordam profesionistilor din sanatate respectul cuvenit', declara dr. Gheorghe Borcean, presedinte al Colegiului Medicilor din Romania".

Comentarii

# DODI date 12 ianuarie 2018 14:28 +14

În sfârșit s-a mai trezit o organizație din România constatând că acțiunile DNA și DIICOT sunt făcături. Originea acestor făcături te duce cu gândul că poate doar una din două: prostia procurorilor (de multe ori ajunsă la stadiul de mârșăvie și mitocănie) sau (ceea ce ar fi mult mai grav) obedianța, interesată sau nu, față de multinaționale și interese străine țării noastre. Și ceea ce este mult mai grav stilul de muncă al acestor sfertodocți încalcă legile din România, iar papagalul de lăzăruc și CSN nu se autosesizează. Lăzăruc o face doar atunci când primește comandă de la sistem. Așa profesionalism așa muncă.

# Jos Hotii!!! date 12 ianuarie 2018 14:31 -8

Ne-am saturat de hoti!Medicii in Romanua te jupuiesc de bani.Si de pe mort si de pe viu. Ca 1% isi f axc treaba e nimica...99% sunt afaceristi,nu doctori.Vile,masini de lux,excursii,haine de firma...DE UNDE TOATE ASTEA IN ROMANIA!!! Din 6000 lei salariu? Niciodata!!!

# Raneti Tudor Andrei date 12 ianuarie 2018 14:46 0

colegiul "medicilor" din Romania sa taca fiindca e complice/instigator la Crime impotriva umanitatii, prin asigurarea mafiei ca va coopera. Am sesizat comisia de disciplina care a refuzat sa solutioneze expulzarea "medicilor" criminali din Focsani care m-au sechestrat, Torturat, Vatamat corporal si savarsit tentativa de Omor calificat intre 27.05.2017 si 08.06.2017, precum au Favorizat faptuitorul infractiunilor de Vatarea corporala si tentativa de Omor calificat din 05.12.2014 https://www.scribd.com/mobile/document/352597506/Raneti-vs-Romania-at-ECHR

# Hipocrat cel neştiutor date 12 ianuarie 2018 14:54 +9

În cazul profesorului dr. Lucan, denunţul este formulat de un brancardier. Interesant! în ce specialitate medicală şi-o fi susţinut brancardierul rezidenţiatul, astfel încât să poată face aprecieri asupra unei proceduri medicale pe care doar specialiştii o pot înţelege? Mâine, poimâine diagnosticul va fi pus de portarul de la spital.

# obiectiva date 12 ianuarie 2018 16:48 -2

sincer ?? eu am cunoscut pe vremea lui Ceausescu brancardieri mai talentati in ale medicinii decat 90 % dintre medicii de azi..... :-x

# livia date 14 ianuarie 2018 13:22 0

sincer,obiectiva? cum ai reusit sa faci diferenta intre un brancardier talentat in ale medicinii si un doctor netalentat? explicate,fa o sinteza, ca ne-ai lasat in ceata.

# Baran Gheorghe date 12 ianuarie 2018 17:17 +3

Procentajul 1% si 99% mentionat de cineva mai sus este ingrijorator de neadevarat. Pot confirma ca ca nu m-am lovit niciodata de conditionarea actului medeical nici eu si nici familia mea , parintii mei beneficiind de atentia si ingrijirile medicale adecvate de fiecare data cind a fost nevoie. Sunt de acord ca numerosi oameni au avut experiente neplacute dar procentajul mentionat mai sus este MANIPULATOR. Cred ca sunt suficienti oameni care nu cred o iota din milioanele de date false prezentate in media , iar cei care le prezinta insulta inteligenta omului cunoscator de date si fapte. In rest, numai sanatate tutror si respect pentru opiniii dar nu insemna ca opinia respectata o si acceptam.

# colegiul date 14 ianuarie 2018 10:32 0

Prezumtia de nevinovatie in RO?!! Eu stiu de alceva: corb la corb nu-si scoate ochii! Da, se mai intampla si ,,minuni,, ca, cineva, norocosul etern, sa nu fie ,, lovit de conditionare,, Rara avis! Cu o floare nu se face primavara!

# Ipocrat(ipocrit) ce nestiutor date 14 ianuarie 2018 10:44 0

Am avut,, onoarea,, de-a ajunge in fata somitatii cu o colica renala.Dupa ce s-a uitat pe hartii, intrebarea a fost: cu ce te ocupi? Nu stiu daca studentii aveau ,, reducere,, dar rezolvarea era 500 E Sa-l lasam pe Hipocrat, el nu cerea euroi!

# Zah Ioan date 16 ianuarie 2018 09:15 0

Afirmatiile neprobate se refera la un numar mic de medici iar instantele au confirmat mereu acuzatiile aduse de procurori cadrelor medicale anchetate de procurori, dar problema este alta si anume ca faptele reprobabile ale anumitor cadre medicale scade încrederea in sistemul sanitar din Romania care si asa se confrunta cu multe probleme, sa le zic, penibile. Cam asta este adevarul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii