19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXECUTIE CU DOSAR TINUT LA SECRET – Judecatorul Ovidiu Galea a fost nevoit sa isi faca apararea in cauza in care era acuzat de DNA de abuz in serviciu si fals, fara sa aiba acces la dosar. Procurorul Dan Chirculescu de la DNA Oradea i-a interzis judecatorului Galea sa-si studieze dosarul: “S-a dispus respingerea cererii de a avea acces la dosarul de urmarire penala... S-a dispus respingerea cererii de audiere, in calitate de martori” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 March 2019 13:15
Vizualizari: 7013

Noi practici revoltatoare ale procurorilor DNA ies la iveala. Lumea Justitiei prezinta dovada ca cei pusi sub acuzare de parchetul anticoruptie erau obligati sa se apere doar in baza informatiilor de presa oferite de DNA prin intermediul inchizitorialelor comunicate de presa menite sa dea startul linsajului mediatic impotriva tintelor. Cazul pe care il prezentam in cele ce urmeaza il priveste pe judecatorul Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor, una dintre victimele gastii abuzive de la DNA Oradea conduse ani de zile de vestitul procuror Ciprian Man, zis “manelistul DNA”.


Inainte de a va arata cum judecatorulului Galea i-a fost interzis accesul la propriul sau dosar in care avea calitatea de suspect pentru abuz in serviciu si fals intelectual, sa facem intai o scurta recapitulare a cazului. In 31 martie 2014, DNA a anuntat inceperea urmaririi penale fata de judecatoarele Florica Roman si Denisa Vidican, de la Curtea de Apel Oradea, si Raluca Beatrix Cuc si Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor. In 3 iulie 2014, DNA a anuntat finalizarea dosarului si trimiterea in judecata a celor patru judecatori. Odata ajuns in instanta, dosarul s-a dovedit a fi doar o facatura oribila. Afirmam asta intrucat in noiembrie 2015, Curtea de Apel Cluj a dispus restituirea cauzei la parchetul anticoruptie, pentru ca apoi, in februarie 2016, Inalta Curte sa confirme hotararea CA Cluj. Intors la parchetul anticoruptie, dosarul a fost preluat de DNA - Structura centrala, unde s-au produs schimbari de incadrari juridice, iar Ovidiu Galea a ramas fara acuzatia de abuz in serviciu, pastrandu-se doar cea de fals.

Dosarul a stat la DNA pana in 6 aprilie 2017, cand am avut parte de o uriasa surpriza. Protejata Laurei Kovesi, procuroarea Florentina Mirica, a inchis dosarul fata de judecatoarele Roman, Vidican si Cuc, dand clasare, iar in ceea ce-l priveste pe Ovidiu Galea, a dispus disjungerea cauzei pentru infractiunea de fals si trimiterea ei la Parchetul Curtii de Apel Oradea. Dosarul lui Ovidiu Galea nu a ramas insa la Parchetul Curtii de Apel Oradea prea mult, fiind preluat de PICCJ, care in cele din urma a decis clasarea cauzei fata de judecatorul Ovidiu Galea in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala: “fapta nu exista” (click aici pentru a citi ordonanta de clasare).

Revoltator: Galea nu a putut sa-si studieze dosarul in care a fost pus sub urmarire penala

Si acum sa vedem cum si-a batut joc DNA de judecatorul Ovidiu Galea. In timp ce era linsat de aparatul de propaganda al DNA, fiind prezentat ca un veritabil corupt, Galea era obligat sa se apere doar in baza informatiilor oferite de DNA in comunicatul de presa ori pe surse in presa de casa, sau in cel mai bun caz in baza informatiilor pe care procurorii binevoiuau sa i le puna la dispozitie. Asta intrucat DNA i-a interzis judecatorului Ovidiu Galea accesul la propriu sau dosar. Dovada este raspunsul pe care procurorul Dan Chirculescu (foto 1) de la DNA Oradea (care intre timp a iesit la pensie, bucurandu-se de mii de euro pe luna) i l-a oferit aparatorului lui Ovidiu Galea (foto 2), cunoscutul avocat Alexandru Lele. Procurorul Chirculescu ii transmite lui Lele sa il informeze pe Galea ca cererea sa de a-si studia dosarul a fost respinsa. De asemenea, a fost respinsa si cererea de audiere a unor martori, printre care - culmea! - si judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, o apropiata a procurorului Ciprian Man de la DNA Oradea.

Iata raspunsul procurorului Dan Chirculescu de la DNA Oradea (vezi facsimil):

Urmare cererilor formulate de suspectul Galea Ovidiu, cu ocazia audierii sale la data de 4 aprilie 2014, va facem cunoscut faptul ca prin ordonanta din 7 aprilie 2014, s-a dispus respingerea cererii de a avea acces la dosarul de urmarire penala, iar la pct. 2 din ordonanta, s-a dispus respingerea cererii de audiere, in calitate de martori, a judecatorilor Filimon Florin, Manoliu Constantin si Muntean Crina, respectiv a suspectului Vidican Denisa”.


Comentarii

# DODI date 18 March 2019 13:26 +16

Interzicerea accesului la apărare în Republica Procurorilor păstorită de cretinul național ciolanis era prima etapă. Cea de-a doua era, precum în perioada stalinistă, cea în care persoanele luate în colimator de DNA să își stabilească singuri pedeapsa și eventual să treacă la fapte. Precum procurorul de la DNA Timnișoara care nu a rezistat la o... autopsie pe viu și a fost convins să încerce să învețe să zboare. Ceea ce lui nu i-a reușit. Doar la DNA. Care a scăpat astfel de un martor incomod.

# gica70 date 18 March 2019 15:33 +2

Bine, da' avocatul ce-a facut?! Trebuia sa se lege cu lanturi de usile tribunalului, sa cheme toata presa, sa urle, sa..

# Carcotas date 19 March 2019 08:01 +1

Avocatul nu este un maimuțoi care se da de-a tumba cand clientului i se respinge o cerere. El are obligatia sa respecte legea si sa aiba o conduita civilizata. Si, pentru știința dvs.: procurorul poate interzice legal ca, pentru o perioada, inculpatul sa-si vadă dosarul! Legal! Nu va convine, cereti schimbarea legii.

# Legea date 18 March 2019 22:33 0

Spune ca inculpatilui nu i poti interzice accesul la.dosar...asa ca nu o cred

# Klaus_Klaus date 18 March 2019 23:31 +1

si PORC-urorul acela INCA nu are mecla "netezita" binisor cu o bata ;-) de baseball? PACAT! 8) MARE PACAT! Cam asta ar fi - in prima faza - DREAPTA PEDEAPSA meritata... Apoi - mutat aparatul de NETEZIRE pe sira spinarii... . PS sa NU aud de aberatii tip "instigare la violenta" si alte magarii ale STATULUI SUBTERAN.. . :P

# Edelweiss - „Practicant” al dreptului penal (fost inculpat) date 19 March 2019 10:20 0

Art. 83 Drepturile inculpatului: „b) dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii;” :eek: Art. 94 Consultarea dosarului (1) Avocatul părţilor şi al subiecţilor procesuali principali are dreptul de a solicita consultarea dosarului pe tot parcursul procesului penal. Acest drept nu poate fi exercitat, nici restrâns în mod abuziv. (4) În cursul urmăririi penale, procurorul poate restricţiona motivat consultarea dosarului, dacă prin aceasta s-ar putea aduce atingere bunei desfăşurări a urmăririi penale. După punerea în mişcare a acţiunii penale, RESTRICȚIONAREA SE POATE DISPUNE PENTRU CEL MUTL 10 ZILE. (8) Dispoziţiile prezentului articol se aplică în mod corespunzător cu privire la dreptul părţilor şi al subiecţilor procesuali principali de a consulta dosarul.

# Edlweiss - Puitor de puncte pe i”-uri date 19 March 2019 10:30 0

Așadar, inspirat din art. 6 CEDO, inculpatul ARE DREPTUL DE A-ȘI CONSULTA DOSARUL. Condițiile legale de exercitare a acestui DREPT sunt definite la art. 94 C.p.p.: restricționarea accesului la dosar, din motive întemeiate, poate fi de maximum 10 zile. PUNKT. În atare condiții, cazul de mai sus, de un înfiorător gestapovism, constituie cel mai bun exemplu pentru care danileții, veveriții , călinii, diaconii, pîrlogii și late asemenea spurcăciuni gestapoviste militează pentru desființarea SIIJ: Ca să nu ajungă să dea cu subsemnatul pentru POTLOGĂRIILE, MATRAPAZLÂCURILE, ABUZURILE și CRIMELE COMISE! QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.04.2024 – Pensionare la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva