INCONSTIENTA LUI WERNER – Revolta judecatoarei TMB Madalina Afrasinie, dupa ce presedintele Iohannis a refuzat sa aplice decizia CCR care il obliga sa o revoce pe Kovesi: “Incepand de azi, putem pune lacatul pe institutii si sa plecam acasa!... Democratia a murit!... Ori de cate ori deciziile CCR nu sunt respectate, aplicate, democratia moare!... Deciziile CCR nu se discuta, se aplica pur si simplu... Pot sa fie dezbatute sub aspect teoretic, dar dupa punerea lor in aplicare” (Video)

Postat la: 13.06.2018 16:51 | Scris de: George TARATA | Accesari: 7311

Judecatoarea Madalina Afrasinie (foto), sefa Sectiei a VI-a civila a Tribunalului Bucuresti, trage un serios semnal de alarma dupa pozitia inadmisibila a presedintelui Romaniei Klaus Iohannis, care a ales sa calce in picioare Constitutia Romaniei si sa sfideze o decizie a Curtii Constitutionale pentru a face scut in fata sefei DNA Laura Kovesi, a carei revocare din functie este obligat sa o semneze (click aici pentru a citi). Afrasinie avertizeaza ca nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale aduce statul in pragul disolutiei. “Democratia moare”, afirma judecatoarea Afrasinie.


Dupa anuntul stupefiant facut de Iohannis, marti 12 iunie 2018, cum ca vrea sa puna in dezbatere decizia CCR care il obliga sa semneze decretul de revocare a Laurei Kovesi de la conducerea DNA, judecatoarea Madalina Afrasinie a avut o prima reactie pe pagina sa de Facebook:

'Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor'

Scrie in Constitutie!

Incepand de azi, putem pune lacatul pe institutii si sa plecam acasa!

'Shhhh...Liniste!'

Democratia a murit!

Daca suntem cinstiti cu noi, putem spune ca, de peste 10 ani, noi suntem niste morti vii!”

Ulterior, tot pe Facebook, sefa Sectiei a VI-a civila din TMB a revenit cu un mesaj, in care a explicat ca democratia moare ori de cate ori deciziile CCR si hotararile judecatoresti nu sunt respectate, ori de cate ori activitatea magistratilor este supravegheata prin protocoale secrete, cu referire la cele incheiate de institutii din sistemul judiciar cu SRI, si ori de cate ori o persoana alege sa taca fiindu-i teama de ce ar putea pati in caz contrar:

In loc de concluzii:

Ori de cate ori deciziile CCR sau hotararile judecatoresti, definitive, nu sunt respectate, aplicate, democratia moare!

Ori de cate ori au fost/sunt adoptate hotarari clasificate prin care au fost macelarite drepturile si libertatile cetatenilor, democratia moare!

Ori de cate ori activitatea noastra a fost/este 'supravegheata' prin incheierea de protocoale clasificate, democratia moare!

Ori de cate ori noi alegem sa pastram tacerea, fiindu-ne teama de ceea ce ni se poate intampla, democratia moare!

Daca suntem cinstiti cu noi, putem spune ca, de peste 10 ani, noi suntem niste morti vii!

ps hai cu injuraturile, tovarasi!

Lumea multa, oameni din ce in ce mai putini”.

Voi continua sa-mi expun punctele de vedere, cu toate riscurile care decurg de aici”

Dupa avertismentul transmis pe Facebook, judecatoarea Madalina Afrasinie a avut, miercuri seara 12 iunie 2018, o interventie telefonica in emisiunea jurnalistului Victor Ciutacu de la Romania TV (vezi video mai jos). Cu aceasta ocazie, Madalina Afrasinie a tinut sa sublinieze ca deciziile CCR sunt obligatorii indiferent daca ne convin sau nu, ele putand fi dezbatute dar numai dupa ce sunt aplicate:

Deciziile CCR sunt obligatorii. In Constitutie nu scrie ca in functie de cum ne plac sau cum nu ne plac. In cazul meu, ca judecator, daca nu aplic o decizie a CCR este abatere disciplinara, care se poate sfarsi inclusiv prin excluderea mea din magistratura. Deciziile CCR nu se discuta, se aplica pur si simplu. La momentul la care s-au publicat in Monitorul Oficial devin 'lege', ca ne place sau nu ne place. Iar argumentele ca si ceilalti nu au respectat deciziile CCR mi se par desuete, in conditiile in care nu suntem la un concurs tara, tara cine este primul care nu respecta deciziile CCR. (...) Pentru mine este clar, nu ai voie sa nu respecti Constitutia, deci nu avem ce sa discutam.

(…)

Deciziile CCR pot sa fie dezbatute sub aspect teoretic, dar asta dupa punerea lor in aplicare. Deciziile CCR se pun in practica, fara sa facem distinctie daca ne convin sau nu ne convin“.

Pe de alta parte, Madalina Afrasinie a precizat ca va continua sa vorbeasca indiferent de atentionarile pe care le primeste, si indiferent de riscurile la care se supune: “Voi continua sa vorbesc si sa-mi expun punctul de vedere. Slava Domnului ca mai exista libertatea de expresie, cat o mai exista, si sper sa nu se suprime. Deci, voi continua sa-mi expun punctele de vedere, cu toate riscurile care decurg de aici“.

Din pacate, pozitia Madalinei Afrasinie este una singulara. Nici asociatiile profesionale ale magistratilor, nici CSM nu au avut vreo reactie dupa ce, prin atitudinea sa, presedintele Klaus Iohannis a dat semnalul ca orice roman poate incalca legea.


Comentarii

# csm date 13 iunie 2018 17:03 +6

pentru unii judeatori sunt obligatorii; pentru altii nu ... !

# Cristian date 13 iunie 2018 17:17 +16

Dom' Werner e obișnuit să catalogheze deciziile instanțelor ca unele care îi plac sau nu-i plac. Reamintiți-vă episodul cu recursul în anulare. Dar întreb și eu ca unul care nu se pricepe prea bine... Cetățeanului Iohannis nu i se poate face plângere penală în speța asta ?

# Deîndată! date 13 iunie 2018 19:11 +4

Trebuie să ne revenim. Deîndată! Puțini ar fi crezut că după descreieratul Traian B. va veni întruparea întocmai al lui Adolf H., în forma lui cea mai periculoasă cu putință. ANTIROMÂNUL PERFECT trebuie aruncat din jilțul puterii criminale, pe cale democratică. Deîndată!

# Mihail date 14 iunie 2018 19:50 0

Daca intrarea in UE ne-a adus doar asemenea "beneficii" si o groaza de dezavantaje ar fi cazul sa ne gandim foarte serios la Roexit !

# Mihail date 14 iunie 2018 20:40 +1

Daca intrarea in UE ne-a adus doar asemenea "beneficii" si o groaza de dezavantaje ar fi cazul sa ne gandim foarte serios la Roexit !

# Chiriac stela date 13 iunie 2018 19:15 +2

Bravo d-na judecatoare,faceti cinste profesiei dumneavoastră.

# alina date 13 iunie 2018 19:54 +1

Bravoooo...succes...Romania este o tara democratica...nu comunista....este libertatea de a vorbi...a gindi...a spune opinii....romania nu este ca corea de nord...comunista

# golan date 13 iunie 2018 21:29 +3

Asta m-a contrariat si pe mine,ca asociatiile de judecatori unjr si amr,nu au fost de acord cu mitingul politic al PSD,exprimandu-si pozitia intr-un comunicat,iar in cazul de incalcare a legii in cazul d-lui presedinte,caz deosebit de grav,nu s-au pronuntat.In cazul mitingului din 9 iunie,s-a scandat printre altele si Libertate,ceea ce cred ca se refera si la aceea a judecatorilor pusi prin protocoale la cheremul noii securitati,iar in orice caz ''mitingistii''PSD, nu le lezeaza nicidecum independenta prin manifestatiile lor,cum s-au plans in comunicat amr si unjr.

# Goargăș date 13 iunie 2018 23:01 +2

O fi sperjur?!?!

# Pintea date 13 iunie 2018 23:02 +5

D-na judecator este uimita! Adica avea asteptari de la Presedinte! Dupa cum acesta s-a comportat de-a lungul mandatului, nu mai poti spera nimic. Semnalul transmis de institutia Johannis este: respectati legile care va sant favorabile, pe restul, ignorati-le!De ce sa va stresati? ”Declar Republica Anomica!” Cetatenii ar putea generaliza atunci, ca sa fie relaxati: nu mai respectam hotararile judecatoresti, ba mai mult, nici nu mai apelam la justitie, sa ne facem singuri dreptate! Traiasca haosul! Vivat anarhia! Aoleu! Asta ne spune un presedinte in secolul 21?? Santem vreun trib din Ghana? Ca el asta pare: un tribal care nu a luat contact cu civilizatia, cu legile, cunoaste numai rafuiala de grup si scrasnetul ala odios.

# ?????? date 14 iunie 2018 12:29 -1

Opinați că i-ar permite statutul judecătorilor astfel de intervenții publice ?

# Pintea date 14 iunie 2018 13:56 +2

Dar cam ce permite Statutul judecatorilor? Protocoale secrete, comenzi in solutionarea dosarelor, sa ai un nas in suflet in loc de constiinta, contrafacerea probelor, inregistrarea, santajul, defaimarea pe facebook a colegilor care spun adevarul, greve pe scarile instantelor, obedienta pt sistemul corupt, musamalizare rapoarte inspectii judiciare, ignorarea legii, etc.? Pana acum cam asta a permis. D-na judecator este o militanta pentru adevar, iar asta va sperie? Ati vrea ca toti judecatorii sa se teama, sa nu vorbeasca? Sa stea cu capul plecat si sa indeplineasca comenzile? Din cauza unei persoane corupte care nu vrea sa plece, a devenit varza toata tara, legi, constitutie nu conteaza decat interesul unor persoane si santajul care se aplica asupra lor.

# ?????? date 14 iunie 2018 12:59 0

Opinați că în instanțele de judecată ar fi democrație ?

# Klaus-Klaus date 15 iunie 2018 01:18 0

Re "constiinta Johann-isului" .. 1 ce sa zici de ins cand el- de confesiune LUTERANA- se duce la Catdrala Romano-catolica... (Catedrala Evanghelica e inchisa de niste ani buni) ; Pai nu mai sunt biserici luterane in Sibiu? :o 2 El are insa o problema care este VIZIBILA " DIN SATELIT" - anume atitudinea de SUPERIORITATE ETNICA..(si antiromaneasca!) si pe care NU se sfieste sa o afiseze... ostentativ.. 3 Nu spun mai mult; doar ca MARELE HAUPT-FUEHER este alta persoana - tot din Sibiu...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii