20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAGISTRATII ISI CER DREPTURILE – AMR, AJADO, UNJR si APR avertizeaza asupra atacului Parlamentului la independenta magistratilor: "Remuneratia judecatorilor nu trebuie sa depinda de rezultatele muncii acestora ori de performante... O garantie a unui viitor sigur din punct de vedere financiar la pensionare va fi un stimulent puternic pentru independenta.... Pensia de serviciu nu reprezinta un privilegiu, constituind o compensatie partiala pentru inconvenientele ce rezulta din rigoarea statutului"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

18 December 2019 16:20
Vizualizari: 4348

Atacul PNL si USR la pensiile magistratilor a coalizat magistratura! Cele mai cunoscute asociatii profesionale ale magistratilor din Romania s-au unit pentru a striga la unison ca incercarea Parlamentului de a elimina pensiile de serviciu, sau pensiile speciale cum li se mai spune public, reprezinta un atac la adresa independentei magistratilor. Intr-un comunicat de presa remis miercuri, 18 decembrie 2019, catre Lumea Justitiei, Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), reprezentata legal de judecator dr. Andreea Ciuca, in calitate de presedinte interimar, Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO), reprezentata legal de judecator Florica Roman, in calitate de presedinte, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), reprezentata prin judecator Dana Girbovan, in calitate de presedinte, si Asociatia Procurorilor din Romania (APR), reprezentata legala de procuror Elena Iordache, in calitate de presedinte, arata ca, astfel cum a evidentiat Presedintele Asociatiei Europene a Judecatorilor (EAJ), in scrisoarea adresata Parlamentului si Guvernului Romaniei, "magistratii trebuie sa primeasca o renumeratie suficienta pentru a le asigura independenta economica si, prin aceasta, demnitatea, impartialitatea si independenta".


 

In vastul comunicat de presa pe care il prezentam in integralitate, AMR, AJADO, UNJR si APR precizeaza ca pensia de serviciu pe care acum parlamentarii PNL si USR vor sa o elimine nu reprezinta un privilegiu, aceasta constituind "o compensatie partiala pentru inconvenientele ce rezulta din rigoarea statutului special caruia trebuie sa i se supuna magistratii", constand in aceea ca nu au dreptul de a avea alte activitati care sa le aduca venituri suplimentare in timpul in care exercita profesia de judecator sau procuror.


Intentia Parlamentului de a vota miercuri, 18 decembrie 2019, in Plenul Camerei Deputatilor proiectul initiat de PNL si USR de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistratilor a fost amanata, pentru moment, pana in februarie 2020, in noua sesiune parlamentara. Decizia de amanare a venit dupa protestele grefierilor, dupa actiunile asociatiilor profesionale ale magistratilor, dar si dupa decizia Tribunalului Bucuresti de a-si suspenda activitatea pe o perioada nedeterminata din cauza deciziei Parlamentului de a elimina pensiile de serviciu. Actiunea de suspendare a activitatii la Tribunalului Bucuresti a fost insa amanata dupa ce Parlamentul a amanat, la randul sau, discutarea proiectului de lege privind pensiile de serviciu ale judecatorilor si procurorilor.


Publicam in continuare comunicatul AMR, AJADO, APR si UNJR:

"Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO) si Asociatia Procurorilor din Romania (APR) si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) isi exprima sustinerea ferma si categorica fata de pozitia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind prezervarea pensiilor de serviciu ale magistratilor ca fiind o componenta esentiala a independentei justitiei, garantie a unei justitii impartiale si eficiente in serviciul romanilor.

Sustinem pozitia si argumentele CSM, exprimate in mod clar, si anume: „Consiliul reitereaza ferm ca statutul magistratului impune acordarea pensiei de serviciu si a remuneratiei adecvate ca o componenta a independentei justitiei, garantie a statului de drept, prevazuta de art. 1 alin. 3 din Constitutia Romaniei”.

Curtea Constitutionala a statuat, in mod constant si fara echivoc, ca independenta justitiei, ca garantie constitutionala, include securitatea financiara a magistratilor care presupune si asigurarea unor garantii sociale, precum pensia de serviciu. Decizia CCR nr. 873/2010 a declarat ca fiind neconstitutionala masura adoptata de Guvern, a reducerii pensiilor de serviciu ale magistratilor prin Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor din anul 2010. Curtea Constitutionala a subliniat: „In concluzie, Curtea constata ca principiul independentei justitiei apara pensia de serviciu a magistratilor, ca parte integranta a stabilitatii financiare a acestora, in aceeasi masura cu care apara celelalte garantii ale acestui principiu. Atat in jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei, cat si in jurisprudenta altor Curti Constitutionale s-a statuat ca stabilitatea financiara a magistratilor reprezinta una dintre garantiile independentei justitiei (…) Avand in vedere toate aceste considerente si tinand cont de jurisprudenta Curtii Constitutionale referitoare la pensia de serviciu a magistratilor, Curtea constata ca statutul constitutional al magistratilor - statut dezvoltat prin lege organica si care cuprinde o serie de incompatibilitati si interdictii, precum si responsabilitatile si riscurile pe care le implica exercitarea acestor profesii - impune acordarea pensiei de serviciu ca o componenta a independentei justitiei, garantie a statului de drept, prevazut de art. 1 alin. (3) din Legea fundamentala.”

Atragem, din nou, atentia asupra faptului ca independenta justitiei, pentru care ne-am luptat si ne luptam fara incetare, este o valoare fundamentala a statului de drept, nefiind un privilegiu al magistratului, ci un drept al cetatenilor romani de a beneficia de garantiile unui stat in care nimeni nu este mai presus de lege. Independenta justitiei constituie o conditie prealabila apararii statului de drept si garantarii fundamentale a unui proces echitabil, astfel cum a reafirmat Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni in Avizul nr. 17 (2014). Or, aceasta independenta a „autoritatii judecatoresti” are si o componenta materiala. Prin Principiile Fundamentale ale Independentei Justitiei, adoptate de ONU, s-a stabilit ca este de datoria tuturor guvernelor si a celorlalte institutii de a respecta independenta corpului de judecatori, fiind de datoria fiecarui stat membru sa asigure resursele adecvate pentru a permite ca acestia sa isi indeplineasca atributiile in mod corespunzator.

Astfel cum a evidentiat Presedintele Asociatiei Europene a Judecatorilor (EAJ), in scrisoarea adresata Parlamentului si Guvernului Romaniei, ca urmare a votului dat, in unanimitate, in acest sens, in cadrul Reuniunii Uniunii Internationale a Magistratilor (IAJ-UIM) din luna septembrie 2019, magistratii trebuie sa primeasca o renumeratie suficienta pentru a le asigura independenta economica si, prin aceasta, demnitatea, impartialitatea si independenta. Remuneratia judecatorilor nu trebuie sa depinda de rezultatele muncii acestora ori de performantele lor si nu trebuie sa fie redusa pe perioada activitatii. Principiul este inscris in Carta Europeana privind Statutul Judecatorilor. De asemenea, Presedintele EAJ a citat art. 8-3 din Carta, potrivit caruia pensia magistratului trebuie sa fie in concordanta cu responsabilitatile categoriei profesionale din care face parte. S-a relevat si ca, in trecut, Asociatia Europeana a Judecatorilor a afirmat deja ca o cauza generala de ingrijorare este situatia judecatorilor dupa pensionare. Adesea, se sustine ca judecatorii dupa pensionare ar trebui tratati in acelasi mod ca toti ceilalti cetateni dintr-o anumita tara. Acest argument neglijeaza aspectul important ca o garantie a unui viitor sigur din punct de vedere financiar la pensionare va fi un stimulent puternic pentru independenta in perioada de activitate a unui judecator.

Prin urmare, EAJ si-a exprimat profunda ingrijorare pentru faptul ca reducerea pensiilor magistratilor in Romania incalca principiile enuntate in documentele internationale mentionate, al caror obiectiv este de a stabili standarde europene comune pentru independenta sistemului judiciar.

In conformitate cu obligatiile asumate prin documentele internationale, Statul Roman este tinut sa asigure si sa respecte independenta magistratilor, inclusiv in componenta financiara a acesteia.

In acest context punctual, constatam cu ingrijorare ca puterea legislativa nesocoteste aceste angajamente si ignora deciziile Curtii Constitutionale referitoare la pensia de serviciu a magistratilor. Aceasta atitudine releva incalcarea principiului cooperarii loiale intre puteri, cu atat mai mult cu cat legislativul si executivul dezinformeaza publicul. Intr-un proiect de act normativ, netransparent, ajuns cu o rapiditate nejustificata pe masa organului legislativ, fara avizul CSM si fara consultarea magistratilor, se sustine ca se elimina „pensiile speciale”, cu toate ca Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor prevede dreptul la „pensie de serviciu”, cum de altfel s-a pronuntat si Curtea Constitutionala. Daca organul legislativ nu face nici macar aceasta diferenta de regim, determinata de conditiile concrete in care se desfasoara activitatea magistratilor, de incompatibilitatile si interdictiile numeroase pe care trebuie sa le respecte pe parcursul intregii cariere, de necesitatea asigurarii elementelor pentru activitatea justitiei, ca serviciu public, este greu de inteles cum va dezbate si vota asupra unui drept esential pentru sistemul de justitie.

Pe de alta parte, observam ca, in timp ce cu privire la subiectul pensiilor de serviciu ale altor categorii profesionale (militari, politisti, personalul penitenciarelor), nicio asociatie profesionala si niciun sindicat al acestora nu au criticat legiuitorul pentru dreptul recunoscut respectivelor categorii profesionale, nu au criticat criteriile, varsta de pensionare, in cazul magistratilor au existat asociatii profesionale care au prezentat ca fiind catastrofala pentru sistem posibilitatea pensionarii magistratilor cu 20 de ani vechime ca judecator sau procuror. In acest sens, au prezentat organismelor internationale scenarii dezastruoase pentru sistem cu privire la acordarea posibilitatii magistratilor de a se pensiona cu o vechime efectiva numai in aceste functii (20 de ani). Cifrele, predictiile si scenariul prezentate organismelor internationale de aceste asociatii profesionale au fost contrazise de datele concrete din studiile de impact „Evolutia situatiei vacantarii/ocuparii posturilor de judecator din perspectiva art. I pct. 142 din Legea nr. 242/2018, cu referire la art. 82 alin. 3 din Legea nr. 303/2004, dezbatute de Comisia nr. 1 – Legislatie si cooperare interinstitutionala din cadrul CSM, in sedinta din 5.11.2019. Printr-o asemenea atitudine publica, au incurajat legislativul sa repuna in discutie dreptul magistratilor la pensie, la salariu si, prin aceasta, sa le pericliteze independenta.

Asa cum am aratat de nenumarate ori, in acord cu documentele internationale, pensia de serviciu nu reprezinta un privilegiu, ci este justificata in mod obiectiv, constituind o compensatie partiala pentru inconvenientele ce rezulta din rigoarea statutului special caruia trebuie sa i se supuna magistratii, fiindu-le interzise activitati ce le-ar putea aduce venituri suplimentare, care sa le asigure posibilitatea efectiva de a-si crea o situatie materiala de natura sa le ofere dupa pensionare mentinerea unui nivel de viata cat mai apropiat de cel avut in timpul activitatii. Aceste aspecte au fost subliniate in jurisprudenta Curtii Constitutionale. De asemenea, am aratat si sustinem in mod ferm ca scaderea drastica a pensiilor magistratilor, prin instituirea unei taxe suplimentare sau prin eliminarea pensiilor de serviciu, nu poate fi folosita ca subiect de campanie electorala si contravine principiilor europene privind statutul magistratilor".

Comentarii

# Radu Barbulescu date 18 December 2019 17:41 +12

Huooo la munca, imbuibatzilor. Nu va convine, afara! Sunteti niste simpli functionari, nu va mai umflati in pene, ca nu sunteti Dumnezei.

# Alin date 18 December 2019 18:26 +2

Avocatii au restrictii asemanatoare magistratilor si nu le ifera nimeni nici pensie speciala nici salarii mari si nici alte avantaje chirie decontata etc.....practic un avocat poate fi doar avocat nu poate desfasura alte activitati si mai suporta si tot riscul si instabilitatea sectorului privat. Eu sunt pentru taierea pensiilor speciale. Au venituri foarte mari plus chirie decontata plus reduceri in hotelurile Ministerului Justitiei din diferitele statiuni. Toata lumea munceste ca sa aiba un venit si toti trebuie sa fim supusi acelorasi reguli. Daca nu le convine atunci ii invit pe toti sa isi dea demisia si sa isi arate adevaratele competente si inteligenta in sectorul privat. Fiind mult mai inteligenti decat media asa cum unii afirma sunt sigur ca vor ajunge toti un fel de Bill Gates sau chiar Jeff Bezos

# As propune si un motto : date 18 December 2019 18:33 +7

"La o justitie de ******t, bani ..asemenea " :P Desigur ca nu toti din justitie e lepre , dar foarte multi , exagerat de multi ! :eek: Jos pomenile ! Nu e unii mai speciali ca altii !

# Auzi la astia : s-au invatat cu bani nefacand nimic ! date 18 December 2019 18:37 +10

"Remuneratia judecatorilor nu trebuie sa depinda de rezultatele muncii acestora ori de performante." Ba esti prost ? ! Cum asa? Deci numai sa fie plati astronomic ! Bravo oaie ! Si inca una... "O garantie a unui viitor sigur din punct de vedere financiar la pensionare va fi un stimulent puternic pentru independenta" DIn putzul gandirii astora de la "justitie" . Multe placute suedeze !!! 8)

# Bei judecatorii lu` peste ? Fara discriminari ! date 18 December 2019 18:43 +4

Eu zic sa fie valabil pentru toata lumea ! Sa primim salarii bengoase si pensii speciale si sa stam dracu` acasa , ca si-asa nu depinde de performanta , sau prezenta si sa avem si-o garantie de parazitism prin lege !!! Auzi la , mai degraba la ele !!! Alo , vacilor : nu se poate , caci bugetul nu-i pasunea voastra ! Noi facem bugetul ,aia de crapam la privat ! Mucles ! :o

# ghro date 18 December 2019 18:43 +2

Poate cineva sa explice si cetateanului de rand, de ce garantia ca va avea parte de un act de justitie corect si echitabil e data de pensia de serviciu? Eu ca inginer trebuie sa respect si eu niste reguli, sa inteleg ca salariul pe care-l iau nu acopera aceste indatoriri? Vreau sa vad si eu un procuror sau judecator, chiar si de la cea mai uitata de lume judecatorie, atat de sarman si cu grija zilei de maine si a batranetilor incat sa nu-si poata exercita functia independent. Sunt meserii care ar trebui facute daca ai chemarea si pasiune pentru ele, in Romania de azi se pare ca profesia de magistrat urmareste doar asigurarea unei situatii materiale privilegiate, raportat la nivelul de trai al societatii, cel mediu, de aia cu minim pe economie salariu/pensii, n-are rost sa vorbim.

# Cetateanul date 18 December 2019 18:46 +1

Sunt fan. Hai cu taierile! Daaaa..... unde sunt curajosii fejerei, unde e trancanitoare iubitoarea de MU*E promovata ka csmeu, unde e militzianu militaur facut jude la apekul bocancilor.... si unde sunt protestatarii de pe treptele cab? Cumva pe sub mese? Zice lumea ca cica pe ei nu ii intereseaza cu pensiile. Pai atunci poate ii si dati afara... PS Pana va treziti... dimpreuna cu Spalatoru.... hai ca va taie astia si sporurile :). Si apropo... bai nea Spalatiru... e bine bre cu avocatura? :)

# Omul de pe strada date 18 December 2019 19:00 +1

In opinia mea figura cu taierea pensiilor magistratilor(in special) este un santaj la adresa acestora: "renuntati la SIIJ si va lasam pensiile"

# Baran Gheorghe date 18 December 2019 19:07 +3

Acum , important este cine si in ce conditii a aprobat pensiile speciale si de serviciu. La momentul respectiv a fost discriminare, acum e furt daca se taie fara vot in legislativ. Parere: salariul mare inseamna contributivitate mare ,deci pensie mare. Ajunge!!!!!

# L. date 18 December 2019 19:18 +6

Cata ipocrizie!

# De ce nu-s la gunoi : date 18 December 2019 20:06 +4

KOvesi, Macovei , Tarcea, Stanciu ? :-x

# Ioana M. date 18 December 2019 20:28 +3

N au votat ei un stat de drept? Ca daca...facea PSD asta, ieseau iar pe treptele Tribunalului si in Piata . Eu zic ca un amendament tot trebuie la plata salariilor magistratilor.Sa si ia salarii intregi doar cei care judeca drept, intr un termen re-zo-na-bil si motiveaza hotararile in 30 de ziile asa cum zice legea.Nu cum o incalca ei...

# nae din dealul feleacului date 18 December 2019 21:11 +2

Bravo inginere "ghro",nota 10 cu coronita,aveti mare dreptate.Doar atit,din pacate.Vor ramine cu cistigurile intacte,ca nu-i asa s-au "insurubat"bine ,vorba cleptomanului din capul satului/statului.E bine ca vorbim,dar nu e suficient.Stat mafiot,na,eu stiu ce spun(citat din matrozul chior Basescu).Ca de ,la o tara de orbi am avut 10 ani presedinte un chior,iar acum la o tara de prosti avem presedinte un analfabet care silabiseste cuvintele.Mai adaug spusesle lui Brincusi:v-am lasat saraci si prosti si va gasesc si mai saraci si mai prosti!Tot inainte..ca inainte o fost mai bine!

# L date 18 December 2019 21:28 +2

Am sustinut intotdeauna aceste asociatii, dar imi este rusine ca s-au scris aceste aberatii: "Remuneratia judecatorilor nu trebuie sa depinda de rezultatele muncii acestora ori de performante... O garantie a unui viitor sigur din punct de vedere financiar la pensionare va fi un stimulent puternic pentru independenta.... Pensia de serviciu nu reprezinta un privilegiu, constituind o compensatie partiala pentru inconvenientele ce rezulta din rigoarea statutului". Intrebari: magistratii sunt de neatins, chiar daca au rebuturi? magistratii sunt mai egali decat egalii? magistratii trebuie platiti pentru munca lor sau pentru a fi independenti? daca sunt inconveniente de ce nu ies din sistem? stiu ca in sistem sunt multi veniti, dar putini chemati? stiu ca "independenta justitiei" ca si "statul de drept" sunt forme fara fond, de vreme ce in sistem s-au acceptat protocoalele secrete? Doamne fereste-ne de o astfel de judecata! Respect fata de magistratii autentici!

# L date 18 December 2019 21:39 +2

Asociatiile constata "cu ingrijorare ca puterea legislativa nesocoteste aceste angajamente si ignora deciziile Curtii Constitutionale...". Dragilor magistrati, de ce nu ati constatat cu ingrijorare ca si in alte situatii au fost incalcate deciziile Curtii Constitutionale?

# anemona date 19 December 2019 08:06 -3

Salut reactia asociatiilor de magistrati,prin presedintii lor,fata de o noua incercare a Parlamentului si Executivului de subordonare a justitiei! Au mai incercat,incearca si vor mai incerca sa loveasca si sa subordoneze autoritatea judecatoreasca! Daca nu sunt opriti din elanul lor populist,Parlamentul si Executivul isi vor subordona justitia ,iar statul de drept(sloganul clasei politice)nu va mai exista! Miza nu este nicidecum salariala,avand in vedere numarul redus al magistratilor si grefierilor(cca 4000 din cei 200.000 cu pensii asa zis speciale)si impactul nesemnificativ al taierii pensiilor lor de serviciu,ci este cea de subordonare a justitiei,pe langa alte masuri luate! Daca se va reusi asta,o sa vedem ce bucurie o sa fie pe toti parelnicii care,nici macar nu vad ce se intampla!

# inna date 19 December 2019 11:11 +1

anamona, in cat timp ai invatat textul asta imbecil? Si daca era un singur magistrat caruia i se calcula pensia altfel decat pe contributivitate, si era o problema!Tu vorbesti de 4000, de 200 000...

# AndreiV date 19 December 2019 11:16 +2

Cata nerusinare?!!!Imi cer scuze pentru duritatea exprimarii dar n-am mai vazut atata nerusinare si lipsa de bun simt la nimeni.Va spun cinstit ca nu interveneam daca ii vedeam sa actioneze cu acelasi zel si promptitudine pentru a face curatenie in sistemul lor si a adopta masuri urgente pentru a-i trage le raspundere pe cei care fac politie politica, abuzuri de neimaginat,incalcand flgrant drepturi si libetati cetatenesti, umilind si batjocorind romanii exclusiv la comanda politica,respectiv a autodeclaratului succesor nazist(cu patalama de de judecatori fie incompetenti,fie abuzivi si de rea credinta,cand au aprobat restituirea bunurilor apartinand unei oganizatii naziste,a pnl-pdl,basescu etc,.inclusiv comenzi straine).Ca sa nu mai vorbim de abuzurile inimaginabile privind nerespectarea Constitutiei si a legilor romane,a deciziilor CCR.N-as fi comentat daca ar avea bunul simt sa raspunda material si penal pentru erorile si abuzurile comise, uneori vorbindu-se chiar de decese.

# Romulus date 19 December 2019 18:16 +2

platiti CAS la nivelul veniturilor si ve-ti primii pensie conform contritubiei,nu milogelii. Nu sunteti mai importanti decat un constructor un zidar ; Daca vine un cutremur si blocul /cladirea se darama/naruieste constructorul este inculpat arestat si condamnat(vezi CAZUL ALBANIA ultimul seism);voi ce patiti daca il condamnati pe un individ ilegal'/va puneti palma in fund si exclamati ,asta este ! Pardon , TREBUIE SA RASPUNDETI PENTRU FAPTELE VOASTRE. Si mai usor cu GRECO,COMISI DE LA VIENETIA ETC ,SUVERANITATEA ESTE UN PRINCIPIU DETERMINANT AL POPORULUI ROMAN;NOI DECIDEM CUM NE GUVERNAM SI NU IMPUNEREA GLOBALISTILOR

# obiectiva din IRan date 19 December 2019 21:27 +2

atacul PNL si USR le va aduce voturi fara numar daca reusesc asta :P :P BRAVO LOR ! macar de-ar merita dar merita numai...napalm, vorba UNULUI nostru cel drag si scump la vedere... :P Trump este pus sub acuzare 3:) !!!! na, sa vezi minune...chiar functioneaza la americani..CONGRESUL e sfant, nu ca la romanici...

# obiectiva din IRan date 19 December 2019 21:34 +2

dar cand magistratii au ca OBLIGATIE DE SERVICIU sa respecte DECIZIILE CCR pentru justitiabili de ce nu croncane la fel ??? aaahhh, acolo sunt orbi de-a binelea, sa le angajam si niste caini sa ii conduca printre hartiile din fata lor ! magistratii trebuie sa fie platiti EXACT CA MEDICII si sa aiba exact aceleasi beneficii, desi aia au N ani de facultate si de pregatire in spate.....hai, treaca mearga de la mine...ca deja sunt impardonabili de imbuibati !

# obiectiva din IRan date 19 December 2019 21:40 +1

hai, mai, dar se poate sa luati de la gura copiilor n epotilor si stranepotilor judecatoarei care a dat TOT SATUL NADAS ??? NU SE POATE ASA CEVA http://www.ziare.com/stiri/dna/judecatoarea-care-a-retrocedat-un-sat-intreg-si-400-de-hectare-de-teren-nu-are-niciun-bun-pe-numele-ei-1505623 https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/pamantul-din-satul-nadas-retrocedat-catre-o-singura-familie-a-fost-pus-sub-sechestrul-dna-206069 SA NU VA MAI PRIND CA VA LEGATI DE DNA.. :cry: .ASTA ESTE SINGURUL CARE MAI FACE CATE CEVA :P , ACUM, PE BUNE, CAND NU ESTE COMANDA POLITICA SI CAND ESTE PROFESIONALISM LA MIJLOC , CHIAR SE FACE NUMAI LA DNA, CA LA PARCHETE SE DOARME SI SE SFORAIE PE INDELETE http://www.aradon.ro/dna-pune-capat-telenovelei-de-la-nadas-satul-se-intoarce-la-sateni/1662909

# coca date 20 December 2019 13:22 0

Adica doamnele si domnii doresc principiul comunist "timpul trece, leafa merge", indiferent de gherlele date sub denumirea de hotarari judecatoresti. Stimabililor, justitia e un serviciu public, nu un titlu nobiliar. Prin urmare: prestati serviciul si lasati ifosele! In al doilea rand, lista meseriilor a fost lunga. Ati optat pentru aceasta profesie cu bunele si relele ei si ati beneficiat de un salariu corespunzator. Nu urmeaza sa mai fiti compensati o data si prin pensie! La fel ar putea pretinde majoritatea medicilor. Cate privatiuni indura acestia? Sa faca garzi, inclusiv de sarbatori, sa trateze, inclusiv oameni murdari sau agresivi, sa isi riste propria sanatate prin numarul de ore muncite etc. Ei nu merita pensii speciale?

# TIPA date 20 December 2019 16:22 +1

Experienta anilor trecuti a demonstrat contrariul , respectiv ca salariile mari si privilegiile magistratilor au creat dependenta nu independenta.Dependenta de ordine.Numai la gandul ca-si pierd salariile mari si restul privilegiilor au executat ordinele intocmai si la timp...Nu au avut nici curaj nici moralitate... Sa beneficieze de toate cele sunt de acord insa sa-si indeplieasca atributiile nu comenzile.Sa fie curajosi ...securistii sunt la mana lor nu invers...intr-o clipita, cu mai multa unitate, spulbera toate jigodiile de securisti tradatori de Romania. Unde s-a mai pomenit ca justitia sa fie dependenta de servicii? NEMERNICII DE securisti sunt la mana lor nu invers.Tradatorii de securisti pe lipsa de curaj a magistratilor au inversat rolurile.CURAJ SI MORALITATE LE TREBUIE. SA FIE CUM BINE ZICEA UN ANTECOMENTATOR STALPII NATIUNII NU CALAII EI.

# VIKY date 21 December 2019 12:06 +7

." Dragilor magistrati, de ce nu ati constatat cu ingrijorare ca si in alte situatii au fost incalcate deciziile Curtii Constitutionale?". Asta se pare ca nu i-a afectat la buzunar. Nu ma deranjaza ca au pansii speciale, salarii imense, dar ma deranjeaza ca la derapaje aberante din justitie tac malc. De ce nu s-au unit in numar atat de mare sa protesteze impotriva desfintari sectiei speciale, de ce nu s-au revoltat impotriva procurorilor mafioti din CSM care au blocat repetat numirea A.Florea la conducerea sectiei, de ce nu se revolta impotriva Guvernului MEU care taie si spanzura legile lustitiei prin asumare, de ce nu s-au revoltat impotriva dictatorului care in seara "alegerilor tableta", a afirmat ca mai are de rezolvat doar sectia speciala?. TREZITI-VA dragi judecatori si atunci cand este vorba de justitiabili, nu numai de VOI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva