VASILICA ISI BALACARESTE COLEGII – Intr-o postare plina de naduf, judecatorul Danilet a vestit ca inchide "Magistratro", de necaz ca prea multi judecatori citesc Luju dimineata si seara se uita la Antena 3: "Am intalnit pe acest grup oameni cu viziuni politice exprimate deschis, alcoolici care au furnizat poze cu magistrati catre presa, bolnavi psihici... ba pana si indivizi care pozau in deontologi dar dincolo stateau la masa cu politicieni si ofiteri din SRI." Cerem Inspectiei sa se autosesize

Postat la: 16.05.2018 17:47 | Scris de: Elena DUMITRACHE | Accesari: 4946

S-a inchis grupul yahoo de discutii intre judecatori si procurori "Magistratro"! Cel care a luat aceasta decizie a fost judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj si, intamplator, decizia inchiderii forumului "Magistratro" a venit imediat dupa ce Lumeajustitiei.ro a publicat in editia din 13 mai 2018 pasaje din cugetarile judecatorului CSM Bogdan Mateescu cu privire la colegii sai judecatori, folosind un limbaj suburban chiar la adresa unor colege judecatoare, dar si la adresa site-ului "luminos" Lumeajustitiei.ro. Paradoxul situatiei este ca decizia lui Danilet de a inchide forumul "Magistratro", care l-a consacrat ca lider de opinie in magistratura, poate fi perceputa ca un act de solidaritate cu judecatorul Bogdan Mateescu, cel care a declansat in trecut procedura de revocare a lui Danilet din demnitatea de membru CSM. Nebunuite sunt caile Domnului!


Asa cum veti vedea, in ultima sa postare pe forumul "Magistratro", asemenea lui Bogdan Mateescu, nici Cristi Vasilica Danilet nu a mai tinut la eticheta, rabufnind intr-un mod nedemn pentru un judecator fata de colegii sai magistrati, supararea acestuia fiind, in esenta, aceeasi cu cea a actualului membru CSM reprezentat al judecatorilor, poreclit si "Bobita Matilet": Faptul ca judecatorii si procurorii din Romania citesc dimineata Lumeajustitiei.ro, iar seara se uita la Antena 3: "Curand, am constatat ca multi dintre magistratii romani sunt cei care se uita la antena3.ro seara si citesc luju.ro dimineata", a afirmat Danilet.

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet, conform ultimei sale postari de pe "Magistratro", publicate integral de site-ul Ziar de Cluj.ro, si-a dojenit colegii, acuzandu-i ca sunt "alcoolici care au furnizat poze cu magistrati catre presa, bolnavi psihici care au transformat grupul in loc de defulari", dar si pe membrii CSM, despre care a sustinut ca au devenit complici la "aceasta stare de lucruri", in timp ce despre sefii de instante a opiniat ca "au devenit la randul lor abuzatori in acest spatiu de libertate".

Danilet s-a declarat revoltat si pentru ca a vazut comentarii ale proceselor in curs de derulare, "ba pana si indivizi care pozau in deontologi dar dincolo stateau la masa cu politicieni si ofiteri din SRI".

In fine, fostul membru CSM Cristi Vasilica Danilet a conchis ca "magistratura romana a ajuns la un maxim de care nu poate trece", sustinand ca sindicalismul "ne curge in vene" (magistratilor) si "nu suntem cu nimic mai buni decat poporul din care provenim" (magistratii). Chiar asa! Dar ce, s-or fi crezut zei pe pamant, superiori muritorilor care nu sunt magistrati? Atunci mai bine ca s-a inchis grupul!

Cristi Vasilica Danilet: "Comiteti o infractiune. Nu va jucati cu focul. Bai, eu tot ce am spus acolo, imi asum"

Totusi, faptul ca ultima sa cugetare de pe "Magistratro" a fost facuta publica, oricat i-ar placea publicitatea lui Danilet, l-a deranjat acum foarte tare. Atat de tare incat a trecut la amenintari la adresa jurnalistei Mihaela Trif de la Ziar de Cluj.ro, transmitandu-i ca daca va aparea in spatiul public postarea sa, aceata va comite o infractiune: "Dar de ce trebuie sa va dau dumneavoastra explicatii? De ce trebuie sa va dau dumneavoastra explicatii ce scriu pe un forum intern? Eu va spun ca daca aceasta comunicare apare in spatiul public, data de dumneavoastra, comiteti o infractiune. Nu va jucati cu focul! Bai, tot ce am spus eu acolo, imi asum."

Si foarte bine face ca isi asuma!

Pentru ca apreciem ca Inspectia Judiciara ar trebui sa se sesizeze fata de un astfel de comportament al unui magistrat.

Pentru acuratete, prezentam mai jos transcriptul discutiei purtata de Danilet cu jurnalist Mihaela Trif, precum si audio publicat de Ziar de Cluj.ro:

"Mihaela Trif: Dumneavoastra vorbeati acolo despre niste judecatori...

Danilet: Eu l-am infiintat asta (n.red forumul)

Mihaela Trif: ...la masa cu politicieni si cu ofiteri SRI, persoane care au condamnat pe nedrept, intr-un fel sau altul, persoane...

Danilet: Si dumneavoastra vreti acuma sa spuneti public ce am spus eu pe un forum intern?

Mihaela Trif: Eu vreau sa imi spuneti la cine va referiti in aceasta postare. Despre ”grupul paralel” ...

Danilet: Nu o sa...

Mihaela Trif: Care au fost amenintarile cu dosarele penale...

Danilet: Este un forum existent din 2004 pana in 2018, Is 14 ani de functionare. In astia 14 ani am vazut suficiente.

Mihaela Trif: Da, dar la cine v-ati referit ca in ...

Danilet: Dar de ce trebuie sa va dau dumneavoastra explicatii? De ce trebuie sa va dau dumneavoastra explicatii ce scriu pe un forum intern? Eu va spun ca daca aceasta comunicare apare in spatiul public, data de dumneavoastra, comiteti o infractiune. Nu va jucati cu focul! Bai, tot ce am spus eu acolo, imi asum. (…)

Mihaela Trif: Dar domnule Danilet, nu va apartine acest mesaj? Nu l-ati scris dumneavoastra?

Danilet: Ba da, dar nu va apartine dumneavoastra, stimata doamna. Nu va apartine dumneavoastra!

Mihaela Trif: Dar, noi consideram, in politica editoriala, ce ne apartine sau ce nu. Eu v-am contactat pentru o declaratii suplimentare...

Danilet: Eu zic asa: eu stiu legea, dumneavoastra stiti jurnalism. Nu aveti voie sa publicati o corespondenta care nu vi se adreseaza. Daca acea corespondenta este una care eu am trimis-o altor destinatari decat dumneavoastra si dumneavoastra o publicati, comiteti o infractiune. Eu va spun, nu faceti lucrul asta. Sa nu ziceti ca nu ati stiut.

Mihaela Trif: Domnule Danilet, in primul rand nu este o infractiune si in al doilea rand eu nu v-am contactat sa va intreb daca pot sa o public sau nu. V-am contactat sa va intreb daca vreti sa dati mai multe detalii despre cine erau acei judecatori... care stateau la masa cu ofiteri SRI si politicieni.

Danilet: Nu, doamna! Dar de ce dumneavoastra? De ce sa va dau dumneavoastra...

Mihaela Trif: Mie mi se pare un text foarte, foarte grav si...

Danilet: Sigur ca da. Bineinteles ca e grav!

Mihaela Trif: Si de ce sa nu vreti sa vorbiti public despre acest lucru...

Danilet: Eu si impreuna cu echipa care am fost pe Magistratiro, eu am scris ISTORIE, doamna, in tara asta! De 14 ani de zile. Bine? Deci am vazut destul!

Mihaela Trif: Si daca ati scris istorie...

Danilet: Dupa cum am vazut si jurnalisti care santajeaza magistrati, doamna.

Mihaela Trif: Dar eu nu va santajez. Eu cu siguranta nu va santajez si nu fac parte dintre acei jurnalisti...

Danilet: De ce sa va spun? De ce sa va dau eu dumneavoastra explicatii. In ce calitate sa va dau eu dumneavoastra explicatii?

Mihaela Trif: In calitate de persoana care a scris aceasta postare, daca doriti sa o comentati presei. Daca nu ... Eu am obligatia sa o contactez, in momentul in care scriu un material despre o persoana, sa o intreb daca vrea sa dea niste declaratii suplimentare.

Danilet: Si eu v-am spus: daca apar franturi din acea comunicare, si dumneavoastra nu vi s-a adresat, iar eu stiu exact cu e aia scris, atunci va asumati! No. Fiecare e responsabil, e matur, e vaccinat...

Mihaela Trif: Dar dumneavoastra nu va asumati sa ne spuneti mai multe despre acei judecatori care stateau la masa...

Danilet: Nu, doamna. Nu mi se pare normal (…)."


Prezentam in continuare ultima postare a judecatorului Cristi Vasilica Danilet, astfel cum a fost prezentata pe site-ul Ziar de Cluj.ro:

"Din pacate, cei care se hlizeau dand informatii de aici catre presa au ajuns la un moment dat ei insisi victima aceleiasi prese.

Am infiintat acest grup, primul din istoria justitiei romane, impreuna cu Florin Nita, in anul 2004. Visam atunci la o justitie sanatoasa. Era grupul pe care ne-am cunoscut magistrati din diverse judete, cu experiente diferite, dar cu probleme identice. Este grupul unde am organizat marele protest din anul 2010. Este grupul unde am informat colegii cu privire la tot ce se facea in MJ si apoi in CSM. Este grupul pe care in 2005 am pus deviza „Noi vrem reforma si o vrem acum” inspirat din piesa The Doors, The End.

Aveam curand sa decoperim o lume a mizeriei, a delatiunii, a colportarii. Persoane care au calcat in picioare oameni, umilindu-i, distrugandu-i.

Am intalnit pe acest grup indivizi care au furnizat ani de-a randul informatii catre presa, oameni cu viziuni politice exprimate deschis desi acest comportament este interzis de regulile profesiei, alcoolici care au furnizat poze cu magistrati catre presa, bolnavi psihici care au transformat grupul in loc de defulari.

S-au dus atacuri nu suburbane, ci de-a dreptul nesimtite, de la amenintari cu dosare penale la amenintari cu bataia, cu insulte si calomnii demne de baieti din spatele blocurilor gri.

Am vazut comentarii ale proceselor in curs de derulare, ba pana si indivizi care pozau in deontologi dar dincolo stateau la masa cu politicieni si ofiteri din SRI.

Am vazut cu ochii mei mesaje fw catre unii membri CSM care nu erau membri pe grup.

Mistocareala si umilinta au devenit reguli de comunicare. Toate adresele membrilor de aici au fost furate si creat un grup paralel, cu reguli complet arbitrare.

Membri ai inspectiei si membri ai CSM au devenit complici la aceasta stare de lucruri.

Sefi de instante au devenit la randul lor abuzatori in acest spatiu de libertate. Dintr-o tribuna a pasurilor si solutiilor, grupul a devenit o platforma mai degraba politica.

Din pacate, magistratura si-a aratat o fata pe care nu o stiam. A fost si asta o lectie.

Curand, am constatat ca multi dintre magistratii romani sunt cei care se uita la antena3.ro seara si citesc luju.ro dimineata.

Din pacate, universul paralel pe care il creasera, acum il si alimentau sharuind informatii si facand like-uri. Curand, cele doua planuri s-au intalnit: magistratii au devenit dependenti de astfel de informatii care dau in alti magistrati. iar azi, discursul pe care cele doua entitati care au nenorocit oameni si cariere il regasesti la unii magistrati: atac la persoane, la familii, la institutii.

Cred ca magistratura romana a ajuns la un maxim de care nu poate trece. Sindicalismul ne curge in vene, asezonat cu ura fata de tot ceea ce nu este ca noi. Nu suntem cu nimic mai buni decat poporul din care provenim. Din pacate, comunismul a virusat nu doar pe noi, cei nascuti inainte de 89, ci si pe cei care ne-au gasit in sistem.

Imi exprim regretul ca nu s-a ajuns la scopul final al acestui grup: o cultura comuna. Sau... cine stie, poate ca s-a atins si nu am realizat eu.

Adi, ai facut o treaba minunata. Si pe parcursul acestor ani! Si punand punct. Rugamintea mea este sa opresti totul, dar sa nu stergi. Este o pagina de istorie.

Succes tuturor!"

Comentarii

# remember date 16 mai 2018 18:47 +4

Inspecția să se autosesizeze? N-ai să vezi! Doar au pus la FEZANDAT sesizarea din 2011 – Purtarea robelor in strada, la taraba foto a lui Cristi Danilet.

# Betivu date 17 mai 2018 17:36 0

Cine vorbea de alcoolisti? Poate face LUJU o antologie a pozelor hilare cu Danilet......

# Assamorgh date 16 mai 2018 18:59 +2

Închiderea unui site, ma rog, forum, nu este niciodată un lucru benefic. Oamenii au nevoie de locuri unde sa poată comunica liber, sa se contrazică chiar.

# DODI date 16 mai 2018 19:01 +3

Proștii au fost și proști sunt încă / Și-or fi cât neamul românesc / Nu face-o gaură adâncă / S-arunce-n ea cu dănileț și marinesc.

# Danilet si Matilet date 16 mai 2018 19:03 +11

Danilet si Matilet. Ambii sunt doi emanati ai UNJR, asociatie pe care au balacarit-o dupa ce i-a ajutat sa devina cunoscuti si sa castige voturi pt CSM. Au criticat colaborarile cu serviciile si au ajuns sa le proslaveasca. Au clamat drepturi si libertati si au devenit fanatici ai abuzurilor parchetelor care nu i-au deranjat vreodata. I-au scuipat pe aia pe care i-au pupat si invers. Doi diurnisti, doi atarnatori care nu se iubesc insa se aseamana la caracter. Danilet are un avantaj in fata lui Matilet. A depus marturie impotriva lui Ady Neacsu. Matilet mai are timp.

# Mitica date 16 mai 2018 19:53 +3

Danilet zoofilul merita vreo 2o de JILAVA si ca sa fie fericit sa-i aduca 5 caini.

# SANCHI date 16 mai 2018 21:42 +1

Păcat că-i prea trecut, știm că e apărătorul pedofililor, nu i-ar strica nițică practică :P :P :P .

# IO date 20 mai 2018 16:45 0

:lol: Păcat de tine!Cu așa invective, dai dovadă că ai o minte bolnavă, și nicidecum că ești evoluat :cry:

# unul din lumea cea mare date 16 mai 2018 20:48 +4

un SCELERAT emblematic pentru toti sceleratii mermelitori cu pretentii de judecatori(pentru sceleratii de vor sa dea cu rosu,CITITI DECLARATIILE LUI MAZARE!!alea proaspete de azi!!!!!

# Bula date 16 mai 2018 21:04 +2

Cum se face ca judecatorii nu aveau si un grup de discutii cu avocatii? Mai vorbim de justitie cand intre judecatori si procurori exista un grup de discutii pe yahoo ? Pai mai trebuiau sa-i invite in grupul de discutii si pe colegii de la servicii,mai ales ca pe baza protocoalelor secrete erau chiar bine-veniti si aveau chiar subiecte comune: cum sa-i arda,ca pe soareci ,pe cei luati la tinta.

# VasilicaTheOne date 16 mai 2018 21:47 +2

Bobita, de data asta ti-a reusit! Te-ai intrecut pe tine! Esti o adevarata inspiratie de viata!! :-*

# Edelweiss - Cetitor stupefiat ( de Bukowina) date 16 mai 2018 22:17 +5

„alcoolici care au furnizat poze cu magistrați către presă, bolnavi psihici care au transformat grupul în loc de defulări. S-au dus atacuri nu suburbane, ci de-a dreptul nesimțite, de la amenințări cu dosare penale la amenințări cu bătaia, cu insulte și calomnii demne de băieți din spatele blocurilor gri.” :-? Aceste REFERINȚE PUBLICE (vizualizate de un număr mai mare de 2 persoane!), avându-i drept subiecți pe COLEGII DOMNULUI JUDECĂTOR, se pliază EXACT pe prevederile art. 99 lit a) din Legea 303/2004. „a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”. IJ alias „Cooperativa Nufărul”, ne mișcăm și noi mai cu talent autosesizant? :-?

# Un om de rand date 17 mai 2018 07:31 +2

Pentru Danilet asta nu s-a sesizat nimeni sa-l trimita a un control la bibilica . . . ? Este clar si lesne de vazut, fara nicio urma de indoiala ca asta nu are toate tiglele pe casa . . . Si atentie: are puterea de a schimba destinul unor oameni care vin in fata lui cu nadejdea ca li se va infaptui dreptate . . .

# Tincau date 17 mai 2018 09:31 0

Bravo Vasilica, glorie slujbei pentru care te imbraci (te inrobesti!) in fiecare dimineata! Esti cumva si profesor? Pacat, de n-ai fi !

# 1 date 17 mai 2018 09:43 +1

Moralistul asta a fost dat in judecata si de parinti si de fiica. Cum dra..ku de mai are curaj sa apara public? Si cat de prost trebuie sa fi sa-l mai asculti? Sau sa-l bagi in seama? Intreb, nu dau cu paru'

# Un amic date 17 mai 2018 18:34 0

Dedicatie pt. Daniletz https://www.youtube.com/watch?v=rmR3HX1niX4

# Jkl date 17 mai 2018 20:17 +1

"Imi exprim regretul ca nu s-a ajuns la scopul final al acestui grup: o cultura comuna. Sau... cine stie, poate ca s-a atins si nu am realizat eu". Așa spune omul adevărul... Și-a dorit omul o cultură comună, identică cu a lui, adică a încercat timp de 14 ani să imprime în mintea altor magistrați mentalitatea lui macovistă prin propagandă pe toate canalele posibile. Acum descoperă că a rămas pe dinafară, oamenii au socializat și și-au găsit valori comune, diferite de ale lui, de supărare, el injură și jignește pe toată lumea. Să închidă toate site-urile și toate forumurile, să nu mai auzim de Dănileț!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii