VICTORIA PARLAMENTULUI – Raspunderea magistratilor a fost adoptata in forma severa: Ministerul Finantelor se va indrepta obligatoriu cu actiune in regres, direct la instanta civila, impotriva magistratului pentru care statul a platit despagubiri victimei unei judecati sau anchete strambe. Instanta civila va decide daca magistratul este bun de plata pe procedura procesului civil. Surse: Iohannis se va opune promulgarii

Postat la: 19.12.2017 15:38 | Scris de: George TARATA | Accesari: 53121

Victorie uriasa obtinuta de Parlamentul Romaniei, institutia fundamentala a unei democratii, in fata Sistemului odios care a condus ani de zile tara prin teroarea catuselor si care se zbate sa isi pastreze privilegiile. Un Sistem slujit de anumiti politicieni, de magistratii activisti si de unii membri ai CSM. Dupa ani de zile in care clasa politica a fost timorata de “Binomul SRI-DNA”, iata ca parlamentarii si-au inteles menirea si faptul ca sunt alesii poporului. Iar victoria este cu atat mai importanta cu cat ea priveste magistratii abuzivi, care in sfarsit vor raspunde pentru vietile si carierele distruse, caci statul va fi obligat sa se indrepte impotriva magistratilor care au comis erori judiciare si din cauza carora s-au platit despagubiri din buzunarele romanilor.


Senatul Romaniei a votat, marti 19 decembrie 2017, modificarile la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Senatul Romaniei este for decizional, primul vot fiind dat saptamana trecuta in Camera Deputatilor. A fost o decizie luata cu 80 de voturi “pentru”, dupa ce opozitia parlamentara formata din PNL si USR, doua partide slujitoare ale Sistemului, au facut tot ce a fost posibil pentru a bloca votul, pentru ca in final sa se retraga de la lucrari. Cea mai importanta realizare este de departe cea referitoare la raspunderea magistratilor, subiectul care a reprezentat de fapt marea nemultumire a judecatorilor si procurorilor sistemisti care s-au opus cu indarjire adoptarii oricarei forme prin care ar putea fi trasi la raspundere pentru ceea ce comit. Si mai important este ca raspunderea magistratilor a fost adoptata in forma ei severa, dupa ce Senatul a votat amendamentele propuse de senatorul PSD Serban Nicolae.

Pionul Iohannis

Asa cum spuneam este o victorie mare a Parlamentului Romaniei, insa lupta nu s-a incheiat. Va mai dura pana cand raspunderea magistratilor va intra in vigoare. Modificarile la Legea 303/2004 vor fi trimise presedintelui Klaus Iohannis (foto), un sustinator al Sistemului, care, conform surselor Lumeajustitiei.ro, este asteptat sa faca orice pentru a bloca prevederile adoptate de Parlament. In mod cert presedintele Klaus Iohannis va retrimite legea in Parlament pentru reexaminare, pentru ca apoi sa o atace la Curtea Constitutionala. Evident, totul se va intampla pe fondul protestelor organizate de #rezistentii si de magistratii activisti.

Statul va fi obligat sa se indrepte impotriva magistratului care a provocat plata daunelor in urma erorii judiciare comise

Revenind la modificarile aduse raspunderii magistratilor, Senatul a votat amendamentele propuse de senatorul Serban Nicolae la art. 96 din Legea 303/2004 din statutul magistratilor, amendamente care prevad o forma mult mai severa decat cea adoptata de Camera Deputatilor. Astfel, Ministerul Finantelor va fi obligat sa se indrepte cu actiune in regres impotriva magistratului care a cauzat eroarea judiciara si din cauza caruia statul a platit despagubiri. De asemenea, foarte important a fost definita “reaua credinta” si “grava neglijenta”, iar CSM – locul unde se putea bloca tragerea la raspundere a magistratului care a cauzat eroarea judiciara si plata daunelor – a fost scos din procedura. Ministerul Finantelor se va indrepta obligatoriu cu actiune in regres, direct la instanta civila, iar instanta civila va decide daca magistratul este bun de plata pe procedura procesului civil.

Iata modificarile adoptate de Senat la Legea 303/2004 in legatura cu raspunderea magistratilor:

Art 96

(1) Statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare.

(2) Eroarea judiciara atrage raspunderea judecatorilor si procurorilor doar in ipoteza in care si-au exercitat functia cu rea credinta sau grava neglijenta.

(3) Exista eroare judiciara atunci cand, in infaptuirea actului de justitie se determina o desfasurare gresita a unei proceduri judiciare si prin aceasta se produce o vatamare a drepturilor ori intereselor legimite ale unei persoane.

(4) Exista rea credinta atunci cand judecatorul sau procurorul in exercitarea functiei, cu stiinta, prin incalcarea Conventiei pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor fundamentale prevazute de Constitutia Romaniei ori a normelor de drept material sau procesual a determinat o eroare judiciara.

(5) Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul in exercitarea functiei din culpa nesocoteste normele de drept material ori procesual, determinand o eroare judiciara.

(6) Nu este indreptatita la repararea pagubei persoana care, in cursul procesului, a contribuit in orice mod la savarsirea erorii judiciare de catre judecator sau procuror.

(7) Pentru repararea prejudiciului produs printr-o eroare judiciara persoana vatamata se poate indrepta cu actiune numai impotriva statului, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice, in conditiile legii, la tribunalul in a carui circumscriptie isi are domiciliul sau sediul dupa caz. Plata de catre stat a sumelor datoroate cu titlu de despagubire se efectueaza in termen de maxim 1 an de la data comunciarii horatarii judecatoresti definitive.

(8) Dupa ce prejudiciul cauzat de o eroare judiciara a fost acoperit de stat, Ministerul Finantelor Publice se intoarce in mod obligatoriu pe cale judiciara impotriva judecatorului sau procurorului care a determinat eroarea judiciara. Competenta de judecata, in prima instanta, revine Curtii de Apel Bucuresti, dispozitiile Codului de procedura civila fiind pe deplin aplicabile.

(9) Termenul de prescriptie a dreptului la actiune al statului prevazut la alin 8 este de un an, de la data cand a fost achitat integral prejudiciul.

(10) CSM poate stabili conditii, termene si proceduri pentru asigurarea profesionala obligatorie a judecatorului si procurorilor. Asigurarea obligatoriu nu poate sa intarzie, sa diminueze sau sa inlature raspunderea pentru eroarea judiciara determinata de rea-credinta sau grava neglijenta”.

Comentarii

# corina date 19 decembrie 2017 15:49 +31

Iohannis o respinge. Ei si???? retrimite legea in parlament, iar acesta ii va retrimite aceeasi lege. Asa-i in tenis (ca tot le au si el si nevasta-sa cu tenisul). Va fi obligat sa o promulge.

# M. PANAIT date 19 decembrie 2017 18:41 +5

PUNEM DE O SUSPENDARE? ASTA CHIAR E MOTIV! SA GRSESTI PE BANII ALTOR, FARA SA PLATESTI CAS, MALRAXIS ...

# Stire pe surse adevarate date 20 decembrie 2017 12:59 +3

Veti ramane uimiti tare. Iohanis, "anusul contra naturii politice", va promulga legea din prima. A primit indicatii, prin telefon, de la Merkel ca sa nu mai faca jocul americanilor. Pe surse, se aude ca Sandra Pralong v-a pleca de la Cotroceni, in urma presiunilor facute de catre un stat care nu-l inghite pe Soros. Tot pe surse se comunica ca si Kovesi este "pe duca" odata cu plecarea spioancei de origine iudeo-maghiara, pupila lui Soros, consiliera "Ratei mecanice" si prietena ascunsa a sotiei de la Sibiu. 

# Nadira date 19 decembrie 2017 15:58 +16

Rog sa faceti publice avantajele materiale pe care statul roman/poporul roman le pune la dispozitia magistratilor din tara noastra. Este o dorinta absolut fireasca sa vedem cat de sus sunt fata de un cetatean obisnuit , dar si scolit, al acestei tari.

# IO date 20 decembrie 2017 00:02 +1

Da chiar asa, faceti publice avantajele materiale pe care statul le pune la dispozitia magistratilor... si După modificarea legilor justitiei și punerea lor în acord cu constituția și CEDO se impune GRAȚIEREA și AMNISTIA a tuturor celor care au fost afectați în cei peste 12 ani de regim al FALSEI JUSTIȚII. ȘI ca sa nu se mai repete intruziunea serviciilor în justiție ar trebui interziși prin lege agenții acoperiți. Acesta este doar începutul,  însă reforma trebuie dusa pana la capăt.  :-?

# Floare Albastra date 21 decembrie 2017 12:41 -1

Eu de mult timp nu mai inteleg nimic din ce se intampla. Dragul meu maestru, e timpul sa ne intalnim la un pahar de vin ca sa-mi explici cum sta treaba cu justitia si legile in aceasta tara. Poate ca tu ai o revelatie pe care eu nu o am. Lumineaza-ma, te rog, soarele meu!

# Alex date 19 decembrie 2017 15:59 +12

In sfarsit! Doamne Ajuta! Intram si noi in NORMALITATE !!!

# abis date 19 decembrie 2017 16:01 +3

Prea crud pentru # rezistentii.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 19 decembrie 2017 16:04 +9

Esteeeee, măăăă! Amu mai trebuie să aștept să văz care este cuantumul despăgubirilor ce mi le va acorda CEDO. Apoi .... Cântați, gloria țării, azi e sărbătoaaaaaareee! aparaschivei adrian-valentin C6P CA Sv. își va scoate nevasta la produs ca să facă rost de parale, pe sine însuși se va vinde la fier vechi, colega de complet ilieș titiana o să-și vândă toate acareturile și apoi, fiind mai baborniță și neputând produce parale ca fetiță de centurică, o să plece badantă în Amatrice, să șteargă o babă la c*r; procurorașul de bombardament - bucșă andrei-sebastian o să-și vândă la proxeneți preaiubita țiitoare iar pe sine însuși o să se vândă rob (și așa provine dintr-o șatră csango de curând dezlegată din robie), i tak dalee, i tak dalee, i tak dalee. Lista completă a celor responsabili, acilișa: https://www.facebook.com/Eine.Hand.wascht.die.andere.Hand/ :P :P :P

# unul din lumea cea mare date 20 decembrie 2017 13:23 +2

ptr Edelweiss - Rarinc de Bukowina// cu riscul ca te voi dezamagi cedo nu o sa/ti acorde despagubiri prea mari.cel mult de ordinul ca citorva mii de euro(nivel maxim de 2/3000) caci au indicatii sa trateze romanii ca fiind cetateni de mina a 14 a sau moarta.in plus de asta trebuie sa intelegi ca sectia roimana de la cedo este INFESTATA CU FUNCTIONARI MAE DECI SIE CACI SIE ESTE IN CURTEA MAE.de pe vremea lui ponta s/au dat ordine clare,exacte si precise pentru a se face totul ca sa se reduca condamnarile ro la cedo,si ca drept urmare ponta a numit/o pe paranoica de motoc si de asta i s/a inscenat judecatorului birsan un simulacru cerbu.cum iti explici ca pe masa cedo zac dosare vechi de 15 ani,sau cum iti explici ca dispar si de la cedo documente din dosare?????!!!!!(exact cum se intimpla si in mermelica

# MIRCEA date 19 decembrie 2017 16:11 +9

CORECT, cum toti raspundem in fata legii si nu putem invoca necunoasterea ei, tot la fel si magistratii trebuiau si trebuie sa raspunda pentru aplicarea corecta a legii. Pentru toti cei care au ,,luptat " impotriva raspunderii magistratilor, nu le doresc sa fie acuzati fara probe, nu le doresc sa le fie respinse cererile de probe, nu le doresc sa fie ,,purtati " prin sectiile de POLITIE, PARCHET INSTANTE, in decursul a peste 10 ani.

# Viorel date 19 decembrie 2017 16:12 +10

FELICITĂRI PARLAMENTULUI ROMÂNIEI ! (Excepție face partea din parlament care s-a fofilat - de frica știm noi a cui) Nu-mi fac iluzii că CINEVA nu va recurge la tot ce poate pentru a întârzia deznodământul. Sper însă că va fi doar tragere de timp, situație în care ”arbitrul” (fracția majoritară și onestă a populației) va lua act de acțiune... și memoria nu va fi mai scurtă decât perioada până la alegeri.

# Goargăș date 19 decembrie 2017 16:13 +6

Corect, limpede, fundamentat și drept! Așa da! Sper să înțeleagă și nărodul, pardon, norodul...

# Adi date 19 decembrie 2017 16:15 +9

V I C TO R I E , in puii mei , VICTORIE !!! :))

# Adyana date 19 decembrie 2017 16:33 -17

Oare de ce va bucurati asa? Priviti spre statele europene.Care alt stat are un sistem sanctionator atat de aspru pentru magistati? E clar ca nu intelegeti rolul si importanta unui magistrat...Sa vedem cine si cum o sa va mai judece ,in conditiile date,cand, veti,astepta, ca pe o izbavire sentinta judecătorului de care depinde toata viata voastră...

# Ipochimen date 19 decembrie 2017 16:55 +8

In alte state justitia e justitie si nu se comit atatea abuzuri. Sunt convins ca magistratii adevarati saluta aceste modificari!

# Dora date 20 decembrie 2017 07:13 +2

O sa ne judece judeecatori corecti onesti in litera si ppiritul legii si cu respectarea drepturilor omului.

# eU date 20 decembrie 2017 09:47 0

Inspaimantator si nu m-ar mira ca sa cada la pace si sa se intimple chiar asa. MF pierde ca doar corb la corb nu isi scoate ochi si .... :cry:

# Capac date 20 decembrie 2017 13:39 +1

Păi, dacă depinde toată viața noastră de sentința judecătorului, tu de ce vrei să rămână iresponsabili? N-ar fi mai bine să știe că nu se pot juca cu viețile noastre?

# Dorel date 19 decembrie 2017 16:35 -5

....in cazul in care min finantelor pierde procurorul sau judele se vor indrepta in mod obligatoriu impotriva statului si vor solivita exact daunele castigate de persoana vatamata.sa vz cjm se vor imbogati magisrratii :lol:

# Dora date 20 decembrie 2017 07:20 +1

Min.Finantelor nu are cum sa piarda pentru ca se intoarce in regres impotriva unui judecator dupa ce a achitat despagubirea stabilita de ICCJ sau CEDO,deci cele doua instante au stabilit ca persoana vatamata trebuie sa fie despagubita.

# Ailime date 19 decembrie 2017 16:36 +9

Laudatio, Parlamentului României!

# Iulian date 19 decembrie 2017 16:56 +13

Le-a venit mintea la cap unora din parlametari. Mai avem speranțe la un stat de drept.

# Ţuţu date 19 decembrie 2017 17:05 +5

Prin amendamentele sale, Şerban Nicolae a fost ca un tata rău pentru magistraţi . Poate că, de nu-l stârnea rezistenta Cosette, nu s-ar fi gândit şi la definirea prin lege a unor sintagme. Pentru iniţiativa sentorului, chiar merită să fie supăraţi toţi #rezistentii pe Cosette Chichirău, că de ce l-a stârnit aiurea, ca să-i vină idei.

# Gotiul Galesin hibernare date 25 decembrie 2017 04:44 0

Doar atat mai draga Tutulica : RETINE O DATA PENTRU TOTDEAUNA! NU COSETTE CHIRCALAU CI DOAR CLOSET CACALAU. DECI CE SA FACA USR CU CACALAU CLOSET ? SA TRAGA APA SI SA SE SPELE PE MAINI. ATAT!

# Puie Monta date 19 decembrie 2017 17:17 +10

Nu e nici o forma severa , e o forma normala ! Numai intr-o tara=colonie , condusa de un ventriloc , de un functionar ametit al unei embassy , se poate zice ca forma-i severa. #cretini+#manipulati pot sa faca gargara cat vor, pana i se termina banii lui Soros. Ci a pierdut cateva miliarede deja , cam de cand fu ales Trump. :D

# Daktari date 19 decembrie 2017 17:29 +9

S-a trezit PSD-ul , in sfasit ! Ba ca mult v-a luat ! Acum reducerea la jumate a bugetului SRI , nu de alta dar nu se justifica ! Vreau sa fie transparenti cu cheltuielile imense, nemaipomenite, gigantice , pe spatele nostru !!! :eek:

# Raneti Tudor Andrei date 19 decembrie 2017 17:33 +2

pe cat pariati ca nu se va schimba nimic? Deja v-au intrat cei doinneuroni in relaxare si ati uitat ca 100% dintre "magistrati" sunt criminali? Tineti-va suflarea pana cand mafia se va condamna pe sine :D

# Dulau date 19 decembrie 2017 18:02 +4

Buna observatia ! Si eu abia astept sa vaz primii 10 magistrati in lanturi si saraci lipiti , ca urmare a faptului ca facura rea intentie . :-)

# Exclusa date 19 decembrie 2017 17:39 +2

Sa ne pregatim de PROCESE, caci lista abuzurilor si a reclamantilor este atat de lunga...,incat Tribunalele vor fi ocupate doar cu ,,LITIGII ABUZURI MAGISTRATI"!Sa facem,deci,formulare,cum isi fac domnii de la INM,ca sa le respectam si dreptul la un proces in termen rezonabil...

# Dulau date 19 decembrie 2017 18:03 +9

Alo , PSD ? S-ar putea da cumva legea si retrospectiv pe ultimii , macar, 10-15 ani ? Ar fi ceva, nu ? :-)

# coca date 19 decembrie 2017 19:05 +4

VICTORIE. Sa va mai vada mama pe voi cum mai batjocoriti (desigur un exemplu din zecile) mame, carora le dati pensie de intretinere de 200 de lei pe luna si le amendati cu 1000 de lei pe zi ca ar fi vinovate ca nu respecta programul de vizitare. Ia sa va vada mama pe voi cum mai dispuneti expertizarea copiilor la INML pe motiv ca refuza acelasi program de vizitare si pe infractorii de la INML facand expertize cu asa-zisul diuagnostic de "alienare parentala". Ce sa mai vorbim de procesele cu mize politice sau financiare. Gata fete si baieti. Ati pus batista pe tambal la viata de faron!

# Tradatori ne conduc date 19 decembrie 2017 21:00 +4

Pai daca ciolanis respinfe o lege asteptata de 27 de ani el e primul care trebuie acuzat de inalta tradare...cum adica, astia gresesc si dau solutii pe blat iar tu respingi o lege profubd echitabila? Daca face asa...sigur nu incheie primul mandat, ca de al 2 lea nici nu mai poate fi vorba

# Sarbu Jeny date 19 decembrie 2017 21:01 +1

Felicitari !!!! Chiar daca presedintele se opune nu are prea mare marja de miscare..iar protestele sunt sigura ca vor continua pt ca ele au fost incurajate ,prin prezenta , de iohanis...presedintele tarii !!! Comportamentul acestuia a fost anticonstitutional si este motiv de suspendare !!! Rusine presedintelui si opozitiei !!!!

# Ion date 19 decembrie 2017 21:09 +7

Felicitări celor ce au votat ”Raspunderea magistratilor . . . ”

# MIRA date 19 decembrie 2017 21:55 +7

Felicitari celor care au inteles ce insemna sa fii parlamentar .Felicitari pentru rectitudine si tarie. Asa trebuie sa fie parlamentarii iar nu niste "unii" care se inhaiteaza cu toti golanii pentru ca le este frica de puscarie ( asa a procedat si o domna judecator la CC. Aspazia Cojocaru,care si-a batut joc de votul a 7.000.000 de romani, va mai amintiti?) Sa-si aminteasca cei care se comporta ba ,ca niste rame ba,ca niste maimute ce sacrificii au facut predecesorii lor pentru ca acestui popor amarat ,mintit si inselat ,sa-i fie mai bine.Acesti parlamentari care au votat legile justitiei sunt ADEVARATII urmasi ai ADEVARATILOR oameni politici si de stat care au ramas in istorie. Gestul lor ne da speranta ca nu este totul pierdut

# Popescu Cristian date 19 decembrie 2017 21:59 +1

Ok, toate sunt bune si foarte frumoase dar nu inteleg de ce nu este anihilata gruparea infractionala periculoasa de traficanti de droguri care actioneaza de mai bine de 10 ANI in zona strazii Turnu Magurele din sectorul 4 care m-au amenintat cu moartea si cu puscaria si mi-au distrus patru masini?

# VIOREL date 20 decembrie 2017 00:11 0

ce sa spun securistiii si criiminaliiiiccare conduc aceastaa tara ma rafer la cei din sri sai dna nu se voor lasa cu una cu douaa ei au criimeee pe coonstiinta lor si diavooli nu se vor lasa vor face tot posibiluu sa nu raspunda pentru crimele facute de ei o crima este aceeea a lui sorin crivat ucis de srii uraaaa traiasca ceii care au votat aceasta legeee

# ?????? date 20 decembrie 2017 00:19 -3

Considerați totuși că "reglementările" deschid "calea" unor "abuzuri de favori" din partea magistraților pentru unii dintre "inculpați", pentru a nu plăti cumva despăgubiri ulterioare, fiind oarecum și un act normativ de "timorare" a magistraților, în "unele aspecte" ? Remarcați și că "parlamentarii majorității" și-ar vota, așa după cum se comunică de către mass-media ,deja ,"derogări" de la aplicările anterioare ale legislației ANI ?

# Capac date 20 decembrie 2017 13:43 +1

Asta se întâmplă acum. Securitatea controlează CSM și DNA. Securitatea oferă garanții magistraților abuzivi conform cărora nu vor fi anchetați de către instituțiile controlate de către Securitate. Interesul magistraților și al statului român este acela de a reduce total condamnările statului român la CEDO. E complicat pentru procurorii securilti, dar de ei vom scăpa repede.

# Savin Marcel date 20 decembrie 2017 03:01 0

Dar ce te faci cu acei judecatori care au furat prin hotaririle pronuntate bunuricare nu mai pot fi recuperate ? Oare vom mai auzi prin instante " aici eu sunt legea iti dau ce vreau eu si cit vreau eu ..." Am facut o obsesie din citirea acestui articol de lege si acea mentiune " in mod obligatoriu " ei de aici incep avocatii sa se desparta de colegii judecatori sa intors foaia acum judecatorii se vor ruga de avocati " nu-mi fa plingere ..."

# adi date 20 decembrie 2017 05:59 0

trebuia sa scrieti "(foto stanga)"... ar fi fost maximum

# santinela date 20 decembrie 2017 07:39 +1

Se va opune "poate" la celelalte legi ale justitiei dar la asta cu raspunderea magistratilor nu cred fiindca cei 90% dintre cetateni(care doreau cu ardoare o astfel de lege) nu-l vor ierta.Mutul neamului stie ca daca o face si se impotriveste da munitie serioasa PSD-ului la alegeri si il va costa in mod sigur !

# Ailime date 20 decembrie 2017 09:27 +1

Sa se teamă de răspundere doar cine nu înțelege că independența magistratului constă doar in libertatea de a interpreta si aplica legea in spiritul și litera ei.

# escu date 20 decembrie 2017 09:36 +2

Dacă Johannis se tot opune LEGISLATIVULUI, ar cam fi cazul să punem serios în discuție suspendarea sa din funcție și referendum pentru demitere. Demitere ce se impune dat fiind opoziția sa permanentă la actul de guvernare și intrarea ROMÂNIEI într-o stare de normalitate și dezbatere democratică a legilor. Dar, Johannis, încearcă să salveze slugile care l-au salvat pe de la condamnare (L. Stanciu să trăiască, că e damă bună!). Oare ce alte dosare îl pândesc din vechime? Pune și el deoparte documente de șantaj, ca Băse? Vedeți cum acesta din urmă a speriat justiția?

# jean valjean date 20 decembrie 2017 12:25 0

CRED ... CU ACESTE LEGI PARLAMENTUL E IN TOP 3 INCREDERE...BRAVO LOR...NOTA 10

# johanniskraut date 20 decembrie 2017 14:04 0

Dacă nema putirință, geaba chichirău gâlceavă

# bert date 20 decembrie 2017 14:52 0

Si ma intreb cum va stabili un judecator de civil reaua credinta a unui judecator de penal sau procuror?

# Stacon Costash date 20 decembrie 2017 15:45 -1

Tot magistrații vor stabili regulile răspunderii! ICCJ poate da o decizie pentru o practică unitară. Din moment ce statul a fost deja obligat printr-o hotărâre definitivă, deja s-au stabilit regulile de recuperarea prejudiciului. Nu este niciun pericol pentru magistrații corecți! Cam intrăm în normalitate. Sigur, este un șoc pentru magistrați, dar vor da atenție calității actului de justiție ca serviciu social necesar într-un stat democratic!

# Ciomag Daniel date 20 decembrie 2017 22:02 0

Pacat ca sunteti destui.Eu care ma gandeam ca prostimea se cultiva,m-am inselat.Poate o sa va cultive foamea care va urma.Treziti-va plebea societatii!

# ?????? date 21 decembrie 2017 18:47 0

@ Considerați că activitatea magistraților ar trebui evaluată ceva mai des, după "modelul" oferit de activitatea Curții de Conturi la verificările și "descărcările de gestiune" de la instituțiile publice ?

# Feli date 15 ianuarie 2018 20:21 0

Felicitări pentru aceasta lege, toată lumea trebuie sa răspundă in fata legi

# hedekard antoniu date 8 februarie 2018 13:46 0

trebuie terminata o data perioada abuzurilor unor judecatori care iti rad in nas cand dau o sentinta stramba evident fabricata pentru cineva ...important!sfideaza totul desi au cel mai mare salar dintre bugetqari- n-au decat sa de banii inapoi! la americani cine calca legea e dat afara din magistratura si PIERDE DREPTUL LA PENSIA DE MAGISTRAT! AICI TREBUIE SA AJUNGEM !!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii