20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZINCA S-A SCOS SINGURICA DIN DOSARUL DRAGNEA – Judecatoarea Rebecca Zinca Dinu, care trebuia sa solutioneze cererea de habeas corpus formulata de Liviu Dragnea la Tribunalul Bucuresti, s-a cerut afara din dosar. Dinu se abtine sa il judece pe Dragnea, dupa ce Lumea Justitiei a dezvaluit ca a semnat "cu titlu individual" o cerere catre CSM in care a solicitat apararea sistemului judiciar fata de luarile de pozitie fix ale fostului lider PSD Liviu Dragnea

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 January 2020 16:17
Vizualizari: 6110

Ce intamplare! La fix o saptamana de la data la care Lumea Justitiei a dezvaluit ca judecatoarea Rebecca Zinca Dinu de la Tribunalul Bucuresti - careia ii fusese repartizata spre solutionare cererea de habeas corpus formulata de fostul lider PSD Liviu Dragnea, prin avocatii sai Flavia Teodosiu si Corneliu-Liviu Popescu este semanatara de memorii, adrese si "cereri cu titlu individual' impotriva lui Dragnea, dosarul a ramas fara judecator! Aceasta dupa ce judecatoarea Rebecca Zinca Dinu a formulat cerere de abtinere de la solutionarea cauzei, cu doua zile inainte de judecarea solicitarii de eliberare de indata din inchisoare formulata de Liviu Dragnea.


 

Abtinerea lui Dinu a fost urmata de o amanare cel putin interesanta!


Din datele pe care le avem, in data de 15 ianuarie 2020 s-a solutionat cererea de abtinere formulata de judecatoarea Rebecca Zinca Dinu in dosarul nr. 65/3/2020 (inregistrat dupa ce Dragnea a formulat cererea de habeas corpus prin care solicita eliberarea de indata din detentie, dupa publicarea in Monitorul Oficial a Deciziei CCR nr. 417/2019). Potrivit minutei, publicata recent pe Portalul Instantelor, cererea de abtinere a judecatoarei Dinu a fost admisa, fiind dispusa in acelasi timp trimiterea dosarului catre registratura pentru repartizarea cauzei spre solutionare unui alt magistrat.

Odata cu admiterea cererii de abtinere a fost dispusa insa si amanarea cauzei pentru o data ulterioara. Concret, desi cererea de habeas corpus avea termen de solutionare pentru data de 17 ianuarie 2020, iar cererea de abtinere s-a solutionat in 15 ianuarie 2020, normal fiind ca la data stabilita (de 17) sa se judece cauza de catre noul judecator investit cu solutionarea cererii de habeas corpus, s-a dispus amanarea cauzei din 17 ianuarie 2020 si acordarea unui nou termen pentru data de 29 ianuarie 2020.

Atentie, pentru fiecare dintre aceste date sunt prevazute alte complete de judecata. Cel mai probabil, ne vom clarifica in curand cu privire la aceasta chestiune!

Pe de alta parte, este interesant momentul in care judecatoarea Dinu a inteles sa formuleze cererea de abtinere. Sustinem aceasta intrucat, din informatiile noastre, la termenul de judecata stabilit pentru data de 17 ianuarie 2020 aparatorii fostului lider PSD intentionau sa o recuze pe judecatoarea Rebecca Zinca Dinu. Nu a mai fost insa nevoie, caci judecatoarea Dinu s-a abtinut singurica.


Publicam in continuare minuta pronuntata in dosarul nr. 65/3/2020 privind admiterea cererii de abtinere a judecatoarei Rebecca Zinca Dinu:

"In temeiul art 68 alin 2 cpp rap la art 66 cpp si art 64 alin 1 lit f c.p.p. admite cererea de abtinere a doamnei judecator Dinu Rebecca Zinca. Dispune trimiterea cauzei la registratura in vederea repartizarii aleatorii. In baza art 275 alin 3 cpp cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Fara cale de atac. Pronuntata în sedinta publica, astazi, 15.01.2020".


Judecatoarea Dinu, magistrat #rezist pe scarile Palatului de Justitiei


Desi nu am vazut cererea de abtinere formulata de judecatoarea Rebecca Zinca Dinu, avem certitudinea ca la baza acesteia sta taman articolul "Dragnea, aruncat la #rezist", publicat de Lumea Justitiei in 8 ianuarie 2020, in care dezvaluiam ca judecatoarea Rebecca Zinca Dinu de la Sectia I penala a Tribunalului Bucuresti este unul dintre magistratii care au iesit pe scarile Palatului de Justitie din Capitala pentru a protesta impotriva reformelor la Legile Justitiei (vezi foto 2, stanga), acuzand clasa politica, in frunte cu Liviu Dragnea, ca atenteaza la legile de functionare ale magistratilor pentru a subordona Justitia politicului.

De altfel, in acelasi articol aratam ca, in ultimii doi ani, judecatoarea Rebecca Zinca Dinu a semnat mai multe memorii, scrisori si actiuni care vizau fie Legile Justitiei, initiate de PSD sub conducerea lui Dragnea, fie declaratiile pe care fostul lider PSD Liviu Dragnea le facea in spatiul public. De departe cea mai interesanta actiune facuta de Forumul Judecatorilor din Romania insusita de judecatoarea Dinu este "Cererea de aparare a independentei sistemului judiciar fata de afirmatiile recente ale presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, din data de 16 decembrie 2018", trimisa de FJR catre Consiliul Superior al Magistraturii, alaturi de semnaturile a peste 700 de magistrati care sustin, "cu titlu individual", solicitarea transmisa de FJR catre CSM.

Printre magistratii care au sustinut cu titlu individual cererea de aparare a independentei sistemului judiciar fata de declaratiile lui Liviu Dragnea se afla si judecatoarea Rebecca Zinca Dinu (Click aici pentru a citi mai multe detalii).

Comentarii

# coco date 16 January 2020 17:42 -4

Foarte frumos din partea ei!

# DODI date 16 January 2020 18:51 +7

Și acest gest nu este frumos ci odios, pentru că nu a descoperit acum că nu e compatibilă cu bunul simț și legea ci așa au sunat ”indicațiile” venite de la Cotroceni pentru amânarea sine die a acestui dosar politic. Pe când se va intra într-o normalitate în rezolvarea cazurilor indiferent cine sunt petenții? Poate la ziua cu lumina.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva