13 INTREBARI PENTRU MATEI – "Ati fost cercetat pentru fapte de coruptie de catre DNA? Ati preluat functia de sef al Structurii de Securitate de la ICCJ la cererea sau la recomandarea generalului Florian Coldea? Ati fost santajat de SRI sau de alt serviciu secret pentru aspecte legate de trecutul dvs. cum ar fi, anumite relatii nefiresti pe care le-ati avut, in perioada in care ati fost judecator la Tribunalul Bucuresti, cu un arhivar poreclit sau alintat 'Ciocolata'?"

Scris de: E.D.

28.12.2020 15:37
Vizualizari: 11328

Condamnarea avocatului Robert Rosu la 5 ani de inchisoare pentru ca si-a exercitat profesia l-a readus in prim-plan pe cunoscutul judecator, membru al completului negru de la Inalta Curte, Ionut Matei (foto), considerat unul dintre magistratii care aplica cele mai dure pedepse la instanta suprema. Cazuri nu au fost putine, iar mai toate solutiile au fost revoltatoare, din ciocanul lui Matei fiind intoarse solutii de achitare si transformare in solutii de condamnare. Fix ce s-a intamplat si in cazul lui Robert Rosu.


Unul dintre cei care au reactionat dupa scandaloasa solutie din dosarul Ferma Baneasa este si fostul senator Valer Marian, cunoscut pentru curajul sau in a spune lucrurilor pe nume, fara manajamente.

Intr-o solicitare facuta publica de Valer Marian pe cotidianul.ro, fostul senator ii solicita judecatorului Ionut Matei ca, pentru finalizarea unei anchete jurnalistice, sa ii raspunda la un numar de 13 intrebari.

Intrebari care au legatura cu numirea sa in functia de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie la recomandarea fostului prim-adjunct SRI Florian Coldea, cu preluarea calitatii de sef al Structurii de securitate de la instanta suprema, cu colaborarea stransa cu SRI, dar si cu promovarea unor fosti procurori in functia de judecator al ICCJ, gratie interventiilor sale.


In sirul de 13 intrebari adresate judecatorului Ionut Matei, fostul senator Valer Marian ii solicita acestuia sa clarifice si daca este adevarat ca in trecut a fost cercetat de Directia Nationala Anticoruptie, in urma unei sesizari penale formulate de procurorul Marian Sintion, primul director al Directiei Generale Anticoruptie, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea infractorului, cu privire la o hotarare pe care Matei a pronuntat-o pe vremea cand era judecator la Curtea de Apel Bucuresti intr-un dosar care il viza pe Ionut Balint, zis si Nutu Camataru?: "Este adevarat ca numele dvs. este nominalizat intr-o discutie inregistrata a fratilor Camataru? Ati primit vreo ofranda din partea acestora?", intreaba Marian.


De asemenea, in acest context, Valer Marian il intreaba pe Ionut Matei si daca a fost sau nu santajat de "SRI sau de alt serviciu secret pentru aspecte legate de trecutul dvs. de magistrat, cum ar fi, de exemplu, anumite relatii nefiresti pe care le-ati avut, in perioada in care ati fost judecator la Tribunalul Bucuresti, cu un arhivar poreclit sau alintat „Ciocolata”?", precum si daca are cunostinta de faptul ca generalul Dan Gheorghe, "intamplator unchi al generalului Florian Coldea" a fost director-adjunct al SIPA in perioada 2003-2006, calitate din care a predat SRI dosarele SIPA, in format electronic, dupa ce Florian Coldea a devenit seful operativ al SRI in 2005?


Redam in continuare intrebarile formulate public de Valer Marian catre Ionut Matei:

"Cateva intrebari pentru inaltul judecator Ionut Matei

In scopul finalizarii unei anchete jurnalistice, va solicit sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:


1. Este adevarat ca ati fost recomandat fostului presedinte Traian Basescu pentru numirea in functia de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie(ICCJ) de catre generalul Florian Coldea, care detinea in perioada respectiva functia de prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii(SRI)?

2. Ati preluat functia de sef al Structurii de Securitate de la ICCJ la cererea sau la recomandarea generalului Florian Coldea? Ce atributii ati avut in calitate de presedinte al Structurii de Securitate de la ICCJ? Care a fost temeiul legal al infiintarii si functionarii acestei structuri? De ce a fost aleasa o denumire care aminteste de vechea Securitate?

3. Este adevarat ca in proiectul prezentat cand ati candidat pentru functia de vicepresedinte al ICCJ ati mentionat ca doriti o colaborare cat mai stransa cu SRI? Cum ati colaborat cu SRI si care a fost temeiul legal al acestei colaborari?

4. Cate intalniri si convorbiri ati avut cu generalul Florian Coldea, fostul sef operativ al SRI, cu generalul Dumitru Dumbrava, fost sef al Directiei Juridice din SRI, si cu generalul Adrian Ciocarlan, fost sef al Directiei Apararea Constitutiei din SRI, iar din 2016 adjunct al directorului SRI? Care a fost temeiul legal si scopul acestora?

5. Ati fost membru al aceleiasi loji masonice, SR 98 Sfantu Gheorghe din cadrul Marii Loji Nationale a Romaniei, cu judecatorul Lucian Netejoru, seful Inspectiei Judiciare din CSM (din 2015), si cu generalul SRI Adrian Ciocarlan, succesorul lui Florian Coldea si actualul om forte din SRI? Daca ati declarat apartenenta la aceasta organizatie masonica in declaratia de interese? Daca, la intrarea in masonerie, „nasul” dvs. si al judecatorului Netejoru, respectiv membrul anterior al lojii care v-a recomandat, a fost generalul SRI Adrian Ciocarlan?

6. Ati avut vreo contributie, in calitate de vicepresedinte al ICCJ, in promovarea la Inalta Curte si apoi in numirea in functia de presedinte al Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal, la solicitarea generalului Florian Coldea, a judecatorului Ionel Barba, care este originar si a activat anterior in judetul Arad, judetul de bastina si al fostului sef operativ al SRI? Daca aceasta promovare are vreo legatura cu inculparea si cu trimiterea in judecata a judecatoarei Gabriela Barsan, care a detinut anterior functia de presedinte al acestei sectii, iar ulterior a fost achitata definitiv, cu motivatia ca ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor retinute in sarcina sa?

7. Ati avut vreo contributie in promovarea la Inalta Curte a judecatoarei Florentina Dragomir, cu care sunteti colega de complet, care a fost anterior procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si consilier al fostului procuror general Laura Codruta Kovesi? Este adevarat ca, la promovarea la Inalta Curte, judecatoarea Florentina Dragomir avea o vechime de doar un an si 10 luni ca judecator (la Curtea de Apel Bucuresti) si ca, anterior numirii, primise aviz negativ din partea instantei supreme? Este adevarat ca aceasta nu a depus juramantul de judecator?

8. Ati avut vreo contributie in promovarea la Inalta Curte a judecatorului Valentin Horia Selaru, care anterior a fost, de asemenea, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si consilier al fostului procuror general Laura Codruta Kovesi? Este adevarat ca a fost numit judecator la Inalta Curte direct din functia de procuror la Parchetul General? Acesta a depus juramantul de judecator?

9. Ati fost cercetat pentru fapte de coruptie de catre Directia Nationala Anticoruptie, in urma unei sesizari penale formulate de procurorul Marian Sintion, primul director al Directiei Generale Anticoruptie, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea infractorului, cu privire la o hotarare pe care ati pronuntat-o in apel, in calitate de judecator la Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar penal al cunoscutului interlop multirecidivist Ionut Balint, alias Nutu Camataru? Cum explicati ca ati redus pedeapsa de 9 ani inchisoare aplicata acestuia de instanta de fond la 2 ani si 8 luni inchisoare, cat executase pana atunci, si ati dispus punerea sa imediata in libertate? Este adevarat ca numele dvs. este nominalizat intr-o discutie inregistrata a fratilor Camataru? Ati primit vreo ofranda din partea acestora? Ce solutie a fost emisa de catre DNA sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita? Cand a fost emisa solutia, care este motivatia acesteia si cine este procurorul emitent? Ce solutie a fost emisa de Parchetul General in dosarul disjuns sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si favorizarea infractorului, cand a fost emisa aceasta solutie, care este motivatia acesteia si cine este procurorul emitent?

10. Ati fost santajat de SRI sau de alt serviciu secret pentru aspecte legate de trecutul dvs. de magistrat, cum ar fi, de exemplu, anumite relatii nefiresti pe care le-ati avut, in perioada in care ati fost judecator la Tribunalul Bucuresti, cu un arhivar poreclit sau alintat „Ciocolata”?

11. Cunoasteti faptul ca generalul Dan Gheorghe, intamplator unchi al generalului Florian Coldea (var cu mama acestuia, care l-a ajutat sa urmeze cursurile Academiei Nationale de Informatii si sa fie angajat, dupa absolvire, in cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului), a fost director-adjunct al SIPA in perioada 2003-2006 si a predat SRI dosarele SIPA, in format electronic, dupa ce nepotul sau a devenit seful operativ al SRI in 2005?

12. De ce este denumit completul pe care-l constituiti impreuna cu judecatoarele Florentina Dragomir si Ioana Alina Ilie „completul negru” sau „completul de executie al DNA”?

13. Va considerati un magistrat independent si cu o reputatie nestirbita? Nu credeti ca ar fi in beneficiul instantei supreme si al intregii justitii romanesti sa va duceti in pensie sau in pustii?"


Articolul integral poate fi cititi AICI

Comentarii

# Free date 28 December 2020 16:14 +13

Astept sa apara incoruptibilul sa il laude pe Matei.

# NM date 28 December 2020 16:43 +22

nu inteleg de ce sa iasa la pensie?, cum sa primeasca acest calau pensie mare plus pensie speciala, asta trebue curentat urgent, adica cercetat pentru faptele lui ticaloase si sa raspunda penal cat mai urgent far in complicitate si cu cei care lau tinut si au avut cunostinta de toate aceste nenorociri, cum sa manance nenorocitu pensie de magistrat. la parnae cu el

# Cica Romania e tara date 28 December 2020 16:53 +10

Cica Romania e o tara... eu zic ca e o cocina a securistilor infecti , care au facut din tara tot ce-au vrut, cu ajutor de la stapanire.

# Stefan date 28 December 2020 17:30 +1

Domnule E.D. ati primit vreun raspuns la cele 13 intrebari de la aceasta marioneta Made Securitate ? ( nu vb de SRI ) Matei este unu dintre acei ce la o adica pentru binele lui si a acolitilor , tradeaza Romania. Daca nu a si facut-o. Mai ieri i se adresasera tot lui Matei, 13 intrebari pertinente ? A venit pe adresa " Publicatiei Cotidianul" vreun raspuns? https://www.cotidianul.ro/cateva-intrebari-pentru-inaltul-judecator-ionut-matei/

# Alin date 28 December 2020 17:51 +6

Poate nu s-a reținut , dar tot in 17 Decembrie s-a mai dat o sentința la ICCJ, tot de completul negru , dar o sentința deosebit de favorabilă pt un personaj, cunoscut ca și smecheras și anume executorul Bogdan Dumitrache. De la 5 ani cu executare s-a ajuns la fapta nu exista și tocmai la acest complet. Ar fi interesant de văzut pt cei care nu știu deja , care e legătura ui Ionuț Matei cu acest personaj achitat.

# Marin ȚULUȘ, Olt date 28 December 2020 18:27 -15

Am asistat la o normalitate și nu la criminalele /odioasele aranjamente in care hotia învinge adevărul! Ionut Matei si ceilalti doi judecatori au fost cei care au detonat bomba impotriva….. coruptiei.Ei merită Ordinul național „Steaua României”, nu caracterele sterpe medaliati de regimurile corupte!Dar acum s/a dovedit incisivitatea/pericolul public/incalcarea principiilor si valorilor statului de drept al acestui sistem in care avocatul UNBR/ului, fără acte de înființare, cel care a confiscat profesia, este pionul principal si cureaua de transmisie a coruptiei, cel care înăbușe adevărul prin tot felul de manevre si aranjamente cu hotii, pe de o parte, și , pe de altă parte, cu magistratii corupti, lipsiti de valoare, caractere stricate pe care se bazează mafia politico-. economico-juridică.Eu stiu ce am pătit și toți cei de la UNBR condus de Bota cand ne/au anchetat si condamnat la sesizările acestui UNBR care împiedică democratia si statul de drept să evolueze.

# YES. date 28 December 2020 20:01 +13

Intrebarea nr.5 este "teribila" cand aflam de acesti generali din loje masonica . Este o organizatie respectabila DAR NU au ce cauta acolo Serviciile Secrete Romane !?. Este ca un stat PARALEL de "supraveghere" a cetatenilor si opresiune juridica . Cand mai "apar" si magistrati de genul Ionut Matei totul PUTE a "MAFIE" . !! Felicitari domnului Valer Marian pentru cele 13 intrebari "edificatoare"asupra CARACTERULUI -- dubios al justitiarului Ionut Matei . Proverb : Daca intri in COCINA , te mananca PORCII !!.

# Neanae date 28 December 2020 20:49 +2

Vaaaai! Ionuț? Ionuț Matei? Ar fi mititelul’ vizat de atâtea prostioare? Hai, cu pasiunea pentru ciocolata peste tot, sa fim îngăduitori și atenți fie la culoarea ciocolatei fie pe unde se vâră ea. Sau el in ea! Ca ne paste discriminarea de sex și rasismul! Incoruptibililor din jurul băietului ce ciocolata le-o place ca sa iasă la pensie adanc satisfăcuți. Realitatea bate filmul. E un cinema de periferie fără aspirație la Oscar. Nici măcar unul de baie! Nu trage cortina, ci ... apa! Complimente DOMNULE VALER MARIAN! Mulțumim ca mai știm și noi ... oare urmează o demisie? Doua? Ori mergem așa cu înainte fluierând AIDA?

# Neanae date 28 December 2020 21:05 0

Am o întrebare pt Dl Marian Tulus din Olt! Puteți traduce ce afirmați? In mod ca sa înțeleg dacă va place ciocolata alb murdara! Ar fi bine sa fiti printre masoni, dar nu va vor ei. Nu înțeleg dacă aveți sau nu o problema cu avocații apărării in orice fel de proces. Cred ca știți ca este obligatoriu ca de la hoțul de găini la criminalul serial, la proces musai sa hie un corupt de avocat pe lângă un corupt de judecător. Vreau iluminare fiindcă sa dea ăla albmurdar de drac dacă înțeleg cine vă apasă neuronu’ Nu as fi cerut lămurire dacă nu vedeam postarea in copy paste. Deci va apasă și nu înțeleg ce? Oi avea io neuronu’ la repaos?

# Teodor date 28 December 2020 21:48 0

Eu zic sa ii asigueam zilnic cate o,, ciocolata,, calda. Poate dz solutii mai... Insipirate

# conan date 28 December 2020 22:46 +4

- transferul de la Suceava la Tribunalul Bucuresti de anul asta judecatorul SIMIONESCU GABRIEL ADRIAN e familiarizat cu relatii nefiresti, membru in comisie de aparare LGBT ... deci numai bun sa infunde la comanda inculpatii

# democrat date 28 December 2020 23:03 +4

Intrebare 10 teribila,cu un arhivar poreclit "ciocolata"in pampersi,relatii nefiresti,cumva adept lgbt.huooo,in pas alergator afara din tara spurcatilor masoni,cocini cu origini evreiesti.

# Lorenzo de Medici date 29 December 2020 16:37 0

Aș zice că, totuși, întrebările nr. 13, că sunt 2, sunt cele mai relevante și de actualitate. Că istoria, e istorie, nu se mai poate repara. Dar, pentru a nu o repeta, propun modificarea celei de-a doua întrebări de la nr. 13. Ceva de genul: ”Nu credeți că e în beneficiul justiției românești și al instanței supreme să vă duceți un pic (mai mult) la pușcărie, unde ați trimis atâția oameni nevinovați/în mod nejustificat ? Că sunt de acord că, după ce ai făptuit penal atâtea, compromițând idea de dreptate și de imparțialitate, e puțin cam prea mult să iei și pensie pentru chestia asta.

# Relu date 29 December 2020 18:00 +1

Întrebarea 14 : Exista vreo legătură între sotia/concubina domnului judecător, medic de profesie(poarta un alt nume decat domnul judecator Ionuț Matei) și medicul Alexandru Octavian Șerban inculpat și singurul achitat de același judecător în dosarul penal 6536/2/2008 ? Achitat, fără ca medicul Octavian Șerban sa fie persoana îndreptățită sau moștenitor legal, acesta a obținut profituri uriașe, din vânzarea ulterioara a unor terenuri pentru a căror retrocedare toți aceia care au semnat au fost condamnati la ani grei de pușcărie; Numai domnul doctor a fost achitat de Ionuț Matei.... Iar terenurile revândute de doctorul Șerban au fost scoase de Ionuț Matei de sub sechestru instituit de procurori, În condițiile în care toți funcționarii din primărie care au contribuit, cu vina sau fără vina, la retrocedarile terenurilor respective... au fost condamnați la ani grei de închisoare. Sunt aproape convins ca, din păcate, nimeni nu și va bate capul cu astfel de "mărunțișuri"!

# Quetzalcoatl date 29 December 2020 21:42 0

Totuși nu era cazul de a folosi toate aceste critici la adresa completului de apel printr-o cerere de recuzare a acestuia,că act de procedură pus la dispoziție de lege.Se evitau astfel de situații,eventual daca se schimba completul iar acesta menținea soluția primei instanțe.Morala este că astfel de campanii trebuie făcute frecvent dată fiind importanța actului de justiție.

# VOX. date 29 December 2020 23:35 0

A fost de ajuns acest " general " TEMBEL pe nume Florian Coldea ca Serviciul Roman de Informatii sa se "descrediteze" pentru ANI !. PACAT...!este o institutie necesara pentru Romania .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii