A DISPARUT CORINA – Transformare de neinteles a sefei ICCJ Corina Corbu. Victima unei inscenari judiciare care o putea trimite dupa gratii, Corbu a devenit promotoarea catuselor. Gand la gand cu ministrul Justitiei Catalin Predoiu, Corina Corbu a convocat judecatorii ICCJ ca sa atace la CCR legea care nu mai prevede inchisoare pentru evaziune fiscala, daca prejudiciul este mai mic de 100.000 euro, iar inculpatii il achita integral sau majorat cu 20%, impreuna cu dobanzi si penalitati

Scris de: George TARATA

17.12.2020 12:17
Vizualizari: 5077

Continua metmorfoza sefei Inaltei Curti de Casatie si Justitie Corina Corbu (foto). Vazuta ca o speranta pentru intregul sistem de justitie si pentru justitiabili la momentul numirii la conducerea instantei supreme, Corina Corbu dezamageste din nou si este tot mai de nerecunoscut. Cel putin in opinia noastra. Dupa ce zilele trecute a girat numirea la sefia CSM a judecatorului Bogdan Mateescu, sustinut de reprezentantul regimului Iohannis Catalin Predoiu (click aici pentru a citi), Corbu s-a transformat intr-o promotoare a catuselor. Asta desi ea insasi a fost victima unei inscenari judiciare oribile, care o putea trimite dupa gratii ani buni.


 

Concret, sefa ICCJ ii face pe plac ministrului Justitiei Catalin Predoiu si pregateste atacarea la CCR a legii care inlocuieste inchisoarea cu amenda in cazul inculpatilor acuzati de evaziune fiscala, daca acestia achita prejudiciul si daca prejudiciul este mai mic de 100.000 euro. Cu alte cuvinte, Corina Corbu prefera umplerea puscariilor in locul unei masuri moderne si sanatoase, care favorizeaza recuperarea prejudiciilor cauzate prin infractiuni de evaziune fiscala.


Corbu a convocat judecatorii ICCJ


Sefa Inaltei Curti Corina Corbu a convocat joi, 17 decembrie 2020, sedinta Sectiilor Unite ale ICCJ pentru a se discuta sesizarea CCR fata de proiectul de lege de modificare si completare a Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, proiect in care este prevazuta atat inlocuirea inchisorii cu amenda in cazul faptelor de evaziune fiscala, daca prejudiciul este mai mic de 100.000 euro si este platit integral, precum si nepedepsirea inculpatilor daca in cursul urmaririi penale sau in cursul judecatii se achita integral prejudiciul, majorat cu 20%, la care se adauga dobanzi si penalitati.


Iata anuntul ICCJ:


„In conformitate cu dispozitiile art.32 alin. (1) si (4) din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, la data de 17 decembrie 2020, orele 14,00, la sediul din Str. Batistei nr.25, judecatorii instantei supreme sunt convocati pentru constituirea in Sectii Unite in vederea exercitarii atributiei prevazuta de dispozitiile art.25 lit.c) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv, sesizarea Curtii Constitutionale in vederea exercitarii controlului de constitutionalitate, inainte de promulgare, asupra Legii privind modificarea si completarea Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale (PL-x 354/2018/2020)”.


Corbu, pe sufletul lui Predoiu


Demersul sefei ICCJ Corina Corbu vine la doar cateva zile dupa ce ministrul Justitiei Catalin Predoiu si-a exprimat dezacordul fata de proiectul de lege mai sus prezentat. Si nu doar atat, caci Predoiu a cerut Guvernului sa atace proiectul la CCR. Iata insa ca atacarea la CCR este pe cale sa vina din partea Inaltei Curti.


Prezentam reactia ministrului Justitiei Catalin Predoiu:


“Ministerul Justitiei propune Guvernului atacarea la CCR a modificarii Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale (Pl-x 354/2018)


Proiectul de lege a fost votat de Camera Deputatilor la data de 15.12.2020 si prevede posibilitatea inlocuirii pedepsei cu inchisoarea pentru cei inculpati pentru evaziune fiscala daca prejudiciul este pana la 100.000 de euro si daca il achita integral:

-art. 10, alin. (1) in cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute la art. 8 si 9, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depaseste 100.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica pedeapsa cu amenda.

-in cazul savarsirii uneia dintre infractiunile prevazute la art. 8 si 9, daca in cursul urmaririi penale sau in cursul judecatii pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive, prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adauga dobanzile si penalitatile este acoperit integral, fapta nu se mai pedepseste, facandu-se aplicarea dispozitiilor art. 16 alin. (1) lit. h) din Legea nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, cu modificarile si completarile ulterioare;

-Dispozitiile prezentului articol se aplica tuturor inculpatilor chiar daca nu au contribuit la acoperirea prejudiciului prevazut la alin.(1) si (1 prim).


Proiectul modificarii Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale (Pl-x 354/2018) a fost avizat negativ de Guvernul Romaniei si a mai fost atacat la CCR, Curtea acceptand obiectiunile de neconstitutionalitate si declarand proiectul neconstitutional in ansamblul sau”.

 

UPDATE, ora 16.30 - ICCJ a decis sesizarea CCR

 

Sursa Foto: qmagazine.ro

Comentarii

# Obs date 17 December 2020 13:16 +7

Cand vom reusi sa fim si noi pragmatici, inclusiv in ale justitiei !? Nu este suficient doar acoperirea integrala a prejudiciului ci si, poate, penalitati majore inca de la nasterea lui. Ma rog, pot fi gasite formule. Pastrand proportiile, pe modelul american. Te-a prin cu mata in sac - vezi cazul Volkswagen - platesti amenzi/penalitati de te ustura, daca vrei sa mai ramai in piata.

# J de jilava date 17 December 2020 13:43 +3

Hai Luju ca începeți să pricepeti sau mai bine zis sa acceptați realitatea. Dupa ce i a fost arătat ditamai leopardul era numai bună de pus la șefia iccj. Chiar o fi fost înscenare, ne întrebăm retoric, noi cunoscătorii personajelor din acel dosar ? Personajul e asa cum a fost mereu, situația în care e plasat il face mai vizibil. O sa ajungeți si voi sa recunoașteți că, corupția naște ... " evenimente " de acest gen. Hai ca nu mai e mult

# NM date 17 December 2020 14:31 +3

poate da domnu sa se repeteinvinuirea acestei mierlaita, sa vedeti cum este viata, mare incredere am avut in acest personaj cand a fost numita la sefia ICCJ, cum poti sa treci de partea sistemului de forta cand tu insasi ai fost curentata. sa ii fie rusine

# Lorenzo de Medici date 17 December 2020 14:50 +7

Corina n-a murit, Corina se transformă ! Sau cum se spune, în dreptul civil de astă dată, a suferit o ”novație” prin schimbare de ”personalitate”. Iar elementul de noutate, ”aliquid novi” pentru cunoscători, este tocmai apetența pentru pușcărie și cătușe. Asta e ! Istoria nu o va mai reține, oricum, ca pe victima unui abuz judiciar, ci ca pe victima devenită călău, odată ce spectrul vederii închisorii pe dinăuntru i s-a fluturat numai prin fața ochișorilor ei frumoși și sensibili.

# Gilu date 17 December 2020 20:23 +1

Ce sangeroasa esti ! Se vede ca te chiama corvus...Să nu te pape vulpea ; nu te întinde la cașcaval pentru ca legiferarea nu e treaba ta...

# maxtor date 30 December 2020 06:25 0

deci gh. a lu ta-ra-ta militeaza pentru dezincriminare larga- de inceste ce parere ai,a?! -victima unei inscenari e victima unor oameni,nu a legilor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii