ACHITARE IN VREMEA CORONAVIRUSULUI – DNA Bacau i-a trimis in judecata fara probe pe fostul director ANL Marian Iftimie-Nicorici si pe fostul director al clubului de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt Iulian Boghean, pentru pretinse fapte de trafic de influenta. Curtea de Apel Bacau a decis: achitare definitiva (Minuta)

Scris de: B.G.

26.03.2020 11:57
Vizualizari: 5697

DNA Bacau condusa de vestita deja procuroare Cornelia Hrincescu (foto) se face din nou de ras in instanta. Si dobandeste din ce in ce mai multa celebritate, dar nu din cauza dosarelor facute impecabil, cu probe beton, ci, tocmai invers.


 

Ultima achitare intr-un dosar al DNA Bacau, venita chiar pe vremea epidemiei de coronavirus, a fost pronuntata de catre Curtea de Apel Bacau in 18 martie 2020.

Astfel, Curtea de Apel Bacau a hotarat achitarea fostului director al Agentiei Nationale pentru Locuinte Marian Iftimie Nicorici si a unui fost director de la clubul de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt Iulian Boghean, ambii trimisi in judecata de DNA Bacau pentru trafic de influenta.

Solutia de achitare a fost dispusa in temeiul art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedura penala -
“nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”, si este definitiva. 

Curtea de Apel Bacau a mentinut practic sentinta Tribunalului Neamt, din iunie 2019.

Iata minuta Curtii de Apel Bacau din 18 martie 2020 (dosar 4790/103/2017):

"Respinge ca nefondata cererea de repunere a cauzei pe rol formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bacau.

In temeiul art.421 pct. 1 lit.b Cod procedura penala respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bacau impotriva sentintei penale nr.85/P din 19.06.2019, pronuntata de Tribunalul Neamt, in solutionarea dosarului penal nr.4790/103/2017. In temeiul art.275 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat pentru solutionarea apelului raman in sarcina statului. Definitiva”.

 

Iata minuta Tribunalui Neamt din 19 iunie 2019:


“In temeiul art. 396 al. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 al. 1 lit. c Cod procedura penala, achita pe inculpatii I M, si B I, ambii trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prevazuta de art. 291 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal. Constata ca inculpatii au fost asistati de aparatori alesi. in baza art. 275 al. 3 Cod procedura penala, cheltuieli judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare Pronuntata in sedinta publica din 19 iunie 2019.
Document: Hotarare 85/2019 19.06.2019”.

 

Iata comunicatul DNA din 28 decembrie 2017 privind trimiterea in judecata a inculpatilor:

 

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

IFTIMIE-NICORICI MARIAN, director general al Agentiei Nationale pentru Locuinte, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta

BOGHEAN IULIAN, director in cadrul la SC FC CEAHLAUL SA Piatra Neamt, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2010, inculpatul Iftimie-Nicorici Marian, in calitate de director al Agentiei Nationale pentru Locuinte si inculpatul Boghean Iulian, director in cadrul SC FC CEAHLAUL SA Piatra Neamt, i-au pretins administratorului unei societati comerciale sa remita catre SC FC CEAHLAUL SA Piatra Neamt un procentaj de 5% din valoarea sumelor pe care societatea urma sa le incaseze de la Agentia Nationala pentru Locuinte, in baza contractelor privind construirea unor imobile/locuinte aflate in derulare.

Inculpatul Iftimie-Nicorici Marian a promis, in schimb, ca va interveni pe langa functionarii din subordine pentru ca platile catre respectiva societate comerciala sa nu fie intarziate.

Ca urmare a acestei solicitari, la data 6 septembrie 2010, intre SC FC CEAHLAUL SA Piatra Neamt (in care Boghean Iulian indeplinea functia de director de marketing) in calitate de prestator si o firma administrata de aceeasi persoana careia i se ceruse sponsorizarea, in calitate de beneficiar, a fost incheiat un contractul avand ca obiect servicii de reclama si publicitate in valoare de 112.900 euro. In temeiul acestui contract, in perioada 1 octombrie 2010 – 27 decembrie 2010, beneficiarul a platit suma totala de 61.709,96 lei in temeiul a doua facturi fiscale ce atestau servicii care in realitate nu au fost prestate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamt.
Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Newspaper Reader date 26 March 2020 12:03 +3

Revista presei internaționale :roll: CROAȚIA: ”Miniştrii croaţi îşi donează salariul pe o lună pentru a-şi ajuta ţara afectată de seism şi de coronavirus” :roll: RROEMENIKA: 7.000 de putori ordinare, beneficiare de oripilante și nesimțite avantaje bugetare, fără nici un rol activ în combaterea epidemiei de virus, stau în palatele lor cocoțați cucu_rul pe sipetele lor cu galbeni, denari, adamante și smaragde, și așteaptă ca poolimea din sistemul sanitar să scoată Țara din Necaz. De donat nu s-a gândit niciunul să doneze nici măcar câțiva firfirici căi, nu-i așa, Excelențele Lor NU DAU ci IAU deconturi pentru picături de nas, aspirine, paracetamoale, bețigașe de urechi și cutii cu citrat de sildenafil. :eek: „O TARĂ DE HARPAGONI JUDICIARI!” (cum ar fi exclamat scârbit regretatul Ghe. Dinică)

# Emilia date 26 March 2020 13:17 -2

Spitalele din Alsacia sunt sufocate de invazia de pacienti infectati cu noul covid,inasprirea masurilor de izolare este luata in calcul,restrictiile sunt aplicate fara exceptii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii