ACUZATII DE SPAGA PENTRU JUDECATORUL ION-TUDORAN – Denuntatorii fostului judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran fac dezvaluiri explozive: “250.000, intr-o singura transa, i-am dat acasa la domnul Parvu, unde era si Tudoran... Putea sa zica: 'multumesc'... M-a sunat din nou Pirvu si mi-a spus sa mai dau 150.000 de euro... A luat 250.000 euro, Tudoran trebuia sa faca ceva pentru banii astia... Puiu Popoviciu n-a vrut sa-i dea 10 milioane de euro... Ca urmare, l-a condamnat”

Scris de: Valentin BUSUIOC

26.02.2021 16:16
Vizualizari: 6579

Apar noi acuzatii explozive la adresa fostului judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, ajuns celebru pentru ca si-a motivat sentinta din latura civila a dosarului Baneasa in timp ce se afla internat intr-un sanatoriu psihiatric.Joi, 25 februarie 2021, jurnalistul Victor Ciutacu de la Romania TV a prezentat declaratiile a doi barbati care au depus denunturi la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), sustinand nici mai mult, nici mai putin decat ca i-ar fi dat 250.000 de euro mita lui Tudoran ca sa-i scape de un dosar penal de inselaciune, prin stabilirea unor termene cat mai indepartate in timp, astfel incat fapta sa se prescrie.

Amandoi descriu in amanunt felul in care i-ar fi dus banii lui Ion-Tudoran banii, care insa nu l-ar fi multumit pe magistratul de la Curtea de Apel Bucuresti, acesta cerand inca 150.000 de euro. In final, refuzul inculpatilor le-a adus celor doi condamnari din partea lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran.

Unul dintre ei, Aurel Andronic, sustine ca ar fi predat mita in casa afaceristului Florin Pirvu, poreclit Chinezu, prieten al magistratului, de fata fiind insusi judecatorul Ion-Tudoran, care juca table cu Chinezu. Conform denuntului depus la SIIJ, desi initial, cand inca nu incasase mita, judecatorul ar fi fost nervos in sala de judecata si stabilea termene aproape de pe o zi pe alta, atitudinea acestuia s-ar fi schimbat radical dupa primirea banilor, Tudoran fixand urmatorul termen la o distanta de aproape doua luni.

Foarte important este ca Andronic reclama faptul ca i s-ar fi transmis ca Tudoran este prieten cu procurorul Nicolae Marin (pe atunci la DNA, in prezent adjunctul SIIJ).

Nu in ultimul rand, Aurel Andronic a mentionat ca l-ar fi cunoscut pe magistrat inca din 2006, la jocuri de noroc unde participau inclusiv nume grele din fotbalul romanesc, precum Costel Bucur, Gigi Becali si Mitica Dragomir.


Prima de pensionare de 10 milioane euro


Celalalt inculpat din dosarul de inselaciune care sustine ca Bogdan Tudoran i-ar fi cerut mita prin intermediul lui Florin Pirvu „Chinezu” se numeste Marinica Bozdoro. Pe langa detaliile despre felul in care i-ar fi dat judecatorului acesti bani, Bozdoro a afirmat ca Ion-Tudoran si-ar fi permis inclusiv sa pretinda 10 milioane de euro de la omul de afaceri Puiu Popoviciu, in schimbul achitarii acestuia in dosarul Baneasa. Or, refuzul din partea lui Popoviciu a adus binecunoscuta solutie din dosar: condamnarea la fond, la Curtea de Apel Bucuresti, din partea lui Tudoran, condamnarea si din apel, din partea Inaltei Curti, apoi judecarea laturii civile tot de catre Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, acesta dispunand sechestru pe terenurile lui Puiu Popoviciu din nordul Bucurestilor, a sustinut Bozdoro.

Tot el a explicat ca acei 10 milioane de euro ar fi fost doriti de Bogdan Tudoran ca un fel de prima de pensionare, iar schema l-ar fi inclus si pe Gigi Becali, in sensul in care Becali si-ar fi retras denuntul depus in dosarul Baneasa pentru a facilita rolul lui Florin Pirvu „Chinezu” de negociator al spagii.


Redam afirmatiile lui Aurel Andronic:


Eu spaga respectiva, banii respectivi i-am dat prin intermediul domnului Florin Pirvu, zis Chinezu’. Aceasta suma de bani trebuia sa ajunga... In dosarul in care sunt cercetat, trebuia sa ajunga sa se prescrie faptele sau sa-mi dea achitare. Eu pe data de 18 aveam termen. Eu trebuia sa duc banii, cei 250.000, pe data de 15-16. Pe data de 16, am mers la domnul Pirvu acasa si i-am spus: 'Nu am toti banii, dar saptamana viitoare ii am pe toti si ti-i aduc'. El a raspuns ca nu e bine.

Pe 18 m-am prezentat la proces, mi-a dat termen dupa doua zile, pe 20. Pe 20, la fel, era nervos. Mi-a dat termen pe 21. Eu pe 20 seara am dus suma integrala de bani, cei 250.000 de euro. Pe 21, toata lumea era fericita la proces. Mi-a dat [termen peste] 53 de zile. Adica simplu – ce sa mai spuna altceva? Ca nu se poate da. E un proces penal. Se poate da termen de pe o zi pe alta? Ati mai auzit asa ceva?

Toti banii, 250.000, intr-o singura transa, i-am dat pe data de 20.07, seara, dupa ora 8, acasa in Cotroceni, la domnul Parvu, unde era si judecatorul Tudoran. Cand am intrat, nici macar nu m-a salutat. M-a trimis Parvu inapoi, sa duc telefonul la masina. Am coborat cu liftul jos, am lasat cei 250.000 in garaj, am urcat din nou sus cu liftul, am facut cateva partide de table, apoi am plecat. Lor le era frica de un flagrant probabil si de-aia au zis: 'Fa cateva partide!' Putea sa zica: 'multumesc' dupa ce am lasat banii. Era foarte precaut omul, foarte arogant, foarte de sus.

Eu pe 18 nu am dus banii – mi-a dat termen pe 20. Pe 20, nu avea banii – mi-a dat termen 21. Pe 20 seara am dus banii – pe 21 mi-a dat termen 53 de zile. Ce sa mai spus altceva? E simplu.

Dupa doua luni, m-a sunat din nou Pirvu si mi-a spus sa mai dau 150.000 de euro, ca sa fie toata treaba buna. Eu am refuzat sa mai dau banii astia. Trebuia sa mai dea termen o luna si se prescriau faptele din dosar. Aveam o complicitate la o inselaciune. Ei au vrut sa mai scoata de la mine in plus 150.000. Nu au respectat nici intelegerea, nici nimic.

[Mi s-a transmis ca] este prieten cu Nicolae Marin, seful de la SIIJ, si nu o sa i se intample niciodata nimic. Ca avea multe relatii la DNA, prieteni peste prieteni. Nu stiam cine e Nicolae Marin, dar acum am inteles ca e seful de la SIIJ. [Ca e prieten] cu seful de la SIIJ mi-a spus cand jucam table. La doua luni dupa ce am depus denuntul la SIIJ, am primit un telefon de la Pirvu, pe un numar privat, si mi-a spus: 'Ai grija, ca ai un dosar la Curtea de Apel – o sa-ti dea maximum'. Exact asa s-a intamplat. Probabil ca Tudoran a vorbit cu colega lui care ma judeca. Am fost singurul din dosar caruia i-a respins dosarul.

Nici nu stiam ca el este judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Eu l-am vazut de mai multe ori la Autovit (n.r. targ auto din Bucuresti). Eu nu-l stiam personal, il stiam dupa nume. Nu-l cunosteam decat cand l-am vazut la Curtea de Apel, cand a cazut dosarul la Ion-Tudoran. Cum sa cada?”


Prezentam declaratiile lui Marinica Bozdoro:


Vreau sa dau aceasta declaratie in legatura cu domnul judecator Tudoran Bogdan, cel care m-a judecat in 2015-2016 intr-un dosar si mi-a cerut spaga 500.000 de euro, mie si lui Aurel Andronic. Andronic mi-a spus ca i-a dat prima transa de 250.000. Banii au fost dusi in Cotroceni, la Chinezu acasa, la Pirvu, care avea blat cu Tudoran si care a spus: 'Tudoran e omul meu. Cand aveti nevoie de ceva cu dosare, eu va rezolv'. Chinezu a spus asta de fata cu mine, cu Andronic si mai multe persoane.

Pe mine m-a condamnat si pe varul meu in secunda 2. Cu toate ca a luat spaga de la Andronic, i-a dat cu suspendare. Andronic nu i-a mai dat banii. Tinand cont ca a luat 250.000 de euro, Tudoran trebuia sa faca ceva pentru banii astia, ca iesea razboi mondial. Si atunci, cu de la sine putere, fara sa aiba niciun temei legal in spate, a disjuns dosarul lui Andronic. Andronic nu i-a mai dat diferenta de bani judecatorului Corneliu-Bogdan Tudoran si l-a condamnat si pe el la 1 an si 9 luni.

Asta e Corneliu-Bogdan Tudoran. Stiu ca a luat spaga in multe dosare. Stiu si in dosarul Butoane (n.r. clan interlop din judetul Giurgiu) cum a luat spaga, stiu si alte dosare pe care le-a inchis... Daca vorbesc oameni grei, sare in sus Romania. Stiu ca a inchis un dosar cu 44 de condamnari. Din 44 de condamnari, unu a fost achitat, cel care a dat spaga vreo 2 milioane de euro, si 43 de condamnati cu suspendare sau executare. Si capul de crima organizata a fost lasat afara, pentru ca s-au cotizat 2 milioane de euro la Chinezu.

Care aveai probleme cu dosarele, veneai la Chinezu. Rezolva problema cu Tudoran. Orice problema aveai, Tudoran ti-o rezolva, dar cotizai de la 200-250.000 in sus, ca sa poata sa te achite.

Oricum: stiu ca e spagar Tudoran, stiu ca ia spaga. Oricum: el se prezenta la instanta ca Dumnezeu pe pamant, dar el era chitit pe spaga, se gandea cum sa faca bani. El ne judeca, dar in capul lui era cum sa ne bage la puscarie, sa ne ia banii, sa faca bani pentru el. Ca se pensiona si avea nevoie de bani.

Domnu' Zeus, Balaurul, care sunteti, domnu' judecator, stiu ca jucati table, stiu ca sunteti cu jocuri de noroc, ca duminica mergeati la Pirvu, la fripturi, la spagi, la dosare – trimiteati dosarele. Dosarele se inchideau la Tudoran sus, la etajul unu, in biroul de pe stanga. Acolo se inchideau dosarele. Spagile toate le ducea Chinezu la dumneavoastra. Cate dosare ati inchis? Vreti sa va dau cu nume si prenume cate dosare ati inchis? Cate spagi ati luat? Aveti curaj sa puneti mana pe Biblie, sa va jurati pe copii, pe familie, cate nenorociri ati facut, cata lume plange?

E plangere penala facuta de mine, personal, e plangere facuta de Andronic Aurel, e plangere facuta de Butoane de la Giurgiu si mai sunt pe drum vreo doua plangeri acum care se vor face pe numele lui Tudoran.

Oricum: Chinezu stiu ca avea blaturi mari, ca era prieten si cu Gigi, si cu Costel Bucur, ca juca table cu toata lumea buna. Se faceau multe combinatii.

Tudoran urma sa-l execute pe Popoviciu in dosarul Baneasa. Ca de-asta s-a disjuns dosarul penal (n.r. de cel civil). N-aveau de ce sa disjunga. I s-a cerut bani. Puiu Popoviciu n-a vrut sa-i dea 10 milioane de euro lui Chinezu. Ca urmare, ati vazut ca l-a condamnat, iar in civil i-a pus sechestru pe tot, sa-i ia toata averea. Procesul lui Puiu Popoviciu a fost inceput la Curtea de Apel Bucuresti, unde in complet a fost Tudoran. Altcineva cine putea sa fie decat Tudoran intr-un dosar asa de greu? Pentru ca erau bani multi. De fapt, Tudoran astepta sa se termine dosarul asta si urma sa se pensioneze – asta a fost discutia. I-a cerut 10 milioane lui Popoviciu. Puiu Popoviciu – om puternic, cu relatii – n-a vrut sa-i dea banii lui Chinezu. Si atunci l-a condamnat in penal, l-a trimis la Inalta Curte, care l-a condamnat si ea. Iar civilul l-a disjuns, sa-l judece tot Tudoran. Va dati seama ce hal de proces a fost asta...

Tudoran astepta sa ia spaga 10 milioane de euro. Gigi si-a retras denuntul cu Puiu Popoviciu, si dup-aia toata treaba a fost la misto, pentru ca deja era vorbita smecheria dintre Tudoran, Gigi si Chinezu. Si-a retras plangerea, ca sa fie oficiala, sa vada lumea, sa vada prostimea: 'Uite, n-am nimic cu tine, n-am nicio problema'. Dar, de fapt, cartile erau deja facute: Tudoran trebuia sa-l execute pe Puiu Popoviciu. I s-a cerut 10 milioane de euro spaga – Chinezu trebuia sa ia 10 milioane, ca sa-l ajute pe Tudoran sa se pensioneze.


* Vedeti aici inregistrarile video ale ambelor declaratii

Comentarii

# un mizantrop date 26 February 2021 17:36 +10

Eu nu inteleg de ce trebuie sa astepti eventuala condamnare a lui Tudoran, pentru a revizui toate (TOATE!) sentintele date...pai, daca individul are adeverinta de la medic (necontestata, neanulata) de damageala maxima la mansarda, ce-ti mai trebuie sa ai "suspiciuni rezonabile" privind deciziile sale?! Va imaginati cum se simt oamenii trimisi de el la puscarie?! Ca e corupt, nu e nicio mirare, oamenii ajunsi in instanta stiu ca viata si cariera lor depind de astfel de specimene, coruptia, la nivelul magistratilor (e adevarat, mai ales procurori) e stiuta si acceptata intr-un stat mafiot, justitia e o loterie mai riscanta decat 6 din 49....dar, sa afli ca ti-a hotarat destinul unul cu dosar medical la psihiatrie?! Romanie e, de multa vreme, un cuib de cuci, unde sanatatea e administrata de bolnavi si justitia e coordonata de infractori necercetati impotriva nevinovatilor care le asigura huzurul...dar, tot doare!

# Ciprian date 26 February 2021 18:45 +1

De-aia vor să desființeze SIIJ, ca să poate lua mită, fără să îi prindă! Să ia mită liniștiți, fără să se ferească și fără să le tremure mâna!

# M date 26 February 2021 19:22 +1

avocatul lui Butoane la acel moment era Vuca prieten bun cu Catalin Voicu, Voicu prieten bun cu Tudoran si bineanteles cu familia Savonea, deaici trageti concluzia, nici nu vreau sa ma gandesc daca exista un procuror corect unde va ajunge. daca dosarele ajung tot la Iorga Morar prietena si colega lui Nicolae Marin, cum sa mai continue ancheta?

# LEGEA IZO-NUMERICĂ A ÎNCHISORILOR date 26 February 2021 19:57 +2

Numărul persoanelor private de libertate, aflate în închisori, este întotdeauna constant. Atunci când adevărații INFRACTORI zburdă în libertate, închisorile sunt pline cu Oameni NEVINOVAȚI. :sigh: Nr. PPL = K, ∀ sistem judiciar

# Neanae date 26 February 2021 21:55 +5

Ce o fi a mirare? Intr-un Stat cretinoid unde nevinovați sunt azvârliți in temnițe, unde CORUPȚI NOTORII și TRAFICANȚI stau pe yachturi și in business class pe avioane. Intr-o Nație ca asta copiii învață ce e sexul la greu in loc sa fie educați la ordine, curățenie, alimentație echilibrata, reguli civice, ateliere de bucatarie, reparații casnice, croitorie și alte alea de care e nevoie ca sa stea apoi un adult mai sigur pe picioare. Ce e a mirare ca Tudoran poate chiar circula cu putza in vânt? Doar nu o-ți vrea sa-l discriminăm. Bietu’ ... ce scârbă de societate in care oamenii ca oameni nu au ce câta! Au tăiat și pădurile criminalii, ca sa nu avem unde sa ne ascundem! AM DRACI PE TOATĂ OMENIREA CARE DOARME ȘI E PREOCUPATA DACĂ NU SE VACCINEAZĂ! Sfat. A se controla anticorpii, imunitatea înainte de vaccin! Dacă e joasa e ok vaccinarea. Dar controlați după vaccinare din nou imunitatea, anticorpii. Veți înțelege poate ceva ...

# maxtor date 26 February 2021 23:50 -3

@LEGEA IZO-NUMERICĂ A ÎNCHISORILOR: -"la america" 1 % din populatie este in diverse stadii de recluziune! (adica in romania lipsesc 200'000 de insi/doamne). HAI CU DECRETU!

# tamaris.lucian date 27 February 2021 10:20 +2

spagari sunt peste tot in justitie. La ICCJ cei mai multi si mai grasi apoi urmati de CA Daca le vine rindul vor fi executati. Mamaliga va exploda

# Legea Izonumerică date 27 February 2021 11:15 +1

Maxtore, iar ai confirmat că ești un analfabet sadea. Ai priceput și tu din acele enunțuri exact cât pricepe mâța citind eticheta unei conserve de pește. Ia surescitează-ți mononeuronul și mai cugetă pe partea a II-a a enunțului, cea cu „Atunci când adevărații INFRACTORI zburdă în libertate, închisorile sunt pline cu Oameni NEVINOVAȚI.” :sigh: Ce sens are? Unul strict numeric sau parcă-parcă încep să se ivească sensuri metaforice, filosofice? Vezi morala fractalilor ”bine-rău” sau tot o conservă de pește vezi, bolohane?

# slim date 27 February 2021 16:36 +1

Hahahaha,ce jeg . Trebuia să te facă de și mai mulți bani. După ce ai dat cașcavalul începi să zbieri aiurea. De ce nu ai apelat la organele abilitate pt.flagrant,dacă este așa cum spui. E plină țara de dobitoci și gunoaie.

# Gica Contra date 2 March 2021 10:47 0

Personal imi este greu sa dau crezare unor "afirmatii" tardive ale unora, mai ales ca l-am vazut de multe ori in sala de judecata pe d-nul Judecator Tudoran, nu a lasat impresia unui om atat de prost cum este prezentat in acest articol. Sa iei spaga de fata cu alte persoane, IN PLINA EPOCA DNA, cu urmariri, inregistrari ambientale, neambintale, din aer din sol, din orice. Nu cred o iota din alegatiile de mai sus

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii