ADIO, CAMI – Data afara de doua ori din magistratura de CSM, judecatoarea Camelia Bogdan primeste o lovitura necrutatoare din partea Inspectiei Judiciare: “Camelia Bogdan nu mai prezinta calitatile necesare pentru ocuparea functiei de judecator... Camelia Bogdan nu mai indeplineste conditia de buna reputatie”. Sectia pentru judecatori a CSM a fost sesizata (Raportul)

Scris de: George TARATA

25.03.2021 15:03
Vizualizari: 6689

Celebra judecatoare Camelia Bogdan (foto), exclusa de doua ori din magistratura, in prezent suspendata, primeste inca un branci pentru a ajunge acolo unde ii este locul, din punctul nostru de vedere, si anume in afara sistemului judiciar. Inspectia Judiciara cere Sectiei pentru judecatori a CSM sa constate ca Bogdan nu mai prezinta calitatile necesare pentru ocuparea functiei de judecator si ca nu mai indeplineste conditiile de buna reputatie.


 

Constatarile au fost facute in urma unor verficiari declansate ca urmare a unei sesizari formulate de Asociatia Grupul de Investigatii Politice (GIP), condusa de Mugur Ciuvica. “Raportul privind rezultatul verificarilor referitoare la indeplinarea conditiei de buna reputatie pentru doamna judecator Camelia Bogdan” a fost publicat joi, 25 martie 2021, pe site-ul www.grupul.ro.


Iata fragmente din Raportul Inspectiei Judiciare, care este atasat integral la finalul articolului:


Verificarile efectuate au relevat conduita exagerata si in acelasi timp agresiva a doamnei Camelia Bogdan, judecator suspendat, care a formulat in perioada 2015-2020, un numar de 41 de cereri avand ca obiect apararea reputatiei profesionale si independentei sistemului judiciar, determinand Plenul Consiliului Superior al Magistraturii de a constata caracterul repetitiv al cererilor formulate, fiind in 'situatia de a uza in exces de acest instrument, ajungandu-se in mod inevitabil in acest fel la minimizarea rolului conferit de legiuitorul constituant, respectiv cel de garant al independentei justitiei'. (…) Din verficarile efectuate de Serviciul Secretariat si Relatii publice din cadrul Inspectiei Judiciare, au fost identificare un numar de 71 de dosare, in care doamna judecator are calitatea de parte. (…) Sustinerea privind comportamentul neconform cu statutul de judecator, constand in formularea de plangeri penale impotriva persoanelor invesite cu autoritate, antrenate in actiunile disciplinare declansate impotriva doamnei judecator, au fost confirmate de relatiile inaintate de PICCJ-DNA prin adresa nr. 306/C/2021, din care rezulta ca pe rolul acestei institutii au fost identificate un numar de 9 dosare penale inregistrate ca urmare a plangerilor penale formulate de aceasta.

(…)

Analiza afirmatiilor eliberate in spatiul public de judecatorul verificat releva o gravitate ce depaseste cu mult limitele admisibile, fiind facute cu scopul vadit de a induce in eroare si de a afecta credibilitatea justitiei, sustinand un atac permanent asupra autoritatii judecatoresti in ansamblul sau, dar si in concret asupra membrilor CSM, care au plaicat sanctiunile disciplinare, asupra judecatorilor care au facut parte din completurile de judecata care au instrumentat dosarele in care a fost vizata doamna judecator si a tuturor persoanelor antrenate intr-un fel sau altul in procedurile judiciare aflate in legatura cu aceasta.

(…)

O greutate mare si cu impact direct asupra constiintei publice o reprezinta faptul ca aspectele relevate sunt facute de doamna Camelia Bogdan, judecator suspendat, care nu constientizeaza gravitatea faptelor pentru care a fost sanctionata disciplinar de doua ori, comunicand opiniei publice cu o totala lipsa de onestitate si corectitudine ca este o 'victima a sistemului' si ca este vorba despre o 'executare'.

(…)

Atitudinea judecatorului pe parcursul verificarilor desfasurate, cu transmiterea unor aparari confuze, amestecand voit punctul de vedere solicitat in prezenta lucrare cu aparari in alte dosare, cu transmiterea de mailuri repetate, cu mentiuni irelevante din perspectiva prezentei proceduri, cu declaratii publice contrare adevarului si realitatii, cu mentinere in mod constant a unei pozitii caracterizate de echivoc prin desfasurarea procedurii pentru a-si preconstitui argumente in eventualele aparari ulterioare sunt de natura a contura o atitudine lipsita de onestitate si de buna credinta, cu evidente consecinte in planul reputatiei de care ar trebui sa se bucure un judecator.

Prin urmare, doamna Camelia Bogdan, judecator suspendat, nu mai prezinta calitatile necesare pentru ocuparea functiei de judecator, nemaibucurandu-se de o buna reputatie.

Fata de aspectele retinute, propunem inaintarea prezentului raport Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii cu propunerea de a se constata ca doamna Camelia Bogdan nu mai indeplineste conditia de buna reputatie”.


* Cititi aici integral raportul Inspectiei Judiciare

Comentarii

# Constitutia Romaniei date 25 March 2021 17:02 -35

Art. 51 – Dreptul de petiţionare, cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii formulate numai în numele semnatarilor. Autorităţile publice au obligaţia să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii. Deci, asadar si prin urmare....CSM are ocazia sa ii arate Inspectiei Judiciare ca savarseste un abuz in serviciu prin acest raport aberant si ca a incalcat Constitutia. Speram sa nu se faca de ras printr-o solutie contrara. Inca o dovada ca Inspectia Judiciara trebuie reformata complet.

# MN date 25 March 2021 17:25 +30

poate se gaseste un judecator sa i dea si vreo 20 de ani de parnae, are un tupeu fantastic, cat rau a facut asta. este un exemplu si pentru ceilalti judecatori ca nu se stie cum vor ajunge daca nu se potolesc cu nedreptatile si cu nenorocirile

# Una date 25 March 2021 17:31 +15

Urmeaza : Man Ciprian , Crina Muntean , Ardelean Cristian, Muntean Adrian , Pantea Cosmin s.a

# Neamul lui Bicilis date 26 March 2021 06:14 +11

In aceeasi ipostaza at trebui sa fie cateva mii de judecatori si procurori!

# Gilu date 26 March 2021 08:27 +4

Care frunza pica gios, / Nu mai suie unde -a fost ... Asa ca cami,aleargă la tac-tu Soros si ia lumina...Cat despre sefu tau Bashinescu,e putin ocupat...

# Vasile date 26 March 2021 17:32 +11

Sedusa si abandonata. Statul paralel a rezolvat multe cu Cami. Ghinionul ei este ca s-a crezut pe cai mari. Acum sunt alti judecatori ale caror orgolii sunt cultivate pana se ating obiectivele. Si acestia vor fi abandonati dupa ce vor face ceea ce li se cere. Ce zici domn' Mafei, asa o fi?

# mitica date 26 March 2021 18:56 +5

Pacat ca dupa lege, nu ii poate da mai mult de 25 de ani puscarie. Merita pedeapsa pe viata.

# Prin urmare date 26 March 2021 20:48 +4

don'soara judecator Camelia,unguroevreul Soros este cu un picior in groapa,asisderi tot neamul lor urat la chip si minte,finantele lor sunt indreptate spre alte obiective obscure gen vaxin.Sunteti abandonata remarcam cu sarcasm.

# maxtor date 26 March 2021 23:47 +1

"un numar de 41 de cereri" - excessiv, numai ca cine i-a dat timp cu raspunsuri la mishto?!

# gica date 28 March 2021 14:52 +3

ADIO, CAMI! Vei fi in libertate peste 20 de ani.

# Raul date 22 April 2021 20:50 0

Bravo Tanti Cami, vad ca stii si norme CEDO si Constitutie, cand ai fost jude nu pareai ca auzisei de asa ceva, acum te plangi ca nu ti se aplica aceste norme. Poate ai ghinionul sa te judece persoane de genul tau. Apropo daca tot iti plac tezele cu coruptia si spalarea de bani, poate ai matale timp sa investighezi sursa banilor care finanteaza bursele pe care le-ai castigat, si daca nu cumva se incadreaza la fapte de coruptie avand in vedere ca banii ar proveni de la organizatii de tip oligarh care vor sa controleze clasa politica prin mai multe parghii inclusiv prin controlul asupra justitiei

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii