ALBA NEAGRA CU DOSARUL LUI MAIOR – Judecatoarea ICCJ Maricela Cobzariu a pasat cererea DNA de redeschidere a dosarului privindu-l pe fostul director SRI George Maior. Cobzariu a admis exceptia de necompetenta materiala ridicata de Gabriel Oprea, Nicolae Dumitru si Tiberiu Urdareanu, trimitand cauza la Tribunalul Bucuresti. Dosarul priveste o suma de 500.000 euro care ar fi fost data in sediul SRI de Tiberiu Urdareanu lui Gabriel Oprea, la solicitarea lui George Maior (Minuta)

Scris de: George TARATA

01.07.2019 14:52
Vizualizari: 4302

Inalta Curte de Casatie si Justitie a scapat de dosarul care priveste cererea DNA de redeschidere a unei cauze in care vizat este fostul sef al SRI George Maior (foto dreapta, alaturi de Laura Kovesi). Asta intrucat ICCJ a pasat dosarul catre o alta instanta. Mai exact la Tribunalul Bucuresti.

Astfel, instanta suprema ar fi trebuit sa pronunte vineri, 28 iunie 2019, decizia in cazul cererii DNA de redeschidere a unui dosar referitor la o posibila mita, in care vizati sunt fostul sef al SRI George Maior, fostul vicepremier Gabriel Oprea, precum si oamenii de afaceri Nicolae Dumitru si Tiberiu Urdareanu. Nu s-a intamplat asta intrucat judecatoarea Maricela Cobzariu a admis o exceptie de necompetenta materiala a ICCJ dupa calitatea persoanei, ridicata de Gabriel Oprea, Nicolae Dumitru si Tiberiu Urdareanu, trimitand cauza spre solutionare Tribunalului Bucuresti (vezi facsimil).


Iata minuta ICCJ:

Admite exceptia de necompetenta materiala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa calitatea persoanei formulata de intimatii Oprea Gabriel, Nicolae Dumitru si Urdareanu Tiberiu, si in consecinta: Dispune trimiterea cauzei spre competenta solutionare Tribunalului Bucuresti.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.

Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatii Oprea Gabriel, Nicolae Dumitru si Urdareanu Tiberiu, in suma de cate 235 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta din camera de consiliu, astazi, 28 iunie 2019”.

Denuntul lui Urdareanu: 500.000 euro, dati in sediul SRI

In ceea ce priveste dosarul a carui redeschidere o cere DNA, asa cum spuneam, acesta priveste o posibila mita. Dar nu orice fel de mita, ci una care s-ar fi dat chiar in sediul SRI. Detalii despre acest caz au fost date in exclusivitate, in urma cu mai bine de o luna, de jurnalista Ana Maria Roman, realizatoarea emisiunii “Esential” de la Antena 3, si jurnalista Sorina Matei de la B1 Tv.

Astfel, dosarul a fost deschis initial de DNA in urma unui denunt formulat in 2015 de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. Acesta a relatat cum in anul precedent, in 2014, i-ar fi dat lui Gabriel Oprea suma de 500.000 de euro, pentru finantarea UNPR. Banii ar fi fost livrati chiar in sediul SRI din Baneasa, iar cei 500.000 de euro i-ar fi fost dati lui Oprea de catre Urdareanu la solicitarea sefului SRI de la acea vreme George Maior, la discutie participand si omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis “Niro”. In schimbul acestei sume, Tiberiu Urdareanu ar fi urmat sa beneficieze de protectie din partea SRI.

Conform informatiilor oferite de ziarista Ana Maria Roman de la Antena 3, DNA a cerut redeschiderea dosarului intrucat procurorul care a inchis dosarul nu s-a pronuntat si in legatura cu faptele de care era acuzat George Maior. Concret, DNA nu a inregistrat denuntul lui Tiberiu Urdareanu, ci in urma depunerii acestuia s-au sesizat din oficiu, astfel incat sa nu fie nevoiti sa il treaca si pe George Maior in sistem, ci doar pe Gabriel Oprea. In prima faza, dosarul a fost instrumentat de procuroarea Claudia Rosu, care l-ar fi audiat pe Tiberiu Urdareanu si pe Nicolae Dumitru. Rosu a parasit insa DNA in 2017, cauza ajungand la procurorul Remus Budai, care in cele din urma a inchis dosarul, denuntul lui Urdareanu fiind trimis la departamentul martorilor sub acoperire existent la DNA.

Comentarii

# SILE SPERIATU date 1 July 2019 14:57 -36

Cum să deschizi dosar acestui... FUNCȚIONAR ÎNALT? Un pic de respect pentru salahorii noii SECU!

# Remus Budai detasat la antifrauda a ajuns ulterior la DNA date 1 July 2019 15:04 +5

Pai procurorul Remus Budai, a fost pana în 2017 inspector general adjunct la Directia Generala Antifrauda Fiscala( prin detasare). A bantuit si pe acolo, in baza protocoalelor, s-a ocupat de inspectorii antifrauda, :lol: de cei incomozi sistemului paralel!!!!!! dupa care a venit la DNA cu lectiile pregatite. Pai de aceea a inchis dosarul lui Oprea si Maior, clasare dată după persoana, fapta nu mai conteaza, e în subsidiar!!!!

# Uitati-va la ei : doua gunoaie ! Lipseste Coldea ... date 2 July 2019 16:51 +5

Va dati seama cati bani se dadeau spaga la/prin SRI ? Paduchilor de acolo nu le mai ajungeau banii ; erau muritori de foame ... Faceti curat la SRI selectand personalul si reduceti bugetul la jumate , urgent ! E unii acolo care vrea sa lucreze pe fisa postului si sunt blocati de lepre ! :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii