ALTA VICTORIE DE ETAPA PENTRU COLONELUL DRAGOMIR – Judecatorii ICCJ Sandel Macavei si Maricela Cobzariu au admis in principiu recursul in casatie formulat de colonelul SRI Daniel Dragomir impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care a fost condamnat la 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare. In aceesi zi cu decizia ICCJ, Curtea de Apel Bari a hotarat, spre disperarea adulatorilor de catuse, ca Daniel Dragomir poate ramane in libertate in timpul judecarii cererii de extradare (Minuta)

Scris de: George TARATA

08.02.2021 14:07
Vizualizari: 5594

Colonelul SRI Daniel Dragomir (foto) a repurtat o noua victorie de etapa. Judecatorii Sandel Macavei si Maricela Cobzariu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis in principiu, in 5 februarie 2021, cererea de recurs in casatie formulata de Dragomir impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care a fost condamnat la 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare.


 

Evident, admiterea in principiu a cererii de recurs in casatie nu schimba cu nimic situatia juridica a colonelului SRI. Urmeaza judecarea pe fond a recursului in casatie, iar sansele ca acesta sa fie admis sunt extrem de mici avand in vedere practica suspecta a Inaltei Curti, care respinge pe banda rulanta asemenea actiuni mai ales in dosare in care Sistemul are interes, chiar si atunci cand exista mari semne de intrebare in legatura cu modul in care a fost pronuntata decizia de condamnare atacata. Un exemplu in acest sens este cazul fostei sefe DIICOT Alina Bica, prezentat de Lumea Justitiei, al carei recurs in casatie a fost respins de ICCJ, instanta suprema ignorand neaplicarea deciziei CCR privind lipsa completelor specializate in materia coruptiei la Inalta Curte in procesul Alinei Bica, desi aceasta fusese condamnata de un complet nespecializat (click aici pentru a citi). 

 

Iata minuta ICCJ din 5 februarie 2021 privind admiterea in principiu a recursului in casatie formulat de Daniel Dragomir (dosar 8/1/2021):


“In baza art. 440 alin. 4 Cod procedura penala, admite in principiu cererea de recurs in casatie formulata de inculpatii Dragomir Daniel si Dragomir Marinela Zoica impotriva deciziei penale nr. 533/A din data de 18 iunie 2020 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I Penala. Trimite cauza Completului C5, in vederea judecarii recursului in casatie declarat de inculpatii Dragomir Daniel si Dragomir Marinela Zoica, cu citarea inculpatilor si asigurarea apararii, pentru termenul de judecata din data de 05 martie 2021. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 05 februarie 2021”.


Decizia ICCJ, in aceesi zi cu decizia Curtii de Apel Bari care l-a lasat liber pe Dragomir


Decizia Inaltei Curti a fost pronuntata in aceeasi zi in care Daniel Dragomir a obtinut o victorie mult mai importanta. Ne referim la decizia Curtii de Apel Bari din 5 februarie 2021, prin care judecatorii italieni au stabilit ca Daniel Dragomir (care se predase cu doua zile inainte) poate fi lasat in libertate in timpul solutionarii unei eventuale cereri de extradare formulate de statul roman, pe motiv ca nu exista pericol sa se sustraga (click aici pentru a citi).

Amintim ca Daniel Dragomir a fost condamnat in 18 iunie 2020 la 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare de judecatorii Ovidiu Richiteanu-Nastase si Mariana Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti, dar cu opinia separata a judecatorului Ciprian Ghita, care a considerat ca trebuie mentinute achitarile pronuntate la fond fata de colonelul SRI. De asemenea, sotia lui Daniel Dragomir, Marinela Dragomir, a primit 2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare (click aici pentru a citi).

Comentarii

# MN date 8 February 2021 14:25 +8

Poate scapa cu bine, nu inteleg ce se intampla in mintea acestor magistrati, nu inteleg, poate sunt defecti din nastere si simt o satisfactie atunci cand distrug viata unui om. Nimeni nu vede ce se intampla cu aceasta cloaca din justitiemai ales la ICCJ,aceleasi personaje distrug familii si nimeni nu ia nici o masura. Ce face presedintele care are puteri depline?, ce face ministrul justitiei? Ce face CSM?, ce fac cei de la Inspectia judiciara, nimic sunt si ei in alta haita.

# Gilu date 8 February 2021 16:47 +6

Justiția din patria lui Beccaria disprețuiește profund "staborul" dambovitean compus din troici staliniste,sonderkommando-uri,plutoane de execuție,care nu mai pot păcăli pe nimeni;peste tot numai doctori în materie,cursuri de drept,institute,tratate de drept care costa o avere,o puzderie de facultăți in care se balmajeste despre principiile de drept pe care nu le mai respectă nimeni,în timp ce în instanțe, se judeca dupa indicatii politice.Rusii din vremea lui Brejnev numeau facultatea de drept sovietică,"La faculte'de l'inutile"...Nu stiu ce nume am putea să dăm puzderiei de fabrici juridice actuale din Romania,după reforma macovista ,care a despartit instantele de orice idee de dreptate...

# Edelweiss - Ivory Tower Historian of Judicial Literature date 8 February 2021 18:39 +7

Historia Literaturii Rrumâne Moderne Specific postmodernismului, în literatura română de gen Science-Fiction s-a conturat un nou curent literar, denumit ”Pășunismul judiciar”. :-? Îi are ca promotori pe membrii Uniunii Scriitorilor Ratați din Ministerul Public, epigoni patetici ai semianalfabetismului funcțional [nota] implementat prin systemul anacronic de Licențiere de Ziua a Șaptea de la Sfredelu Haret, Româno-Americană, Hyperion, Goldiș sau Dunărea din Aval. Ca specii literare predilecte se regăsesc rechizitoriul idilic și rezoluția bucolică.

# Edelweiss - Ivory Tower Historian of Judicial Literature date 8 February 2021 18:40 +3

În ceea ce privește mijloacele stilistice de exprimare, pășunismul judiciar se fundamentează pe: A) bârfe de miliţieni şi zvonuri ale colhoznicilor, B) insinuările babelor şi moşnegilor prezente în pieţe, târguri şi oboare, C) taclalele şoferilor de TIR blocaţi în ambuteiaje pe poduri, sub poduri şi în tuneluri rutiere, D) cancan-uri chiloţăreşti inspirate din „Acces Direct”, „Happy Hour” sau „Un show păcătos”, E) meme-uri bârfelnice inspirate din presa print - „Wowbiz”, „Cancan”, „Blitz”, „Infractoarea mov”, etcaetera. Mijloacele artistice sunt reprezentate prin fabula(ție), invenție și delir sevrotic. ----- [nota] - semianalfabet funcțional = persoană care știe să citească un text dar care, nestăpânind proprietatea termenilor, nu poate desluși semnificațiile respectivului text. În general, textele fiind versete de prin N.C.p. și N.C.p.p.”

# COMAN date 8 February 2021 20:15 +2

Dovada clară că avem mulți procurori și judecători fasciști. Sadici, cruzi, cu plăcerea înnăscută de a chinui orice ființe, mai ales umane. Plăcerea maximă a lor este de a schingiui femei gravide.

# nae girimea date 9 February 2021 08:22 +1

Edelweiss , e o incantare sa te citesc !

# marian romanescu date 9 February 2021 09:50 -1

Atentie la bagajul de informatii pe care-l detine acest ofiter superioar cu profil ANTITERORIST!

# Gyuse Bogdan date 9 February 2021 09:53 0

Inca o data, magistratii din Italia au ras de judecatorii din Romania. Nasol este faptul ca, trebuie sa fugi din Romania ca sa ai parte de o decizie corecta a unor judecatori ce nu sunt Romani, dar apara drepturile si garantiile procesuale ale inculpatilor.

# TOT IO date 5 March 2021 03:47 0

Pt. Edelweiss: Repet: esti genial!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii