AMR: Proiectul "micii reforme in Justitie", un act scris cu mana stanga de "ministrul de vitrina" Catalin Predoiu

Scris de:

01.09.2010 11:25
Vizualizari: 5158

Asociatia Magistratilor din Romania, prezidata de judecatoarea Mona Pivniceru (foto) a tras concluziile finale asupra dezbaterilor purtate marti pe tema oportunitatii proiectului de lege privind „mica reforma din Justitie”. Rezultatul analizelor a fost previzibil: legea privind accelerarea solutionarii proceselor (“mica reforma”) aflata pe ultima suta de metri la Parlament, “este un act normativ scris cu mana stanga” si contine prevederi “care ori nu aduc nimic nou, ori nu pot fi aplicate”. Mai mult, AMR acuza Guvernul de duplicitate, in sensul ca pe de o parte nu a luat nimic in seama din obiectiile formulate de magistrati la adresa proiectului de lege, iar pe de cealalta l-a scos mereu la inaintare

Mai mult, AMR acuza Guvernul de duplicitate, in sensul ca pe de o parte nu a luat nimic in seama din obiectiile formulate de magistrati la adresa proiectului de lege, iar pe de cealalta l-a scos mereu la inaintare

pe ministrul “de vitrina” Catalin Predoiu, care sa mimeze o falsa deschidere la dialog. Intrucat proiectul de lege avizat de Guvern si Senat, se afla la Camera Deputatilor spre curanda adoptare, liderii AMR au trimise deputatilor o mapa cu aberatiile din proiectul “micii reforme” pentru a-i avertiza asupra pericolului crearii unor noi blocaje in Justitie. Publicam in continuare comunicatul integral al AMR dat publicitatii miercuri 1 septembrie 2010.

 

Comunicatul AMR

Un nou act normativ initiat de Ministerul Justiției, ca reprezentant al puterii executive, creeaza in randul justitiabililor impresia falsa a interesului pentru accelerarea proceselor judiciare. Acelasi act normativ urmareste sa induca impresia in opinia publica, si nu numai, faptul ca s-a mai facut un pas pe calea reformei in justitie.

Dezbaterea publica organizata de AMR asupra acestui proiect de act normativ, a demonstrat cu puterea evidentei ca, in realitate, nici justitiabilii si nici magistratii nu pot fi beneficiarii unor prevederi care ori nu aduc nimic nou, ori nu pot fi aplicate.

Speram ca demersul AMR sa fie in masura a determina parlamentarii Camerei Deputatilor – camera decizionala – sa reflecte cu mai multa atentie aupra proiectului actului normativ, de asa maniera, incat sa faca dovada clara ca Parlamentul Romaniei nu reprezinta o anexa a Guvernului. Votand un astfel de act normativ, parlamentarii ar urma sa faca un major rabat asupra menirii lor de a elabora acte normative simple, clare, logice si coerente, care sa poata fi aplicate cu eficienta.

In sensul celor de mai sus, AMR a comunicat tuturor parlamentarilor o mapa care cuprinde intreaga documentatie necesara pentru a dovedi aberatiile actului normative propus de Guvern. S-a incercat, pe aceasta cale, sa se aduca la cunostinta Parlamentului pozitia profesionistilor din justitie pentru ca in felul acesta sa poata fi suplinita lipsa consutarii lor asupra actului normative pe care, pana in cele din urma, ei sunt obligati sa il puna in aplicare.

Prezenta la dezbateri a domnului ministru Catalin Marian Predoiu, a demonstrat inca o data comportamentul duplicitar al Guvernului in raport cu puterea judecatoreasca. Pus in fata evidentei unui act normativ scris cu mana stanga, domnul ministru Catalin Marian Predoiu a scos din maneca costumului sau fin disponibilitatea la un dialog in care sa se auda doar vocea Guvernului prin intermediul domniei sale. Disponibilitatea la dialog a domnului ministru, in afara faptului ca are doar caracter de vitrina, este si usor de asumat, insa, in conditiile in care, in acest moment, proiectul actului normativ in discutie a fost deja adoptat de plenul Senatului. Prin urmare, ne intrebam retoric, disponibilitatea domnului ministru la care anume dialog se refera”.

Prof.univ.dr. Mona Maria PIVNICERU

Judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Presedinte al Asociației Magistratilor din Romania

Comentarii

# pompiliu bota date 2 September 2010 10:41 +10

Nu este un ministru de vitrină, ci este un pion al mafiei conduse de tata-socru, Călin Zamfirescu şi Valeriu Stoica! Nulitate în drept şi în politică!

# racaceanu catalin date 6 September 2010 12:04 +9

Timp si nervi pierduti de AMR in discutii cu Zgabearta Iftode sa traiti. Din VASCAUTI SA TRAITI...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii