ANA A LUCRAT IN TACERE – Ministresa Justitiei Ana Birchall anunta ca s-a implicat in cazul de la Caracal: “Pe toata perioada desfasurarii anchetei a avut o comunicare directa cu procurorul general si cu procurorul-sef al DIICOT... A solicitat procurorului general si procurorului-sef al DIICOT sa analizeze si sa evalueze oportunitatea preluarii cauzei de la structura teritoriala a DIICOT la structura centrala”

Scris de: G.T.

02.08.2019 17:11
Vizualizari: 8940

Ministresa Justitiei Ana Birchall a reactionat dupa articolul „Tara arde, Birchall se piaptana”, in care aratam ca dupa 26 iulie 2019, cand a cerut Procurorului General Bogdan Licu sa dispuna verificari privind modul de interventie in cazul de la Caracal, nu a mai avut nicio reactie publica referitoare la felul in care procurorii au instrumentat disparitia celor doua fete (click aici pentru a citi). Ana Birchall (foto alaturi de Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei, fata disparuta la Caracal) sustine ca in realitate lucrurile ar fi stat altfel si ca s-a implicat in acest caz in mod direct, lipsa din spatiul public fiind motivata de faptul ca a avut si alte probleme de rezolvat. Printre care, conform datelor publicate chiar de Ministerul Justitiei, depunerea juramantului de catre notari sau aniversarea a cinci ani de la intrarea in vigoare a Conventiei de la Istanbul.


Intr-un drept la replica trimis Lumea Justitiei vineri, 2 august 2019, Ana Birchall explica in ce a constat implicarea sa in cazul de la Caracal. Astfel, ministresa precizeaza ca a tinut legatura pe tot parcursul anchetei atat cu Procurorul General Bogdan Licu, dar si cu seful DIICOT Felix Oliver Banila. De altfel, Birchall afirma ca le-a cerut celor doi sa analizeze oportunitatea preluarii dosarului privind disparitia Alexandrei si Luizei de la DIICOT Craiova, la DIICOT-Structura Centrala. De asemenea, Ana Birchall mentioneaza ca a colaborat si cu CSM, solicitand Sectiei pentru judecatori si Sectiei pentru procurori sa dispuna, prin intermediul Inspectiei Judiciare, verificari in legatura cu deontologia profesionala si respectarea legii de catre magistratii implicati in cazul de la Caracal.

Iata dreptul la replica trimis de ministresa Justitiei Ana Birchall:

Informatiile privind asa-zisa neimplicare a ministrului justitiei in cazul tragediei de la Caracal nu corespund realitatii.

Inca din data de 26 iulie 2019 ministrul justitiei i-a solicitat procurorului general interimar al Romaniei, in temeiul prevederilor art. 132 din Constitutia Romaniei si art. 69 alin. 1 si 2 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, potrivit carora procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei, sa dispuna efectuarea de verificari imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei in cazul disparitiei minorei pe raza municipiului Caracal, precum si a modului in care procurorii implicati in acest caz si-au indeplinit atributiile legale.

La aceeasi data, 26 iulie 2019, ministrul justitiei a solicitat, atat telefonic, cat si prin adrese scrise, Sectiei pentru judecatori si Sectiei pentru procurori din CSM, sa dispuna masurile necesare, prin intermediul Inspectiei Judiciare, pentru verificarea aspectelor ce tin de deontologia profesionala si de respectarea prevederilor Legii 303/2004 in activitatea profesionala a procurorilor si judecatorilor care au desfasurat activitati si au dispus masuri in cazul sus-mentionat. Facem precizarea ca in data de 30 iulie 2019, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a transmis, prin adresa scrisa, ministrului justitiei ca s-a solicitat Inspectiei Judiciare sa efectueze verificari, sa formuleze propuneri si sa dispuna masuri in raport de activitatea judecatorilor si procurorilor implicati in conformitate cu prevederile legale.

Pe toata perioada desfasurarii anchetei ministrul justitiei a avut o comunicare directa cu procurorul general interimar si cu procurorul-sef al DIICOT.

In 30 iulie 2019, imediat dupa primirea informarii solicitate procurorului general interimar in temeiul prevederilor art. 69, alin. 1 si 2 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, ministrul justitiei Ana Birchall a solicitat procurorului general interimar sa dispuna de indata si cu celeritate masuri de realizare a verificarilor la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, in sensul celor retinute de procurorii din cadrul Serviciului de indrumare si Control care au efectuat verificarile solicitate de ministrul justitiei in 26 iulie a.c., cu privire la respectarea normelor procedurale privind primirea/inregistrarea lucrarilor, repartizarea dosarelor si continuitatea in lucrarile repartizate, precum si ritmicitatea efectuarii actelor de urmarire penala.

Ministrul justitiei Ana Birchall a solicitat procurorului general interimar si procurorului-sef al DIICOT sa analizeze si sa evalueze oportunitatea preluarii cauzei de la structura teritoriala a DIICOT, in speta Serviciul Teritorial Craiova, la structura centrala, avand in vedere complexitatea cauzei, necesitatea angajarii unor resurse de personal specializate pe tipurile de fapte penale cercetate, cooptarii in echipa complexa a unor ofiteri de politie judiciara specializati, a unor criminalisti cu experienta, precum si necesitatea utilizarii unor mijloace tehnice criminalistice corespunzatoare.

In lumina celor prezentate mai sus, ministrul justitiei Ana Birchall a actionat si va continua sa actioneze in plan institutional, cu profesionalism si sobrietate, in acord cu prevederile legale si cu respect fata de familiile victimelor. Orice alta interpretare, conform careia ministrul justitiei nu a fost suficient de mult in lumina reflectoarelor, este tendentioasa si nu reflecta realitatea, in conditiile in care ministrul justitiei a avut in toata aceasta perioada si are si alte responsabilitati, atributii si activitati pe care le-a desfasurat si le desfasoara”.

Comentarii

# Bitchall stie ce spune .... date 2 August 2019 17:17 +25

facand parte din sistemul securist jegos sustinut si de klemm the clerk 8)

# Edelweiss - Ivory Tower Grămătiq date 2 August 2019 18:07 +16

Prea puțin interesat de „bolboroselile” folcloriesei Anna, doar pentru propria-mi informare, m-am apucat să citesc ce anume bulbucește Anna. Am ajuns doar până la „DEONTOLOGIA PROFESIONALĂ” :o Aclo m-am haladit. :-x M-am astupat! :-x N-am putut să citesc mai departe! Post-scriptum: Și ASTA cică e MINISTRU?

# unul din lumea cea mare date 2 August 2019 19:17 +11

ptr Edelweiss - Ivory Tower Grămătiq//folclorista umbla ca ,,folclorul,, din gura in gura(ghilimelele sint pentru ,,pendula) banuiesc ca/i place folclorul sau pendula

# obiectiva din Iran date 3 August 2019 21:13 +2

VOI INCA NU ATI REALIZAT care este MOTIVUL pentru care DIICOT insista sa lucreze acest dosar si NU isi declina competenta catre PARCHETUL de pe langa Tribunal ??? sau chiar catre PARCHETUL GENERAL ??????? va spun eu......pentru ca in camera preliminara sa sa fie ridicata EXCEPTIA NECOMPETENTEI MATERIALE A ORGANULUI DE URMARIRE PENALA.....DIICOT nu il lasa din gheare desi CERCETEAZA UN CAZ DE OMOR CALIFICAT, lipsire de libertate si viol deci, NU ESTE COMPETENT SUB NICI O FORMA IN CAZUL DINCA....si , totusi, NU face nici o urmarire penala privind infractiunile de TRAFIC DE PERSOANE, DROGURI sau TERORISM...

# MN date 2 August 2019 18:37 +11

Nu am incredere in acest ministru. Mi se pare a fi un om cu 10 fete. Atentie Cumpanasu sa nu-ti pui prea mare incredere in promisiunile acestei doamne. In memoria Alexandrei trebuie sa mergi in continuare pe drumul demascarii acestor institutii "fantoma" care nu numai ca nu isi fac treaba dar ii si ajuta pe infractori. Sintel alaturi de tine, si sintem cu ochii pe Ana Birchal. Apropo, Ana Birchal, o judecatoare Mihaela Lămîița CIOCEA face greva foamei in fata palatului Cotroceni. Intr-un interviu aparut face niste dezvaluiri uluitoare despre sclavia sexuala care se practic ain Europa de azi, Un extras din interviu " Personalul INM a încurajat relațiile personale între judecătoare românce și experți străini e dovedit de cazul unei alte doamne judecător, pe care l-am observat personal, și care după implicarea într-o relație intimă cu un expert american a devenit starul absolut al magistraturii, simbolul luptei anti-coruptie, autoare de două doctorate și de sute de articole"

# obiectiva din Iran date 2 August 2019 18:42 +10

eu o cred pe ana birjar ca s-a implicat...DE ACOLO BALBELE DIN DIICOT ....ce credeti, ca HANS KLEMM nu a vorbit INTAI CU EAAAAA ???????? sunt sigura ca DA, dar cand mai ai 1 secunda pana bomba atomica face poc, sari din caleasca si dai fuga la MAE si la MAI sa te asiguri ca ana are si mere, si pere :P :P :P acu, cica intervine si FBI :-x :-x CARE ESTE AS IN A BAGA LA PUSCARIE SI A TRIMITE PE SCAUNUL ELECTRIC MUUULTI, PREA MUUULTI NEVINOVATI http://www.ziare.com/international/fbi/cum-au-bagat-greselile-fbi-sute-de-oameni-la-inchisoare-pe-nedrept-1359921

# obiectiva din Iran date 2 August 2019 18:47 +5

mai ramane ca GHEORGHE DINCA SA SI EVADEZE CA TED BUNDY si ca MARC DUTROUX , tacam complet....

# imun/teanu date 2 August 2019 19:03 +8

Putea sa ramana neimplicata?! Cand (Ana), "are mere" /ii vine timpul sa le aiba si pere, precum macavaia. Asa Coana Joitico, "si da-i si lupta, si lupta si da-i!". Dar cui ii da!, ca in balada marele Slem nu e doar un soldat. * Hmmm!, asa Cumpanasu?

# Anuka date 2 August 2019 19:38 +16

Anuka Pauker nu prezintă nici un fel de încredere, a fost înlocuit Tudorel Toader, un profesionist de nota zece , cu această politrucă plină de ifose.

# Pintea date 2 August 2019 20:21 +12

S-a implicat: a deschis gurita si a zis, implicati-va! Apoi, vâșt pe facebook, cu flor in păr, cu cosițele despletite! Asta e ministru al justitiei? Dar pe klemm nu l-a sunat, sa il intrebe ce fac baietii aia pe acolo, ca uite cam ce se aude in eter?

# Faracatuse date 2 August 2019 20:45 +14

Pe 10 August hitlerismul va fi instaurat. Actori: helvig, klaus, kovesi, birchal, hunor, și mulți alți romani. Actuala guvernare a greșit ca nu i a lăsat pe acești neaoși sa ne păstorească destinele. 3 luni, atât trebuia...

# obiectiva din Iran date 2 August 2019 22:38 +10

ANA FACE IN TACERE....ea, birchall,. a avut curaj sa sune familia Alexandrei sa spuna ca ADN-UL DIN OASE ESTE AL EI. ...DE CE EA, DE CE NU PORCURORII ??? TREBUIE CONTRAEXPERTIZA !

# P(e)P(e) date 3 August 2019 04:20 +6

In PSD a castigat aripa #rezist,iubitoare de securisti paraditori.La alegeri o sa-si imparta voturile cu partidul lui Barna,alunecand usor catre soarta PP-DD.,azi ei fiind doar un fel de PP-Dancila.

# Bobo date 3 August 2019 06:16 +4

O poză cat 1000 de cuvinte..mie imi confirma banuiala complotului jegos.a coincidențelor suspecte...a prieteniilor dubioase...totul ptr a obtine emoția colectiva pana in 10 august...un scenariu pus la cale minutios si grețos....biata țară fara scăpare!

# santinela date 3 August 2019 07:50 +9

Unde esti tu Tudorel Toader ??

# UN_OM date 3 August 2019 08:21 +1

In ciuda atator 'profesionisti' si 'competenti' cazul se indreapta spre un final de intuit, insa, problema de fond (traficul de carne vie) dar si siguranta tinerelor ramane ' in aer ' ! Ce mai poti spune despre gestul 'mamei/femeii ' Dancila care o demite pe Ecaterina Andronescu pentru un motiv atat de ... pueril !

# livia date 3 August 2019 10:46 +2

Mare ”spacialsita” dama ajunsa ministresa in metooda suveica, ia dosarul de la un serviciu si-l duvce acolo unde acest dosar poate fi spalat ,musamalizat , distrus.

# livia date 3 August 2019 10:48 -1

Va doresc lectura placuta. https://rechindebahlui.ro/article/bovidae-germanicus

# Pensionaru date 3 August 2019 12:20 -1

Maskirovka, noua arta Deep State 8) . Dezinformarea post-eveniment şi generarea unei versiuni alternative şi competitive a realităţii prin manipularea imaginii mediatice a evenimentului, urmată de repetiţia până la supra-saturare şi stereotipizare cu versiuni similare, dar provenite de surse aparent independente.

# 14 you date 3 August 2019 14:50 +1

Mi-ar fi placut ca toti cei implicati in toata aceasta...nu gasesc un cuvant,trebuie inventat,sa cuprinda tot cele ce le-am spus,le-ati spus,direct,politicos,ironic uneori chiar "dezbracat" de educatie ca vom ajunge in drum infundat!Mi-ar fi placut in timp ce Alexandra vorbea ei sa execute rapid si sa TACA! Lentoarea asta,deindata dovedindu-se lungit ca intelegerea astora,termenii dati,aratati in tot acest timp,stiti de cine,nu merita sa-l numesc a creat un modus vivendi!"Coruptia ucide"sloganul preferat,si IDIOT dupa mine,dar era mare "turma""penalii"idem!EU spun acum,dupa ce multi si-au dat seama,s-au trezit la realitate ca "PROSTIA CHIAR UCIDE""INTELIGENTA REZOLVA TOATE!TOATE deriva din astea,FILOSOFIE SIMPLA,nu de gen plesu sau alalalt liiceanu,chiriasi intr-un sediu in care nu au ce cauta,pe banii nostri isi duc ridicolul spre absolut,nu mai e dilema,e certitudine.Avea o vorba mama..."GURA BATE FUNDU'PUNE-TI MINTEA LA CONTRIBUTIE"!Nici-macar CONSTITUTIA,art 22 si 52,n-a contat!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii