ANA GIREAZA NOI PROTOCOALE – Avocatul Aurelian Pavelescu avertizeaza asupra "elementelor" care demonstreaza ca ministrul Justitiei Ana Birchall reinstaureaza "justitia secreta" si "noi protocoale secrete": "Birchall a actionat fara mandatul Premierului, fara mandatul CSM, fara consultari, fiind de facto un ministru destituit, in interesul unor grupuri de presiune si dezinformare, sub coordonarea lui Iohannis si a miscarii anarhiste #rezist"

Scris de: LJ.

18.09.2019 17:21
Vizualizari: 4235

Avocatul Aurelian Pavelescu (foto) da alarma fata de ministresa Justitiei Ana Birchall pe care o acuza ca intreprinde demersuri pentru "noi protocoale secrete" menite sa distruga justitia. Intr-o ampla postare pe pagina sa de Facebook, avocatul Aurelian Pavelescu expune toate elementele care conduc la concluzia ca Ana Birchall a actionat fara mandat, neinstitutional, pentru reinstaurarea justitiei secrete, care a functionat ani la randul pe baza unor protocoale neconstitutionale, cu ajutorul unor protocoale pe care acum Birchall ar urmari sa le invie pentru a putea controla intreaga Justitie.


In opinia avocatului Pavelescu, Birchall – despre care sustine ca exista posiblitatea sa fi fost impusa de presedintele Klaus Iohannis la Ministerul Justitiei pe fondul degringoladei din PSD dupa arestarea lui Liviu Dragnea a actionat inca de la numirea in functie in interesul unor "grupuri de presiune si dezinformare, sub coordonarea lui Klaus Iohannis si a miscarii anarhiste #rezist".

Publicam in continuare opinia avocatului Aurelian Pavelescu:

"OPRITI-O PE ANA BIRCHALL! DEMERSURI PENTRU NOI PROTOCOALE SECRETE PENTRU A DISTRUGE JUSTITIA!

Exista azi toate elementele ca Ana Birchall, in calitate de Ministru al Justitiei, a actionat in ascuns, in afara cadrului institutional, pentru reinstaurarea JUSTITIEI SECRETE si realizarea unor noi PROTOCOALE SECRETE, in scopul controlului secret al justitiei si revenirea la teroare!

Faptele:

1. La 7 iunie, Klaus Iohannis o nominalizeaza pe Ana Birchall Ministru al Justitiei fara nicio opozitie, lucru neobisnuit daca tinem seama ca Iohannis a blocat propunerile Primului-ministru PSD in mod sistematic. Este posibil ca, in contextul pierderii alegerilor europarlamentare de PSD si degringolada in care a intrat partidul imediat dupa arestarea lui Liviu Dragnea, Ana Birchall sa fi fost impusa de Klaus Iohannis. Privind ceea ce a urmat, aceasta banuiala este legitima.

2. La 13 iunie, in sedinta de Guvern, Ana Birchall se opune apararii formulate de agentul guvernamental in numele Romaniei la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, unde a fost initiata de magistratii #rezist o actiune pentru desfiintarea Sectiei pentru Infractiunile din Justitie - SIIJ -, afirmand pentru prima data ca SIIJ trebuie desfiintata. Agentul guvernamental nu tine seama de opozitia lui Birchall cu suportul premierului Dancila.

3. 23 august, in CEX-ul PSD Viorica Dancila propune, fiind aprobata destituirea Anei Birchall din functia de Ministru al Justitiei, fiind propusa judecatoarea Dana Garbovan. Birchall paraseste CEX intempestiv, aparand informatia de presa ca s-a deplasat direct la Cotroceni, la Klaus Iohannis. Viorica Dancila reactioneaza dur impotriva lui Birchall, care dezminte.

4. La 28 august, Klaus Iohannis o respinge pe Dana Garbovan, Birchall ramanand la Justitie impotriva vointei premierului Dancila, situatie inacceptabila. Birchall a refuzat sa demisioneze.

5. 23 august, Traian Basescu da o declaratie de sustinere a lui Birchall, in conditiile in care sub mandatul acestuia au aparut Protocoalele secrete neconstitutionale din justitie.

6. 26 august, in conditiile in care Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, este semnatar al Protocoalelor secrete neconstitutionale din timpul mandatului de Director SRI, Birchall, destituita de Premierul Dancila (Iohannis o respinge pe Dana Garbovan abia la 28 august), primeste sustinerea Procurorului general SUA, Barr, printr-un elogiu nemaivazut, ceea ce indica interventia unui lobby romanesc, pro Protocoale secrete.

7. 5 septembrie, Gordon Sondland, Ambasadorul SUA la UE, transmite de la Bucuresti ca Procurorul general SUA ii va transmite Anei Birchall ”o foaie de parcurs” cu ”masurile corecte care trebuie luate in legislatie pentru intarirea statului de drept”.

8. 8 septembrie, George Maior, semnatar al Protocoalelor secrete neconstitutionale, declara la Bucuresti, la iesirea de la DNA, ca ”Protocoalele au fost un lucru bun”.

9. 17 septembrie, in cadrul sedintei Consilului Superior al Magistraturii, Presedintele CSM Lia Savonea o someaza pe Birchall sa raspunda ”daca a existat o discutie sau daca exista o foaie de parcurs (privind justitia) conceputa cu partenerul (procurorul general SUA)”, in afara cadrului legal, deoarece CSM este institutia fundamentala in domeniul justitiei. Birchall refuza sa raspunda, dupa reformularea intrebarii de Presedintele CSM de patru ori. CSM fusese sesizat asupra chestiunii in mod formal de Centrul de Resurse Juridice. Refuzul lui Birchall de a raspunde indica existenta demersurilor oculte din partea acesteia, fara consultarea CSM

10. 17 septembrie, in cadrul sedintei CSM, Birchall afirma ca a intocmit un raport preliminar in vederea redactarii noului MCV, la Ministerul Justitiei, pentru desfiintarea SIIJ, in contra Deciziei CCR si a votului din Parlament. Ana Birchall pregateste ea insasi continutul noului MCV, in contra institutiilor statului roman, care au legiferat SIIJ: Parlament, Guvern, CSM, CCR, cea mai mare parte a organizatiilor profesionale ale magistratilor! In scopul aplicarii unei noi lovituri externe impotriva Romaniei.

Din cele de mai sus rezulta ca Ana Birchall a actionat fara mandatul Premierului Dancila, fara mandatul PSD, fara mandatul CSM, fara consultari cu Parlamentul si societatea civila - fiind de facto un ministru destituit -, in interesul unor grupuri de presiune si dezinformare, sub coordonarea lui Klaus Iohannis si a miscarii anarhiste #rezist. Este vorba despre o puternica vulnerabilizare securitara la adresa Ministerului Justitiei, a Guvernului, a CSM, a Parlamentului si Curtii Constitutionale. Cer tuturor acestor institutii sa blocheze vulnerabilitatea securitara, de natura a conduce la aparitia unor demersuri si documente secrete, de control secret al Justitiei, comparabile cu Protocoalele secrete neconstitutionale, actiuni de protejare si institutionalizare a politiei politice in Romania!"

Comentarii

# imun/teanu date 18 September 2019 18:30 +2

Ce-o fi semnat ea acolo are vreo valoare? * SIIJ infiintata prin Lege. De la Parlaent. Validata de CCR. Cum ar gandi Birchall s-o desfiinteze? In baza "motiunilor" lui Vasilica si "rezistii" (Timur si baietii lui? /si cu fete) ea isi sustine fundamentarea. Ca si Brebenel fante de finante vrea sa initieze in Parlaent lege?, sau, de la sine, pe si muschi de abasadoRE (mai proliferati), gandeste sa dea personal vreo OUG sau HG? Ce-ti trece tie Ana prin cap!, tot un piron, ca lui Bula?

# Pintea date 18 September 2019 19:27 +6

PSD s-o dea afară si din partid! Si sa o ia barr si sodland, să o importe, să o duca in usa să ii dea o funcție in justiția americană atat de coruptă, vai nouă! Ce penibil barr ăsta, el procuror general, se coboară la urechile unuia care vine si ii spune ”zi ceva de bine de duduia asta din RO...care e tot o colonie de-a noastră, nu contează! Ce vremuri am ajuns să trăim! A venit vreun om politic din Rusia, inainte de 1989, si a zis ”sa va dau o listă, să nu uitați ce aveți de făcut”? S-a făcut Ceaușescu preș in fața lor? Sau țara?

# nu conteaza date 18 September 2019 22:26 +3

Stimate confrate, ceva ma face sa cred ca priviti situatia dintr-un punct de vedere mai mult politic decat social. Va voi prezenta argumentele mele, in cele ce urmeaza, luand ca referinta numerotarea dumneavoastra. Punctele la care nu ma refer, arata ca sunt pe deplin de acord cu ideile cuprinse in ele. 1. birchall nu a fost impusa de johannis. johannis insusi ne-a fost impus noua de anmericani, asa ca tot ce poate face el, e sa accepte ce i se dicteaza! Nu a acceptat demiterea lui birchall, pentru ca nu i s-a ingaduit asta. Simplu. 2. #Rezist, nu e o miscare aparuta spontan pe Glob ci, e o miscare sponsorizata. Initial, a fost sponsorizata de statul american prin CIA, apoi, NSA (care se ocupa de partea de comunicatii si media), a preluat actiunea. In prezent, este evident ca in Romania actioneaza cam toate agentiile americane cu competente in exterior: FBI, CIA, NSA. Sa nu uitam ca NSA se ocupa de tot ce inseamna urmaririle electronice, comunicatii, etc.

# nu conteaza date 18 September 2019 22:36 +3

2. SIIJ este o palida incercare a comunitatii profesionale, de epurare a elementelor nocive din sistem. Americanii, NU au interes ca justitia din Romania sa serveasca cetatenii locali ci, interesele lor! In aceste conditii, SIIJ e o "anomalie" care trebuie sa fie, ori controlata de ei, ori desfiintata. Inca n-am inteles de ce nu si-au supus inca SIIJ. Probabil ca motivul e la judecatorii (putini), care inca mai sunt corecti si care viseaza cai verzi pe pereti (justitie conform legii). Sa nu uitam ca si CJUE raspunde unor interese la nivel foarte inalt!

# nu conteaza date 18 September 2019 22:47 +3

3. Am motive sa cred ca "ofuscarea" lui dancila a fost doar de fatada. Tinand cont de pozitia ei, putea lua masuri, nu doar sa-si exprime furia prin declaratii! In plus, ma indoiesc ca in psd lipsesc juristii reali, cu care sa se fi putut sfatui dancila, pentru a lua masurile necesare impotriva lui birchall! Teatru de doi bani! 4. Se puteau si trebuiau luate masuri LEGALE dar toti s-au limitat la declaratii. Mie, asta-mi spune ca nominalizarea danei Garbovan a fost doar de fatada si ca nu si-a dorit-o acolo, nici macar dancila! Stia ca Garbovan nu va face compromisurile cerute. NB: exista antecedentul Mona Pivniceru! O luptatoare pentru drepturile omului si pentru justitia adevarata, care a disparut subit. Oare de ce?

# nu conteaza date 18 September 2019 22:53 +2

5. Basescu conteaza tot atat de mult cat conteaza Pluto! 6. Gresiti! De la mine, nu se vede ca ar fi vorba de vreun lobby romanesc ci, de niste ordine americane! Chiar nu cred ca romanii pot face lobby in America! Gargara lui barr si a altor americani, e pentru contribuabilul american, nu pentru romani. Aici, ei impun, nu conving!

# nu conteaza date 18 September 2019 23:01 +2

7. Foaia de parcurs, e fireasca in conditiile actuale. Ce excede firescul, e ca s-a facut publica existenta acesteia! De unde stau eu, pare ca faptul ca s-a facut publica existenta "foii de parcurs", arata ca noi, nici macar teoretic, nu mai avem vreo independenta sau suveranitate statala si asta, e deja un fapt recunoscut oficial!

# nu conteaza date 18 September 2019 23:11 +1

8. protocoalele, puteau fi un lucru bun! Cu conditia sa se refere la identificarea, localizarea si prinderea dusmanilor romaniei! Din pacate, protocoalele au identificat, localizat si prins pe cei care incomodau statul... Si tot din pacate, statul roman, nu mai reprezinta cetatenii romani ci, este impotriva lor! Securitatea de pe vremea lui Ceausescu, era infinit superioara ca obiective, actualei securitati! Si era si mai eficienta! Sincer, n-am crezut ca va veni un moment in care sa plang dupa fostii securisti! Dar na...

# nu conteaza date 18 September 2019 23:19 +1

9. Tehnic, nimeni nu poate fi obligat sa dea detalii despre disutiile sale particulare! Faptul ca birchall e ministru, nu exclude ideea discutiilor private. Deci... Nimic legal, nu o putea obliga sa raspunda. Mai ales ca, contrar oricaror prevederi legale, NU s-a intalnit cu personajele mentionate, in cadru oficial! birchall si-a luat ordinele pe "persoana fizica" si vrea sa le implementeze ca ministru al justitiei! C'est la vie! Sau, asa e in vie! Via lui Ghita, ponta, kovesi, coldea, maior, si a cacarezelor gen birchall, pruna, etc!

# nu conteaza date 18 September 2019 23:33 +1

10. E total absurd! Un ministru al justitiei, care sa faca un raport care sa ceara defiintarea unei structuri care tine de justitie, ma duce cu gandul la idiotul care cere amputarea unei maini, pentru ca doua, il incurca! Lasand la o parte faptul ca MCV e o institutie complet ilogica (cand am intrat in UE, am intrat ca parteneri egali cu ceilalti dar... noi aveam MCV! Adica, egali dar na, cu conditii!), ca un ministru (mai ales al justitiei), sa faca un rapor... suna a art. 394 lit. c) din CP?

# nu conteaza date 18 September 2019 23:49 +2

Concluzie: birchall a actionat in folosul angajatorilor ei. Corect. Ca angajata si subordonata, a actionat absolut corect si merita avansata. Moralitatea, nu face parte din sarcinile ei de serviciu deci, nu intra in discutie. Notiunea de patriotism e desueta deci, nici de asa ceva nu vorbim. Birchall NU e interesata de Romania deci, de ce sa-i repsosam ceva? Ar trebui impuscati cei care au pus-o la varf in administratia romana! Dancila nu-si da seama de rezultatele faptelor ei. N-o duce mintea, asta e! Distruge ce a mai ramas din tara fara sa se gandeasca, pentru ca nu e in stare de gandire. Sau e vanduta... Poate gresesc dar inca cred ca politica de tara nu are legatura cu politica de partid si aia de tara, ar trebui facuta de oameni care inteleg ce e aia...

# escu date 19 September 2019 09:30 +2

Bravos, mă, ăsta mic cu capul mare, combați foarte bine. Afară cu Burichalla din Guvern și PSD. Să o ia Johannis consilieră că e fată bună!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii