ANCHETA LA ICCJ DUPA EXECUTIA AVOCATULUI – Sefa Inaltei Curti Corina Corbu a ordonat verificari privind repartizarea aleatorie a dosarului Ferma Baneasa, in care a fost condamnat avocatul Robert Rosu, si a cauzelor de la celelalte sectii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie: „Va fi verificata si respectarea termenelor privind transmiterea / primirea dosarelor la / de la parchet pentru motivarea cailor de atac”

Scris de: Valentin BUSUIOC

22.12.2020 12:26
Vizualizari: 9945

Mai bine mai tarziu decat niciodata: presedinta Inaltei Curti Corina Corbu (foto) s-a pus in miscare dupa patru zile de scandal provocat de revoltatoarea condamnare a avocatului Robert Rosu in dosarul Ferma Baneasa pentru simplul fapt ca si-a exercitat profesia.Prin doua ordine de serviciu emise luni, 21 decembrie 2020, judecatoarea Corbu a dispus sa se verifice daca dosarul Ferma Baneasa, precum si alte cauze de la ICCJ chiar au fost repartizate aleatoriu, asa cum impune legea. Cauza Ferma Baneasa va fi verificata prima, in perioada 28-30 decembrie 2020, iar celelalte dosare – intre 4 si 18 ianuarie 2021.

Tot in intervalul 4-18 ianuarie, va fi verificata respectarea termenelor privind transmiterea si primirea dosarelor la parchete, respectiv din partea acestora, pentru motivarea cailor de atac. Amintim ca aceasta problema a fost ridicata inclusiv de catre avocatul Radu Chirita, care s-a aratat indignat de faptul ca dosarul a fost trimis la DNA inainte ca ICCJ sa stabileasca termene in apel, pentru ca Directia Nationala Anticoruptie sa-si motiveze apelul (click aici pentru a citi).

Inainte sa va lasam a citi comunicatul emis de sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, amintim ca tot luni, 21 decembrie 2020, cel putin 500 de avocati au protestat la Curtea de Apel Bucuresti fata de asaltul asupra breslei comis de catre judecatorii ICCJ Florentina Dragomir, Ionut Matei si Ioana Alina Ilie prin condamnarea avocatului Robert Rosu (click aici pentru a citi). Simultan, alti 100-150 de avocati au demonstrat in fata CA Cluj din aceeasi pricina.


Redam comunicatul judecatoarei Corina Corbu, emis marti, 22 decembrie 2020 (vezi facsimil):


Avand in vedere aspectele vehiculate in spatiul public, privind modalitatea de repartizare aleatorie a dosarului penal nr.345/64/2016, precum si, in general, referitor la respectarea dispozitiilor legale si regulamentare privind repartizarea aleatorie a cauzelor la nivelul instantei supreme, in scopul cercetarii cu celeritate a tuturor chestiunilor astfel invocate, pentru asigurarea increderii publicului in Inalta Curte de Casatie si Justitie si pentru apararea prestigiului acesteia, prin ordinele de serviciu emise la data de 21.12.2020, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dispus verificari cu urmatorul obiect:

- In prima faza, derulata in perioada 28-30.12.2020, se va verifica respectarea dispozitiilor legale si regulamentare privind repartizarea aleatorie a dosarului penal nr.345/64/2016.

- In a doua faza, derulata in perioada 04-18 ianuarie 2021, se vor efectua verificari cu acelasi obiect la nivelul tuturor sectiilor si formatiunilor de judecata ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Totodata, in ceea ce priveste dosarele penale va fi verificata respectarea termenelor privind transmiterea/primirea dosarelor la/de la parchet pentru motivarea cailor de atac.

Verificarile vor fi efectuate de catre vicepresedintii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu sprijinul logistic si tehnic al prim-magistratului asistent al instantei supreme si al compartimentului IT.

Rezultatele ambelor verificari vor fi facute publice”.Comentarii

# Ilie date 22 December 2020 12:43 +29

E o capcana ca sa reduca la tacere avocatii. Ar putea incepe de azi verificarea si ar dura cateva ore, zic eu.

# Mihai date 22 December 2020 12:44 +11

Dar de ce sa nu se implice acum, de ce atat de tarziu? Pt a potoli revolta avocatilor?

# Edi date 22 December 2020 12:59 -13

Nu mai fiti naivi. Nu se urmareste spalarea avocatului. Se cauta fisuri in sentinta pentru a-i face scapati pe Truica si pe Alromaniei

# Teodor date 22 December 2020 13:17 +9

Da, iar verificarile vor arata ca repartitia,, aleatorie'' este aleatorie. In ceea ce privește plimbatul dosarului la parchet, sa motiveze domn' procurori...... O procedura comunistă. Sa il ia si avocatii la cabinet, pt motivare.

# Neamul lui Bicilis date 22 December 2020 13:25 +17

Nu-i bai :)))))) Daca fac cei de la IT verificarea :)) iese standard :)) Eu am solicitat sa vizionez datele informatice. Daca pana in luna februarie 2020, de pe un anumit hard puteam viziona datele fara sa fie nevoie de decodare, dupa luna septembrie 2020, cand au fost reinstalate datele informatice, nu mai am acces fara decodare la aceleasi date. Explicatia IT-istului: Asa ai avut acces la date si pana acum, dar nu mai tii tu minte :)))))))))))))))) Specialisti :))))))))))) De aceea sunt apreciati de "sistem", pentru ca sunt "pe sistem" :))))))))) Asa au ajuns si datele informatice falsificate, s-au evaporat, era condens la perchezitie, la instanta temperatura maxima, si s-a produs vaporizarea :))))))))

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 22 December 2020 13:30 +4

NEINTERESANT! Nesemnificativ! Agora cea nătângă și ineptă nu este curioasă să audă iar un compendiu de prevederi ale unor normative, repetate papagalicește sub aceleași sloganuri golite de conținut: legalitate, independență, stabilitate, inamovibilitate, abureli, vrăjeli, prăfuieli, ceaiuri, texte, gulgute și tromboane. Plebea ar fi curioasă să vadă un tabel cuprinzând întreaga SECTĂ CU ROBE (toți cei 7.000 de viitori pensionari speciali), tabel care să răspundă, în mod individual, la întrebarea neechivocă: Duomnule / Duoamnă Psihopat Inamovibil, matale EJTI SĂNĂTOS LA CĂPUȚ? Ian de arată-ne țidula atestatoare!

# Matei date 22 December 2020 13:49 +23

Decizia nr. 21, ÎCCJ-Completul pentru dezbaterea unor chestiuni de drept, în materie penală, pronunțată la data de 07.07.2020, NEMOTIVATĂ nici până la această dată! La Curtea de Apel Iasi, soarta unei camere preliminare în curs, ar depinde de acestă motivare! Chiar nu exista nicio sancțiune pt. judecatorii ICCJ!? Ds penal 2113/89/2019/a1!

# Matei date 22 December 2020 14:31 +17

Praf in ochi! Estr greu de crezut ca un dosar intra in circuitul administrativ al ÎCCJ, fără ca presedintele sectiei/presedintele Inaltei, să nu aiba habar despre gestionarea administrativă a unui dosar cu o astfel de anvergura! Daca verificarile ar fi venit din partea Inspectiei Judiciare, posibil sa fi fost reale/corecte/pertinente! Insă, Corb la corb nu-și scoate ochii! Cine nu știe, nu înțelege!

# Marei date 23 December 2020 02:01 0

Hai fuga la tribunalul Gorj - sectia comercială , sa vezi soluții date de talvescu , puianu și lupulescu ... sa vezi cum nicio soluție nu le sta in picioare la curțile de apel . Judecătorii din noaptea minții . Accepta falsuri in dosare și înscriu acte ce sunt semnate de oameni morți . Halal justiție —- sa nu mai zic ca accepta tot ce depune o avocata mizerabila de prin fundul țării ..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii