ANULAREA AMENZILOR ABUZIVE – Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu anunta: „Facem dreptate romanilor care au fost amendati in mod abuziv! Valoarea amenzilor date in Romania este probabil cea mai mare din lume. Cine s-a gandit ca un pensionar care are 1000 lei pe luna pensie trebuie sa plateasca 5000 de lei amenda doar pentru ca nu s-a putut incadra in cele 2 ore in care avea dreptul sa iasa din casa, inseamna ca nu era cu toate tiglele pe casa!” (Proiectul)

Scris de: B.G.

12.05.2020 14:13
Vizualizari: 3761

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu (foto) anunta un proiect de lege prin care sa se faca dreptate romanilor amendati in mod abuziv in baza unor prevederi declarate neconstitutionale de catre CCR.Mai exact, este vorba despre proiectul pentru anularea amenzilor date in perioada starii de urgenta, care prevede si restituirea banilor celor care au fost sanctionati si au platit.


Liderul ALDE a anuntat marti, 12 mai 2020, pe Facebook, ca in urma decizei CCR (click aici pentru a citi), pentru a nu bloca instantele de judecata, dar si pentru a veni in sprijinul romanilor care au fost amendati in mod abuziv, a inaintat spre consultare si altor partide parlamentare proiectul de lege care prevede anularea amenzilor date de catre autoritati in baza ordonantelor militare.

Tariceanu a precizat ca nu este un proiect care ii penalizeaza pe cei care au respectat legea si au stat in case, asa cum propaganda guvernamentala a incercat sa spuna. Mai mult, in document se prevede ca nu vor fi anulate amenzile pentru cei care au fugit din izolare sau au produs scandaluri.
 
Potrivit lui Tariceanu, valoarea amenzilor date in Romania este probabil cea mai mare din lume: „Cine s-a gandit ca un pensionar care are 1000 lei pe luna pensie trebuie sa plateasca 5000 de lei amenda doar pentru ca nu s-a putut incadra in cele 2 ore in care avea dreptul sa iasa din casa, inseamna ca nu era cu toate tiglele pe casa”.

 

Iata anuntul facut pe Facebook de Calin Popescu Tariceanu:

 

"Eliminam abuzurile Guvernului PNL

Decizia CCR a desfiintat amenzile abuzive aplicate romanilor. In consecinta, pentru a nu bloca instantele de judecata, dar si pentru a veni in sprijinul romanilor care au fost amendati in mod abuziv, am inaintat spre consultare si altor partide parlamentare proiectul de lege conceput de specialistii ALDE, PSD si Pro Romania, proiect care prevede anularea amenzilor date de catre autoritati in baza ordonantelor militare.

Cred ca putem profita de timpul pe care il avem pana la momentul in care Curtea Constitutionala va da motivarea deciziei prin care a desfiintat aceste amenzi pentru a face o dezbatere in societate pe aceasta tema. Nu e un proiect care ii penalizeaza pe cei care au respectat legea si au stat in case, asa cum propaganda guvernamentala a incercat sa spuna.

Proiectul nu este facut nici in ideea de a submina autoritatea cuiva, nici a descuraja politia sa-si faca datoria si nici nu este un dat cu tifla celor care am respectat legile.

Proiectul are scopuri practice, care ne privesc pe toti.

1. Evitarea blocarii instantelor. Va inchipuiti ce inseamna inca 300.000 de procese pe rolul instantelor? Activitatea care si asa se derula cu greutate va fi total blocata. Ca sa nu mai vorbim de pericolul de a raspandi virusul in momentul in care 300.000 de romani vor lua cu asalt instantele.

2. Facem dreptate romanilor care au fost amendati in mod abuziv! Valoarea amenzilor date in Romania este probabil cea mai mare din lume. Cine s-a gandit ca un pensionar care are 1000 lei pe luna pensie trebuie sa plateasca 5000 de lei amenda doar pentru ca nu s-a putut incadra in cele 2 ore in care avea dreptul sa iasa din casa, inseamna ca nu era cu toate tiglele pe casa!

Ca sa fiu clar: NU VOM PROPUNE ANULAREA AMENZILOR PENTRU CEI CARE AU FUGIT DIN IZOLARE SAU DIN CARANTINA SAU CEI CARE AU PRODUS TULBURARI ALE ORDINII SI LINISTII PUBLICE.

Pentru cei multi care am stat in case: noi nu am stat in case pentru ca ne era frica de amenzi. Noi am stat in case pentru ca am vrut sa respectam legea, pentru ca am vrut sa ne ferim pe noi si cei dragi de acest virus nenorocit. Nu avem motive sa ne simtim frustrati de aceasta initiativa.

Nu putem fi complici la multimea de abuzuri care s-au intamplat cum nu putem sa lasam ca blocarea instantelor sa ne afecteze pe cei mai multi.

Cei care am facut acest proiect de lege ne-am bucura daca el ar fi preluat de catre Guvern si transformat intr-o Ordonanta de Urgenta care sa puna capat acestei teme pentru a ne reintoarce la ce e important: revenirea la viata!".


 

Comentarii

# Hades date 12 May 2020 17:06 +4

Cu toată dragostea, dacă sancțiunea s-a aplicat în baza art. 28 și art. 9 din OUG nr. 1/1999, chiar dacă a fost aplicată pentru ”încălcarea măsurilor de izolare la domiciliu și carantină” sau pentru ”tulburarea ordinii și liniștii publice”, ea nu poate fi exceptată de la anulare. Dacă textul este neconstituțional, este neconstituțional pentru toată lumea, nu doar pentru unii. Eu înțeleg că vrem să excludem aici, în principal, clanurile de romi, care s-au ciondănit între ele în starea de urgență, dar și romii au drepturi constituționale, nu numai românii. Altfel, o să iasă o lege la fel de neconstituțională ca ordonanța, pe motiv de discriminare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii