ARESTAREA A FOST UN ABUZ – Curtea de Apel Bucuresti a desfiintat incheierea de arestare a fostului ministru al Sanatatii Sorina Pintea. Judecatoarele Risantea Gagescu si Corina Mindrila au pus-o sub control judiciar pe Sorina Pintea. Decizia confirma facatura procurorului Marian Dragulescu din DNA, care a reusit cu ajutorul judecatoarei TMB Georgiana Iorguta sa o arunce dupa gratii pe Pintea fara probe concrete ca aceasta ar fi luat mita

Scris de: George TARATA

06.03.2020 14:52
Vizualizari: 17329

Sorina Pintea (foto) este libera. Curtea de Apel Bucuresti a desfiintat incheierea Tribunalului Bucuresti de arestare a fostului ministru al Sanatatii, hotarand plasarea acestuia sub control judiciar.


 

Decizia a fost luata vineri, 6 martie 2020, de judecatoarele Risantea Gagescu si Corina Mindrila de la Curtea de Apel Bucuresti, care au anulat incheierea dispusa saptamana trecuta de judecatoarea Georgiana Iorguta de la Tribunalul Bucuresti, cea care a emis mandatul de arestare pe numele Sorinei Pintea pentru o pretinsa luare de mita.

 

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti:


“INCH.81/CO-DL/In temeiul art. 425/1 alin.7 pct. 2 lit. a Cod de procedura penala rap. la art. 204 Cod procedura penala admite contestatia formulata de inculpata Pintea Sorina impotriva incheierii de sedinta din camera de consiliu din data de 29.02.2020 pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia I penala, in dosarul nr . 5782/3/2020

Desfiinteaza incheierea de sedinta si, pe fond, rejudecand: In baza art. 204 al 12 C.p.p., respinge propunerea de luare a masurii arestarii preventive a inculpatei Pintea Sorina, formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA. In temeiul art. 204 alin. 12 Cod procedura penala si art. 202 alin. 4 lit. b Cod procedura penala dispune inlocuirea masurii arestarii preventive a inculpatei Pintea Sorina cu masura preventiva a controlului judiciar pe o durata de 60 zile, incepand cu data de 06.03.2020.

In temeiul art. 215 alin.1 Cod procedura penala pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpata Pintea Sorina trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemata; b) sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; c) sa se prezinte la IPJ Maramures, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de aceasta institutie ori de cate este chemata. In temeiul art.215 alin.2 lit. d Cod procedura penala impune inculpatei Pintea Sorina pe timpul controlului judiciar sa respecte urmatoarea obligatie: - sa nu comunice direct sau indirect cu inculpatul Coste Mihai, precum si cu martorii: Tudor George Lucian; Niculescu Octavian; Barbul Marius Mihai; Botorce Dan. Atrage atentia inculpatei Pintea Sorina asupra dispozitiilor art. 215 alin. 3 Cod procedura penala referitoare la inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive, in situatia in care incalca cu rea-credinta obligatiile care ii revin.

Dispune punerea de indata in libertate a inculpatei Pintea Sorina de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 50/UP/ 29.02.2020, daca nu este arestata in alta cauza.

In temeiul art.275 alin.3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 06.03.2020”.

 

Catuse pe baza de denunt si inregistrari intre denuntatori

 

Hotararea judecatoarelor Gagescu si Mindrila, una cat se poate de normala in opinia noastra, arata abuzul comis fata de Sorina Pintea, care a fost arestata de judecatoarea TMB Georgiana Iorguta la cererea procurorului DNA Marian Dragulescu, fara ca impotriva acesteia sa existe vreo proba concreta ca aceasta ar fi pus mana pe banii despre care procurorii au sustinut ca ar fi fost dati ca mita.

In acest sens, amintim ca Sorina Pintea a fost retinuta si apoi arestata preventiv strict pe baza unor interceptari ale discutiilor purtate de cei doi denuntatori folositi de DNA la aceasta inscenare. De asemenea, desi DNA a sustinut ca Sorina Pintea ar fi fost prinsa in flagrant, in realitate nu a existat niciun flagrant, procurorii navalind peste fostul ministru la un minut dupa ce denuntatorul Mihai Coste a plasat o punga cu bani in biroul Sorinei Pintea. Foarte important este de precizat, din nou, ca DNA a reusit sa o convinga pe judecatoarea Georgiana Iorguta de la TMB sa emita mandat de arestare preventiva fara sa prezinte discutia de aproximativ un minut purtata de Sorina Pintea in biroul ei cu denuntatorul Mihai Coste, ci doar trei exclamatii ale fostului ministru - “super tare”, “perfect”, “da” - care in mintea celor de la DNA, dar si a judecatoarei Iorguta, ar fi reprezentat dovada ca Pintea ar fi primit mita (click aici pentru a citi).

 

Intimidarea avocatilor


Pe de alta parte, nu trebuie sa uitam presiunile si actiunile de intimidare la care a fost supusa echipa de aparatori ai Sorinei Pintea, compusa din avocatii Alina Cojocaru si Viorel Mocanu. Astfel, cu fix o zi inainte de judecarea contestatiei Sorinei Pintea impotriva masurii de arestare preventiva si dupa ce a dezvaluit tortura la care aceasta este supusa de catre autoritati, avocatul Viorel Mocanu a fost declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate. O institutie folosita ca arma politica impotriva adversarilor Sistemului ticalos, care dupa ani de zile de hibernare in care s-a ocupat cu alesi locali din mici localitati si functionarasi, s-a trezit sa declanseze o operatiune impotriva avocatului Mocanu, chiar in plin caz Sorina Pintea. A fost o actiune, asa cum insusi avocatul a explicat, prin care s-a incercat eliminarea lui Viorel Mocanu din echipa de aparatori ai Sorinei Pintea (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Lita date 6 March 2020 15:18 +29

Felicitari oamenilor de bun simt care au reactionat public impotriva tortionarilor DNA.

# adrian date 6 March 2020 15:22 +1

E o masura corecta.Exact cum am gandit si eu.

# Faracatuse date 6 March 2020 15:25 +12

S au speriat jegurile umane... Lua țara foc, mesajele indignaților au fost puse in abac, și s a retras ordinul pe unitate.

# Rahat date 6 March 2020 16:06 +7

Plimbarea in catuse se face pentru persoanele periculoase(violenta, bolnavi mental, criminali in serie etc.) nicidecum pentru presupuse fapte de acest gen. Chiar si plimbarea in catuse se face discret, organizat, departe de ochii lumii etc. Dovada sistemului si a gandirii obtuze a acestor tortionari. Mai vedeti cum se procedeaza in strainatate. au trecut 30 de ani de la schimbare si tot in evul mediu ati ramas. Nu mai distrugeti destine si vieti, Cel de Sus va vede.

# Vili date 6 March 2020 16:19 +4

Era de aşteptat ca probele să fie făcături . Să vă dea Dumnezeu după sufletul şi caracterul vostru !

# little boy date 6 March 2020 16:21 +3

Dar porcuroru si judecacatoarea nu patesc nimic?

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 6 March 2020 16:38 +5

Acum, suspecta Pintea să meargă să-și trateze beteșugurile, ca să fie sănătoasă să poată duce ce-o așteaptă: a) Să poată căra uriașa presiune psihologică ce-i este rezervată unui subiect al procedurilor penale; b) ”natghilti” – să poată trăi în continuare cu anatema nemeritată ce-i este perpetuată unui om ce a avut nenorocul să intre sub tăvălugul inchizitorial gestapovist c) ”ghilti” – să aibă tăria și sănătatea necesară ca să-și ispășească eventuala pedeapsă. Pedeapsă care nu i-o aplică nici postacii, trollii și comentacii din Divizia de presă a Binomului, nici tot felul de gazetari cu lanț, zgardă și botniță de pe la ziarecom, hotnews sau giformedia. Nici de Reichsgauleiterul Klaus Adolf Plăvannis al II-lea cel clăpăug și Rânjit, dar nici de sclavii, liberții, scribii și legionarii săi nazis.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 6 March 2020 16:39 +6

Faptele suspectei o să i le cântărească un JUDE. Așa cum o fi el, integru sau canalie, cu stele sau cu margarete pe epoleți, cu frică de Domnul Zeu sau zelot al Baphometului. Doar judele cântărește faptele, nu noi! Iar termeni de genul „vinovat” și „infractor” sunt rezervate utilizării doar după o „milestone” din decizia de condamnare: acel cuvințel de la urmă „DEFINITIVĂ”. Până la acea milestone, ceea ce se face acum în Kolonia Penitenciară și Experimentală nu este altceva decât un precursor experimental al programului mai amplu denumit „Cele 2 minute de ură”

# DOREL date 6 March 2020 17:21 +4

Hotararea e pe jumatate corecta, instanta (ca de aia e instanta platita de noi, aia prostii..) trebuia sa analizeze in primul rand daca exista elemente care sa justifice "suspiciunea rezonabila" si daca Sorina Pintea reprezinta un pericol concret pentru ordinea publica si sa explice in ce consta acel pericol si dupa aia sa dea solutia ! Si b): se vede din avion ca legea a fost inversata ca sa nu jicneasca pe stim noi cine. Romani, dormiti linistiti, va vine randul ! Parerea mea ..

# DODI date 6 March 2020 18:37 +11

1. Atacul DNA s-a realizat: Doamna Pintea și-a dat demisia din funcție și din partid. 2. Dosarul DNA se va finaliza la ziua cu lumina. 3. Și această sentință este un abuz ținând cont de faptul că toată mascarada DNA s-a făcut pe baza unui denunț nefondat și a unor dovezi inexistente. 4. Singurii care au avut de câștigat din mascaradă sunt primarul Baia Mare (acum membru PNL), ciolanis-rictus și pupincuriștii din PNL.

# un mizantrop date 6 March 2020 18:48 +12

Nu vi se pare ca s-a folosit, la indigo, metoda Oprescu, cu flagrant care beculea pe toate televizoarele, dar, s-a dovedit ca nu e si cu denuntatori prieteni denea si cu povesti procuraresti?! Plus interceptarile degeaba...Nu mai e nicio indoiala - vataful din deal a dat ordinul pentru a ascunde implicarea lui si a afinilor in sulfuroasa afacere de deturnare a banilor din Sanatate catre foamea lor privata si nesimtita...Orban, traducatorul gandurilor si purtatorul de vorbe a zis-o ieri, in direct: "isi permit ei sa critice reforma in sanatate, cand iau spagi..." idiotul n-a mai avut rabdare sa traduca barbaria vreun deontolog...la deraiatul Ceausescu s-au gandit prea tarziu...oricum, e oficial, au incercat sa omoare un om (marca inregistrata a necrofilului din deal) numai sa nu mai vorbeasca lumea de implicarea presului si a FDGR-ului intr-o alta jefuire a statului

# pas cu pas date 7 March 2020 04:47 +3

NOROC CA SUNT SI JUDECATORI CINSTITI. NU ESTE PADURE FARA USCATURI, DAR TREBUIE CA USCATURILE SA FIE DATE AFARA DIN MAGISTRATURA. ORBANE, ORBANE, AI NEGOCIAT CU KOVESI SI TI-AI VÂNDUT ONOAREA PE CÂTIVA ARGINTI, PRETUL LIBERTATII. ROATA SE ÎNVÂRTE AMICE.

# nae girimea date 7 March 2020 07:23 +6

Nu i-ar fi dat drumul daca nu era presiunea mediatica ( "a unei parti a presei ")

# Andrei date 7 March 2020 18:54 -5

Spagarii ar trebui sa infunde puscaria pt multi ani! Daca nici cu flagrant nu mai tinem infractorii arestati...vai de noi! completul CAB foarte slab

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii