ARESTUL MEDICAL ESTE NECONSTITUTIONAL – Avocatul Toni Neacsu distruge legea carantinei: “Retinerea administrativ-medicala de 48 de ore este vadit neconstitutionala... Chiar daca decizia de izolare obligatorie in spital pentru 48 de ore este contestata in justitie, legea interzice persoanei sa iasa din spital fara acordul medicului sau a DSP, fiind astfel in mod concret lipsita de libertate de miscare, deci retinuta”

Scris de: B.G.

22.07.2020 15:12
Vizualizari: 6702

Avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) distruge legea carantinarii si demonstreaza ca anumite articole sunt neconstitutionale. In primul rand prevederea referitoare la retinerea administrativ-medicala timp de 48 de ore a simptomaticilor, dar si a asimptomaticilor, pana la efectuarea testului covid,  prevazuta in art. 8 alin. 3 din Legea nr. 136/2020.Avocatul Toni Neacsu precizeaza intr-o postare pe Facebook, de miercuri, 22 iulie 2020, ca si in cazul in care aceasta masura (
retinerea administrativ-medicala timp de 48 de ore a simptomaticilor) este contestata in justitie, legea interzice persoanei respective sa iasa din spital fara acordul medicului sau a Directiei de Sanatate Publica. Iar in acest caz este vorba despre lipsire de libertatea, deci retinere.

Toni Neacsu argumenteaza citand din jurisprudenta Curtii Constitutionale, care a stabilit ca orice forma de retinere, inclusiv cu caracter administrativ, nu poate depasi 24 de ore. Concluzionand, Toni Neacsu arata ca in Romania nici o persoana nu poate fi retinuta, chiar si in spital, impotriva vointei sale mai mult de 24 de ore prin dispozitia unor autoritati administrative.


Redam postarea facuta pe Facebook de Adrian Toni Neacsu:


Prevederea referitoare la retinerea administrativ-medicala de 48 de ore prevazuta in art. 8 alin. 3 din Legea nr. 136/2020 este vadit neconstitutionala. Reamintesc ca este vorba despre izolarea obligatorie (internarea) simptomaticilor si asimtomaticilor in spital pe timp de 48 ore, pana la realizarea testului Covid si a examinarilor clinice, paraclinice si a evaluarilor biologice.

Chiar daca decizia de izolare obligatorie in spital pentru 48 de ore este contestata in justitie, legea interzice persoanei sa iasa din spital fara acordul medicului sau a DSP, fiind astfel in mod concret lipsita de libertate de miscare, deci retinuta.

Ei bine, Curtea Constitutionala a transat deja in jurisprudenta ei aceasta problema. Inca prin Decizia nr.132 din 18 aprilie 2002 a stabilit urmatoarele:

1. Art 23 din Constitutie (libertatea individuala) se refera si la orice o alta masura de retinere cu caracter administrativ nu numai la retinerea in procesul penal.

2. Orice restrangere a exercitiului libertatii individuale constituie o retinere in sensul art. 23 din Constitutie.

3. Orice forma de retinere, inclusiv cu caracter administrativ, nu poate dura decat maxim 24 de ore. (art 23 alin 3: 'Retinerea nu poate depasi 24 de ore')


De altfel, privarea de libertate este clar definita in art. 4 alin. 2 din Protocolul la Conventia impotriva torturii si a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante (OPCAT), ratificat de Romania prin Legea nr. 109/2009, care stabileste ca privarea de liberate este 'orice forma de detentie sau inchisoare ori plasarea unei persoane intr-un loc public sau privat de retinere PE CARE NU IL POATE PARASI DUPA VOIA SA, prin ORDINUL ORICAREI AUTORITATI judiciare, ADMINISTRATIVE sau de alta natura'.

Astfel fiind, in Romania nici o persoana nu poate fi retinuta intr-un spatiu (fie el spital) impotriva vointei sale mai mult de 24 de ore prin dispozitia unor autoritati administrative (nejudiciare), cum sunt DSP-ul sau medicii.


Pur si simplu nu inteleg cum Comisia juridica a Senatului, in care majoritatea sunt avocati sau juristi, nu a observat un lucru atat de evident”.

Comentarii

# Liţă date 22 July 2020 16:13 +10

Corect, domnule avocat, dar vă rog să sesizaţi şi Avocatul Poporului. CONSTITUŢIA ROMÂNIEI este clară: "ART. 23 Libertatea individuală ... (3) Reţinerea nu poate depăşi 24 de ore."

# Gheorghe date 22 July 2020 16:17 +5

Da, sunt idioti cei din Sparlament. Actioneaza dpar la comenzi externe.

# Nicolae Clivet date 22 July 2020 16:54 +3

In perioada 5 - 19 decembrie 2012 am fost retinut, la ordinul proc sef de atunci Doru Tulus cu acordul doamnei Oprean Laura fost proc sef DNA. Am reclamat fata penala la PICCJ si, ultima data la SIIJ. Nu s-a cercetat.. Acum exista o lege votata de Parlament, in 2012 nu exista niciun temei legal pentru a ma retine, chiar si medicii nu cunosteau legea. Nimeni nu era interesat de respectarea drepturilor prevăzute de Construcție. Nici macar judecătorii. Exista frica de DNA. Acum, pe langa frica, exista si legea, votata chiar si de PSD. NISTE FRICOSI, 0 SA LI SE INTOARCA IMPOTRIVA LOR.

# VIKY date 22 July 2020 18:14 +3

https://www.youtube.com/watch?v=Vp5xXl7BX0I. Planul diabolic din anii 80, aplicat azi la voi cu succes. Dormiti linistiti, poate reportajul va va trezi.

# Tipa date 22 July 2020 18:24 +8

In realitate calea de atac a masurii dispuse este inexistenta pt ca este lipsita de eficienta.Ea figureaza doar la nivel scriptic in lege, in fapt fiind ineficienta.Contestatia in instanta nu suspenda masura dispusa si ajunge in final a fi liipsita de obiect pt ca pana la solutionare etc trec cu mult cele 48 de ore.

# Ioana M. date 22 July 2020 18:33 -2

Internarea nevoluntara are o procedura speciala, in care participa un avocat ales sau oficiu, un procuror si evident , un judecator. In masura posibilitatilor( legate de discernamantul persoanei) se audiaza si petentul.In niciun caz DSP face legea pentru 48 de ore, mai ales cand Testul real time PCR se efectueaza in aprox. 7 ore.

# Mariana Pasca date 22 July 2020 22:59 +3

:sigh: nu sunt de-acord cu legea ,, dictaturii medicale” Astăzi am văzut cum ați luat bătrânii din azilel și i/ați dus in spitalele voastre de carton. Rușine sa va fie! Oare cu copiii noștri ce veți face? Nu va gândiți? Aveți și voi părinți și copii.....

# Horia date 23 July 2020 02:17 +4

Articol genial.In caz ca aplica masuri naziste staliniste medicii sa-i numim tortionari pot fi dați in judecata cu plangere penala pentru TORTURA

# Horia date 23 July 2020 02:31 +3

Genocidul si Tortura sunt interzise si condamnate in Constituțiile tuturor tarilor. Numai in Romania GSC grup asociație secreta interzisă de articolul 40 alin 4 Constitutie.In clipa cand vor fi judecați pentru genocid sau tortura o sa fuga cs sobolanii

# livia date 23 July 2020 10:19 +2

Citat: ” Nicio lege divina sau omeneasca nu poate interzice libertatea de a gestiona durerea.” (Aristotel) Legea nr. 136/2020., este insumarea OUG-lor deja declarate neconstitutionale,singurile adaujiri sunt confiscarea bunurilor celor carantinati, posibil decedati pe altarul dictatorial/nazist al coronavirusului, dar si situatia copiilor celor cazuti victimele lg.136/2020, acestia ajung in protectia DGPC cea care a fost deja dovedita complice la crima organizata transfrontaliera iohannist/romaneasca. Privarea de libertate a victimelor este revoltatoare, dar criminal este ce se ascunde in spatele acesteia.

# VIKY date 24 July 2020 21:56 +2

Orban:" Solicit URGENT, Ministerului Sanatati, toata baza de date a pacientilor sa fie transmisa catre MAI". Am crezut ca nu aud bine. Nu cred ca exista nici in China ca politia sa detina toata baza de date a unui pacient. Nu este destul ca se interneaza asimptomatici, iar bolnavi cronici nu au nici un drept la tratament?. Dupa parerea mea, au mers prea departe (dar voi dormiti linistiti), iar tranferul de date este unul singur: RECRUTAREA persoanelor bolnave, testarea lor in masa (orice om bolnav va fi pozitiv, boala genereaza virusi), si va incepe "selectia". Cu DSP nu se putea pune in aplicare, doar cu politia. Nu fara un scop, si un plan bine pus la punct, au dotat politia cu pistoale si masini noi, au marit nr politistilor, au marit salariile, au marit bugetul. Ei vor fi "vanatori" de covid. Aveti grija de bunicii si parintii vostri. Apropo de pensii, care nu vor fi marite, ei stiu ce stiu, depinde cati mai apuca anul. Cazul de la Centrul de batrani ma cutremurat.

# xyz date 25 July 2020 15:28 -1

https://envirowatchrangitikei.wordpress.com/2020/07/23/mandatory-vaccination-is-in-direct-violation-of-the-nuremberg-code/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii