Asta da, silinta! Ministrul Catalin Predoiu a citit 6.000 de pagini inainte sa trimita la Parlament cererea de arestare a deputatului PDL Dan Pasat

Scris de:

04.11.2010 12:38
Vizualizari: 4805

Ministrul Catalin Predoiu a transmis Camerei Deputatilor solicitarea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PDL de Giurgiu, Dan Pasat, acuzat de santaj. Contactat de lumeajustitiei.ro si intrebat de ce a durat atat de mut transmiterea catre Camera Deputatilor a acestei solicitari, ministrul Catalin Predoiu ne-a declarat: ”Este un dosar foarte voluminos, e vorba de aproape 6.000 de pagini care au trebuit citite!”

 

Aceasta cerere formulata in dosarul nr.283/P/2009 de catre DNA a ajuns joi, 4 noiembrie, pe masa presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, impreuna cu cele 18 volume in care se afla munca procurorilor de la Anticoruptie. Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar a inaintat ministrului Justitiei, in 7 octombrie, solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei pentru a cere, in conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 193 din Regulamentul Camerei Deputatilor, incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Dan Pasat, invinuit in dosarul nr. 283/P/2009, in sarcina caruia au fost retinute trei infractiuni de santaj, asimilate infractiunilor de coruptie. O alta infractiune asimilata coruptiei consta in efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale. La aceastea se adauga o alta infractiune, constand in fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, asimilata infractiunilor de coruptie/

Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2010, invinuitul Pasat Dan, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data de 21 decembrie 2009, si de secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, prin actiuni repetate de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate printr-o firma a sa, SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt. Conform anchetatorilor, atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a societatilor comerciale care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergand pana la amenintari si acte de violenta.

La data de 18 februarie 2010, fata de Dan Pasat s-a dispus urmarirea penala in legatura cu doua infractiuni de santaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetarile au fost extinse, fiind dispusa urmarirea penala fata de Pasat Dan si sub aspectul celorlalte infractiuni.

Comentarii

# pompiliu bota date 4 November 2010 13:06 +5

Chiar credeţi că ministrul-ginerică a citit vreo pagină? Predoiu în penal e penal!

# racaceanu catalin date 4 November 2010 16:24 +12

:D O veste buna...stie sa citeasca. Asta daca e adevarat ce scrie luju... :P

# faneavocat date 4 November 2010 17:53 +5

doamne, iarta-ma, dar omul asta e Predoiu? Poate Predoiu mahmur. Ce avea ceva la ochi? il caftise cineva, bause? aoleoooooo!!!! :-*

# Marean date 4 November 2010 19:33 +6

Frate Marean, ce fata de mafiot ai! Ai fata de ce esti!

# craiova date 7 November 2010 00:08 +7

MAI BINE AR URMARII CAZURILE ASTEA DE CORUPTIE SA VADA CE ABUZURI SE FAC!!!CEI 2 MAGISTRATI ARESTATI DE LA CRAIOVA AR TREBUI SA-I CEARA SI LUI DAUNE,PENTRU CA ARE IN SISTEM ANUMITI JUDECATORI(CURTE DE APEL CRAIOVA)INCOMPETENTI,CARE FAC JOCURILE UNORA.CUM SA SPUI CA ESTI PERICOL PUBLIC DATORITA FUNCTIEI?!ASTA A RASPUNS PROCUROR DNA CAND JUD. ANGHEL I-A CERUT SA SPUNA UN MOTIV PT. CARE EL ESTE PERICOL PUBLIC.RASPUNS:DATORITA FUNCTIEI!!! VAI DE TARA ASTA CU ASTFEL DE INCULTI!!!SUCCES ACESTOR 2 MAGISTRATI LUNA ACEASTA LA C.E.D.O.

# craiova date 7 November 2010 00:17 +7

AVOCATUL CIUCA DIN ACELASI DOSAR DE LA CRAIOVA STITI CE A SPUS CATRE PROCUROR DNA?DACA MAI STAU MULT IN AREST POATE VOI SPUNE ADEVARUL PT. CA TOT DOSARUL ESTE FACUT PE DECLARATIILE MELE!!!CE ADEVAR? V-ATI PRINS.CUM LA JUDECATORI NU AU GASIT NIMIC TREBUIA SA GASEASCA UN FRAIER SA MINTA.I-AU PROMIS(DNA CRAIOVA)CA-L ELIBEREAZA IMEDIAT!!!L-AU FRAIERIT!ACEA JUDECATOARE CARE CONDUCEA SEDINTA A AUZIT CE A SPUS ACEST AVOCAT?DECI ,DOMNUL PREDOIU MAI BINE S-AR MAI UITA PUTIN PRIN OGRADA SA CA PUTE RAU!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii