ASTA-I ROMANIA NORMALA PROMISA DE IOHANNIS – Presedintele arunca tara in haos din ambitia de a avea dupa “Guvernul meu” si “Parlamentul meu”. Klaus Iohannis l-a propus premier tot pe Ludovic Orban, pentru ca acesta sa pice la vot in Parlament si sa se faca astfel un nou pas spre alegerile anticipate. Iohannis batjocoreste iar CCR, care a decis inca din 2014 ca presedintele este obligat sa numeasca premierul aliantei majoritare din Parlament, in acest caz PSD-PRO Romania

Scris de: George TARATA

06.02.2020 18:03
Vizualizari: 3309

Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis (foto dreapta) a promis romanilor o “Romanie normala” insa le ofera doar haos. Iar ceea ce face in aceste zile presedintele confirma ca “Duminica urii”, asa cum am intitulat noi ziua de 24 noiembrie 2019 cand Iohannis a fost inscaunat stapan peste tara pentru inca cinci ani, ii costa pe romani. Nu doar pe cei care nu l-au votat, ci inclusiv pe cei pe care a reusit sa ii amageasca.


 

Manat de ambitia de a avea “Parlamentul meu”, dupa ce a si-a instalat “Guvernul meu”, Iohannis destabilizeaza complet Romania si provoaca o criza politica si guvernamentala fara precedent. Dupa demiterea Guvernului Orban prin motiune de cenzura, cu un scor de 261 de voturi, nemaintalnit in istoria postdecembrista, Klaus Iohannis a mimat consultarile cu partidele parlamentare, chemand la Palatul Cotroceni rand pe rand PNL, PSD, USR, UDMR, PMP, ALDE si PRO Romania. Si spunem ca a mimat consultarile caci Klaus Iohannis avea planul dinainte facut, asa cum de altfel anuntase imediat dupa caderea guvernului.

Astfel, joi seara, 6 februarie 2020, Iohannis a anuntat, previzibil, la finalul “consultarilor”, ca a decis sa il propuna premier tot pe Ludovic Orban (foto stanga), cel care a fost dat afara rusinos impreuna cu cabinetul sau, cu doar o zi in urma.

 

Iohannis lasa Romania neguvernata


Concret, prin redesemnarea lui Orban premier, Iohannis isi urmareste planul personal, care nu coincide cu interesele nationale credem noi, si face un nou pas catre alegerile anticipate. Asta intrucat cel mai probabil Guvernul Orban II nu va fi votat de Parlament, astfel incat dupa votul de respingere va mai fi nevoie de o a doua desemnare facuta in batjocura de Iohannis care sa pice la votul de incredere, pentru ca presedintele sa poata apoi dizolva Parlamentul si sa se organizeze in final alegeri anticipate. Problema este ca in toata aceasta perioada, din cauza ambitiei lui Iohannis, care in opinia noastra prezinta accente dictatoriale, Romania este aruncata in haos si lasata practic fara un Guvern cu puteri depline, actualul executiv interimar condus de acelasi Orban avand prerogative limitate.

 

Iohannis contra naturii sfideaza CCR


Pe de alta parte, trebuie spus ca propunerea lui Iohannis, adica desemnarea lui Orban drept premier, este una contra naturii, in conditiile in care PSD si PRO Romania au anuntat, ca impreuna cu alti aliati din Parlament, detin majoritatea in forul legislativ si pot asigura formarea unui nou guvern care sa fie condus de Remus Pricopie. Si nu doar ca este o propunere contra naturii, ci una care incalca grav Constitutia Romanie.

In ceea ce priveste acest din urma aspect, asa cum Lumea Justitiei a prezentat deja in articolul “Bomba de la CCR: Sasul in genunchi” (click aici pentru a citi), Curtea Constitutionala a stabilit inca din 2014 ca presedintele Romaniei nu are rol de decident in procedura de numire a premierului, acesta fiind obligat sa accepte propunerea facuta de prim-ministru facuta de partidul care detine majoritatea absoluta din Parlament, de alianta politica sau partidul care poate asigura obtinera votului de incredere in Parlament. Adica in cazul nostru, neexistand un partid care sa aiba majoritatea absoluta in Parlament, alianta PSD-PRO Romania.

 

Iata ce a stabilit CCR in Decizia 80/2014:


“Curtea constata ca procedura de desemnare a candidatului la functia de prim-ministru trebuie sa aiba in vedere in mod concurent cele doua criterii anterior mentionate, pentru ca nu se poate ignora nici rezultatul electoral al competitorilor electorali, dar nici finalitatea procedurii, respectiv desemnarea unui candidat care sa poata asigura coagularea unei majoritati parlamentare in vederea obtinerii votului de incredere.

De aceea, Presedintele Romaniei, neputand avea rol de decident in aceasta procedura, ci de arbitru si mediator intre fortele politice, are doar competenta de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de alianta politica sau partidul politic care detine majoritatea absoluta a mandatelor parlamentare sau, in cazul in care nu exista o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianta politica sau partidul politic care poate asigura sustinerea parlamentara necesara obtinerii votului de incredere al Parlamentului”.


* Cititi aici Decizia CCR 80/2014

Comentarii

# Procurorul date 6 February 2020 18:23 +23

Dacă nici acum nimeni nu-l suspendă din funcție pentru încălcarea Constituției, înseamnă că suntem chiar un popor de mămăligi și mămăligari.

# mitica date 6 February 2020 18:25 +2

Iohannis contra naturii !O gafa a naturii

# Mofturi .K.W.Johannis date 6 February 2020 18:28 +6

Ludovic Orban, premier DEMIS + interimar+desemnat , bascalia lui Johannis intrece normalitatea politica, omul acesta nu este normal la CAP. Setea lui de putere denota un viitor FIURER. Dumnezeu sa ne fereasca!.

# DODI date 6 February 2020 18:45 +13

Doar fraierii mai sperau la o atitudine RESPONBSABILĂ din partea acestui președinte IRESPONSABIL. Interesele sale personale (vezi ”ajutoarele” nenumărate acordate firmelor și intereselor austriece!) sunt mai presus de interesul țării. Aceasta este România NORMALĂ în viziunea acestui trădător de țară. Doar indolența și lașitatea unor oameni politici și a netrebnicilor din SRI face ca acest personaj să continue să întineze funcția pe care cu DEZONOARE o ocupă și care prin acțiunile sale netrebnice duce țara în criză și derizoriu. Se vede interesul său pentru subjugarea procurorilor care se tem de a-i dresa dosare penale pentru aceste mârșăvii.

# The New Faith of Edelweiss' Ivory Tower date 6 February 2020 19:00 -3

CCR? un grup de doar 9 oameni ca oricare dintre plebei, fără nici un fel de atestare obiectivă a discernământului elementar? Mey, la modul obiectiv, detașat și amuzat, am impresia că urmând modelul polonez, a cam venit timpul de restructurat această instituție bizară a cărei rol a deviat de la scopul său fundamental și a ajuns să fie doar un fel de „Tribunal al Judecății Demiurgice” ale cărui prețioase indicații să-i scape de pârnaie și cătușe pe cei mai scârboși infractori de Rang Înalt. E timpul de reformat din temelii și de reașezat toate resorturile și temeiurile instituționale ale CCR. AM ZIS!

# Sorin date 6 February 2020 19:16 +6

Petre Tuțea: ,,Am stat 13 ani în temniță pentru un popor de idioți''. :-* Klaus Iohannis: ,,Eu de origine neamț, am fost ales președintele României de către un popor de idioți''

# Edelweiss'' addendum date 6 February 2020 19:18 -1

Referitor la postarea mea din luna iulie a anului trecut, denumită „Moaii de la CCR și pigmeii de la CSM”, o declar public ca fiind nulă și neavenită. A fost doar manifestarea unei iluzorii și efemere încrederi instituționale. În fapt, România este în punctul în care trebuie să-și contureze definitiv parcursul viitor, inclusiv prin reforma ultimelor 2 elemente structurale ale statalității: O reformă din temelii a Constituției și dispariția acestui anacronic și bolșevic „soviet” denumit curtea constituțională a româniei. Scris cu litere mici întrucât atâtea prostii a fost în stare să scornească în existența sa încât actualmente plaiul Mioriței se aseamănă ca o imensă pășune pe care au păscut o turmă de batali: unde dai să te întorci și să faci vreun pas, hop! calci într-o... Decizie a CCR! Începând cu momentul 5 februarie 2020 și mai anterior (4 feb. - zgonea) a devenit clar chiar și pentru ultimii și cei mai naivi fani ai CCR că această monstruozitate trebuie demantelată.

# errata date 6 February 2020 19:23 0

„al cărui rol” (dezacord gramatical creat de cursorul Word. Inițial era exprimat „ a cărei menire”, menire a fost substituit fără a se mai realiza acordul gramatical.

# Pintea date 6 February 2020 20:00 +5

Din 2014 am avut 2 regimuri totalitare: basescu si acum johannis! Autoritarismul lor se manifestă numai impotriva RO si este pro interese straine si de grup. Avântul ăsta neconstituțional vine de la stăpânii care le freacă ridichea ca sa nu cedeze tocmai acum cand au pus laba pe ȚARĂ! Sa fie in continuare un guvern orban care sa fure tot pana la alegeri, sa nu fie alegeri anticipate, ca ăstia vor dispare ca PNȚCD! Mare dezamăgire cu PSD care acum se pupă cu Ponta!... cu candidatul la prim-ministru, ce sa mai zic, ii duce vântul spre deep state.

# Edelweiss - Ivory Tower Scholar of constitutional systems date 6 February 2020 22:47 0

Sistemul Kelsenian al Curții constituționale, de inspirație austriacă și implementat în Constituția României pe filieră franceză a Conciliului constituțional, este punctul SURSĂ și GENEZĂ al blocajului instituțional, guvernamental și legislativ deopotrivă, în care a ajuns România. Această construcție totalmente nespecifică sistemului constituțional românesc s-a dovedit a fi un transplant respins de realitatea socială, economică, politică a României. Nu tot ce este bun pentru francezi, germani, belgieni, italieni este, în mod automat, adaptabil și aplicabil României. Tocmai acest bizar Titlu V al Constituției României din anul 1991 s-a dovedit a fi o excrescență inserată cu forcepsul în organismul tinerei democrații române. Însă, din păcate, așa cum constatăm zilele acestea, tocmai acest transplant de contencios constituțional s-a dovedit a fi netolerată de realitatea evolutivă a țării, devenind în timp un implant din ce în ce mai toxic pentru sănătatea națiunii.

# Edelweiss - Ivory Tower Scholar of constitutional systems date 6 February 2020 22:48 +1

Dacă stringența (iluzorie) a zilelor de azi constă în teatrul kabuki cu pitici proști, jucat la unison de comedianții minciunii iohannis & ciolacu & hunor & barna & tăriceanu & ponta, ei bine, pentru orice spirit analitic obiectivat în perfectă echidistanță, apare mai mult decât limpede necesitatea reformării Constituției prin eliminarea acelui TOXIC Titlu V și adoptarea modelului britanic, sau, în cel mai rău caz, trecerea la un sistem de justiție constituțională similar celui american (existent în Europa în Danemarca, Suedia sau Suedia), sistem în care, în lipsa unei text constituțional expres, atributele și competențele controlului de constituționalitate revin în întregime Curții Supreme de Justiție.

# Edelweiss - Ivory Tower Scholar of constitutional systems date 6 February 2020 22:49 0

Căci, în definitiv, modernitatea Mileniului III, aspirațiile spre o societate superioară, presupun ruperea de aceste sisteme anacronice, amuzante aidoma unui soviet suprem, în care viața, destinele, traiul a 19+6 milioane de români atârnă de hachițele și stările emoționale momentane a unui număr de 9 indivizi: 6 martalogi pârțari și 3 babornițe dilii. /// :P (va urma…! Abia acum încep un program intens de studiu a diferitelor sisteme de drept constituțional). Până la elaborarea unor concluzii pertinente și a unor idei programatice, este timpul să începem să ne obișnuim cu un nou slogan civic: JOS CCR! JOS SOVIETELE SUPREME! :eek:

# TIPA date 6 February 2020 23:45 +2

despre cele 25 de OUG ALE GUVERNULUI ORBAN CE NU POT FI PUBLICATE .ADIO PRIVATIZAREA SANATATII. Conform LEGII 202/98 cu modificari ART. 12 Pe langa ilegalitatile semnalate de Consiliul legislativ si celelalte aspecte invocate in spatiul public , OUG trebuiau sa fie inaintate secretarului general al Camerei Deputatilor si Monitorului Oficialde catre guvernul in functie cu premierul in functie . Guvernul este demis la data votarii motiunii de cenzura nu la data publicarii in MO. Constitutia Romaniei art.114 (2) Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata în conditiile articolului 113. .Legea 73/1993 Articolul 4 (1) Proiectele de ordonanţe şi de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului numai cu avizul Consiliului Legislativ

# E DICTATURA!? Nerespectarea votului exprimat in 2016!! date 6 February 2020 23:47 +4

Presedintele Romaniei LE SUPRIMA ROMANILOR O GARANTIE A DREPTULUI DE VOT, si anume Respectarea Rezultatului Votului Liber Exprimat la Alegerile Parlamentare din 2016!!! Presedintele profita de aburelile unor politicienii din PNL, USR, mass-media, etc..., care sustin galagios ca "rezultatele la alegerile europarlamentare, cele de la recentele alegeri prezidentiale sau chiar sondajele de opinie" reprezinta "noua vointa a electoratului" desi este evident ca, in prezent, este perfect valabil si trebuie respectat votul romanilor deja exprimat de electorat in 2016!!! Pana la Urmatoarele Alegeri Parlamentare, Nimeni Nu Poate Spune Care Este Vointa Electoratului Decat Dupa Votul Liber Exprimat! S-a gandit cineva ca o parte din electorat voteaza deliberat astfel incat sa instaleze la putere forte politice opuse pentru a evita reinstaurarea dictaturii unei singure forte politice !??

# TIPA date 6 February 2020 23:48 +1

Nu se poate adopta OUG FARA AVIZ. Totodata trebuiau depuse de guvernul in functie la camera competenta sa fie sesizata. LEGEA 24/200 ART 12 ALIN2 (2) Ordonanțele de urgență ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiția depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară. Avizarea proiectelorArticolul 9(1) În cazurile prevăzute de lege, în faza de elaborare a proiectelor de acte normative inițiatorul trebuie să solicite avizul autorităților interesate în aplicarea acestora, în funcție de obiectul reglementării.(2) După elaborarea lor și încheierea procedurii de avizare prevăzute la alin. (1), proiectele de legi, propunerile legislative, precum și proiectele de ordonanțe și de hotărâri cu caracter normativ ale Guvernului se supun în mod obligatoriu avizării Consiliului Legislativ.

# santinela date 7 February 2020 08:30 +1

Absolut,sa dam dracului CCR,sa o desfiintam asa cum sintem invatati mai sus si astfel sa lasam tara pe mina unor idioti ca Sica si Snitel,sa faca astia ce vor,idioti care sigur vor mai aparea de-a lungul timpului in "tarisoara" noastra draga !

# romanul date 7 February 2020 08:45 +1

"...Presedintele Romaniei, neputand avea rol de decident in aceasta procedura, ci de arbitru si mediator intre fortele politice,..." Pe asta il doare-n fund de ce spune CCR si ce scrie in Constitutie! Iar Parlamentul in loc sa-l suspende, ii face jocul! Toti o apa si-un pamint care-si bat joc de Romania si poporul roman!

# Cetățean date 7 February 2020 09:23 +4

Daca Parlamentul cunoaște și respectă Constituția, îl suspendă IMEDIAT pe Iohannis.

# AndreiV date 7 February 2020 10:38 0

Dar poporul,"masa tacuta",se mobilizeaza sa adune semnaturi pentru suspendarea si demiterea autodeclaratului succesor nazist,evazionist fiscal,dobanditor de averi prin abuz in functie(primar)si cu acte false,participant direct la vanzarea de copii romani,tot din calitatea de primar si care are un singur scop,alaturi de succesorul militienilor din anii 50,dat afara din militia in anii 1955,pentru abuzuri(nu a fost contestata aceasta situatie aparuta in presa de catre orban si deci o puten considera reala),DISTRUGEREA FIINTEI NATIONALE,A ROMANIEI,PANA LA DISPARITIE,TRANSFORMAREA POPORULUI ROMAN IN SCLAVII NEMTILOR IN SPECIAL,A PPE,UMILIREA ZILNICA A ROMANILOR, RASPANDIREA URII SI A BATJOCURII.Sa ne trezim si sa ii alungam din posturi,nu sa ii exterminam cum au cerut ei cu referire la PSD si membrii sai.Cine depaseste frica si intiaza actiunea de suspendare si demitere organizand la nivel national,o campanie de strangere de semnaturi pe strazi,cu voluntari care ar fi multi dispusi

# Baran Gheorghe date 7 February 2020 10:45 +1

Foarte corect spus " Iohannis o gafa a naturii" la care as adauga , eroare genetica, rezultat neconform recunoscut de divinitate . Nu poate o constitutie , indiferent cat de bine este redactata sa cuprinda si actele posibile pe care un nesimtit nu trebuie a le faca. Numai un ignorant al bunului simt , un nesimtit, poate sa propuna din nou ceea ce Constitutia Romaniei explica modul prin care fi demis. Daca norma constitutionala spune clar ca se demite un guvern prin motiune, adunarea constituanta trebuia sa prevada ca un netrebnic va propune din ceea ce a fost refuzat indirect prin vot? KWI , cu o nesimtire fara limite calca in picioare o norma constitutionala nelacunala ci foarte logica. Interpretarea normei este un sumus de interpretare logica , literara , gramaticala, sistematica si nicidecum separat, toate laolalta. Pentru SAS e prea mult si prea greu.

# Baran Gheorghe date 7 February 2020 10:52 +1

Asa cum am mai spus in interventiile anterioare , daca ii spui lui iohannis ( cu i mic) ca nu gâsca a trecut strada ci strada a trecut pe sub gâsca , i se scurcicuiteaza singurul neuron disponibil si se va intreba la infint , ca un carusel , "ce-a vrut sa zice asta cu gâsca , eu nu pricepe??!!" . In caverna craniana iohanesiana cat nuca de cocos zace un creier cat nuca romaneasca . Eu doar banuiesc, altii trebuie sa verifice.

# nae din dealul feleacului date 7 February 2020 23:27 0

D-le Sorin,perfect si adevarat!Aurel Baranga despre RO:"tara trista plina de umor!D-le Edelweiss,desfiintam CCR-ul dar ce punem in loc?Buna parte din aceasta "circoteca"din aceste zile are ,in opinia mea,origine in urmatoarele chestiuni:1)Alegeri(de toate felurile)in 2 tururi si "n"zile(vezi,impropiu spus,diaspora).Alegerile trebuiesc intr-un singur tur si o singura zi;cine are de votat se duce la vot!In doua ture si "n"zile produce o "infectie"prin aranjamente de conjunctura care apoi se destrama.2)Migratia politica nesanctionata;sanctionarea cu pierderea mandatului.Aplicate aceste 2 criterii reduce numarul partidelor(slehtelor)si numarul candidatilor,diminueaza manipularea si alte cele,in final beneficii pt.democratie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii