ATENTAT IMPOTRIVA DREPTULUI LA VIATA – Ministrul Sanatatii Nelu Tataru este somat sa deschida spitalele: “Nu se mai justifica ingradirea accesului pacientilor in spitalele desemnate suport Covid-19, intrucat exista mai multi pacienti cu boli cronice grave pentru care urgenta este imperioasa, care necesita proceduri medicale complexe”. Avocatul Poporului s-a sesizat privind incalcarea dreptului la viata (Adresa)

Scris de: George TARATA

31.05.2020 11:44
Vizualizari: 18947

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru (foto) este somat sa nu mai blocheze accesul romanilor la tratament medical. Avocatul Poporului ii cere lui Tataru sa deschida spitalele desemnate pentru tratarea cazurilor de Covid-19, pentru ca toti pacientii sa poata beneficia de serviciile medicale.


 

Intr-o adresa trimisa vineri, 29 mai 2020, Avocatul Poporului, institutie condusa de Renate Weber, ii aminteste lui Tataru ca starea de urgenta a incetat, astfel incat masurile care au restrictionat accesul in spitale nu mai sunt legale. De asemenea, ministrului Sanatatii i se explica faptul ca exista pacienti cu boli cronice grave pentru care urgenta este imperioasa, care necesita proceduri medicale complexe, proceduri care nu se pot realiza decat in spital.

Tot in aceesi adresa, Renate Weber il informeaza pe Nelu Tataru ca Avocatul Poporului deja s-a sesizat din oficiu privind posibila incalcare a art. 22 din Constitutie – dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si a art. 34 – dreptul la ocrotirea sanatatii, din cauza restrangerii accesului in spitale al pacientilor cu boli cornice.

 

Prezentam adresa Avocatului Poporului catre ministrul Sanatatii Nelu Tataru (vezi facsimil):


“Institutia Avocatului Poporului s-a sesizat din oficiul privind posibila incalcare a prevederilor art. 22 din Constitutie – dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si a art. 34 – dreptul la ocrotirea sanatatii, intrucat, odata cu declansarea pandemiei de Covid-19, accesul in spitale al pacientilor cu boli cornice a fost restrans.

Pe de alta parte, intr-o scrisoare deschisa, adresata Ministerului Sanatatii si Primariei Bucuresti, reprezentii bolnavilor cronici atrag atentia ca aceasta categorie de pacienti are nevoie de continuarea terapiilor si monitorizare permanenta, conform protocoalelor terapeutice si ca, in ultimele luni, aceasta nevoie a fost ingradita.

In plus Ordinul ministrului sanatatii nr. 753 din 7 mai 2020 pentru modificarea Ordinului ministrului sanatatii nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de masuri pentru pregatirea spitalelor in contextul epidemiei de coronavirus Covid-19, a Listei spitalelor care asigura asistenta medicala pacientilor testati pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 in faza I si in faza a II-a si a Listei cu spitalele de suport pentru pacientii testati pozitiv sau suspecti cu virusul SARS-CoV-2 este fundamentat pe prevederile Decretului nr.240/2020 privind prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei; prevederile art. 16 alin. (1) lit. a) si b) si ale art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, masurile instituite prin Ordinul 753/2020 nu sunt legale, in conditiile in care starea de urgenta a incetat.

In aceste conditii, consideram ca nu se mai justifica ingradirea accesului pacientilor in spitalele desemnate suport Covid-19, intrucat exista mai multi pacienti cu boli cronice grave pentru care urgenta este imperioasa, pacienti care necesita proceduri medicale complexe, care nu se pot realiza decat in spital.

Fata de situatia prezentata, in baza art. 59 alin. (2) din Constitutia Romaniei, coroborat cu art. 4 si art. 25 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatului Poporului, republicata, va rugam sa ne comunicati masurile dispuse pentru a permite reluarea activitatii acestor spitale, deoarece starea de urgenta nu mai subzista”.

 


Comentarii

# DODI date 31 May 2020 13:58 -41

Urmând sfaturile cretinului salam de Sibiu, a blocat spitale pentru covid și în care nu a fost internat nici un pacient, dar nici pacienți cu alte boli. Nimeni nu îndrăznește să facă o statististică cu morții datorați măsurilor imbecile ale acestor pupincurști sau câte din morțile raportate de covind au fost datorate altor cauze. Fiecare zi câtă vreme acești imbecili mai sunt la guvernare va însemna un minus în evoluția firească a societății și un prăpăd în finanțele publice.

# nae din dealul feleacului date 31 May 2020 14:56 -4

Ii spun "Nelu" in loc de "Ion" ca Ion e nume de sluga ! Cum de altfel si este o sluga ,ca de performer ce este alerga nevoie mare sa predea armatei cit mai multe spitale.

# VLAD TEPES date 31 May 2020 16:27 -37

TATARU,ORBAN,ARAFAT,SRAINU CERCEL,RAFILA, VELA SI ALTE TROMPETE ALE OMS ,LA PUSCARIE CA ACOLO ESTE LOCUL LOR PT.TOT DEZASTRUL DIN SANATATE!

# Marian75 date 31 May 2020 17:13 -26

Această asa zisă pandemie e o mare escrocherie,ceva bun nu luam de afară,dacă Germania mănâncă un c...t Iohannis mănâncă o găleată,Ar trebui arestați și condamnați pt.ce a fost condamnat si Ceaușescu,Genocid si Subminarea economiei naționale( .la genocid mă refer la persoanele care au murit di cauza neprimirii in spital din cauza covid-ului) si pedeapsa capitală....

# Tipa date 31 May 2020 22:09 -131

Il somez sa deschida si bisericile ca e infractiune interferenta in autonomia BOR.Popor ortodox, paganii deschid restaurantele si terasele nu si bisericile.Crestinii ortodoxi sunt scosi din biserici in mod ilegal. Ce face Avocatul poporului? De ce nu sesizeaza CCR in ceea ce priveste incalcarea autonomiei BOR? Sa se depuna plangeri penale de catre romani impotrva lui Tataru si Vela , Orban pt aceste abuzuri.

# Ștefania Năstase date 1 June 2020 03:24 -15

"Pas cu pas" idiotul nazist de la Cotroceni și banda lui transforma România într-un lagăr de exterminare!

# santinela date 1 June 2020 07:20 -12

Mizerabilul asta a mintit si minte de stinge. Cica problema cu medicamentul pentru tiroida este rezolvata.Nesimtirea este mare la membrii guvernului Strudel-Sica ,nu gasesti eutirox in nici o farmacie ,mai ales in orasele mici,medii sau la tara.

# VIKY date 1 June 2020 11:33 -24

Aceasta sluga a fost pusa doar ca sa planteze gunoaie la toate conducerile spitalelor din tara. Zilnic umbla ca bezmeticul cu elicopterul in toata tara ca sa schimbe directori care deranjau planului marsav de a numara morti de covid, chiar daca mureau din alte cauze, si de a nu se face autopsii. Probabil ca in Italia, si in Romania s-au numarat si cei decedati in locuinte ca morti de covid. Este crima sa interzici bolnavilor cronici, si multi in faza terminala, dreptul la tratament, si implicit la viata. Poate totusi cineva face o statistica sa stie lumea cati au murit acasa, neavand acces la spitale. In interviul de aseara trompeta Rares Bogdan a afirmat: "Indiferent de alegeri, cat timp ******Iohanis este presedinte, Pnl-ul va conduce 4 ani". Asta nu numai ca este dictatura, dar este si genocid. Va vor ingropa de vii. TREZITI-VA!. Tabletele vor functiona la alegeri.

# johanniskraut date 1 June 2020 13:39 -8

Pai vreti sa nu mai beneficieze "particolerii" de bani grei pentru actul medical? Nesimtitii isi mai rotunjesc profitul si cu cateva zeci de lei, cica pentru "triaj epidemiologic" (adica iau temperatura, consuma ceva "dezinfectant" si alte accesorii de 2 bani plus "declaratia pe proprie raspundere"), platiti in plus de musteriu la fiecare vizita in stabiliment.

# banditu coroiu date 2 June 2020 10:26 -239

Se pare ca brigada minusarilor este activata doar pe articole despre harneala asta pedelisto/jeganista cu covidu'. Probabil ca li s-au subtiat fondurile pana la urmatoarea rectificare bugetara cand o sa le aloce cacatzu niste alti bani propagandistilor sri. Sa nu faceti scurta la degetele bah baieti cu atatea clickuri, ca o sa trebuiasca sa va bage in concediu de odihna si raman limbricii din guvern fara pupincuristi platiti pentru propaganda online. E plina tara asta de secaturi si de vietati aparent umane care lucreaza pentru niste trantori infecti (numiti generic de securisti), nu de alta dar nu-i duce capul sa faca altceva cu viata lor inutila.

# Lita date 3 June 2020 10:54 -102

Banditu Coroiu 2 iunie 2020 10:26. Corect si la obiect! L.J. a devenit "camp tactic", iar comentariile critice pe tema covid sunt tintele lor preferate. Nu vor face scurta la degete, mitraliaza la foc automat.

# yo date 4 June 2020 17:35 -9

Toată clasa politică este plină de interlopi cu mască de partide Nu mai mergeți la vot Schimbați sistemul cu unul Meritocratic

# Bobi date 4 June 2020 20:45 -10

Votarea este eronata ! Apare doar rosu -

# VIKY date 5 June 2020 11:31 -117

Votarea nu este eronata. Adevarul ii scote din sarite pe ca-lai, pardon, "salvatori" populatiei. Au salvat toate spitalele, punand lacat pe ele, si au deschis cimitirile. Asa se le ajute D-zeu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii