ATENTAT LA ORDINEA CONSTITUTIONALA – Premierul Ludovic Orban nu se potoleste cu atacurile la adresa CCR: „Sunt niste reprezentanti, in special ai PSD, care nu judeca dupa Constitutie... Au facut crima impotriva sanatatii publice si nimeni nu-i trage la raspundere... Nu mai e necesara o CCR numita in felul asta, politic. ICCJ poate exercita controlul de constitutionalitate... Nimeni nu poate cenzura o decizie neconstitutionala a CCR”. In 2010, Orban insista pentru numirea lui Dorneanu la CCR

Scris de: Valentin BUSUIOC

13.11.2020 15:03
Vizualizari: 7210

Premierul Ludovic Orban (foto) nu rateaza nicio ocazie de a lansa atacuri nedemne la adresa Curtii Constitutionale a Romaniei.Nu mai devreme de joi, 12 noiembrie 2020, aflat in studioul Realitatea Plus, Orban a acuzat membrii CCR de „crima impotriva sanatatii publice”, pentru faptul ca si-au permis sa desfiinteze dictatura sanitara pe care regimul Iohannis-Orban a impus-o in starea de urgenta si in starea de alerta nu prin lege, ci prin acte infralegale (ordonante de urgenta si ordonante militare). E adevarat: prim-ministrul si-a nuantat pozitia, pretinzand ca atacul nu ii vizeaza pe toti judecatorii Curtii Constitutionale, ci doar pe aceia trimisi acolo de catre PSD. Totusi, Ludovic Orban mai bine ar tacea, intrucat el insusi se batea la baioneta in 2010 pentru numirea ca judecator CCR a lui Valer Dorneanu – fost deputat PSD. (Detalii la sfarsitul articolului.)


Orban viseaza ca va schimba Constitutia


Revenind la declaratiile lui Ludovic Orban impotriva Curtii Constitutionale, trebuie sa spunem ca acelasi politician a promis ca dupa alegerile parlamentare Partidul National Liberal va modifica Legea nr. 47/1992 (privind organizarea si functionarea CCR) si chiar Constitutia, astfel incat judecatorii CCR sa nu mai poata fi numiti politic, ci doar din randurile magistratilor de cariera, iar mandatul acestora sa fie pe viata, la fel ca in America. Sau, tot ca in Statele Unite, desfiintarea CCR, astfel incat ICCJ sa fie cea care sa exercite controlul de constitutionalitate.

Ne permitem sa remarcam ridicolul acestui plan, avand in vedere ca pentru amendarea Constitutiei ai nevoie de o majoritate de doua treimi dintre parlamentari; or, PNL este deja in picaj, din cauza dezastruoasei guvernari din ultimul an.


Dar mai bine va lasam sa cititi singuri elucubratiile lui Ludovic Orban:


Curtea Constitutionala parca nu traieste in Romania. O majoritate din Curtea Constitutionala – nu vreau sa-i critic pe toti membrii Curtii Constitutionale. Sunt membri ai Curtii Constitutionale care respecta Constitutia. In schimb, acolo sunt niste reprezentanti – in special ai PSD-ului – care nu judeca dupa Constitutie, care ne-au creat niste situatii absolut incredibile. Ne-au lasat 22 de zile fara posibilitatea de a putea dispune orice masura de a proteja sanatatea publica in tara asta. Ce au facut este o crima impotriva sanatatii publice si nimeni nu-i trage la raspundere. Isi imagineaza ca sunt deasupra legii si ca niciunul dintre ei nu raspunde pentru deciziile pe care le ia. (...)

Garantam reformarea Curtii Constitutionale. Punem pe alte baze, chiar daca va fi nevoie sa facem o modificare a Constitutiei. Legea (n.r. 47/1992 privind organizarea CCR) o schimbam cu siguranta. Acolo nu mai trebuie pusi oameni politici, nu mai trebuie pusi oameni care sa reprezinte interesele unor partide politice. Acolo trebuie pusi profesionisti cu o cariera respectabila in spate, care sa aiba experienta in magistratura, care sa fie judecatori, care sa aiba cu adevarat o experienta prodigioasa si rezultate si prestigiu si care, poate, sa devina inclusiv inamovibili, cum sunt la Curtea Suprema in Statele Unite. Sau sa ne gandim ca nu mai e necesara o Curte Constitutionala numita in felul asta, politic. Se poate exercita controlul de constitutionalitate de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Trebuie facuta o reforma – nu mai putem perpetua.

La ora actuala, Curtea Constitutionala poate da o multime de decizii neconstitutionale, pentru ca nimeni nu poate sa cenzureze o decizie neconstitutionala a Curtii Constitutionale. Cui ne adresam? Ne adresam CJUE, daca e vorba de legislatie europeana. Inaltei Curti de Casatie si Justitie? Cui sa ne adresam? Asezamantul pe care e construit aceasta Curte Constitutionala a permis sa dea ordine presedintelui, sa dea ordine Parlamentului, sa dea ordine Guvernului – adica, practic, sa se substituie acestor institutii fundamentale in statul roman: puterii legislative, puterii executive... Sincer va spun: pentru mine, s-a ajuns intr-un punct de criza si e necesara o reforma, o regandire a acestei institutii a statului, care, practic, trebuie sa asigure controlul de constitutionalitate – sa nu permita adoptarea de legi care sa fie contrare literei si spiritului Constitutiei”.


Sica, pupator de PSD-isti


Faptul ca Ludovic Orban ii critica acum pe judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei sprijiniti de catre PSD il descalifica din plin pe presedintele de jure al PNL (cel de facto fiind, desigur, Klaus Iohannis). Nu de alta, dar in 2010, acelasi Sica Mandolina se dadea de ceasul mortii ca PDL-ul de atunci – prin presedinta din acel moment a Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (acum colega cu Orban in PNL) – voia sa blocheze numirea fostului deputat PSD Valer Dorneanu intr-un post de judecator CCR. Amintim ca in 2010 PNL colabora cu PSD in Parlament, in cadrul opozitiei anti-PDL-iste.

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob de la Inpolitics.ro a scos la lumina o belicoasa declaratie a lui Orban din 2 iunie 2010:

Azi i-am comunicat doamnei Roberta Anastase ca este inadmisibil comportamentul domniei sale ca presedinte al Camerei Deputatilor si ca daca nu semneaza decizia de desemnare a domnului Dorneanu in calitate de judecator al Curtii Constitutionale, in ceea ce ma priveste pe mine nu voi mai participa la sedintele Biroului Permanent in semn de protest fata de acest abuz grosolan care este comis de presedinta Camerei Deputatilor”.

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:30 -15

repostare din seria „Cu bolohanu-n vitralii (8)” JOS SOVIETUL SUPREM DE LA CCR! JOS TĂTUCUL CONSTITUȚIONAL! parcurs procedural: 1. Referendum pentru suspendarea competenței CCR de a se pronunța din oficiu asupra unei inițiative de revizuire a Constituției. (Titlul V, art. 146, lit. a) din Constituție) 2. O activitate elaborată de consultare publică în vederea reformării din temelii a Constituției, inclusiv prin DESFIINȚAREA CCR – această toxică și nocivă inovație constituțională, excrescență canceroasă pe trupul țării, care acționează permanent ca o FRÂNĂ DE MÂNĂ asupra parcursului evolutiv general și revenirea la tradiția constituționalității române a Constituțiilor din 1866 și 1923: a) un control aprioric al legislației realizat de un Consiliu Legislativ al cărui aviz să aibă caracter obligatoriu b) un control concret de constituționalitate pus în seama Curții Supreme, într-un sistem de dublă jurisdicție, cu 2 Camere, fiecare dintre ele având un număr de 9 judecători.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:30 -4

3. Referendum pentru aprobarea NOII CONSTITUȚII. JOS SOVIETUL SUPREM! JOS ANACRONISMELE SOVIETICE REMINISCENTE. JOS TĂTUCUL KOMINTERN!

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:37 0

„Cu blolhanu-n vitralii (1) - Tătucul Constituțional) :-? Este foarte greu de mers la punctul inițiatic al răului. Și la fel de dificil este de pus punctul pe i și de enunțat teze care acum par utopice și hazardate. Hai să argumentez iute de ce am ajuns la răscrucea în care se impune reformarea sistemului constituțional și aruncare la Lada de gunoi a Istoriei a acelei excrescențe de pe corpul democrației române. Pentru că această devenită anacronică și desuetă Curte Constituțională suplinește și substituie rolul TĂTUCULUI de sorginte sovietică. CRR satisface nevoia de Tătuc a românului. Căci, pe lângă clasicele nevoi de Sacru și de Profan ale oricărei ființe umane, românului i s-a zămislit în minte, în cei 45 de ani de comunism pavlovian, o nouă necesitate: NEVOIA DE TĂTUC. Acel tătuc care să împrumute din competențele decizionale ale divinității și în care românul să-și amaneteze nevoia de responsabilitate.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:37 0

Românul, spirit boem și aidoma de puturos, se complace într-un confort păgubos: niciodată nu-și va pune problema responsabilizării de sine asupra acțiunilor proprii. Românul își camuflează lipsa minimalei conștiinței prin existența Tătucului. Tătucul hotărăște. Tătucul Analizează, Tătucul decide CE E BINE ȘI CE NU E BINE. Dacă până la Marea Loviluție Socialistă din Decembrie, românul avea la dispoziție un întreg sistem ierarhic de tătuci care-i potențau lenea conștiinței și lentoarea responsabilității, ei bine, după revoluție, acest sistem de TĂTUCI DE PARTID a fost transferat pentru puțin timp asupra Tătucului Ivan Ilici Kaghebescu. Pentru ca mai apoi, cu tâmpelnic entuziasm lumpen-proletar, să se calchieze și să se voteze acea abominabilă Constituție, în fapt doar un grobian plagiarism al Constituției franceze, cu minuscule intarsii ornamentale inspirate din Constituția Belgiană. Hip, hip, Uray!

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:38 +1

Românul își recăpătase plenitudinea iresponsabilității prin apariția CCR. O structură de drept TOTALMENTE NESPECIFICĂ României. Dar ce mai contează istoricul constituționalității României, interesant este că românul AVEA IARĂȘI TĂTUC! Cum s-a manifestat în timp această blestemăție constituțională? Uită-te împrejur! Parlamentului i se rupe-n fix paișpe despre ce năzbâtii și tâmpenii scornește sub titulatura de Legi. LAS CĂ HOTĂRĂȘTE TĂTUCUL CCR! Guvernului, de asemenea, i se fâlfâie cu entuziasm proletar despre toate năroziile executive puse în operă guvernamentală. LAS CĂ DECIDE TĂTUCUL CCR. Justiția a ajuns la un nivel de înfiorătoare inconștiență. Prin modul haotic și ilogic de interpretare a dementelor Legi scornite de alți nebuni, parcă e o reeditare a unor fragmente din „Țiganiada”: câte bordeie atâtea obiceie.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:39 +1

Aproape că poți spune cu mâna pe inimă că sistemul judiciar românesc s-a federalizat: ce se judecă într-un fel la Cluj se sucește la București și ce e hotărât într-un fel la Constanța devine inacceptabil la Suceava. Bineînțeles că și pe juzi îi doare fics în paișpe de consecințele în perspectivă largă, îndepărtată, a inacțiunii lor păguboase și iresponsabile. LAS CĂ ANALIZEAZĂ TĂTUCUL DE LA CCR. Și tot așa mai departe, fiecare categorie profesională, fiecare individ implicat decizional sau executiv într-o poziție ce implică bunul mers al societății pune cu seninătate palma-n cur și își estompează orice tresărire de conștiință încredințându-se decizional TĂTUCULUI DE LA CCR. F*tu-i Mnezoii lui de Tătuc! Și cine este Tătucul? Dacă ar fi vorba de indivizi dincolo de orice îndoială, dacă Tătucul ar fi alcătuit din „judecători berlinezi” care, pentru salvgardarea conceptului etic de „Justiție” ar fi în stare să-l condamne pe însuși Kaizer, ar mai fi cum ar mai fi.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:40 -3

Dar când te uiți ce caricaturi comportamentale, ce caraghioslâcuri profesionale se perindă prin acel Templu al Tătucilor, te apucă simultan și râsul și mânia. Cei 9 IMPOSTORI ce interpretează fără pic de talent „Aria Tătucului” nu sunt altceva decât o exemplară reflectare nivelului subvaloric la care a fost împinsă societatea: coafeze, chelneri, șoferi, bișnițari, valutiști, cămătari, filatoare, tractoriști etc. etc. 9 indivizi mai mult decât banali, de o mediocritate ce se înscrie în anormalitatea mediocrității etalon, au avut parte de privilegiul nemeritat de a se erija într-un Tătuc ridicat la puterea a noua. E ca și cum l-ai avea pe Ivan Ilici Kaghebescu clonat de nouă ori și plantat pe scaunele CCR. NOUĂ OAMENI PARALIZEAZĂ existența și manifestarea conștiinței a unui număr de 19+6 milioane de români.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:41 -1

9 entități biologice bizare despre care nu avem nici un fel de referințe de integritate, nici un fel de atestare a profesionalismului intrinsec, nu avem nici măcar vreun banal certificat care să le ateste existența tuturor țiglelor pe casă, ei bine, acești 9 decrepiți cu competențe de SupraDumnezei telurici DECID DESTINUL A 25 DE MILIOANE DE SEMENI AI LOR. Wow! Până și Demiurgul pălește de invidie și mai că-i vine să se gudure pe lângă vreun păduche politruc în vederea obținerii unei nominalizări la CCR! Așadar, pentru a nu mai divaga pe marginea acestei analize șocante, se poate concluziona: blestemul Tătucului paradigmatic, perpetuat timp de încă 30 de ani de această construcție constituțională anacronică – CCR – trebuie să ia sfârșit. Dacă România vrea să intre pe o traiectorie evolutivă normală, trebuie să se rupă de aceste arhaisme sovietice.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:41 -1

Mai devreme sau mai târziu se va impune de la sine, prin puterea transformatoare a timpului istoric, necesitatea reformării întregului cadru constituțional: prin elaborarea unei alte Constituții, adaptată specificului istoric, geografic, politic, tradițional al României. Bineînțeles că în această nouă formulă de constituționalitate, instituția anacronică a TĂTUCULUI nu-și va mai regăsi locul sau utilitatea. În fapt, ca formulă finală, se poate afirma: românul își maschează lipsa de conștiință și responsabilitate, își camuflează lipsa de eficiență și lenea în spatele unui implant instituțional TOXIC: CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A ROMÂNIEI. TĂTUCUL ROMÂNIEI. România a ajuns în situația unui imens ospiciu tocmai din cauza existenței acestui TĂTUC CONSTITUȚIONAL.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:42 -1

Dărâmarea zidurilor ospiciului și eliberarea energiilor spirituale românești nu se poate face decât prin reformarea din temelii a Constituției. Constituție din care să dispară acea blestemăție denumită actualmente ”Titlul V – Tătucul Constituțional”. :eek:

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:49 -1

Setul întreg de analize arhivate, inclusiv un mic studiu comparativ al diferitelor sisteme constituționale, poate fi accesat după eticheta „Jos Sovietul Suprem de la CCR”. link: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/search/label/Jos%20Sovietul%20Suprem%20de%20la%20CCR%21

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Theorist date 13 November 2020 15:51 -2

COROLAR: Este timpul de conștientizat desuetudinea, caducitatea și anacronismul acelei Cărți Fundamentale a României, care este doar o jalnică traducere a Constituției franceze, cu mici inserții din snippet-uri decupate copy-paste din alte Constituții europene. Este timpul de conștientizat care este sursa stagnării evoluției Țării și mai ales de acționat ferm pentru eliminarea din viața Cetății a acelei frâne de mână ce sufocă elanul națiunii: acea inovație toxică și nocivă, denumită CCR – Sovietul Suprem Constituțional care perpetuează în deceniu III al mileniului III acea bicisnică nevoie kominternistă de TĂTUC.

# tim date 13 November 2020 15:56 +2

https://2020electioncenter.com/watch?id=5fab04230ad7422090a6cd7c Poate mai iesiti si voi din prostiile zilnice! O sa va para rau ca pierdeti timpul aiurea in loc sa vorbiti despre ceea ce trebuie!

# Augias date 13 November 2020 16:58 +4

Augias 13 noiembrie 2020 la 13:27 Oameni buni, acest guvern criminal trebuie sa raspunda penal pentru tot dezastrul economic si social pe care l-au cauzat prin gestionarea in mod voit-ticalos a asa zisei pandemii. Se intampla acum in Italia: Class Action impotriva guvernului italian. https://www.youtube.com/watch?v=Nsngrqslpbs „DENUNCIAMO IL GOVERNO: SARANNO CONDANNATI PER LE LORO RESPONSABILITÀ NELL’EMERGENZA” ► Avv. Sandri Class Action si in Romania de ar fi sa ajungem pana la marginea pamantului! Acesti tradatori nu trebuie sa scape!!!!!!!!!!!!

# Neanae date 13 November 2020 17:33 +3

Doamnelor și Domnilor, nu e nimic a mirare. RESETAREA E IN PLIN REGIM DE FUNCȚIONARE. Acești guvernanți, dar și cei ai altora (ultimul de eliminat fiindcă strica jucăria Ocultei fiind Trump) e clar ca sunt angajați in distrugerea a tot ceea ce a fost și in a nenoroci tot ceea ce va fi. Răspund la comenzi, de acum in mod automat. Nu au nicio străbatere ca sunt pe o cale de dictatura groaznica. Iohanus a fost primul care s-a kufurit in ventilatorul național, are partidul și guvernul’ lui, Constituția e hârtie higienica! Pai dacă și Papa a decis ca Biblia e depașită si trebuie rescrisă (ordin de la Oculta, ori e tâmpit), ce muma pădurii sa ne așteptăm de la Orban &CO? Fraudele de la alegeri, ce sa fie, un capriț de mahala! Poliția si Jandarmeria denigrate, Biserica idem, uite na ce mare scofala o CCR când nici România n-o sa mai fie ... o lume fără granițe, fără noima, dar SUPUSA!

# Ioan date 13 November 2020 18:00 -1

Edeleiss ăsta ce se mai pricepe el si ce i se mai permite lui să umble pe câmpii!!!!!

# DODI date 13 November 2020 19:51 +8

Ce pretenții să ai de la un pui de securist care după ce a acuzat pe Dăncilă și Israelul de trădaere de țară face o vizită în... Israel și încearcă disperat să lingă unde a scuipat? Acesta este caracterul (mai precis lipsa de caracter) a ipochimenului manelist sică mandolină. Care are stofă de om politic precum boul de balet.

# Ionut Moraru date 13 November 2020 21:58 0

Orbane, nu v-ar mai muri mulți inainte, tie si lui Iohannis!

# Tipa date 14 November 2020 00:45 +2

Parcursul procedural al lui edelweiss=0.Nu are nicio finalitate juridica. Orban , iohanis si secu viseaza desfiintarea CCR , adica si modificarea constitutiei .Ha ha ha Am o veste proasta pt ei.Referendumul pt revizuirea constitutiei trece pe la CCR.CCR le da cu flit evident... Sunteti la mana CCR baieti....ha ha ha

# Tipa date 14 November 2020 00:57 +1

Romania a ajuns in halul in care este din cauza sceleratilor tradatori din servicii.

# Tipa date 14 November 2020 01:15 +1

Indiferent de obiectul referendumului , acesta trece pe la CCR.Altfel zis orice referendum depinde de CCR. Oare ce va zice CCR despre referendumul pt suspendarea competentei sale ...? Ha ha ha- 146 lit.i din Constitutie. Referendumul de la pct 1 nu modifica constitutia pana nu se parcurg pasii cu revizuirea constitutiei ce ajunge tot la mana CCR. ASTEPT CU NERABDARE SA V- O TRAGA CCR FIX IN BOT.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Arsonist date 14 November 2020 09:06 0

:D :D :D :D :D

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Arsonist date 14 November 2020 09:09 +1

@ Tipa: iacătă ce găsesc despre Consiliul Legislativ francez – Mama ideologică și biologică a CCR-ului valah - într-o lucrare „Examen comparativ al unor Curți constituționale europene” de Iacob Mirela Carmen. Iacătă ce se spune aclo despre Consiliul Constituțional Francez: ”Trebuie remarcat faptul că există anumite domenii în care nu este posibilă efectuarea unui control de către Consiliul Constituţional din Franţa. De exemplu, în cazul în care o lege a fost adoptată prin referendum, Consiliul nu mai are competenţa să se pronunţe asupra constituţionalităţii legii respective. Explicaţia este dată de faptul că, în această situaţie a avut loc o exprimare directă a suveranităţii naţionale iar Consiliul nu poate să dezavueze poporul, care este suveran” :eek:

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Arsonist date 14 November 2020 09:11 0

Deci spiritul constituționalității se referă și are ca element central voința populară, exprimată prin alegeri și, după caz, prin referendum. Mutatis mutandis, voinței populare niciodată nu i se poate contrapune o decizie anacronică și stupidă a unor 9 maimuțoi fățarnici și ipocriți de la CCR, a căror imparțialitate și independență nici măcar nu poate fi prezumată, tocmai prin însuși mecanismul fățiș politizat al numirilor în funcție. Așadar, axioma rezultantă fiind: ATUNCI CÂND AGORA HOTĂRĂȘTE, CCR TACE. Căci dacă ar mai inventa niște argumentații alambicate, alcătuite în limbajul de lemn al floricelelor juridico-bombastice, atunci s-ar situa pe o evidentă poziție antinomică cu voința populară. Ori rolul oricărei Curți constituționale emană de la Voința Populară și nu i se poate contrapune acesteia niciodată.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Arsonist date 14 November 2020 09:18 0

Deci, metodologia de eliminare / suspendare a CRR dintr-o eventuală procedură de revizuire a Constituției, printr-o Lege care să fie supusă aprobării prin plebiscit, nu mai comportă nici un fel de control de constituționalitate. Controlul de constituționalitate, cu simultaneitate aprioric și concret, este dat de VOTUL POPULAR. :sad: :sad: :sad: Cât despre speranțele iluzorii ale unor Mediocri idolatri ai Tătucului constituțional, îi invit să mai citească o dată, ATENT, conținutul textual al art. 146, alin. (1), lit. i din Constituție: „i) veghează la RESPECTAREA PROCEDURII pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi CONFIRMĂ REZULTATELE acestuia;” :-? Deci, în eventualitatea unui referendum național privind suspendarea competenței CCR de a se pronunța din oficiu pe tema revizuirii constituției, cred că cei 9 decrepiți de la Sovietul Suprem Constituțional vor experimenta senzațiile extatice ale traiului de câine: și-o vor su_ge singuri! :-)

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Analyst date 14 November 2020 09:21 0

”Rröemenika-Aventador, roata de lemn și frâna de mână gripată” :o România poate fi asemănată cu o superbă limuzină sport care are o roată de căruță. Kum să demarezi iute, cu o roată din lemn de ulm, de la 0 la 100 km/h în numai câteva secunde ? (cum au demarat suratele noastre de gulag socialist – Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia). Și culmea, pe lângă disfuncționalitatea creată de roata de căruță – Constituția – superba limuzină Rröemenika-Aventador mai are și o frâna de mână gripată pe poziția „on” – Curtea Constituțională. Mare blestemăție și mare pacoste pe capul rrumânilor această născocire constituțională totalmente străină de tradițiile și de istoricul constituțional românesc. Cine paștele mamei lui o fi scornit-o și pus-o în actuala Constituție, - să-i fie de cap! Caricatura asta de Olimp Constituțional constituie cauza și motivul majorității blocajelor de natură instituțională, administrativă, legislativă.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Analyst date 14 November 2020 09:22 0

Plaiul bucolic al mândrei Rromânii mioritice e taman aidoma unui imaș pe care a păscut o turmă de batali diareici: unde dai să te sucești, unde dai să faci un progresiv pas înspre înainte… Hop! ai călcat într-o… Decizie a CCR. Ne place sau nu ne place, suntem fanii sau inamicii reformei Constituționale, aceasta deja reprezintă o chestiune de maximă stringență, de maximă actualitate. Caricatura aia din 91 - plagiarism al Constituției franceze cu minuscule intarsii ornamentale din Constituția Belgiană NU MAI CORESPUNDE REALITĂȚII SOCIALE ROMÂNEȘTI. E vremea de azvârlit la gârlă roata de căruță din lemn de copy-paste a constituționalității franceze și să se purceadă la elaborarea, la redactarea unei Constituții CU ADEVĂRAT ROMÂNEȘTI. O constituție revoluționară, o Constituție îndrăzneață, o Constituție care să uimească gurița mapamondului în forma vocalică a literei „o” din „WOW!”.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Analyst date 14 November 2020 09:23 0

Dar, ca să se ajungă până acolo, trebuie de realizat câțiva pași esențiali și necesari. Primul ar fi conștientizarea necesității reformei constituționale. Al doilea ar fi informarea publică obiectivă, nepartizană, nemaculată de interese șobolănești, oligarhice, corporatiste sau de clan infracțional. Abia după aceea oamenii se vor putea așeza la masa de lucru și să înceapă Creația. Și ar mai fi un impediment în acest parcurs: acea oribilă structură reacționară denumită actualmente Curtea Constituțională a României. La o primă lectură a textului Constituției, reiese cu limpezime că această „frână de mână gripată” își are sădite sigilii protectoare în însuși textul legii fundamentale: „art. 146 din Constituție: Curtea Constituţională are următoarele atribuţii: a) se pronunţă […] din oficiu, asupra iniţiativelor de revizuire a Constituţiei; l) îndeplineşte şi alte atribuţii prevăzute de legea organică a Curţii.”

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Analyst date 14 November 2020 09:23 0

Deci, această blestemăție abominabilă este aidoma unui virus IT spurcat, care își are propria linie de program care se opune imediat la instalarea și activarea unui antivirus eficient. Poate Cetatea să decidă în unanimitate asupra necesității reformării Constituției căci tot degeaba: inițiativa de curățare, de devirusare a cadrului constituțional românesc trebuie să treacă pe la ÎNȘIȘI cei 9 juzi-malware de la Virusul Constituțional al României! ILOGIC! Stupefiantă situație. Ș-atunci, doar ca amuzament, stai și te întrebi care ar fi o soluție eficientă de reformă constituțională care să fie în acord cu Titlul VII din Actuala Constituție? (soluția alta decât năzbâtia unui prezident american, rămasă în istorie ca butadă: „Suspendați pentru 5 minute Constituția ca să promulg eu ce am de promulgat!”) Păi, actualmente n-ar fi nici o soluție constituțională care să realizeze un parcurs real al propunerii de revizuire. Cauza stă exact în acel MUTANT CONSTITUȚIONAL: CCR.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Analyst date 14 November 2020 09:24 0

Ca să se poată realiza eficient inițiativa de revizuire, ar trebui adoptată o metaforică metodă inspirată din același domeniu IT: ca să eviți un virus spurcat, faci o reinstalare completă a sistemului de operare (constituțional) Iar ca să eviți opoziția la acțiune a virusului spurcat, se inițiază reforma în DOS-Mode (prin bootare). Asta vrea să însemne că ANTERIOR revizuirii, prin lege adoptată de Parlament și supusă aprobării prin referendum, se suspendă competența Curții Constituționale de a se pronunța asupra unei inițiative de revizuire care propune, printre altele, desființarea Curții Constituționale și înlocuirea ei cu un sistem de justiție constituțională de tipul celor practicate actualmente în țările nordice: Suedia, Finlanda, Danemarca. Sau modelul „partenerului strategic”, de ce nu!

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Analyst date 14 November 2020 09:25 0

Adică Virusul Constituțional să fie exclus de la procesul de revizuire. ’ coz „nemo auditur propriam turpitudinem allegans”. Cine dracu mai poate suporta să audă indecențele argumentative ale celor 9 Dumnezei ciobiți de la CCR? Cu referendumul de suspendare a competenței Curții de a se pronunța într-o proprie speță („nemo debet esse iudex in propria causa”) se trece apoi la treaba de substanță, în care se analizează, se bate și se dezbate fiecare chestiune ce se dorește a fi regăsită în Noua Biblie Țării. e.g. - monarhie, ereditară, republică parlamentară, republică prezidențială, republică bananieră, bantustan babuininzat, colhoz kaghebizat sau Reichsprotektorat gestapovist. Dezbaterea este free, atâta timp cât plebea nu mai e nevoită să asculte tembelismele și năroziile a 9 decrepiți cu robe, situați într-un Olimp Constituțional care, prin modul de acțiune, însumează Absolutul în toate sintagmele sale definitorii: ...

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Analyst date 14 November 2020 09:26 0

Peatra Unghiulară, Axis Mundi, Ombelico del Mondo, Cuvântul Incipient și Bolohanul Philosophal. - parlament unicameral, bicameral, divan ad-hoc, sfatul betrânilor, Marea Adunătură Națională, Pohta ce-am pohtit-o, Consiliul șefilor de trib, etc. etc. Iarăși orizonturile dezbaterii teoretice și practice sunt nelimitate, atâta timp cât din ecuația devirusării Legii Fundamentale românești a fost eliminat însuși Virusul Constituțional. Și tot așa mai la vale, i tak dalee, i tak dalee, după îndelungi și așezate analize, consfătuiri, expuneri de motive, se va reuși alcătuirea unei Constituții valide, moderne, ancorată 100% în specificul actualității secolului XXI. Totul este doar să se vrea a conștientiza punctul de origine al Răului. Nu e nici parlamentul, nici Plăvannis, nici partidele politice, nici guvernul, nici instituțiile. Sursa primordială a blocajului și înapoierii în care a ajuns România stă într-o Constituție anacronică, vetustă, desuetă.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Analyst date 14 November 2020 09:26 0

O Constituție virusată iremediabil de cel mai parșiv virus: Curtea Constituțională a României. Garantul perpetuării eterne a blocajului și vector de acțiune împotriva oricărei tentative de devirusare, de deparazitare, de reinstalare și restartare a societății românești.

# Edelweiss date 14 November 2020 10:01 0

@Ioan: explicație: CCR NU TREBUIA SĂ-ȘI BATĂ JOC DE UN OM SĂRMAN! PUNKT!

# Obs date 14 November 2020 11:43 +3

Comportamentul si actiunile lui Orban si ale lui Iohannis reprezinta deja un pericol major, pericol pe care cei mai multi romani nu-l observa. Suntem deja in plina dictatura prezidentiala : Iohannis ignora de ani buni deciziile CC, promulga sau nu legile dupa bunul plac, dispune masuri restrictive pentru populatie consultandu-se doar cu consilierii sai de la Cotroceni, mai este putin si cere scoaterea unor partide in afara legii(in primul rand PSD),deja o obsesie extrem de periculoasa. PNL este foarte aproape de extremism. Cine are alte puncte de vedere este blamat si trimis la colt cu declaratii extreme. Romanii isi pierd timpul cu alegatii care mai de care mai puerile. Somn usor !

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Prophet date 14 November 2020 13:04 0

Iar ca să închei în notă prophetică, pansând astfel marotele a tot felul de zeloți ai neosocialismului de caviar și cumetrie, trebuie să menționez faptul că de la Înălțimea diafană și aseptică a Turnulețului meu de Fildeș, perspectiva istorico-evolutivă este muuult, muuult mai amplă decât perspectiva ce li se oferă talibanilor aflați în vestitul balcon al CC-ului. Așadar, ca să-i liniștesc pe toți amicii intrigați de poziția mea referitoare la Verhovnâi Kanstituționîi Saviet, perspectiva ineluctabilă este aceasta: Constituția va fi reformată într-un viitor destul de apropiat. Dar, NU VA FI REFORMATĂ nici de Gauleiterul Plăvannis, nici de acest amuzant clovn etilic – sică-mandolină și nici nu va fi modificată de nazi-PNL (NSLRP – Nazionalsozialistiche Liberalen Rumanien Partei). :-?

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Prophet date 14 November 2020 13:05 0

Constituția va fi reformată din temelii chiar de înșiși … democrații ce vor umple golul lăsat de dispariția actualului PSD. :eek: Căci Da! este de o inevitabilitate echivalentă Apocalipsei teza dispariției acestui Partid – caricatură, alcătuit din cohorte uriașe de Dănilă Prepeleci: coafeze, șoferi, chelneri, bișnițari, valutiști, filatoare, filatori, maseuze, milițieni, strungari, electricieni etc. :sad: Viitorul Partid ce va ocupa stânga democrată a eșichierului politic va fi unul de o social-democrație veritabilă, aidoma socialiștilor cu ștaif și patalama de prin Suedia sau alte state elegante. Deci, toată lumea, de la talibanul kominternist până la fanaticul neo-nazist să ia un liniștitor „Pe loc repaus!”, să inspire o gură adâncă de văzduh și să se relaxeze conștientizând inevitabilitatea TIMPULUI ISTORIC. ;-) Timpul istoric este cel Mare, cel Creator, cel Transformator, ce se panoramează din Turnulețul meu de Fildeș.

# Edelweiss - Ivory Tower Constitutional Prophet date 14 November 2020 13:07 0

Timpul efemer ce se derulează în balconul CC al PCR sau sub arcadele Reichstagului nu este altceva decât o glumiță amuzantă ce ne distrează cu colecția lui impresionantă de deșertăciuni. Deci: 1. PSD dispare prin implozia inevitabilă produsă de acumularea critică a nulităților și mediocrităților. / 2. Vidul ideologic este ocupat, prin firească evoluție, de o formațiune politică serioasă, ancorată într-o social-democrație genuine. / 3. Democrații viitorului apropiat vor fi cei care vor reforma Constituția. Ș-am încălecat pe-o șa și v-am grăit profeția așea! :roll: /// post-scriptum: cât despre răpănoșii aceia de microDumnezei din CCR, despre jegurile reacționare și gunoaiele reminiscență Komintern ce se erijează a fi Tătuc Constituțional, rămâne cum am stabelit: NU TREBUIAU SĂ-ȘI BATĂ JOC DE UN OM SIMPLU.

# observator date 14 November 2020 13:12 0

Cele 24 (!!!)postari ale unui maniac,care a blocat aproape acest site pun pe ganduri pe orice om normal.Ce ma bucura e faptul ce nu i se da atentie,prin bunul simt al celor care isi spun,firesc,parerea despre diverse probleme aflate in discutie.Dar a taxa CCR ,institutie de certa sorginte europeana existenta de la Andora la Lituania si de la Moldova la Portugalia,comparand-o cu Sovietul Suprem(!!!)depaseste orice limita de ingaduinta pentru o parere care sa merite un dialog.Nu mai zic ca anatemizarea institutiei respective,in a carei componenta se afla o fosta presedinta a Inaltei Curti,un fost procuror sef al DNA,alte doua doamne respectabile(una,fosta ministru a justitie,cealalta,consiliera a actualului presedinte al tarii),la care se adauga un fost presedinte al Consiliului Legislativ,care a prezidat comisia autoare a unicei modificari constitutionale,votata,practic in unanimitate cu cativa ani in urma reprezinta o negare a unor realitati incontestabile,in opinia mea.

# Neanae date 14 November 2020 14:29 +2

Edelweisul din Turnul de Fildeș, in afara de faptul ca are un car de neuroni și e un fantastic “redactor” al regionalismelor și a arhaismelor moldovenești, are un mod coerent de gândire și exprimare. Este corect sa nu fim de acord și sa ne ținem opiniile, dar este foarte corecta și opinia lui. Nu numai dreptul lui la o opinie care poate poate fi diferită trebuie sa-l respectam. Ci și, mai ales, precizia argumentării. Puțini pot argumenta o opinie coerent și cu trimiteri la texte informative. Bun, chiar dacă mulți nu-i împărtășim in totalitate opinia, chapeau Edelweis pentru explicații. La punctul ca zic “ in felul lui are dreptate”! Oricum, e corect ce zice #Tipa ... noi aici nu provocam nicio finalitate juridică! Putini din noi pot susține o opinie (de orice tendința) cu stilul și claritatea documentata a “Florișicăi de Colț Bucovinean trăitoare intr-un Turn de Fildeș”. Cu omul acesta realitatea e o alta poveste. Poate mai reala decât alte reprezentări ale ei - Hai sa trăim!

# Tipa date 14 November 2020 16:28 0

Decat sa faci lectura de drept comparat cand esti habarnist in drept comparat citeste constitutia Romaniei si vei vedea ca esti pe langa subiect. Si daca ai mai si gandi, corobora niste texte si nu te- ai lasa prada unui vis ce nu va deveni niciodata realitate ai realiza ca nu poti atinge finalitatea dorita .ha ha ha

# Tipa date 14 November 2020 16:38 0

Legea suorema este constitutia. Printr- o lege nu poti modifica constitutia si textul constitutional ce vizeaza procedura revizuirii. Greu cu dreptul comparat...ha ha ha ce citeai tu si nu intelegeai nicio iota din dreptul comparat nu are aplicabilitate in speta. Crede- ma pe cuvant ca CCR va da cu flit. Nu aveti parcurs procedural pt a va indeplini visul.

# Tipa date 14 November 2020 17:13 0

Ai omis pe langa multele din parcursul procedural si Verificarea constituţionalităţii iniţiativelor de revizuire a Constituţiei este reglementată de dispoziţiile art.146 lit.a) teza a doua din Constituţie şi de art.19-22 din Legea nr.47/1992. Si un sfat pt edelweiss: Desi suna bine drept comparat si te trimite cu gandul la somitati si idei geniale crede- ma ca se intampla des sa se preia fara analiza o idee - abertaie juridica sau mai multe de la un autor si sa perpetueze in majoritatea articolelor pana la unul ce remarca greseala pt ca este dispus sa faca analuza proprie si sa nu sea copy paste. Si ti- o zice cineva ce a studiat in domeniu . Ex: pe o speta , o competenta in sua, celebrii profesori de drept , judecatori , nume celebre de prin state au preluat o aberatie fara a o trece prin filtrul propriei analize. Si la o sumara lectura ceva avea o fractura de logica juridica pt mine ce sunt cunoscator al sist de drept continental. Ei , celebrii de peste ocean au reprodus

# Tipa date 14 November 2020 17:27 0

Multiplicat aceeasi greseala in toate articolele, studii juridice astfel incat nu am gasit niciun punct de vedere corect. Dezlegarea a fost data de o decizie a Curtii supreme a SUA pe care am gasit- o dupa indelungi cercetari. Nu trebuie sa fi parte a unui sistem de drept ca sa vezi, dupa cum unii profesori apreciaza. Este anevoios sa te aventurezi sa faci propria analiza juridica in drept comparat .De aceea multi iau de buna ce au scris predecesorii lor.Pleaca de la premisa gresita ca nu cunosc sistemul de drept , legislatia altor state etc.Si apoi este un interes major, nu in cercetare juridica ci in a adauga la cv . Astept cu nerabdare ca CCR sa le- o dea la baieti fix in bot...ha ha ha

# Tipa date 14 November 2020 17:50 0

Meteahna in drept e ca si in medicina , specializarile.Nu domne, dreptul e " holistic" ca si medicina.Spetele sunt pluri, inter disciplinare.Daca nu ai capacitatea de a vedea , daca nu ai capacitatea de a vedea o speta de la inceput pana la sfarsit pe tot parcursul procedural cu toate implicatiile mai bine dormi ca oricum esti inutil .

# Tipa date 14 November 2020 18:09 0

Referendumul pentru suspendarea competenței CCR de a se pronunța din oficiu asupra unei inițiative de revizuire a Constituție reprezinta o revizuire a constitutiei....

# VIKY date 14 November 2020 19:42 +4

Daca alcolistul vrea sa fie numiti profesionisti la CCR, ii propun cateva somitati: Gabriela Baltag, Adriana Stoicescu, Evelina Oprina, Dana Garbovan, Florica Roman, Elena Iordache, Andreea Ciuca, Madalina Afrasinie, Viorica Costiniu...Sunt destule somitati in Romania, numai ca nazisti au nevoie doar de slugi, numia asa se poate instaura dictatura nazista, cu un dictator nazist. Somn usor romani. Poate va schimba si Constitutia in timp ce dormiti, si va treziti fara drepturi si libertati, doar cu obligatii. Atunci va fi prea tarziu...ghinion, va va spune dictatorul, cu ranjetul de alienat mintal.

# Edelweiss - Ivory Tower Graphite Pencil Theorist date 14 November 2020 21:42 +1

Tot Io*, :lol: ca să facă ”infract” miocardic observerul lingău al babornițelor și decrepiților din Sovietul Suprem Constituțional. Așadar 1. @ Observer, iacătă un fragment din excepția de neconstituționalitate a art. 206 C.p. ridicată în dosarul xxxx/314/2016 al CA Suceava și soluționată kukurul de Sovietul Suprem Constituțional în februarie 2020: fragment din text: „… chitroasa baborniță livia stanciu este o cotoroanță acritură care a preferat să mânjească de jeg, zoaie și lături întregul sistem judiciar în loc să-i plătească Rarincăi amărâta aia de datorie.” EOM! 2. @ Tipa Dacă ai fi dat click pe linkul către eticheta celor 8 postări din februarie 2020, arhivate pe blogul personal, ai fi putut constatat un studiu comparativ detaliat al constituțiilor României din anii 1866 și 1923, alături de cel francez, belgian sau american. (crede-mă că pe lângă acestea am studiat inclusiv sistemul suedez, italian și german).

# Edelweiss - Ivory Tower Graphite Pencil Theorist date 14 November 2020 21:43 0

Dacă ai fi avut norocul de a accesa articolul omolog din Cotidianul de ieri, ai fi avut posibilitatea de a lectura prevederile fostelor Constituții ale României, în ceea ce privește Consiliul Legislativ și maniera de revizuire a Constituției. Din citarea respectivelor articole rezultă, fără putință de tăgadă, faptul că Verhovnîi Constituționîi Saviet ESTE O EXCRESCENȚĂ TOTALMENTE ALOGENĂ DRETPTULUI ȘI TRADIȚIEI CONSTITUȚONALE ROMÂNEȘTI. (Inutil de precizat că cel ce formulează aceste „incendiare” opinii este unul dintre cei mai activi contributori la Forumul constituțional 2013). Așadar, odată retezată țâfna excedentară ce te orbește trimițându-mă la textul acestei INFECȚII CONSTITUȚIONALE SUPURANTE – Constituția României, e timpul de explicitat mai departe. Te cantonezi ca mâța opărită pe burlan de prevederile acelorași și acelorași articole de tip reacționar, ce zădărnicesc orice inițiativă de reformare / revizuire a Legii Fundamentale.

# Edelweiss - Ivory Tower Graphite Pencil Theorist date 14 November 2020 21:43 +1

Ori tocmai ce am precizat că atunci când POPORUL ÎȘI EXPRIMĂ VOINȚA PRIN REFERENDUM, Sovietul SUPREM TACE. Tace fiindcă opinia a 9 decrepiți dilii NU POATE FI NICIODATĂ ÎN ANTINOMIE CU VOINȚA POPULARĂ, voință de la care emană INCLUSIV COMPETENȚELE CONSTITUȚIONALE ALE CELOR 9 MARTALOGI ȘI BABORNIȚE. Varianta de reformare a Constituției prezentată de mine este versiunea de tip „Blitzkrieg: cu șenila referendumului se strivește orice tendință reacționară, orice acțiune de împotrivire la reformă a Virusului Constituțional. Dar, ca să vezi că sunt băiat de-al Vrâncioaiei, adicătelea gentil, iacătă că-ți fac un favor și-ți creionez alte 2 versiuni de realizare a reformei constituționale. Prima e cea de tip soft, în care anterior reformei constituționale, se modifică legea de organizare a Sovietului Suprem Constituțional. Adicătelea prin suceala modului de numire, n-o să mai fie 4-5 rezultatul meciului dintre fasciști și sovietici, ci acesta o să devină 5 la 4.

# Edelweiss - Ivory Tower Graphite Pencil Theorist date 14 November 2020 21:44 0

Abia după atingerea acestui prin obiectiv al ofensivei, se poate trece la revizuire / reformare (inclusiv la renunțarea la serviciile neprețuite ale acestor Dumnezei refurbished din Verhovnîi Saiuz). A doua metodă, cea de tip „hard”, este de asemenea perfect realizabilă, cunoscând faptul că trăim în Rromânica iar Rromânica este Țara tuturor posibilităților. („Weil wir können”). În atare condiții se însărcinează un anume organ judiciar să iscodească prin dulapurile Tătucilor din Soviet, întru devoalarea a câtorva schelete de mortăciuni comportamentale sau profesionale. Ori, este bineștiut că orice jude din Rromânica are atâtea schelete pitulate prin șifoniere încât s-ar putea bate recordul mondial la proba de pârnaie-durată. Chiar de s-ar întâmpla ca în Sovietul Suprem să fie numai Arhangheli, Cherubimi și Ophanimi, mai neîntinați ca Giulgiul din Torino, tot s-ar putea manufactura un dosărel consistent, numai în baza directivei staliniste:

# Edelweiss - Ivory Tower Graphite Pencil Theorist date 14 November 2020 21:45 +1

„Căutați în viața omului mizeriile. Dacă ele nu există, atunci inventați-le!”. Așadar, în varianta hard a „persuasiunii” constituționale, prima dată li de croiește câte un dosărel fiecărui Tătuc constituțional. Apoi, Tătucii sunt convocați la ceas de taină ( în general la ceasul tainic de la fulgerătura nopții, apanaj conjunctural al politrucilor și hoților de cai). Cu ocazia convocării nocturne, li se aduce la cunoștință, cu eleganță și politețe, faptul că urmează o revizuire a Constituției iar că din partea lor, a Tătucilor constituționali, se preconizează o atitudine… loială, tovărășească, în sensul de a păpa tot din farfurie, de a fi la orele 22 în pătuc, de a nu fluiera în basilică în distonanța popii, de a purta mască, de a spăla mâinile și putzele, și mai ales de a aproba inițiativa de revizuire. Amu te las pe tine să socotești, cu zecimale sau fracționar, cam care ar fi atitudinea Tătucilor constituționali.

# Edelweiss - Ivory Tower Graphite Pencil Theorist date 14 November 2020 21:48 +1

Indice ajutător din cronici nescrise: „Că nu iaste altă ființă mai poltronă și cabotină decât magistratul rrumân.” :-x Bonus: și mai poate fi o variantă de revizuire. Cea de tip „harsh”: Tătucii Constituționali sunt ARESTAȚI de Miliția Populară, organizată de cetățeni în urma referendumului național. :eek:

# Io* date 14 November 2020 22:27 0

@Neanae: Răspunsul este corect! * ;-) ;-) ;-) Păi cum? „pe patul meu și pe muzica mea? hai, mă, dă-o-n ...!” :eek: /// * Premiul constă într-o croazieră cu Edelweiss Airline la clasa „Residence” :P

# Tipa date 15 November 2020 00:07 0

Apelau securistii la variantele enumerate de tine cand le ardea buza, in alte circumstante daca ar fi avut posibilitatea.Nu dorm toate gruparile si se trezesc niste scelerati sa scoata schelete.Ca si sceleratii au scheletele lor.... Edelweiss, nu insista cu varianta descoperita in dreptul comparat ca e o aberatie juridica , lipsita oricum de aplicabilitate in speta.O sa fiu si eu prin preajma, de 6 , sa ma asigur ca visul tau se va narui....

# Tipa date 15 November 2020 00:14 0

Si inca ceva....nu poti modifica legea de organizare a CCR in sensul enuntat de tine, edelweiss.Modul de numire este prevazut in Constitutie- ajungi tot la revizuirea Constitutiei. Crede- ma ca nu aveti nici portite legale, nici ilegale....

# Tipa date 15 November 2020 01:13 0

Edelweiss faci confuzii intre notiuni etc. Vointa populara este obligatorie in cazul referendumului de revizuire a constitutiei pt clasa politica , in sensul transpunerii rezultatului referendumului intr- o initiativa legislativa.Referendumul nu este in masura sa eludeze celelalte dispozitii constitutionale menite sa asigure verificarile initiativelor de revizuire atat pe fond cat si pe forma etc Ori nu ai inteles tu ce ai citit in studiul acela de drept comparat ori abereaza autorul.

# observator date 15 November 2020 08:40 0

Pentru persoana autoare Tipa : rog lasati impecabila argumentare din postari,ea este pentru cei care exprima pareri ce au la baza argumente desprinse clar din legislatie.Mi se pare demna de retinut insa o propunere a prolificului autor de acum,legata de demolarea zidului ospiciului,masura discutabila pentru cei normali,dar,care,pentru altii ar fi un deziderat de neidoielnica importanta.In ce ma priveste,fata de luxul de trimiteri la dreptul comparat as fi interesat sa ni se infatiseze texte ilustrative,cum ar fi,spre ex.Constituia Suediei,cum reglementeaza ea,problema ce ne intereseaza.

# Edelweiss date 15 November 2020 10:55 0

„Vointa populara este obligatorie in cazul referendumului de revizuire a constitutiei pt clasa politica” :o Ce ciudată afirmație scornită de o minte paranoică, autoapreciată a se situa în afara Legii! În cazul șutului în kurul Tătucilor constituționali NU MAI ESTE VALABILĂ VOINȚA POPULARĂ? Băi nărodule / năroado! VOINȚA POPULARĂ ESTE SUVERANĂ ÎNTOTDEAUNA. PUNKT! Ia-te de mână cu borfașii tăi kominterniști din Sovietul Suprem și duce-ți-vă draaqului de vă aruncați într-o bulboană adâncă și nu mai poluați și intoxicați această sărmană țară. :sad: post-scriptum: cum trebuie să interpretez fragmentul „Nu dorm toate gruparile si se trezesc niste scelerati sa scoata schelete.Ca si sceleratii au scheletele lor.... Edelweiss” :-? ca pe o AMENINȚARE? Ameninți, Tipa, printr-un mijloc de comunicare direct? Aștept răspuns ca să știu ce pași procedurali ulteriori trebuie să demarez (289 C.p.p), în conformitate cu o recentă decizie a CCR ce statuează definitiv modul de făptuire a amenințării.

# Edelweiss date 15 November 2020 11:10 0

@ observatorului cu apucături de kaghebist insultător (teza insanității mintale, aplicată automat mesagerului,cu scopul evident de a denigra calitatea mesajului, ESTE O TACTICĂ SUPERFLUĂ DE INSPIRAȚIE STRICT SOVIETICĂ. Nu se contraargumentează teza sau ideile ci se adoptă calea mai scurtă, cea a „argumentum ad hominem”. Acestui pattern infam de ducere în derizoriu a mesajului prin decredibilizarea mesagerului, mirosul de obială sovietică îi este atât de strident încât nu mai comportă nici un fel de alte disertații. ) :-x https://constitutii.files.wordpress.com/2013/01/suedia.pdf Vezi la pag. 10, pct. 7 și apoi... Pașol na turbinka, durak ciortâi!

# Edelweiss - Ivory Tower Reader date 15 November 2020 11:14 0

citat: „7. Controlul de constituţionalitate În ceea ce privește controlul de constituţionalitate, trebuie menţionat faptul că în Suedia nu există efectiv o Curte Constituţională, similară cu sistemul ce funcţionează în România sau în alte ţări, în care sunt înfiinţate instanţe speciale pentru controlul constituţionalităţii legilor. În Suedia se exercită un anumit con-trol asupra constituţionalităţii legilor și altor acte normative de jurisdicţiile administrative, în fruntea cărora se află Curtea Supremă Administrativă. Controlul de constituţionalitate, dar focalizat pe cauzele care concret se află pe rol, se realizează și de jurisdicţiile (instanţele) de drept comun, în vârful ierarhiei cărora se află Curtea Supremă a Suediei.

# Edelweiss - Ivory Tower Reader date 15 November 2020 11:15 0

Dat fiind faptul că Legea fundamentală prevalează în faţa oricărei alte legi, în cazul în care instanţele de judecată stabilesc că o prevedere din altă lege contravi-ne Constituţiei, prevederea respectivă își încetează aplicabilitatea. Regula se aplică similar și în situaţia în care, la momentul adoptării unei legi, nu s-a ţinut cont de o procedură legală semnificativă pentru adoptarea acesteia. Controlul de constituţionalitate, în sistemul constituţional suedez, este asigu-rat, în principiu, de către Consiliul Legislativ, însă este un control aprioric, ce se răsfrânge asupra proiectelor de legi, fără a fi extins și asupra legilor care sunt deja în vigoare. Legea fundamentală stabilește, în art. 20 din capitolul 8, partea VIII, că în componenţa Consiliului Legislativ sunt incluse funcţii de judecători sau, în situațiile în care este necesar, foști judecători ai Curții Supreme sau ai Curții Supreme Administrative.

# Edelweiss - Ivory Tower Reader date 15 November 2020 11:16 0

Consiliul Legislativ, potrivit art. 21 din același capitol, are rolul de a emite avize cu privire la proiectele de legi. Guvernul sau, după caz, o comisie a Parlamentului trebuie să obţină avizul Consiliului. În situaţia în care obţinerea avizului ar îngreuna demersul legislativ de așa manieră încât ar conduce la prejudicii grave sau dacă examinarea efectuată de Consiliul Legislativ nu este semnificativă, având în vedere natura aspectelor respective, nu este obligatorie cererea, respectiv emiterea avizului. Consiliul Legislativ examinează modul în care proiectul de lege se raportează la Legea fundamentală și la sistemul normativ în general, modul în care diversele prevederi ale proiectului de lege se raportează una la cealaltă, modul în care pro-iectul de lege se raportează la cerințele statului de drept și orice alte probleme care pot apărea pe parcursul aplicării legii.” (citat încheiat)

# Tot Io* date 15 November 2020 11:22 0

Frăierică cu obiale împuțite de NKVD-ist, vrei cumva ceva detalii despre sistemul controlului de constituționalitate din SUA? Io* zic să te menajezi, nu de alta dar o să faci atac de cord când vei citi despre modul difuz al controlului de constituționalitate din SUA: ORICE JUDE DE SCAUN ARE COMPETENȚE CONSTITUȚIONALE! (nah! yankeii fiind mai maturi și mai responsabili, nu resimt cu atâta acuitate NEVOIA DE TĂTUC așa cum o au inserată în genom mormolocii din Valahia). citat „ „Controlul de constituţionalitate este aşadar difuz în sistemul american pentru că este realizat de oricare judecător federal sau statal. Curtea Supremă americană refuză să dea avize consultative celorlalte puteri în materia interpretării Constituţiei sau a legilor în raport cu aceasta. De asemenea Curtea refuză să tranşeze afaceri politice, adică acele afaceri care prin natura lor nu se pretează unei soluţii judiciare.”

# Tipa date 15 November 2020 13:20 0

Cum sa interpretezi fragmentul cu scheletele? Cum interpretezi si postarea ta despre schelete. Ha ha ha . Mintea autoapreciata ti- a citat dintr- o decizie CCR. Renunta la enuntul cu vointa populara etc ca aberezi juridic . CCR O SA VA DEA UN IMENS FLIT.

# Edelweiss - Ivory Tower Sucker date 15 November 2020 14:49 0

Și inga așa, în loc să stau Io* de Dominus Dei să mă uit pe Netflix la un film meserijaș cu servicii secrete, action, avioane deturnate și alte asemenea pocnitori heroice, stau ca fraierul și mă contrez într-un dialog al surzilor c-o baborniță chitroasă, care, în loc să-și plătească umilele datorii, a preferat să ungă de jeg, zoaie și lături întreg sistemul judiciar.

# Tipa date 15 November 2020 17:17 0

Edelweiss Nu deturnezi nici avioane , nici filme nu ai si nici nu poti " fura" cu mesaje nici pt tine , nici pt gruparea ta.Nu aveti carti.Ha ha ha

# Edelweiss - Ivory Tower Toxicologist date 15 November 2020 18:36 0

Ce-ai pățât, livia? :eek: Ai șters o liniuță de pudră și ai început să colinzi pe coclaurile onirice ale dislexiei? Șăzi ghinișor, mămucă, nu de alta dar tocmai ce grăiam mai sus despre schelete în șifoniere! Ai di grijî că saitul aista e monitorizat la sânge de obialele puturoase din pădure de la Băneasa. Cu un jaf de mandat pe siguranță națională, în nici o săptămână îți pun hărnicuții ăia la dosar și numărul de la izmenele dealerului tău! :sad:

# Tipa date 16 November 2020 00:40 0

Daca iti faceai temele si erai un baiat informat ai fi stiut ca baietii stiu ca nu mi-e frica de nimeni si de nimic si nici nu au schelete in ce ma priveste.... Si tu n-ai mai fi aberat cu atata zel aici pe site. Edelweiss Nu deturnezi nici avioane , nici filme nu ai si nici nu poti " fura" cu mesaje nici pt tine , nici pt gruparea ta.Nu aveti carti.Ha ha ha

# Tipa date 16 November 2020 01:01 0

Basca, in cate grupari sunt impartiti baietii nu dovedesc sa- si arate scheletele intre ei. Altfel, ai fi stiut ca nu ma poti impresiona ....si pe deasupra am si talent la scris.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii