ATENTIE: ORBAN VA CARANTINEAZA BAGAJELE – De noaptea mintii! Ciudosi ca CCR a interzis "arestul" in spital sau la domiciliu al persoanelor suspectate de COVID-19, liberalii au pritocit un proiect de lege care prevede masurile pentru evitarea raspandirii virusului. Guvernul Orban vrea sa carantineze bunurile cu care se intorc romanii din vacanta. Autoturismul care nu poate fi decontaminat va fi distrus. Prin legea lui Orban, judecatorii vor fi siliti sa motiveze in 48 de ore (Proiectul)

Scris de: Elena DUMITRACHE

06.07.2020 16:11
Vizualizari: 5598

Maicuta Domnului si Maica Precista, ce Guvern avem! Fiert de suparare ca judecatorii Curtii Constitutionale au desfiintat ordinul de ministru care ii obliga pe romani sa se interneze fortat – stabilind ca este o masura neconstitutionala, atat timp cat nu este dispusa prin lege premierul Ludovic Orban, impreuna cu guvernantii sai, s-au tinut de cuvant si luni, 6 iulie 2020, au scos public proiectul de lege care, zic ei, le va da dreptul sa ii sechestreze pe romanii diagnosticati cu COVID-19.


 

Vorbim despre proiectul de lege privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic prin care – se arata in proiectul pe care il prezentam integral – se doreste sa fie stabilite masurile temporare impuse pe teritoriul Romaniei pentru prevenirea introducerii si limitarii raspandirii bolilor infecto-contagioase.

Aflam asadar din proiectul de lege de 7 pagini ca "suspect de infectare sau contaminare" reprezinta "acele persoane, bagaje marfuri, containere, mijloace de transport, bunuri sau colete postale considerate ca fiind expuse sau posibil expuse unui risc epidemiologic si care poate fi o posibila sursa de raspandire a bolii".

Pentru aceasta, au gandit guvernantii, se impune ca pentru impedicarea transmiterii COVID-19 sa fie carantinate, impreuna cu persoanele si bagajele lor, iar daca vin dintr-o tara cu masina, si masina personala, careia, dupa cum aflam din proiect, daca nu ii va iesi operatiunea de decontaminare (probabil urmand sa testeze si masina) va fi distrusa.

Acest lucru este prevazut clar la art.5 alin. 2) din proiectul de lege care in curand va ajunge in Parlament spre a fi votat.

 

Atentie, prin proiectul de lege se redefineste carantina si izolarea, una pentru bolnavi, una pentru sanatosi.

Concret, "carantina persoanelor" reprezinta o masura de prevenire a raspandirii bolilor infecto-contagioase dedicata persoanelor sanatoase, "constand in separarea fizica a persoanelor sanatoase, suspecte de a fi infectate sau purtatoare ale unui agent patogen, de alte persoane, in spatii special desemnate de catre autoritati, la domiciliu sau in locatia declarata de catre persoana carantinata".

"Izolarea" insa este dedicata oamenilor bolnavi, din proiect afland ca "reprezinta o masura care consta in separarea fizica a persoanelor bolnave cu o boala infecto-contagioasa sau a persoanelor purtatoare ale unui agent patogen in vederea monitorizarii starii de sanatate, aplicarii unui tratament adecvat in scopul vindecarii si reducerii gradului de contagiozitate".


In acelasi proiect de lege al Guvernului, se specifica faptul ca persoanele care vor sa atace masura dispusarespectiv de carantinare a persoanelor, a bunurilor, de izolare in unitati sanitare, de izolare la domiciliuse pot adresa judecatoriilor din circumscriptia in care domiciliaza, putand solicita in acelasi timp si despagubiri pentru repararea prejudiciilor cauzate.

Judecarea acestor cauze, se precizeaza la art. 11 alin. (3) se face in regim de urgenta, iar potrivit art. 11 alin. (6) pronuntarea se poate amana pentru cel mult 24 de ore, in vreme ce motivarea hotararii trebuie sa fie facuta in cel mult 48 de ore de la pronuntare.

 

Guvernul modifica si Legea contenciosului administrativ


Prin legea prin care vor sa isi justifice masurile de izolare fortata, guvernantii modifica inclusiv Legea contenciosului administrativ nr. 554/2204. Dincolo de precizarea ca "la solutionarea actiunilor introduse impotriva actelor administrative normative prevazute de prezenta lege nu sunt aplicabile prevederile Legii contenciosului administrativ nr 554/2204 privitoare la obligativitatea procedurii plangerii prealabile", Guvernul instituie prin art. 12 alin. (2) o derogare de la Legea nr 544/2004 in sensul in care "la solutionarea cererilor de suspendare a actelor normative prevazute de prezenta lege prin derogare de la dispozitiile Legii contenciosului admnistrativ, prin paguba iminenta se intelege prejudiciul material sau moral viitor si previzibil sau, dupa caz, perturbarea previzibila grava a functionarii unei autoritati publice sau a unui serviciu public".


Nicio lege fara amenzi


Desigur, in proiectul de lege al Guvernului sunt prevazute si amenzi cuprinse intre 5.000 si 10.000 lei care vor fi aplicate persoanelor care nu respecta masurile cuprinse la art. 5 alin. (1), (2) si (4) – carantina pesoanelor, carantina bunurilor si izolarea in unitati medicale.

In ce priveste persoanele juridice, acestea risca amenzi intre 10.000 si 20.000 lei daca nu respecta prevederile referitoare la carantina zonala.

In ce priveste izolarea la domiciliu, Guvernul a prevazut sanctiuni cuprinse intre 10.000 si 20.000 lei pentru cei care nu respecta masura impusa, riscand in acelasi timp si dosar penal pentru fapta prevazuta la art. 352 Cod penal, respectiv zadarnicirea combaterii bolilor.


Cei care vor putea constata si aplica amenzile sunt agentii si ofiteri de politie, subofiterii dar si ofiterii de jandarmi.

 

Redam in continuare proiectul de lege:Comentarii

# Cristian date 6 July 2020 16:56 +20

Luati Iohannes Bules kandes, ca l-ati ales. La ce va asteptati de la un taranoi nazist? Luati si nu mai comentati, inghititi de la "neamt", pas cu pas. Voma!

# DanTeo date 6 July 2020 17:17 0

Acum exista medicamente pentru asa ceva.

# sic semper tyrannis date 6 July 2020 17:41 +21

Abuziva si neconstitutionala. Dictatura mengele. Romania trezeste-te!! Frate trezeste-te din somnul cel de moarte ! Viermii astia sunt condusi de serviciile deep state #soros / gates / oms, care au liber la conturile bitcoin #rezist. dna, acest organism viciat din fasa, a deschis dosar pentru asta, insa au bagat dosarelul la sertar. De ce?? Pentru ca lulutza intre timp a mai "urcat" neshte trepte si a ajuns "acolo", unde se "produce" hashtag-ul noii oranduiri globale. Fratilor daca nu va treziti acum Romania va deveni teritoriu federalizat sub m ue, iar noi vom fi der spargel-ul lui merkel - continuatoarea reichului. TREZITI-VA ODATA!

# Liţă date 6 July 2020 20:13 +9

Priviţi câteva dintre formulările din proiectul de lege: …”separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte” … Art. 2 lit. a) …”separarea bagajelor….suspecte”… Art. 2 lit. b) …”persoane, bagaje… expuse sau posibil expuse ”... Art. 2 lit. n) …”grupuri …susceptibile …” Art. 3 al.(1) Asemenea formulări imprecise lasă loc la abuzuri de neimaginat. Acest proiect de lege pare dintr-o altă lume.

# VIKY date 6 July 2020 20:25 -83

Ma intreb, in cat timp vor construi lagarele de concentrare?. Nici pentru acest comentariu nu imi voi cere scuze...Am impresia ca poporul roman isi merita soarta cu varf si indesat. Voi ori sunteti inconstienti de cea ce se intampla, si ce va asteapta, ori sunteti handicapati mintal, doua din una. Un popor normal, nu ar dormi linistit. Timp de 30 de ani ati fost experimentul strainilor: ati fost manipulati, ati fost jefuiti, ati fost mintiti, ati fost ingenuncheati, iar acum, pana la sfarsitul anului veti fi Colonie cu sclavi in toata regula. Voi nu va dati seama ca acum se joaca ultima carte?. Voi (populatia) nu va dati seama ca sunteti ai nimanui, ca ultimele 3-4 societati cu capital romanesc, vor disparea in urmatoarea luna?. Lansare economica este bataie de joc pentru populatie, si mana cereasca pentru guWernanti si straini. Dormiti linistiti, dar inainte, cititi cu atentie legile de sus, si faceti-va cruce, ca atat va mai ramas.

# Valter Cojman date 6 July 2020 20:37 +5

Orice doar ca penelistii sa poata distruge poporul roman si Romania... Nu degeaba a spus Eminescu ca liberalii sunt dusmanii poporului roman si ai Romaniei.

# Ioana M. date 6 July 2020 20:37 +3

Guvernul sa si schimbe juristii ca sunt praf. Tot ce au emis pana acum s-au declarat neconstitutionale , producand disfunctii aproape penale in administrarea situatiei de urgenta si a celei de alerta. Orice bun "contaminat" poate fi dezinfectat deoarece virusul nu rezista, de ex.la expunerea radiatiilor UV.Astfel, poti sa ti decontaminezi bunul cu o lampa uv.Sau vapori / picaturi de cloramina.Sau alti dezinfectanti ce contin clor, sau spuma de sapun la naiba ! Si ala e.eficient ! Astia sunt in stare sa demoleze spitale saracii...la.mintea lor... Au lasat luni de zile sa tranziteze in tara milioane de masini...acu... s au gandit sa mai faca niste bani... Dau la " casare" niste bunuri noi, "contaminate" si...mai cumpara ceva... Alo, DNA ?

# VIKY date 6 July 2020 22:35 -73

"Termenul de izolare este o măsură care constă în separarea fizică a persoanelor bolnave cu o boală infecto-contagioasă sau persoane purtătoare a unui agent patogen, în vederea monitorizării stării de sănătate aplicării unui tratament adecvat în scopul vindecării și reducerii gradului de contagiozitate. Și aici se vorbește îndeosebi de internarea pacientului la spital sau într-o unitate care aparține spitalului. Excepție este ca izolarea să fie la domiciliu, dacă capacitatea spitalului este depășită”, a explicat Raed Arafat." Persoanele cu gripa, SIDA, tuberculoza, hepatita... vor fi vanate si internate cu forta?. De cand in limba romana, izolarea=internarea?. Noaptea mintii!.

# Siffredi date 7 July 2020 04:00 +2

Într-adevăr romanii parca sunt autiști. Habar n. Au ce li se pregătește. Stai sa pună PNL. Ul mana pe majoritatea parlamentara sa poată da legi liniștiți. Sa poată schimba constituția. Avocatul poporului etc astfel încât romanii sa nu mai aibă cine sa le tina partea. Atunci sa vezi păreri de rău când ne vor lua prin lege drepturile și libertățile. O sa plângeti pentru tot ce trebuia sa faceți de mult dar nu v. A interesat. Va fi vai și amar de tara asta și mai ales de noi ca și popor. Sper sa plătiți pt tot Raul făcut acestei minunate și binecuvântate tari

# PLÃTITOR ,DE TAXE date 7 July 2020 08:24 +2

Fratîlor,,Români.,Românii au ce or votat anul trecut,la,Prezidentiale.Or votat o Românie Normalã.Acuma PNDELEUL ARE CRESTERE F.MARE ÎN SONDAJE.SE APROPIE ZICEA. MÃSCÃRICIUL DE RARES BOGDAN DE PESTE38%.Dar o sã ducã ,aceste lepre planul la îndeplinire,deoarece.,PROSTÃLÃII DE PEZEDEI VOTEAZÃ TOT,TOT,TOT.NU m ai avem nici mãcar opozitie.Nu îl m ai avem nu ma i pe ,,,,DUMNEZEU.

# escu date 7 July 2020 09:00 +4

Citind cele de mai sus am tresărit amintindu-mi de vremuri de mult apuse. Pe timpul comunismului orice persoană incomodă regimului era diagnosticată ca fiind bolnavă psihic și internată în spitalele de tristă amintire. Acum, pentru a preveni unele acțiuni de protest ale populației, urmare a nemulțumirilor cauzate de actualii guvernanți, se impun măsuri de carantinare și izolare. Să ne aducem aminte cum cataloga ministresa de la muncă protestatarii din sectorul 6: niște găligani. Mai pe românește, golani, derbedei, huligani. Numai cei care înjurau PeeeSeeeDeee erau „crema societății”, partea sănătoasă o românilor, deși atacau parlamentari pe stradă și în parcuri, pe președintele CCR în fața blocului în care locuiește, aruncau cu vopsea pe treptele ministerelor etc. Zi, tu, Violeto, care este huligan și care găligan?

# Neanae date 7 July 2020 13:48 -13

Extraordinaaaar! Avem teste pt depistarea carcalacului in valize, izmene, pantofi, ciorapi (nu are importantă dacă împuțiți sau curați), pentru mașini, trotinete (nu neaparat electrice), biciclete, camioane, căruțe și roabe. Ce dracului va plângeți ca România e coada UE - ului! SUNTEM PRIMII ...

# VIKY date 7 July 2020 21:13 -39

Pe gunoaiele politice din guvern le inteleg ca vor sa puna mana pe tot ce misca in tara,inclusiv pe viata voastra, dar nu inteleg medici care au fost de acord cu asemenea legi criminale. Pe MS Tataru nu pot decat sa il acuz de genocid impotriva poporului roman, in cardasie cu hitleristul si guWernul meu. Sper din suflet ca Parlamentul sa respinga cap coada toata cretinismele naziste debitate in aceasta ciorna, de oameni bolnavi la cap. Eu recomand urgent un control psihiatric al tuturor psihopatilor care au elaborat aceasta mizerie.

# VIKY date 7 July 2020 22:53 -51

" Nelu Tătaru, pentru Antena 3, declarand că se așteaptă ca legea care reglementează condițiile izolării și internării pacienților cu COVID-19 să treacă de Parlament și să poată fi pusă în aplicare." Eu cred ca ar trebui sa aplicati aceste legi naziste pentru voi si familiile voastra, sa fiti "detinuti" in spitale, cu gripa, cu tuberculoza, cu hepatita. nu conteaza (asa doriti voi), ca doar sunt mii de virusi care circula peste tot, sa va fie confiscata averea, sau poate arsa. Dupa experimentul pe propria piele, puteti da legi naziste. Dar se pare ca voi sunteti imuni la virusi, nu am auzit sa fie cineva infectat din acest guWern infect, si culmea voi nu respectati regulile "jocului", da, este intradevar un joc, jocul de putere. Dar nu uitati, gunoaie umane, care sunteti acum la putere, ca blestemul populatiei nu se rasfrange pe voi, ci pe ce va este cel mai drag...

# Imperiul Binelui date 7 July 2020 23:39 -10

"Ma intreb, in cat timp vor construi lagarele de concentrare?" Is gata pregatite, aveau nevoie de un cadru legal, zice-se, ca sa le poata umple. Halele de beton si carton deservite de roboti pentru cine credeti ca au fost facute?

# x-link date 8 July 2020 01:50 +1

definitia epidemiei este "PERFECTA": "[...] contaminare la un numar MARE de persoane dintr un perimetru." cu o defintie atat de laxa diktatura medicala este la o aruncatura de bat. care este plafonul de la care se considera ca e un numar MARE ?!

# Intrebare date 9 July 2020 14:02 +1

Pe acest portal mai exista si juristi? Sa faca o cerere de ancheta, o sesizare pentru aceste abominatii? Sa inceapa o actiune JURIDICA? Poporul stie, dar ce sa faca? Sa se ia la bataie in strada? Cu cine, cu guvernantii din palate? Pe cale legala vor sa impuna, pe cale legala trebuie contracarati. Deci, mai exista juristi? Mai exista?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii