ATROCITATILE BINOMULUI – Defilata in catuse cu lacrimi in ochi, fosta directoare din Posta Romana Mioara Pribescu a primit achitare la Tribunalul Brasov in dosarul in care DNA a incercat s-o execute pentru pretinse fapte de trafic de influenta, instigare la abuz in serviciu si grup infractional organizat. Achitati sunt si fostul secretar de stat din Ministerul Comunicatiilor Marius Fecioru, la randul sau linsat mediatic de propaganda DNA, dar si un al treilea inculpat (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

02.05.2019 19:56
Vizualizari: 7224

Lumea Justitiei dezvaluie o noua mizerie a Binomului SRI-DNA. Tribunalul Brasov i-a achitat joi, 2 mai 2019, pe toti cei trei inculpati dintr-un dosar privind pretinse fapte de abuz in serviciu, trafic de influenta si grup infractional organizat, in legatura cu distribuirea unor felicitari electorale de Craciun catre alegatorii din judetul Bacau, acolo unde era deputat PDL ministrul din acel moment al Comunicatiilor, Valerian Vreme. Este vorba despre Mioara Pribescu (fosta directoare in Posta Romana – foto 1), Marius Constantin Fecioru (fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor – foto 2) si Constantin Olimpiu Nicolae (fost director al Postei Regionale Brasov).


Mioara Pribescu si Marius Fecioru au fost retinuti de catre DNA si defilati in catuse prin fata presei pe 26 mai 2015. Imediat dupa aceea, parchetul le-a obtinut arestul la domiciliu si arestul preventiv timp de aproape o luna. Totul pentru ca joi, 2 mai 2019, acuzatiile sa se faca tandari la Tribunalul Brasov, instanta dispunand achitari in baza art. 16, alin. 1, literele a) si b) teza I din Codul de procedura penala: „fapta nu exista”, respectiv „fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Celalalt inculpat achitat, Constantin Nicolae, a avut parte de o soarta mai blanda, fiind cercetat sub control judiciar. Si el a primit achitari conform acelorasi temeiuri legale. Decizia definitiva urmeaza sa fie pronuntata de Curtea de Apel Brasov.

Foarte important de precizat este ca intregul caz a fost instrumentat de catre DNA cu "sprijin de specialitate" din partea SRI.

Redam minuta Tribunalului Brasov (sentinta 83/2019, dosar nr. 2523/62/2015):

1. In baza art. 396 al 5 Cod procedura penala, art. 16 al 1 lit a Cod procedura penala dispune achitarea inculpatului CONSTANTIN OLIMPIU NICOLAE, pentru infractiunea de „constituire a unui grup infractional organizat” prev de art. 367 al 1 Cp cu aplic art. 5 Cp In baza art. 396 al 5 Cod procedura penala, art. 16 al 1 lit b teza I Cod procedura penala dispune achitarea aceluiasi inculpat pentru infractiunea de „abuz in serviciu” (in forma continuata), prevazuta de art. 297 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Legea 78/2000 cu aplic art. 35 alin. 1 C.pen. (11 acte materiale) si art. 5 Cp.

2. In baza art. 396 al 5 Cod procedura penala, art. 16 al 1 lit a Cod procedura penala dispune achitarea inculpatei PRIBESCU MIOARA pentru infractiunea de „constituire a unui grup infractional organizat” prev de art. 367 al 1 Cp cu aplic art. 5 Cp. In baza art. 396 al 5 Cod procedura penala, art. 16 al 1 lit b teza I Cod procedura penala dispune achitarea aceleiasi inculpate pentru infractiunea de instigare la „abuz in serviciu” (in forma continuata), prev. de art. 47 C.pen. cu ref. la art. 297 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Legea 78/2000 cu aplic art. 35 alin. 1 C.pen. (11 acte materiale) si art. 5 Cp. In baza art. 396 al 5 Cod procedura penala, art. 16 al 1 lit b teza I Cod procedura penala dispune achitarea aceleiasi inculpate pentru infractiunea de „trafic de influenta”, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen cu aplic. art. 5 Cp. Constata ca inculpata a fost retinuta, arestata la domiciliu si arestata preventiv in perioada 26.05.2015 la 24.06.2015.

3. In baza art. 396 al 5 Cod procedura penala, art 16 al 1 lit a Cpp achita inculpatul FECIORU MARIUS CONSTANTIN, pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat prev de art. 367 al 1 Cp cu aplic art. 5 Cp. In baza art. 396 al 5 Cod procedura penala, art. 16 al 1 lit b teza I Cod procedura penala dispune achitarea aceluiasi inculpat pentru infractiunea de instigare la „abuz in serviciu” (in forma continuata), prev. de art. 47 C.pen. cu ref. la art. 297 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Legea 78/2000 cu aplic art. 35 alin. 1 C.pen. (11 acte materiale), cu aplic art. 5 Cp. In baza art. 396 al 5 Cod procedura penala, art. 16 al 1 lit b teza I Cod procedura penala dispune achitarea aceluiasi inculpat pentru infractiunea de complicitate la „trafic de influenta”, prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 291 alin. 1 C.pen si art. 5 Cp. Constata ca inculpatul a fost retinut, arestat la domiciliu si arestat preventiv in perioada 26.05.2015 la 24.06.2015.

Lasa nesolutionata actiunea civila promovata de CNPR SA (pretentii solicitate in cuantum de 1.128.288 lei) si mentine, in conditiile art. 397 al 5 Cod procedura penala, masura asiguratorie instituita prin Ordonanta procurorului din data de 2.06.2015 asupra bunurilor inculpatului Fecioru Constantin Marius. Mijloacele materiale de proba indicate in procesul verbal de la fila 16 vol I dosar instanta, raman atasate dosarului. In baza art. 273 Cod procedura penala diferenta onorariu expertiza, expert Baciu Ligia, in cuantum de 4.600 lei se suporta din fondurile Tribunalului Brasov. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina statului. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 2.05.2019”.

Prezentam comunicatul DNA de pe 18 iunie 2015:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata,

in stare de arest preventiv, a inculpatilor:

FECIORU MARIUS CONSTANTIN, la data faptelor secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, insarcinat cu restructurarea Companiei Nationale Posta Romana SA (CNPR), cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- instigare la abuz in serviciu (in forma continuata), (11 acte materiale),

- complicitate la trafic de influenta,

- constituire a unui grup infractional organizat,

PRIBESCU MIOARA, la data faptelor director executiv al Directiei economice din CNPR SA, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- instigare la abuz in serviciu, in forma continuata, (11 acte materiale),

- trafic de influenta,

- constituire a unui grup infractional organizat,

si sub control judiciar a inculpatului NICOLAE CONSTANTIN OLIMPIU, la data faptelor directorul Directiei Regionale de Posta Brasov, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- abuz in serviciu, in forma continuata, (11 acte materiale)

- constituire a unui grup infractional organizat.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

1. Inculpatul Marius Constantin Fecioru, in calitate de secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (insarcinat „sa coordoneze, sa monitorizeze si sa ia toate masurile necesare pentru restructurarea Companiei Nationale Posta Romana SA pe centre de profit”, „sa monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare si modernizare a Companiei Nationale Posta Romana, aprobata prin hotarare de guvern”), Pribescu Mioara, director in cadrul CNPR SA si Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Directiei Regionale de Posta Brasov, impreuna cu alte persoane, au constituit o grupare ce a pus in aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri postale, fara ca, pentru o parte din corespondenta prezentata de o anumita societate comerciala, sa incaseze pretul serviciului prestat.

In consecinta, in perioada mai 2011 - martie 2012, prin incalcarea atributiilor de serviciu, Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu si a lui Marius Constantin Fecioru, a dispus distribuirea repetata, de catre Compania Nationala „Posta Romana” S.A., fara stampilare si facturare, in folosul unei anumite societati comerciale, a unor loturi de corespondenta procesate in posta hibrida (serviciu complex ce combina serviciul nonpostal de pregatire cu serviciul postal de trimitere a corespondentei comerciale). Loturile de corespondenta comerciala erau indicate de Constantin Olimpiu Nicolae ori de Mioara Pribescu.

Astfel a fost provocat CN Posta Romana SA un prejudiciu de 1.128.288 lei, la care se adauga dobanzi/penalitati in valoare de 38.283 lei.

Prin dispozitiile date, Constantin Olimpiu Nicolae a exploatat nu doar ambiguitatile functionarii serviciului de posta hibrida, ci si o cutuma la care se recurge in CNPR, in situatii de exceptie (determinate de necesitatea respectarii normelor de functionare a companiei, care prevad timpi de circulatie a trimiterilor postale), cand se distribuie corespondenta fara a se numara si stampila, facturarea facandu-se in baza volumelor de trimiteri indicate de clienti.

Gruparea infractionala cunostea o anumita continuitate, colaborare, coordonare si o structura bine determinata, in cadrul careia fiecare membru si-a asumat roluri prestabilite.

2. In considerarea faptului ca a tolerat un mecanism de fraudare care avantaja o societate privata, Pribescu Mioara, in data de 21 decembrie 2011, a solicitat reprezentantilor societatii comerciale favorizate si apoi a obtinut de la acestia, avand sustinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv asumarea costurilor distribuirii de catre CN Posta Romana SA, a scrisorilor conducatorului Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (e vorba de 14.280 de felicitari de Craciun, destinate alegatorilor din judetul Bacau).

In cauza, au fost luate masuri asiguratorii.

Procurorii au beneficiat de sprijin tehnic si informativ din partea Serviciului Roman de Informatii - D.J.I. Brasov.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brasov, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Sursa foto: Agerpres

Comentarii

# je suis chf date 2 May 2019 20:17 +7

Efectiv nu mai pot comenta.Putea sa i se intample oricui infractiunea de trafic de influenta "pentru a obtine un cas mai bun direct de la cioban, pentru a prmi o legatura de patrunjel mai proaspata sau mai grav de a comunica ca de la ora 21.00 banaele se vor ieftni in market".In timp ce economia duduie, bancile saracesc, autostrazile sunt peste tot, procurorii isi cauta de treaba.

# DOREL date 2 May 2019 21:27 +5

Romani, treziți-vă odată, cat timp va mai trebuie sa realizati ce a fost DNA în ultimii 14 zi, o entitate de paradit tot ce a fost național? Și b) : aceasta-i întrebarea! Părerea mea...

# DODI date 2 May 2019 22:37 +1

Singura soluție (pentru că Parlamentul și ciolanis au avut de grijă nu fie) este ca persoanele achitate să dea în judecată statul român pentru imensele prejudicii aduse imaginii, carierei și vieții lor. Iar apoi acest stat nemernic să se îndrepte spre cei care au făcut posibile asemenea atrocități.

# nu conteaza date 2 May 2019 23:34 +2

Sigur ca asa ar trebui! Dar asta, intr-un stat normal! Cine naiba va judeca cererile alea de chemare in judecata, nu tot judecatorii care au facut parte din sistem? Chiar visezi ca vor da dreptate celer care... chiar au dreptate? Sau propui ca statul roman sa fie dat in judecata pe alta planeta???

# nu conteaza date 2 May 2019 23:39 +6

Du-te la CEDO! Peste 7 ani, in cel mai bun caz, o sa capeti o obligatie pentru statul roman sa-ti plateasca 5000 euro (in rate, evident!!), pentru 5-10-15 ani de batjocura primita si posibil si pentru niste morti "intamplati" intre timp! Si mai departe, unde te duci? "Reparatie morala" ca ti-au ucis parintii sau copii de pomana! Te multumeste?

# romanul date 3 May 2019 06:37 +4

Eu zic sa dea in judecata direct javrele astea de "procurori" care au facut dosarele cu "fapta nu e prevazuta de legea penala"! Ori sunt niste analfabeti si nu cunosc legile, ori sunt dosare facute cu scopul de a distruge niste vieti, in ambele cazuri sa plateasca cu tot neamul lor!

# Ministerul Public nu exista neavand ministru. date 3 May 2019 06:57 +2

Exista in schimb JUDECATORI. Oamenii nu sunt privati de libertate DECAT cu APRIOBAREA UNUI JUDECATOR. PENTRU MIZERIILE SUFERITE DE OAMENI NEVINOVATI DOAR JUDECATORII SUNT DE VINA! Portocala si seful sau crazyface sau baschetbalista sau aiudel sunt niste unelte fara de simtz juridic. tarnacop 2.0 La noi JUDECATORUL PENAL TREBUIE MASIV RESPONZABILIZAT.

# Mioara date 3 May 2019 15:00 +1

Stați liniștiți. Mioara Pribescu și Marius Fecioru au fost înregistrați și video și audio cum plănuiau matrapazlâcurile. Transporturile ilegale de corespondență sunt înregistrate video și sunt atestate și de martori și de înscrisuri. E de văzut cum arugmentează judecatoarea că ceea ce vedem nu e adevărat.

# Marius date 3 May 2019 15:21 0

Dați înregistrările din dosar să vedeți cu ochii vostri ”atrocitățile” comise de Mioara și Marius.

# Roman date 4 May 2019 00:51 +1

DNA cu procurori ce încasează leafa de parchet general desi au doar grad de judecătorie, ici colo grad de Tribunal cred ca a fost înființat ptr mistocareala: sa distrugă oameni, sa faca înscenări, povești cu probe inventate. Dacă acesti nevinovati erau achitați, DNA condus Kovesi , aresta judecatorii( cum au facut cu d ul Mustata). Dacă nevinovații aveau ghinionul să ajungă la niste p****i de judecători, aidoma procurorilor DNA, judecata era simulacru. SI DNA , vazand că e plina magistratura de prosti ca ei ( unele instante) au prins curaj si au " paradit" pe cine a vrut mușchiul lor. DNA a fost înființat ptr opresiune iar Kovesi a fost dictatorul. Pt normalitate, parlamentari, desfiintati DNA. SIIJ se va ocupa si de fapte de corupție. Acum e momentul sa îi desfiintati, ce mai așteptați?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii