AUR A MUTAT IMPOTRIVA ORDONANTEI SRI – La CCR a fost depusa obiectia de neconstitutionalitate impotriva „Ordonantei Pruna” 6/2016 si a legii ei de aprobare, ce au transformat SRI in organ de cercetare penala special. Co-presedintele AUR George Simion: „Republica protocoalelor a luat sfarsit demult. Practicile oribile nu vor reveni la putere... Am reusit s-avem 51 semnaturi ale deputatilor, in ciuda impotrivirii liderilor de partid si de grup. Mergem pana la capat” (Sesizarea)

Scris de: V.B.

23.11.2021 15:17
Vizualizari: 5276

Nu este nici pe departe incheiata lupta impotriva abuzivei Ordonante 6/2016, prin care guvernul Dacian Ciolos – la initiativa ministresei Justitiei, Raluca Pruna – a reintrodus Serviciul Roman de Informatii in dosarele penale, in ciuda Deciziei CCR nr. 51/2016 de spargere a Binomului SRI-DNA, transformand SRI in organ de cercetare penala special.


 

Marti, 23 noiembrie 2021, Alianta pentru Unirea Romanilor – condusa de deputatul George Simion (foto stanga) si senatorul Claudiu Tarziu (foto dreapta) – a depus la Curtea Constitutionala a Romaniei sesizarea (vezi facsimil) impotriva atat a OUG 6/2016, cat si a legii ei de aprobare – lege trecuta tacit de Senat in 2016 si votata cu o scandalos de larga majoritate saptamana trecuta (click aici pentru a citi).

Co-presedintele AUR George Simion a declarat marti pentru Lumea Justitiei ca AUR a reusit sa stranga semnaturi din partea a 51 de deputati (pragul pentru sesizarea CCR fiind de 50 de semnaturi), o parte a acestora venind inclusiv din partea fostilor PNL-isti plecati din Partidul National Liberal impreuna cu fostul lider Ludovic Orban. De altfel, amintim ca oamenii lui Orban au oferit o placuta surpriza la votul din Camera Deputatilor, impotrivindu-se proiectului legii de adoptare a Ordonantei Pruna.


Iata explicatiile lui George Simion pentru Luju.ro:


Am vazut ca a fost mare, mare temere in randul grupurilor parlamentare ca alesii sa semneze aceasta verificare la Curtea Constitutionala. Am reusit pana la urma sa avem 51 de semnaturi din partea deputatilor, in ciuda impotrivirii liderilor de partid si de grup. Mergem pana la capat, pentru ca fiecare lege trebuie supusa controlului de constitutionalitate. Si credem ca republica protocoalelor a luat sfarsit demult si nu vor mai reveni acele practici oribile la putere.

In afara de noi, cei de la AUR; au mai semnat deputati de la minoritati, deputati neafiliati, precum si de la PSD si PNL. Cei de la PSD si PNL au semnat in nume propriu, nu in numele partidului, pentru ca a fost ordin pe unitate sa nu cumva sa fie deranjati cei de la servicii. Au fost doi de la PNL, opt de la PSD, vreo opt neafiliati si unul de la minoritatile nationale. Dintre cei neafiliati, au fost si deputati plecati din PNL impreuna cu Ludovic Orban. De altfel, si domnul Orban s-a aratat deschis si dispus sa semneze, insa am apucat deja sa strangem cele 51 de semnaturi (50 este numarul minim) si ne-am grabit sa le trimitem catre CCR”.


* Cititi aici sesizarea de neconstitutionalitate depusa de AUR privind Ordonanta 6/2016 si legea ei de adoptare

 


Comentarii

# Lita date 23 November 2021 16:06 +57

Bine ca s-au trezit, dar raman datori sa explice opiniei publice si CCR de ce au votat legea.

# Bravo George si Claudiu !!! date 23 November 2021 16:34 +83

Ati catistigat respectul multor mii de romani patrioti . Sa fie intr-un ceas bun ! Nu se mai poate cu Statul imputit paralel . Cerem reducerea la jumate a bugetului tuturor serviciilor ! Un proiect de lege care sa oblige serviciile sa declare detaliat, la TV la ore de maxima audienta, pe ce toaca banii de la bugetul nostru .

# Excelent ! Votam AUR ! date 23 November 2021 16:54 +74

De mult , de prea mult timp, asteptam multi dintre noi un partid de patrioti asa cum exista peste tot dealtfel in UE. Numai la noi era lipsa , dupa ce l-au demonizat si omorat pe Vadim , probabil indirect, prin cate zile fripte iau facut. Clar votez AUR !!! PS. Helvinghe : demisia ! Mai lasa si pe altul ca nu esti tu cu doua perechi ...

# Romania , inainte de toate ! date 23 November 2021 17:20 +56

Orice vierme , fie si de la servicii , sa fie strivit exemplar ! Traiasca Romania ! Nu mai lasati strainii sa va calce in picioare ! La lupta !

# Yes ! Cineva trebuia s-o faca ! Bravo ! date 23 November 2021 22:56 +97

Nu se mai poate trai cu atatia necalificati la servicii , sa taie frunze la caini pe salarii colosale si pensii nesimtite de la 40 de ani ?! :cry: AUR ! AUR ! AUR ! AUR ! AUR ! AUR ! AUR ! 8)

# jurca date 24 November 2021 01:37 0

@ Lita - doar AUR este dator sa explice iar celelalte partide sunt exceptate?

# santinela date 24 November 2021 07:30 +46

Asta da,bravo !! Totusi ar trebui sa ne raspunda sefii si parlamentarii celor 2 partide,PNL si PSD, de ce au dormit pe ei,de ce au fost atit de timpiti incit sa lase sa treaca asa ceva in Parlament !

# PNL+PSD trebuie tocati la vot ... date 24 November 2021 18:34 +50

pentur ce au facut . Adica lasi pe sustache sa treaca (iar) leprele SRI o lege in favoarea lor , ei fiind niste trantori pe bugetul nostru.

# Berchesan pastina date 25 November 2021 07:14 +114

Votez Aur de asa partid are nevoie rominia

# Panait Stefania date 29 November 2021 14:30 0

Felicitări totul sa fie bine pt țară și tuturor românilor

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii