AVOCATUL POPORULUI POATE DISTRUGE DICTATURA – Protest zilnic pentru ca Avocatul Poporului Renate Weber sa atace Legea carantinarii la CCR. Av. Diana Iovanovici-Sosoaca: „Dna Weber a primit din partea a 300 de juristi 300 de memorii privind neconstitutionalitatea legii... Orban a mentionat ca 98% din populatie respecta prevederile legale, supunandu-se termoscanarii si purtarii mastii. Atunci de ce avem 1.000 de infectati pe zi?... Sunt multe plangeri penale impotriva autoritatilor” (Galerie foto)

Scris de: Valentin BUSUIOC

30.07.2020 17:02
Vizualizari: 9150

In fiecare zi, circa zece oameni protesteaza in Bucuresti in fata sediului Avocatului Poporului, cerand ca Renate Weber sa atace la Curtea Constitutionala a Romaniei Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic (Legea carantinarii). Manifestantii solicita respectarea Constitutiei si anularea legii care inaspreste si mai mult dictatura politico-militara instaurata de catre presedintele Klaus Iohanis prin decretarea starii de urgenta si continuata de catre premierul Ludovic Orban si seful DSU Raed Arafat in starea de alerta.Joi, 30 iulie 2020, avocata Diana Iovanovici-Sosoaca (foto) – ea insasi prezenta la miting – a declarat pentru Lumea Justitiei ca Renate Weber ar fi putut sa se autosesizeze demult ca sa atace Legea carantinarii la CCR, cu atat mai mult cu cat a primit pana acum 300 de memorii din partea a 300 de specialisti in drept. Unii dintre acestia – inclusiv avocatii Diana Iovanovici-Sosoaca, Gheorghe Piperea si Alexandru Iliescu – au trimis memorii catre Avocatul Poporului inca dinainte ca Legea carantinarii sa fie promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis.

In ceea ce-l priveste pe premierul Ludovic Orban, avocata Iovanovici a subliniat ca acesta ar fi trebuit demis deja, din cauza felului dezastruos in care a gestionat si continua sa gestioneze criza COVID din Romania si din cauza faptului ca a instigat romanii sa nu respecte deciziile Curtii Constitutionale. In acelasi timp, avocata Sosoaca l-a acuzat pe prim-ministru de rea-credinta pentru declaratia potrivit careia 98% dintre romani respecta masurile impuse de catre autoritati. „Daca 98% din populatia Romaniei respecta prevederile legale, s-a supus termoscanarii si purtarii mastii, de ce avem 1.000 de infectati pe zi? Ceea ce inseamna ca termoscanarea si masca sunt niste masuri ineficiente, care mai mult ne distrug decat ne apara sanatatea”, a subliniat avocata.

De asemenea, Diana Iovanovici-Sosoaca i-a facut culpabili si pe medicii care tac, in loc sa denunte ineficienta si chiar nocivitatea masurilor guvernamentale – inclusiv purtarea mastii. „Trebuie medicii obligatoriu sa iasa, pentru ca altfel ii anunt: vom porni tavalugul proceselor de malpraxis medical si ei vor raspunde – nu Orban, nu Iohannis, nu Parlamentul Romaniei”, a punctat avocata.

Intrebata daca are cunostinta despre vreo plangere penala impotriva prim-ministrului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea deciziilor CCR, Diana Iovanovici-Sosoaca a raspuns ca numarul acestor plangeri este urias, iar ele il vizeaza nu doar pe Orban, ci pe mai multi reprezentanti ai autoritatilor.


In alta ordine de idei, remarcam mesajele purtate de protestatari pe pancarte:


- „Daca un doctor aresteaza si elibereaza, atunci un judecator trateaza si opereaza? Doctor sau judecator? Separarea puterilor in stat?! Sustinem Avocatul Poporului. Sustinem Constitutia!”

- „Cine raspunde pentru cele 4 luni de incalcare a legii de catre Guvern?”

- „Raul se intampla cand cei buni nu intervin! Sunt voci ce sustin ca suntem vinovati de tot raul ce apasa Romania. Suntem vinovati! Suntem vinovati ca suntem romani! Suntem vinovati ca suntem crestini! Suntem vinovati ca am fost gazde primitoare! Suntem vinovati ca respectam legi potrivnice noua! Suntem vinovati ca avem cea mai bogata si frumoasa tara! Raul se intampla cand cei buni nu intervin!”


Redam discutia cu avocata Diana Iovanovici-Sosoaca:


In primul rand, doamna Renate Weber avea posibilitatea sa atace si fara sa fie sesizata, pentru ca dansa apara persoanele in relatiile cu autoritatile si este obligata sa vegheze la apararea drepturilor omului. Or, cand acestea sunt incalcate, tu, ca institutie a Avocatului Poporului... Nu mai vorbim ca exista si Avocatul Copilului – fata de acel articol 9 care a plecat din Camera Deputatilor cu privire la incalcarea drepturilor copiilor luati pe sus si internati... Deci eu consider ca dansa trebuia sa se autosesizeze. Cred ca la acest moment se asteapta sa se vada niste repercusiuni ale acestei legi. Si deja le avem. Doamna Renate Weber a primit din partea a 300 de juristi 300 de memorii cu privire la neconstitutionalitatea Legii 136/2020. Nu mai vorbim ca avocatii de la OCHR, cu care colaborez (in frunte cu avocatul Alexandru Iliescu), precum si domnul Piperea au sesizat Avocatul Poporului pentru atacarea a priori (adica inainte de a fi promulgata). Si n-a fost atacata. Acum (n.r. Avocatul Poporului) are sesizari de peste doua saptamani. In doua saptamani, cu cati avocati are Avocatul Poporului, cred ca se putea face o lucrare in care sa fie atacata aceasta Lege 136/2020.

Stiu ca presiunile sunt foarte mari, insa, daca o sa cititi legea sub care functioneaza Avocatul Poporului (n.r. Legea 35/1997), veti vedea ca Avocatul Poporului este apolitic si nu poate fi supus niciodata niciunei presiuni. Si o rog din tot sufletul pe doamna Renate Weber sa fie la fel de verticala, de demna si de corecta cum a fost si pana acum. Pentru ca datorita Avocatului Poporului, toate acele legi aberante de pana acum au fost atacate la Curtea Constitutionala, iar Curtea Constitutionala si-a exercitat prerogativele corect – le-a declarat neconstitutionale. A existat si un articol atacat de catre Guvernul Romaniei (acela in care putea sa prelungeasca starea de alerta prin Hotarare de Guvern) care a fost admis de Curtea Constitutionala. Deci nu poti sa acuzi CCR ca ar fi favorizat poporul in locul Executivului. Si in fond si la urma urmei, Curtea Constitutionala nu favorizeaza pe nimeni, decat apara Constitutia, care este sacra.

In schimb, am un semn de intrebare cu privire la prim-ministrul Romaniei, care a instigat populatia sa nu se supuna deciziilor CCR. Pentru asa ceva, domnul Ludovic Orban trebuie sa-si dea demisia si sa fie anchetat. Daca nu-si da demisia, atunci trebuie sa fie demis. Domnul Iohannis – la fel – a spus ca din cauza CCR s-a imbolnavit lumea. Nu; s-a imbolnavit lumea in teste, din cauza unor teste eronate, care au o marja de eroare de pana la 60%. De aia s-a imbolnavit lumea! Daca te duci la greci, din 10.000 de testati ai 4 infectati. Deci o sa ma duc in Grecia sa ma testez.

Haideti sa fim seriosi, haideti sa punem mintea la contributie! Ca avem creiere toti – putem sa facem toti niste calcule. (Ma rog: cei care au scoala si pot sa faca acest lucru; ceilalti sunt foarte manipulabili.) Deci unu la mana: toate aceste masuri – de termoscanare, de purtare a mastii etc. – inseamna ca nu sunt eficiente, avand in vedere ca domnul Ludovic Orban a mentionat ca 98 la suta din populatie respecta prevederile legale. Daca 98% din populatia Romaniei respecta prevederile legale, s-a supus termoscanarii si purtarii mastii, de ce avem 1.000 de infectati pe zi? Ceea ce inseamna ca termoscanarea si masca sunt niste masuri ineficiente, care mai mult ne distrug decat ne apara sanatatea. Si aici trebuie medicii obligatoriu sa iasa, pentru ca altfel ii anunt: vom porni tavalugul proceselor de malpraxis medical si ei vor raspunde – nu Orban, nu Iohannis, nu Parlamentul Romaniei.

Nu pot sa va dau detalii, dar sunt facute foarte multe plangeri penale impotriva tuturor personalitatilor, autoritatilor si reprezentantilor autoritatilor din Romania cu privire la incalcarea dispozitiilor legale si mai ales cu privire la incalcarea Constitutiei si a prerogativelor pe care le au.

 


Comentarii

# johanniskraut date 30 July 2020 17:39 +5

Weberoaica se misca mai cu talent doar daca era vorba de incalcarea "drepturilor" poponarilor sau altor "minoritati" - ce naste din sorosel, ce iese din poponet mananca.

# Liţă date 30 July 2020 17:43 0

Avocatul Poporului cugetă în tristeţe. Cuminţenia pământului.

# Alex date 30 July 2020 18:46 +5

Ce nu intelege doamna avocat e faptul ca doamna Renate Weber a jucat doar un rol intr-o piesa de dialectic hegelian. Problema - in Romania se incalca flagrant drepturile omului. :eek: Reactia (controlata) - se incalca dreprurile omului din cauza faptului ca nu exista lege prin care sa se incalce. ;-) Solutia - au facut o lege ca sa le incalce legal. :lol: Si uite asa printr-o scamatorie clasica au pus-o de o lege iar doamna Renate Weber a disparut dupa cortina. :-*

# Mariana Iluc date 30 July 2020 19:01 +2

Vă iubesc mult! Vă mulțumesc d-na avocat Diana că luptați pentru drepturile omului. Pentru drepturile copiilor noștri. Mulțumesc tuturor avocaților care sunt alături de d-voastră și de noi populația României. Suntem o țară plină cu marionete manipulate politic.

# Horia date 30 July 2020 19:06 +1

Felicitari si toata admiratia pentru avocații,juriștii si cetățenii care luptă împotriva legii mizerabile a carantinei si izolării. În ce o privește pe Dna Renate Weber e speriată sau asteapta momentul propice? AJUTATI-NE DNA RENATE WEBER

# Mihaela date 30 July 2020 19:09 +2

Se pare ca numai o mana de avocati sunt Justitia independenta din Romania! Ceilalti sunt groparii Constitutiei si ai democratiei!

# Iosif Dumitra date 30 July 2020 21:32 0

Dumnezeu să ne ajute!????Felicitări celor ce sunt curajoși, dreptatea si adevarul să triumfe, românii sunt îngrijorați de soarta acestei țări, sunt intr-o lume ce se autodistruge, nu poate să mai distingă răul de bine, frica se instalează în sufletul lor. Multumesc cu recunoștință pentru această frumoasă încercare de a se spune ceea ce simte poporul prin vocea lui. Cu calamitate, un caracter rece , curajos, trebuie să fim uniți, respectați și iubiti aproapele. SUCCES! TRAIASCA ROMANIA! TRAIASCA TRICOLORUL! POPOR ROMAN, TREZESTE-TE! ????????♥️

# Raportari? date 30 July 2020 23:01 +6

Ce masca? Ce termoscanare? Astea-s un mizilic. Dar ce te faci ca nimeni nu vorbeste de specificitatea testelor la nivel mondial (specificity, în engleză). De ex. un test este 90 % specific, dacă din testarea a 100 de persoane sigur sanatoase rezulta negativ la 90 dintre ele, iar la restul de 10 prezinta fals pozitiv (coronavirus tests are pretty accurate, but far from perfect). Nici un producator de teste nu garanteaza ca 100 % o sa indice corect. Cele mai performante teste au ajuns la 96 % dar si alea folosite in conditii optime si interpretate de personal atestat în genetica moleculara (la noi in tara sunt doar cativa dar in schimb au aparut peste 130 de laboratoare). Astfel, minim 4 % din totalul testelor sunt gresite. Pana astazi pt. Ro ,,s-au raportat'' 1.177.630 de testari x 4% = 47.105 posibili falsi pozitivi. Cati au raportat ca fiind infactati din martie pana acum? 49.591 persoane. La astea ce mai raspunde ,,doctorul nostru neaos''? Tot teoria conspiratiei e si cu matematica?

# Luana date 31 July 2020 14:05 +1

Buna initiativa doamnei avocat de a declansa procese de malpraxis! Altfel, acesti doctori lasi, aroganti , interesati, obedienti sistemului, nu ar deschide gura ,numai ca sa-si apere privilegiile! Sistemul de sanatate s-a deformat ca un monstru, care inghite cu nesat bani cacalau si ramane din punct de vedere moral ca un mucegai puturos!

# sic semper tyrannis date 31 July 2020 17:25 +3

"Avocatul popooouuului" este membra de cinste a mai multor ong-uri soros da? cui cereti voi ajutor mai exact...? Numai daca dna weber mai are ceva "constiinta de pe urma", sa cedeze acestor rugaminti. Dar chiar si asa imi pare absurd sa ajungi sa te rogi sa isi faca treaba pentru care a fost angajata...nu va pare ciudat? drepturile omului sunt suspendate prin activarea art. 15 cedo din martie. ce face d-na avocat al popoooului? stie cineva ? a atatcat cineva la cedo aceasta masura? VORBIM DE DREPTURI FUNDAMENTALE PE CARE NU LE MAI AVEM ! CU ALTE CUVINTE DACA MILITIENII VOR SAU AU ORDIN DE LA SOROS SA INTRE PESTE NOI IN CASE O POT FACE LEGAL ! DREPT DE PROPRIETATE, INTIMITATE, CIRCULATIE, MUNCA, SCOALA, JUDECATA DREAPTA, ACCES LA INSTANTE, ABSOLUT TOTUL ESTE SUSPENDAT SI/SAU OBSTRUCTIONAT ! ROMANIA TREZESTE-TE!

# Silvestru Sterie date 31 July 2020 19:16 +1

Nu există suferinţă (boală...) care să treacă de la un om (oricine ar fi acel om) la un alt om sau la alţi oameni. Suferința (boala...) vine la om ori din cauza păcatelor sale... ori ca să se arate minunile lui Dumnezeu... deci așa vine suferința (boala...) la om, nu vine suferința (boala...) altuia la el, nu vine nici un pic din suferința (boala...) altuia la el, nu vine sigur 100 % ... deoarece suferința (boala...) pe care o are altul este suferită în întregime doar de acest altul (fiecare om suferă în întregime suferința (boala...) pe care o are)... și deci... . Știința mincinoasă minte și mințind declară cu tupeu că suferința (boala… ) pe care o suferă în întregime omul care o are… ar exista și după ce această suferinţă (boală… ) nu mai există - și după ce această suferință (boală…) este suferită în întregime de omul care o are şi că ar fi suferită această suferinţă (boală… ) și de un alt om sau chiar de mai mulți oameni. Vă rugăm să spuneţi tuturor că nu există suferinţă (boal

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii