Banila, esti prost? DIICOT a ajuns sa bage in mormant victimele?

Scris de: Razvan SAVALIUC

27.09.2019 22:46
Vizualizari: 18484

Domnule Procuror General al Romaniei, Bogdan Licu, luati imediat masuri si cereti imediat indepartarea din Magistratura a adunaturii de procurori (5 la numar, toti mari sefi, unul mai aiurit ca celalalt) care instrumenteaza cu atata incompetenta, brutalitate si lipsa de umanitate ancheta de la Caracal.


La ora actuala, mama Luizei Melencu – fata ucisa de criminalul pe care DIICOT desi a avut posibilitatea, nu a fost in stare din indolenta unui procuror local sa-l prinda in timp util ca sa nu mai ajunga sa o omoare pe o alta minora Alexandra Macesanu – cat si bunicul victimei, se afla in spital, epuizati fizic si psihic, in pericol de a face oricand complicatii fatale pentru viata lor, deoarece niste "magistrati" din structura centrala au sarit cu picioarele pe niste VICTIME, oameni nevinovati, pentru a-i amenda si a-i lua cu forta, impotriva vointei lor si a convingerilor lor. Faptul ca procurorii DIICOT au dus de nas un judecator sa le emita un mandat de aducere cu drept de patrundere in domiciliul privat, nu poate justifica in fata opiniei publice brutalitatea unor asemenea masuri indreptate impotriva unor VICTIME, nu a unor infractori.

Suntem oameni inteligenti, domnule Licu, si stim ca seful DIICOT Felix Banila – care intre noi fie vorba are vreo cinci achitari definitive la palmares pentru dosare de omor in care a emis rechizitorii – nu poate sa iasa la televiziuni si sa gaseasca justificari acestor atrocitati cu argumentele: “Judecatorul a dispus punerea in executare a mandatului de aducere... noi respectam suferinta lor”, intrucat procurorii DIICOT de caz sunt cei care au cerut mandatul si au pus la dosar probele sa-l “convinga” pe judecator, intr-o judecata secreta, fara stiinta nimanui, fara contradictorialitate si publicitate, deci indoielnica oricat ar permite-o codurile de procedura.... Procurorii DIICOT au cerut mandatul, nu judecatorul le-a impus-o, deci sa o lasam mai moale cu asemenea explicatii.

Nu stim cat de dus sau fricos era respectivul judecator, nici nu conteaza. Dar este evident ca atat procurorii DIICOT de caz, cat si judecatorul, habar nu au de diferenta intre VICTIME si infractori. Pe infractor ai dreptul sa-l hartuiesti cu proceduri judiciare legale, pe VICTIME nu ai voie nici macar sa le audiezi daca le pui sanatatea in pericol ori cand se afla intr-o stare de tulburare majora. Nu poti audia victime in stare de dezechilibru psihic, si o tara intreaga a vazut cum atat mama Luizei, cat si bunicul, au spus ca nu se vor prezenta si ca ei au convingerea ca procurorii DIICOT ascund adevarul ca fata lor traieste si ca vor sa mistifice probele ADN! O tara intreaga stie ca nulitatea aia de procuror DIICOT local, in loc sa-l prinda pe criminalul Dinca avand poza cu masina lui la dosar, i-a supus pe mama si bunicul Luizei Melencu la detectorul de minciuni, ca si cand acestia ar fi inventat rapirea minorei, umilindu-i si zdrobindu-i psihic!!! Realizeaza cei 5 aiuriti de procurori asta? Isi amintesc ca nu ai voie sa audiezi pe nimeni daca ii pui integritatea in pericol? Pana si cu criminalul Dinca s-au purtat mai frumos... Daca maine, Doamne fereste, mama sau bunicul Luizei mor de stres, de inima rea, platesc cei 5 aiuriti?

De cand VICTIMA nu mai are dreptul la consiliere, la un tratament menit sa ii reduca suferinta, sa-i garanteze sanatatea fizica si psihica? De cand VICTIMA poate fi obligata sa fie supusa, impotriva vointei ei, la tratamente daunatoare? Mama Luizei Melencu a dat deja probele de ADN, nimeni nu poate spune ca a refuzat si ca nu a cooperat cand a fost cazul. Nu poti sa acuzi indirect o mama ca il apara pe criminalul copilului ei! Caci asta au facut in esenta procurorii DIICOT, iar un judecator s-a gasit sa incuviinteze in fanfara o asemenea enormitate!

Trei luni s-a dus mama Luizei la DIICOT Craiova sa se roage de nulitatea aia de procuror local sa faca ceva sa-i gaseasca fiica, si nu o baga nimeni in seama, si cum nu s-a dus la o citatie, gata i-au dat 5000 lei amenda??? Intelege cumva vreun  procuror DIICOT ce inseamna sa dai unui om sarman o amenda de 5000 lei?... Ati vazut in imagini in ce conditii locuiau... Eu inteleg ca un procuror DIICOT lasa cu usurinta 5000 lei la o nunta sau la un botez, la 30.000 lei, lunar cat incaseaza... dar de cand procurorii au incetat sa mai fie oameni?

De cand procurorii nu mai apara drepturile VICTIMELOR? De cand ameninta procurorii un avocat ca-i fac dosar penal pentru ca isi apara clientii-victime potrivit vointei acestora?

Cum isi permite seful DIICOT Felix Banila sa spuna ca nu e amenintare “avertizarea” unui avocat cu o procedura penala, in sensul ca risca dosar penal pentru ca “obstructioneaza” ancheta aparandu-si clientii?

De cand s-au ticalosit unii procurori in asemenea hal? Imi e rusine ca jurnalist care de aproape 30 de ani fac presa pe justitie si stiu atatia procurori de toata isprava, de ce monstri s-au nascut in parchete in ultimii ani, pe fondul lipsei de raspundere si exacerbarii Republicii Procurorilor.

De ce suntem noi, cetateni acestei tari, nevoiti sa fim agresati zilnic cu comportamentele deviante, scandaloase, care ne fac sa ne simtim scarbiti ca traim intr-o asemenea tara, ale unor procurori platiti regeste din banii nostri ca sa se afle in serviciul public al cetatenilor, dar care nu realizeaza asta si se cred imparati?

De ce domnule Procuror General Bogdan Licu, VICTIMELOR si avocatului lor Tonel Pop nu li s-a aratat ordonanta celor 5 procurori de filme horor si nici hotararea judecatoreasca data de asa-zisul judecator impartial si independent? Nu erau obligati sa le comunice? Erau secrete si astea? Le era frica celor 5 procurori DIICOT de ce s-ar putea afla din aceste acte? Credeti ca nu se stie in societate de culoarele dintre parchete si anumiti judecatori? Ca DIICOT e mai rau decat DNA si a lucrat mai mult pe protocoalelel ilegale cu SRI decat DNA?

Pentru ce tot acest circ sinistru? Ca sa faca cei 5 aiuriti un test pe ADN-ul mitocondrial, care nici macar nu poate stabili amprenta genetica a unei persoane anume, ci cel mult apartenenta la un anumit tip de populatie din care fac parte poate si milioane de indivizi (ex: rromi, mongoli, chinezi, britanici etc)?

In cele din urma problema ramane urmatoarea: intr-o ancheta dezastruoasa a DIICOT, care a revoltat intreaga natiune - care traieste cu banuiala legitima ca minora Alexandra Macesanu putea fi salvata din ghearele criminalului Dinca daca procurorul ala DIICOT local (fie sa traiasca 100 de ani sa realizeze ce NU a facut) identifica infractorul dupa poza masinii de la dosar – nu se puteau gasi metode umane de ancheta?

Era nevoie sa aduci in pragul infarctului, atacului cerebral, a mortii de inima rea pe VICTIME? Nu se puteau gasi forme omenesti de ancheta?

Era atat de greu sa gasesti un pic de intelepciune si umanitate sa explici ce vrei sa faci unei mame care si-ar da viata sa faca orice ca sa isi gaseasca fiica disparuta in viata???

Sa nu uitam ca inainte de toate Justitia trebuie sa fie un serviciu in slujba cetatenilor si nu expresia unor procurori care se cred smecheri, mari si tari, si isi arata forta in fata unor sarmani care mai sunt si VICTIME pe deasupra. Bravo domnilor procurori DIICOT, cu 30.000 lei/lunar va da mana sa va credeti Dumnezei, tinand cont de unde ati plecat! Rugati-va sa nu cumva sa moara in spital VICTIMELE pe care le-ati tratat mai rau ca pe criminalul DINCA, ca sa nu ajunga oamenii sa va sparga geamurile cu pietre! Sa va ierte Dumnezeu!


PS – manifest un dispret profund fata de toti “jurnalistii” care au luat luat apararea procurorilor DIICOT, din prostie sau la ordinul propagandei serviciilor, si au facut procese de intentie VICTIMELOR ca nu au "cooperat". Sa nu cumva sa va pierdeti sursele! Ca principiile vi le recuperati voi cumva...

Comentarii

# Iulian date 28 September 2019 01:01 +70

In titlu nu trebuia pus semnul intrebarii , ci al exclamarii/mirarii . In rest , articol de nota 10 , cu adevaruri clare ca lumina zilei . Bravo , d-le Razvan Savaliuc pentru competenta, obiectivitate si curaj !

# NULITATILE DIICOT date 28 September 2019 03:44 +77

Astazi au aparut in splendoarea mizeriei lor umane, fapturile numite procurori DIICOT. Lipsiti de orice urma de profesionalism si tactica, lipsiti de orice capacitate de intelegere a unei traume umane, niste roboti bolnavi care se ascund in spatele unei asa zise cercetari penale invocand in mod abject indeplinirea unui demers judiciar. Pai mai nenorocitilor, mai neispravitilor, mai prefacutilor de procurori mizerabili de Diicot pusi doar pe spagi cu infractorii...unde ati fost mai banditilor cand copila asta era moarta si parintii se zabteau prin parchete si poilitii la Caracal si Craiova?  Mai spagarilor, mai aranjorilor acum vreti sa demonstrati ca suntei profesionisti ? Prin felul in care actionati aratati ca sunteti acelesi lichele lipsite si de profesionalism, si de umanitate. DNA-ul e cu zece capete peste voi ca profesionalism. Voi pe ascuns, in intelegere cu proxenetii, cu hotii, cu infractorii va umpleti de spagi pe ascuns si distrugeti oamenii onesti. RUSINE NATIONALA DIICOT !

# DOREL date 28 September 2019 21:25 +3

Trist, dar cumplit de adevarat, procurorii DIICOT (mai ales sefii) dovedesc - inca si inca odata - ca nu sunt decat executanti care nici macar nu incearca sa intelega ce fac ! Si b): acu', daca procurorii sunt decerebrati, ce facem cu judecatorii care - la randul lor - copiaza orbeste aberatiile procurorilor ?!? IJ, se aude ?? That is the question ! Parerea mea ...

# Panaramele DIICOT date 28 September 2019 06:25 +63

Otv-izarea DIICOT, este un proces de scoatere la suprafata a profesionalismului de parada al procurorilor de aici,  depasiti de cazuri simple de criminalitate.  Preocupati doar de manareli cu traficantii si ascunderea de probe, atunci cand au un caz semi-complex, DIICOT exceleaza prin incompetenta. Prin reconstituirea de doi lei , prin agresarea unei familii oropsite cu o amenda uriasa  si prin actul inuman de intruziune printr-o asa zisa procedura de aducere, se construieste filmul care mascheaza ACTUL ODIOS DE DISPRET FATA DE LEGE SI VIATA AL DIICOT LA MOMENTUL RAPIRII LUIZEI... de care, daca presa nu era, procurorii si-ar fi vazut pe mai departe doar de combinatiile lor. Profesional vorbind,  DNA, chiar de nu-i reper de moralitate, rezolvau demult cazul, iar filiera formata din familia Dinca, “instructorul auto“, politisti si procurori locali si din Bucuresti dar si membrii transfrontalieri, demult ar fi fost ridicati si adevarul aflat...macar partial. DIICOT E UN MARE ZERO INFECT.

# Ene Mihai date 28 September 2019 06:36 +42

Un securist de felul celor mentionati de dvs. este si dl. Radu Tudor de la Antena 3.

# Banila esti prost ? Nu...ci doar IQ-ul e vai mama lui date 28 September 2019 07:05 +39

DIICOT esti prost ? Prea. Sunt la piciorul broastei fata de DNA. Au fost doar perfizi, ascunzandu-si sub tacere boala dupa bani si munca de mantuiala. Nu doar habarnisti dar si ticalosi ! Reputatia DIICOT in sistemul Justitei romanesti echivaleaza cu combinareala, ipocrizia, minciuna, perfidia. Cand au de rezolvat cazuri sub presiunea media, se-npiedica in incompetenta lor crasa. Speram sa-i execute Luluta din 2020. 

# asd date 28 September 2019 09:55 +18

Daca fata traieste si procurorii acestia incompetenti o declara moarta, atunci aceasta fata e condamnata la moarte. Cei care o detin pot sa faca ce vor cu ea, pentru ca nu mai exista. Si, procurorii au primit ordin sa inchida cazul, asa ca .. Nu conteaza peste cate cadavre, daca nu sunt ale lor sau a lui dinca(care se pare ca e protejat!)

# imun/teanu date 28 September 2019 09:57 +9

Cazurile astea nu se pot, totusi, inchide? Si simplu! Oasele din padure (vadit plantate recent) TREBUIE sa fie ale Luizei. Altfel, probleme /ar trebui Luiza gasita /ar fi o a treia victima, neidentificata, si de aflat cine e. In conjuncturi (multe!) temerea familiei ca oasele pot fi UTIL contaminate nu e fireasca? /nu (si si cate!) antecedente de masluiri probe de pORCO-orori?!, cand scopul de vreun interes "superior"?! Asa ca cu specificul DIICOT, "crima organizata" MAI USOR. Care RETELE?! Cand acum doua luni gasca de proxeneti locali eliberata. Asa repusa in legalitate, apta de lucru. Cu si aport social, oferin "locuri de munca". Asa ca la retele TABU. Simplu e ca familiei victima razbunari, ca nu le sta "smirna" la trucaje fatise, doar pORCO-ii fiind in drept la "suspiciuni rezonabile" pe si (vorba "Cameliei") "telepatic".

# Neanae date 28 September 2019 09:59 +27

Nu știu pana la ce punct sunt prosti, dar fără nicio îndoiala TOȚI PROCURORII SUNT DIZUMANI! Nu au sentimente, nu au niciun soi de emotie, nici cât o planta de cactus. Și va asigur ca și plantele au emoții, nu numai animalele. USCĂCIUNILE astea, ARIDITATEA sufletor lor au fost conclamate de slujirea slujirilor LCK : “noi procurorii nu ne permitem sentimente și emoții” (citez din memorie, sensul este acesta). Măcar de ar fi procedurali. Aș, merg câș și pe lângă proceduri cum de-i scapi din cușcă! MARȘ lichelelor cu chip de “oameni” (stau și ma întreb dacă se salvează unul sa fie unul, sper mult ca da)

# marcel date 28 September 2019 10:01 +35

Trist dar adevarat! Bravo d le Razvan Savaliuc, pentru curaj si obiectivitate.

# Apostol Bologa date 28 September 2019 12:20 +18

Este inutil sa apelam la umanismul magistratilor mai ales cand ei au agenda scrisa de catre colonistii Romaniei. Exista doar doua solutii pentru corectitudinea magistratilor. Prima este o lege a raspunderii magistratilor dar care nu se da pentru ca nu doresc stapanii nostri colonisti. A doua este crearea unei brese in jurisprudenta penala romaneasca pentru ca magistratii sa raspunda conform articolelor de neglijenta in serviciu si de abuz in serviciu. Acesta ar fi momentul pentru ca cei 5 procurori care evident au abuzat sa raspunda in fata legii. CSM si CC ar putea decide legalitatea unei hotarari judecatoresti care ar restrange astfel inamovibilitatea magistratilor. Ramane sa vedem care este judecatorul cu coaie care sa dea o astfel de hotarare care ar crea o bresa in jurisprudenta romaneasca in aceste spete.

# Iulia date 28 September 2019 12:26 +31

D-nul Savaliuc are dreptate, e de noaptea mintii! Sa nu uitam nici de Werner, care prin blocarea numirii unor persoane competente la conducerea institutiilor, troneaza peste toata mocirla asta ranjind satisfacut. La fel si “nuferistii” CSM, care in ultimii ani au facut scut ca sa-i apere pe paraditori. Intre ochelarista care a tarat-o pe Sorina, si scena de ieri cu familia Macesanu nu vad nicio diferenta. “Drepturile omului sunt un lux”, cum bine spunea duduia Pruna. Azi te forteaza sa-ti preleveze o mostra ADN, maine ce urmeaza, iti implanteaza un micro-cip/iti confisca un rinichi?! Nu spune nimeni ca nu trebuie sa te detasezi emotional ca sa poti ramane obiectiv si impartial in meseria pe care o practici, la cate orori vezi zilnic (ex.criminalisti, medici, politisti, procurori), dar toate pana la un punct! Terorizand, hartuind victimele dai dovada de maxima cruzime si nu te deosebesti prea mult de adevaratul faptuitor. Legea raspunderii magistratilor e vitala.

# gelu date 28 September 2019 12:45 +23

DIICOT urmareste prin presiunea psihica asupra bunicului si mamei Luizei ca acestia sa moara astfel incat procurorii sa inchida cazul avadu-l ca singur vinovat pe Dinca. Deoarece odata cu disparitia fizica a celor doi nu mai are cine sa le conteste felul cum au instrumentat cazul. Procurorii putand sa-l scoata ca singur vinovat pe Dinca.

# normal cei cinci ar trebui demisi urgent date 28 September 2019 14:47 +21

cine s-o faca ? strada ? pana la urma se va ajunge sa legiuiasca si sa administreze strada. altfel nu se poate.

# Valeu valeleu date 28 September 2019 19:25 -57

Manipularea lui Tonel vad ca prinse bine la bobor.????????

# nu conteaza date 29 September 2019 18:50 +21

Tonel, nu e nici pe departe atat de prost pe cat crezi! Strategia lui ca avocat, este una extrem de buna! Nu infailibila dar, extrem de buna! Foloseste "armele" partii adverse (in cazul asta, ale parchetului), pentru a-i da in cap cu ele! Le foloseste lipsurile, pentru a-i acuza. Tehnic, nu i se poate reprosa ceva lui Tonel! Se plange de presiuni dar in fapt, el nu si-a parasit clientii. chestie de strategie. O strategie ok!

# mircea date 30 September 2019 09:40 +4

moartea reclamantului, a victimei care nu mai poate vorbi - a fost si va fi mereu una din strategiile preferate, ia vedeti si prin civil, cate procese pe "dreptul de proprietate" au durat ani de zile, pana a murit ala care trebuie. Protejarea agresorilor - e scrisa in legi, in codul penal, cpp - se aplica pe toata linia - interne, justitie, penitenciar - violul, violatorii sunt protejati inclusiv de femeile care lucreaza in sistem. "Cu mult drag", "All you need is love" citat.

# Liliana Constantinescu date 30 September 2019 11:48 +6

<img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> Nu se poate asa ceva, este strigător ala cer, cine ne poate apăra de acești incompetenți...poliție, judecători, procurori, DIICOT, aceste slugii ce servesc pe tavă la comandă carne de tun? Din victima ajungi vinovat si esti de vină pentru ca exiști. Nu se poate, vecinii acestor oameni unde erau? Trebuia sa intervină cu furci si cu topoare să-i ajute pe mama si bunicul fetei, sa nu îi lase singuri in ghearele uliilor mâncatori de cadavre...Cred cu tărie că poporul trebuie sa intervină, oameni cu suflet mare trebuie sa gândească, azi s-a întâmplat la familia Luizei maine se poate întâmpla oricui, trebuie sa ne apărăm singuri altfel vom fi maltratat cu acte în regulă de catre acești călăi pe care nu-i poate stăpâni nimeni. Mare dreptate aveți domnule Reporter, dar cine sa va audă, inițiați dv un protest si anunțați prin ori ce mijloc când este si oameni vor veni sa va ajute, Diaspora asteapta un moment prielnic pentru a venii acasa sa se faca o data dreptate.

# nu conteaza date 1 October 2019 07:33 +7

Daaaaa!!!! Mare noroc pe capetele noastre ca avem diaspora, asta! Fara ea, n-avea cine sa-l aleaga pe iohannis, n-are cine-i face dreptate familiei Melencu, n-avea cine-i insoti pe # rezistenti in Piata Victoria, n-avea cine-o ridica in slavi pe kovesi, ma mir ca mai stim sa ne stergem la funduri, fara diaspora!!! Hai sa plecam toti din tara si "sa devenim" diaspora, poate ne desteptam naibii!!!

# Leanca date 30 September 2019 12:04 +8

Va multumim ca existati ! Felicitari ! Ati punctat corect !

# Radu date 30 September 2019 14:06 +10

Stimate domnule Savaliuc, Articolul este foarte bine documentat, dar ii lipseste ceva : Va rog sa explicati = CUM SE FACE CA IMEDIAT DUPA PRIMA APARITIE A LUI CUNPANASU PE TV - TOATA ECHIPA AMERICANA DE LA DEVESELU A FOST CHEMATA ACASA SI INLOCUITA DE URGENTA, CAT SI CHEMAREA DE MAXIMA URGENTA A LUI JOHANNIS LA WASHINGTON ??? Acestea NU sunt "simple coincidente" !!!

# demisia ordin toarsu banila date 30 September 2019 20:49 0

bacovanii va asteapta la prasit in gara fugiti departe

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii