BASESCU I-A MAI DAT O STEA ADJUNCTULUI SRI – Florian Coldea a fost avansat la gradul de general-locotenent cu trei stele. Pe langa adjunctul directorului SRI George Maior, presedintele Traian Basescu a mai inaintat in grad alti sapte ofiteri din cadrul Serviciului Roman de Informatii. Seful Politiei Romane, Petre Toba, a fost uns chestor general de politie (Lista)

Scris de: Alex PUIU

24.03.2014 12:13
Vizualizari: 13010

Ploaie de stele la Palatul Cotroceni. Cu doar cateva minute inainte de a pleca la Summitul Securitatii Nucleare, de la Haga, de unde va reveni marti seara, presedintele Traian Basescu a semnat, la primele ore ale diminetii de luni, 24 martie 2014, 14 decrete de inaintare in grad a unor cadre din SRI si MAI. In fruntea listei avansarilor din Serviciul Roman de Informatii se regaseste nimeni altul decat generalul-maior cu doua stele Florian Coldea (foto), prim-adjunctul directorului SRI George Maior, rasplatit cu gradul de general-locotenent cu trei stele.


Alaturi de Coldea, despre care se afirma ca ar fi un loial colaborator al lui Traian Basescu, au mai fost avansati George-Viorel Voinescu, Dumitru Cocoru (generali-locotenenti cu trei stele, ca si Florian Coldea), Ion Grosu (general-maior cu doua stele), Marioara Morgos, Dumitru Dumbrava, Constantin-Marius Stoica si Daniel Zarnescu (generali de brigada cu o stea). Traian Basescu a semnat si sase decrete de inaintare in grad a unor ofiteri din Ministerul Afacerilor Interne. Printre cei avansati se numara insusi inspectorul general al IGPR, chestorul-sef de politie Petre Toba, avansat chestor general de politie.

24 martie cu noroc pentru Florian Coldea

La 27 iulie 2005, Mihai Florian Coldea a fost avansat la gradul de locotenent-colonel, patru zile mai tarziu fiind numit de presedintele Basescu in functia de prim-adjunct al directorului SRI. La 18 aprilie 2008, Florian Coldea – ajuns colonel intre timp chiar intr-o zi de 24 martie (2006) – a fost inaintat la gradul de general de brigada cu o stea. In fine, la 23 martie 2012, Coldea a fost avansat de acelasi Traian Basescu la gradul de general maior - cu doua stele.

Prezentam comunicatul Administratiei Prezidentiale privind decretele semnate, luni 24 martie 2014, de presedintele Traian Basescu:

"Decrete semnate de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, luni, 24 martie a.c.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 24 martie a.c., urmatoarele decrete:
-Decret privind inaintarea in gradul profesional de
chestor general de politie a domnului chestor-sef de politie Petre Toba din Ministerul Afacerilor Interne;
-Decret privind inaintarea in gradul profesional de
chestor-sef de politie a domnului chestor principal de politie Dumitru Parvu din Ministerul Afacerilor Interne;
-Decret privind inaintarea in gradul profesional de
chestor principal de politie a domnului chestor de politie Florea Oprea din Ministerul Afacerilor Interne;
-Decret privind acordarea gradului profesional de
chestor de politie domnului comisar-sef de politie Petru Tagorean din Ministerul Afacerilor Interne;
-Decret privind acordarea gradului profesional de
chestor de politie domnului comisar-sef de politie Vasile Oprisan din Ministerul Afacerilor Interne;
-Decret privind acordarea gradului profesional de
chestor de politie domnului comisar-sef de politie Viorel Dosaru din Ministerul Afacerilor Interne.
-Decret privind inaintarea in gradul de
general-locotenent - cu trei stele a domnului general maior - cu doua stele Florian Coldea din Serviciul Roman de Informatii;
-Decret privind inaintarea in gradul de
general-locotenent - cu trei stele a domnului general maior - cu doua stele George-Viorel Voinescu din Serviciul Roman de Informatii;
-Decret privind inaintarea in gradul de
general-locotenent - cu trei stele a domnului general maior - cu doua stele Dumitru Cocoru din Serviciul Roman de Informatii;
-Decret privind inaintarea in gradul de
general-maior - cu doua stele a domnului general de brigada - cu o stea Ion Grosu din Serviciul Roman de Informatii;
-Decret privind acordarea gradului de
general de brigada - cu o stea doamnei colonel Marioara Morgos din Serviciul Roman de Informatii;
-Decret privind acordarea gradului de
general de brigada - cu o stea domnului colonel Dumitru Dumbrava din Serviciul Roman de Informatii;
-Decret privind acordarea gradului de
general de brigada - cu o stea domnului colonel Constantin-Marius Stoica din Serviciul Roman de Informatii;
-Decret privind acordarea gradului de
general de brigada - cu o stea domnului colonel Daniel Zarnescu din Serviciul Roman de Informatii".

Comentarii

# Olimpiodor Păgubeanu date 24 March 2014 12:30 +5

Acu\' să văd: Cine are curaj să comenteze?  ;-)

# Gicacontra date 24 March 2014 17:00 +6

Cand va fi razboi, cum se vor da gradele, daca in conditii de pace se dau asa de usor, fara sa te lupti cu inamicul. Probabil ca meritele lor constau in faptul ca traim mai bine, sunt mai putini hoti si corupti, autostrazile sunt din belsug, flota este la locul ei, coruptii sunt dupa gratii, hotii la inchisoare, si noi muncim cu drag.

# Sa traiti bine! date 24 March 2014 18:27 +3

A ascultat bine! Sa traiti bine!

# virgil date 25 March 2014 16:51 +1

urmeaza actiunea\"Jarul\" la dosarele lui Base\"!Parlamentule, se aude??

# Olimpiodor Păgubeanu date 24 March 2014 12:32 +1

Acu\' să văd: Cine are curaj să comenteze?  ;-)

# Valeriu Mangu date 24 March 2014 13:00 +1

Articolul \"Despre fiinta umana ca subiect de Drept constitutional\" pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# Concluzii date 24 March 2014 13:10 +2

Basescu si-a cumparat linistea. Elena Basescu este ca si aleasa europarlamentar.La Crin vin morcovii in vizita. Ponta este ca si scos din viata politica.S.A.M.D.

# Azazel date 24 March 2014 15:17 +7

Deci acestia sunt ofiteri SRI care l-au sprijinit in cariera....Oare vor lupta alaturi de Basescu si impotriva Rusiei sau acolo o sa lupte singur?

# ploaie de stele date 24 March 2014 15:44 +3

:roll: Asteptam ,,denominarea \" ! Mai taiem un zero, o stea , ceva... parca avem norma la facut generali , cat de multi...

# ADEVARUL date 24 March 2014 15:48 +5

BĂSESCU FACE CE FACE SI PUTIN,PÂNĂ LA UN PUNCT,FIIND VORBA DESPRE UN MAIMUTOI INCAPABIL SĂ OBSERVE FAPTUL CĂ MOLDOVA ESTE PARTE A ROMÂNIEI,BUCUROS CA EL CUNOSTE BINE 2 LIMBI,ROMANA SI MOLDOVENEASCA :-) ISI UMPLE IN CONTINUARE SACII,CU TOT NEAMUL LUI,SI ESTE GENEROS CU TOATĂ LUMEA,CĂ NU DĂ DE LA EL...STELELE.ESTE JENANT PENTRU CEI CARE LE ACCEPTĂ,ESTE CA SI CUM,HĂMESITIILOR,A-TI FURA DIN BANII DE MEDICAMENTE AI PENSIONARIILOR,ASTA DACĂ NU SUNTETI NEBUNI SA VĂ CONSIDERATI AGENTI 007,IN TIMP CE-L PUPATI PE BĂSE :-* :-* :-* :-*  IN CUR.

# laura date 7 July 2014 11:22 0

Jurisprudenta europeana spune sa faceti urinoterapie.Sunt cea care garanteaza inamovibilitatea magistratilor. Nimeni si nimic nu va condamna judecatori. Magistrati va da la****** pe fond si numai pe procedura si mai ales pe pensi speciale. Restul dati limbi la tovarasa.021 - 408.36.00; 408.37.00; 318.77.00-ANDREI ,LAURA MARINA,Daniela Bianca-Andreia Salalidis-Claudia Consuela-Dumitru Pelican,Ciucur Aurelia-Tache Jurubescu-Gavrila Alice-Andra-Sevcenco Cristian--Vasile-Sorin Botezatu-Alin Preda-Claudia Consuela-Dumitrescu Cristian-Sorin--Tiberiu Fratila-Corbea Cristian-Geaca Gabriel-Baciu Emanuel-Marian Dula-Popa Stefan -Volodea Ciuchilan-dan mihnea marinescu -Dorel Paunescu-Emil Vladesan-Catalin Dumitriu-György Keresztes-Aurel Harja--Alexandre Stark-Claudia Boghicevici-Claudiu Popescu-Lucia Raduly- adrian barbu-DORU VILCAN-Roanghesi Constantin -Irimie Mircea-Boboc Laurentiu -Marius Manolache-Daniel Coman-Alexandra N. Maxim,Alexandru Claudiu,Razvan Fabian,Sergiu Cananau,Hanibal Dumitrascu

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii