BINE ATI VENIT IN PUSCARIA COVID – Senatul e obligat sa respinga Legea carantinarii. Iata ce nemernicii contine: autoritatile ne vor putea izola cu forta la cea mai mica suspiciune de coronavirus. Informatiile stiintifice nu mai trebuie sa fie universal acceptate, ci doar acceptate de Ministerul Sanatatii. Se pregateste genocidul: statul va plafona cheltuielile cu medicamentele carantinatilor. Arafat ramane ayatollahul Romaniei. Comunicarea cu avocatii va putea fi limitata (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC

16.07.2020 16:56
Vizualizari: 7492

Chiar daca o serie de prevederi despotice votate de Camera Deputatilor au fost eliminate sau ameliorate de catre comisiile Senatului, proiectul de lege privind carantinarea romanilor in caz de epidemie sau pandemie ramane unul scandalos, care intra cu bocancii in drepturile si libertatile fundamentale ale omului.Va prezentam cele mai aberante amendamente aduse in ultimele zile de catre comisiile Senatului la proiectul de act normativ. Lumea Justitiei face apel la senatori sa respinga actuala forma a initiativei legislative. Votul final (din Senat) ar trebui sa aiba loc joi, 16 iulie 2020.

Primul amendament care sare in ochi este cel de la art. 2, lit. d, care elimina necesitatea ca autoritatile sa obtina consimtamantul persoanei inainte s-o carantineze. Astfel, chiar in noua forma daca s-a pastrat mentiunea legata de consimtamant, continuarea este halucinanta: in lipsa acestuia, DSP-urile (directiile de sanatate publica) judetene vor putea lua cu forta suspectii de COVID-19, ca sa-i bage in lagarele dictaturii sanitare.


Dictatura de la art. 2


Iata forma initiala a art. 2 lit. d:


Izolarea – masura care consta in separarea fizica a persoanelor afectate de o boala infectocontagioasa sau a persoanelor purtatoare ale unui agent patogen, la domiciliu sau intr-o unitate sanitara, in vederea monitorizarii starii de sanatate si/sau aplicarii unui tratament, pe baza consimtamantului persoanelor si numai daca acest tratament se impune, in scopul vindecarii si reducerii gradului de contagiozitate”.


Redam forma adoptata de comisiile Senatului:


Izolarea – masura care consta in separarea fizica a persoanelor afectate de o boala infectocontagioasa sau a persoanelor purtatoare ale agentului inalt patogen chiar daca acestea nu prezinta semne si simptome sugestive, la domiciliu, la locatia declarata de persoana izolata, intr-o unitate sanitara sau la o locatie alternativa atasata unitatii sanitare, in vederea monitorizarii starii de sanatate si aplicarii unui tratament, dupa caz, masura instituita in scopul vindecarii si reducerii gradului de contagiozitate pe baza consimtamantului persoanelor sau, in lipsa acestuia, prin decizia individuala motivata a directiei de sanatate publica, care va contine mentiuni cu privire la data si emitentul actului, numele si datele de identificare ale persoanei izolate, durata masurii si calea de atac prevazuta de lege.

Mergand mai departe, vedem ca nu mai este necesar ca metodele stiintifice ale carantinarii sa fie „universal acceptate”, ci este suficient ca ele sa fie „acceptate de catre Ministerul Sanatatii”. Este vorba despre litera g a aceluiasi articol 2.


Prezentam forma votata de Camera Deputatilor:


Informatii stiintifice oficiale– date ce ofera elemente de proba bazate pe metode stiintifice stabilite si universal acceptate transmise de catre institutii internationale sau nationale, cu atributii in domeniul sanatatii”.


Cititi forma trecuta prin comisiile Senatului:


Informatii stiintifice oficiale – date ce ofera elemente de proba bazate pe metode stiintifice stabilite si transmise de catre institutii internationale sau nationale, cu atributii in domeniul sanatatii, si acceptate de catre Ministerul Sanatatii.

 

Guvernul da hrana si medicamente cu ratia


Teroarea nu se opreste aici. La articolul 14 (art. 11 in fosta numerotare), vedem ca Parlamentul este pe punctul de a-i da Guvernului dreptul sa faca pur si simplu genocid: Executivul va fi obligat sa stabileasca prin HG limite maximale in ceea ce priveste cheltuielile cu hrana si medicamentele pentru persoanele carantinate.


Iata forma veche:


Autoritatile publice centrale sau locale au obligatia de a asigura necesarul de hrana, tratament, precum si livrarea acestora pentru persoanele aflate in carantina sau izolare la domiciliu, in conditiile in care persoanele se afla in imposibilitatea de a-si asigura procurarea acestora. Cheltuielile ocazionate vor fi suportate din bugetul Ministerului Sanatatii”.


Prezentam forma din comisii:


Autoritatile publice centrale sau locale au obligatia de a asigura pentru persoanele aflate in carantina sau in izolare la domiciliu sau in locatia declarata de acestea, necesarul de hrana ori, dupa caz, si tratament in functie de varsta si starea de sanatate a persoanei, precum si livrarea acestora daca persoanele se afla in imposibilitatea de a-si asigura procurarea hranei ori, dupa caz, a tratamentului. Prin Hotarare de Guvern se vor stabili limitele maximale pentru aceste cheltuieli, care vor fi suportate din bugetul Ministerului Sanatatii, prin unitatile administrativ teritoriale”.

 

Dreptul la aparare este calcat in picioare prin Legea carantinarii


Nu in ultimul rand, romanilor care vor fi inchisi in case sau in lagarele COVID le vor putea fi limitate comunicarea cu avocatii, accesul la corespondenta si la telefon, dreptul la vot si exercitarea credintei religioase.


Prezentam textul art. 16 alin. 11 (intregul articol a fost introdus de comisiile Senatului):


Limitarea libertatilor individuale ale persoanei fata de care s-a luat o masura potrivit prezentei legi, poate fi justificata numai prin raportare la starea de sanatate a persoanei sau la riscul epidemiologic si biologic pentru sanatatea publica. Pe durata masurilor dispuse potrivit prezentei legi, nu pot fi interzise, ci doar limitate temporar, proportional cu riscul epidemiologic si biologic pentru sanatatea publica, urmatoarele drepturi:

a) comunicarea cu orice autoritate, cu apartinatori, cu reprezentantul legal ori cu avocatul;

b) accesul la corespondenta personala si utilizarea telefonului sau a altor dispozitive electronice de comunicare;

c) dreptul la vot, daca nu se afla intr-o situatie de restrangere a drepturilor cetatenesti;

d) exercitarea libera a credintei religioase.

Alt amanunt demn de remarcat este haosul judiciar pe care il introduce noua forma a legii: actele administrative carantinarii vor putea fi atacate in contencios la curtile de apel, iar cele non-administrative – la judecatorii.


Arafat va fi ayatollahul Romaniei


Incheiem, mentionand ca Senatul nu a eliminat prevederea introdusa de Camera Deputatilor, potrivit careia masurile de carantinare vor fi dispuse la nivel national prin ordinul lui Raed Arafat. Sigur: Parlamentul niciodata nu a mentionat explicit numele lui Arafat, dar Camera Deputatilor vorbea despre „Comandantul actiunii la nivel national”, iar comisiile Senatului, ca sa nu mai existe niciun strop de dubiu, fac referire la „seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta”. Care este nimeni altul decat Raed Arafat. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, seful DSU poate desemna alta persoana sa instaureze dictatura in Romania – oricat de habarnista sau de ticaloasa ar fi acea persoana.


* Cititi aici toate amendamentele votate de comisiile Senatului

Comentarii

# VIKY date 16 July 2020 17:04 +3

"În prezent, nu se cunoaște numărul exact al bolnavilor de COVID-19 care pot transmite virusul. Acest lucru poate fi determinat în urma unor cercetări amănunțite. Dr. Radu Ciornei a vorbit pe marginea acestui subiect miercuri, 15 iulie, în emisiunea lui Tudor Barbu". „Testul pozitiv înseamnă că testul RT-qPCR care se face, detectează 3 fragmente genetice din codul genetic al virusului. Ca să fie testul pozitiv, toate cele 3 fragmente trebuie să fie acolo, dar asta nu înseamnă că virusul este asamblat și activ (...)Pacienții simptomatici au capacitate infecțioasă. Dar există posibilitatea să prindem un om, în primele zile, când este presimptomatic sau postsimptomatic, care elimină din alveolele pulmonare, intermitent aceste fragmente de virus inactiv. Nu știm exact câți sunt. Dar în momentul în care tu pui obligatoriu 10 zile un pacient care nu știi dacă este infecțios, eu cred că este un abuz"

# VIKY date 16 July 2020 17:16 +3

"STUPOARE: 3.390 de cazuri de persoane raportate cu Covid nu se mai regăsesc în Statisticile Oficiale: Ăștia or fi cei retestați și raportați de mai multe ori, ca să se umfle statisticile? Bolnavii lipsă sunt, de fapt, retestările prezentate în statistici ca noi cazuri, pentru a umfla cifrele.Despre această practică, Dr. Radu Ciornei, cercetător în cadrul USV și specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a declarat, luni, că este total defectuos modul de raportare făcut de Grupul de Comunicare Strategică și crede că ar trebui prezentate numărul de noi teste făcute și nu retestările și câte dintre acestea sunt pozitive.Confirmarea acestei practici ar desființa total credibilitatea, și așa pe ducă, a lui Arafat, Tătaru și a lui Orban și ar demonstra cu claritate interese ascunse în modul în care este gestionată criza!"

# VIKY date 16 July 2020 17:22 +2

"Dr Ciornei a spus că prin analizele care se fac nu se măsoară infecțiozitatea, ci dacă persoana respectivă are părți din virus, mort sau viu, în gât. La un om testat pozitiv noi nu măsurăm infecțiozitatea sa, ci măsurăm dacă are bucăți de virus în gât. Viu sau mort. Oamenii pot elimina bucăți de virus din plămâni. De exemplu un om s-a vindecat. Două zile la rând face teste negative. După zece zile el poate să elimine virus mort din plămâni și testul său este pozitiv. Dar el nu mai poate infecta pe nimeni.El a menționat că modul clar de a ști dacă omul este contagios este să fie prelevată cultură din exudatul faringian și să fie cultivată.El a subliniat că nu este deontologic să nu se spună oamenilor că un test pozitiv nu înseamnă neapărat că ai virusul viu în tine, ci că poți să ai doar bucăți de virus mort".

# VIKY date 16 July 2020 17:25 +2

"Ciornei consideră total defectuos modul de raportare făcut de Grupul de Comunicare Strategică și crede că ar trebui prezentate numărul de noi teste făcute și nu retestările și câte dintre acestea sunt pozitive. Sursa: Newsbucovina.ro Nota mea, cu privire la ultima frază din articol: Vă puteți imagina până unde s-a dus cu manipularea Guvernul Orban? Acesta a introdus în statistica zilnică a cazurilor cu Covid-19 și bolnavi cu Covid confirmați deja, dar retestați. Asta înseamnă că unii bolnavi apar de cel puțin două ori în statisticile zilnice, umflând astfel cifra finală. Și operează această parcatică fără să le pese că românilor li se blochează accesul în alte țări, că economia noastră va suferi, că multe afaceri vor intra în faliment și că numărul șomerilor va crește și mai mult. De aceea întreb: Cum este posibil ca cea mai mare parte a presei centrale să nu sufle o vorbă despre asta? Vă dați seama cât de liberă e? ????"

# VIKY date 16 July 2020 17:39 +1

Orban: Distantarea sociala, purtatul mastilor, fara imbratisari, fara strangeri de mana, pana la urma sunt lucruri normale, cu care trebuie sa ne obisnuim". ALO!!!. Isi asuma cineva, sa il ridice pe acest schizofren, si sa il interneze fortat intr-un centru specializat pentru nebuni?. TREZITI-VA ROMANI, nu asteptati sa va salveze cineva, ca nici D-zeu nu va va mai putea salva. Iesiti si aparati-va libertatea.

# VIKY date 16 July 2020 17:48 +2

Voi sunteti orbi, nu vedeti ca ei nu dau socoteala nici macar in fata Parlamentului?. Vand ce a mai ramas in tara, isi deschid firme noi, ingroapa firmele romanesti, va izoleaza de exterior, va folosesc de cobai in spitale, lasa bolnavi cronici sa moara pe capete fara tratament, iar voi stati si va plangeti. Va baga in datorii,pe care copiii, nepotii si stranepotii vostri vor plati pentru indolenta voastra. TREZITI-VA!!!.

# Nedelcu date 16 July 2020 17:53 +1

Clasa politica actuala este o mizerie și in consecință trebuie sa dispară ....toti.... dacă nu .disparem noi

# Liţă date 16 July 2020 17:59 -1

Au dat foc ţării!

# Edelweiss - der Elfenbeinturm Propagandist date 16 July 2020 19:05 -1

MACHT RÜMANIEN VOM NAZISMUS FREI! :roll: (Genosse Putin, bitte helfen Sie uns! :eek: )

# Ioana M. date 16 July 2020 20:20 +3

E.neconstitutionala prevederea ca pot fi LIMITATE TEMPORAR legaturile cu familia.avocatii.corespondenta.opinia publica. Nici in penitenciar nu sunt interzise. Este spital/locatie nu lagar de concentrare.

# Ioana M date 16 July 2020 20:24 +2

Atentie ! Nu putem fi internati cu forta 48 de ore, pana la primirea rezultatului.analizei cand testul Real time PCR se efectueaza in ! 7 ore ! Nu ne pot incalca dreptul la libertate 48 ore.pana cand isi.misca fundurile laborantele... Sa asigure permanenta in laboratoare si aparatura necesara.

# VIKY date 16 July 2020 22:36 +2

Pur si simplu te apuca scarba sa ii asculti pe "specialisti". Toata lumea e vinovata numai ei nu sunt. Mor pe capete bolnavi cronici, iar ei isi rup hainele de pe ei sa interneze suspecti si asimptomatici. In toata Europa este pe sfarsite "pandemia", numai in Romania a inceput. Placa pusa de "specialisti" : nu cunoastem nimic despre acest virus, dar vorbesc despre vaccin. Ce vaccin, daca cica nu se cunoaste nimic despre virus?. Arafat o da tot timpul cu legile Finlandei, unde se interneaza obligatoriu si primesti tratament fara acordul tau. Daca vrea sa faca legile ca in Finlanda, unde iti ia copilul cand doresc ei, atunci ii sugerez sa plece sa aplice acolo aceste legi naziste. O romanca din Finlanda, la care i-au luat cei doi copii, a zis ca gresala a fost a populatiei ca NU au reactionat cand a trebuit. Luati aminte!.

# VOX. date 16 July 2020 23:07 -1

# VIKY : CE ZICI de 777 AZI !??,..prea le sti pe TOATE !...ca mama Omida .

# Liţă date 17 July 2020 01:13 0

Edelweiss 16 iulie 2020 19:05 * Fehl am Platz. Lieber an Mr. Trump die Bitte richten.

# Liţă date 17 July 2020 01:17 0

VIKY * Corect.

# Liţă date 17 July 2020 09:04 -1

Aseară la TVR Avocatul Poporului a spus că se gândeşte să atace legea la CCR, dar după promulgare. De ce nu înainte de promulgare şi ce mai aşteaptă Avocatul Poporului, să ia foc ţara? După promulgarea legii, vor apărea primele victime, cei ieşiţi voluntar din carantină vor fi vânaţi, capturaţi şi internaţi forţat.

# VIKY date 17 July 2020 16:27 +2

Eu nu pretind ca le stiu pe toate. A te informa din toate sursele (nu de la "specialisti intregalactici din Colonie), ci de pe planeta Pamant, a le pune cap la cap (daca ai cap), nu inseamna ca le stii pe toate. Dar daca nu te informezi tu ca individ, ci inghiti ce te informeaza "specialisti intergalactici", sigur nu vei fi informat corect. Mai exista specialisti (ma refer la cei care studiaza virusul) pe planeta care au coloana vertebrala, si explica cu subiect si predicat ca virusul nu este mortal, vara nu mai are putere, si ca nimeni nu a murit de virus, ci cu virus. Am urmarit specialisti din Itali, Spania, Bulgaria, Marea Britanie, SUA, Israel, Polonia...De ce la voi nu vezi la "marile" televiziuni (de tot rahatul), interviuri cu specialisti din toata lumea?. La voi vezi: au murit 20, a murit 1 ca a fugit din spital, virusul este mortal, ATI-urile sunt pline!!! (10% din capacitate). Voi nu vedeti ca ei vorbesc numai de alegeri?. Au batut in cuie chiar campania electorala: 27 Aug.

# VIKY date 17 July 2020 16:55 +3

VOX..."CE ZICI de 777 AZI !??,". FALS, MANIPULARE...Nu trebuie sa fii geniu, doar sa ai cativa neuroni ca sa realizezi ca totul este fals. Repet, nu contest virusul, dar NU este mortal, este virus gripal cu o transmitere mai rapida decat gripa obisnuita (analiza specialistilor care studiaza virusul). Poate va mai amintiti de declaratia chiriasului de la Cotroceni declarand ca este o gripa banala, fiind bronzat de parca venea de la mare. El a stiut de la inceput ca nu este periculos si ca ultravioletele il distruge in cateva secunde, dar avand o agenda de SUS, ca dealtfel toti conducatori tarilor, sa declarat virus mortal, care trebuie tratat dupa protocoale, medicilor din prima linie li sa pus botnita, iar autopsiile au fost interzise (cica din cauza contagiozitati). Pe bune?. Cum poate fi mai nesigura o sala pentru autopsii, decat un salon cu contaminati de la ATI unde au contact direct cu pacientii. Virusul nu sare dintr-un cadavru.

# VIKY date 17 July 2020 23:22 +4

Arafat: "Maine vom avea peste 850 de infectati". D-le Arafat, vi sa raportat ca maine trebuie RETESTATI peste 850 de pacienti, sau maine sunt planificate pentru testare camine de batrani, care avand boli cronice, TREBUIE sa fie si testul pozitiv?. Poate ne spuneti maine daca tot apareti zilnic la TV, la clinicile private unde se testeaza in parcari pentru cei care pleaca in strainatate, si banuiesc ca sunt mii de romani care pleaca, cati au fost pozitivi?. Sau poate va luati inima in dinti si ne spuneti defalcat zilnic cand se anunta la ora 13:00 "apocalipsa", cati din aceasta "apocalipsa" au fost RETESTATI. Nu de alta, dar lumea poate interpreta cum doreste. Eu de exemplu nu cred nici intr-o cifra comunicata de AUTORITATI. Si apropo de autoritati, daca intro tara civilizata acest grup de comunicare cica strategica, era alcatuit de o jurnalista, de un politist, de un sri-ist, un #rezist, tot Guvernul era la lada de gunoi.

# VIKY date 18 July 2020 15:29 +3

„Ludovic Orban anunță că se caută soluții pentru suplimentarea locurilor din secțiile de ATI: Una dintre variante – reînchiderea Spitalului Colentina pentru pacienții non-COVID” Raed Arafat: „Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au locuri”. Voi gunoaie, vorbiti de manipulare, conspiratii?. Pai lumea este copil mic in materie de manipulare pe langa voi. Ce vreti sa acoperiti?. Genocidul cu bolnavii cronici pe care i-ati condamnat la moarte?. Cititi postarile de acum 2 luni cand v-am scris scenariul vostru criminal, ca veti prelungi tot anul starea de „apocalipsa”, pana scapati de bolnavi cronici, sa nu fiti condamnati pentru genocid. Acum va folositi de ei, ajung in ultima faza la spitale, sunteti obligati sa ii primiti, ajung direct la ATI, si ii bagati la „pozitivi”. Este normal sa creasca nr la ATI, si inclusiv si decedati. Nu puneti vina pe popor, vinovati sunteti voi, manipuland populatia.

# VIKY date 18 July 2020 16:06 +3

"Sindromul depresiv, prezent la pacienții cu COVID-19"„Din păcate, sindromul depresiv este caracteristic pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19. Unii pacienți ne spun despre starea lor psihologică, iar doamna a fost un pacient, care, probabil, a ascuns starea sa lăuntrică negativă." Ce vor mai inventa jegurile ca sa bage in spital populatia?. Vati intrebat cati oameni au iesit dupa 2-3 luni din casa depresivi?. Pai voi "specialisti" criminali, ati condamnat la inchisoare o planeta intreaga (inafara de voi gunoaie, pe care, si virusul va ocoleste). Aviz celor depresivi.

# VIKY date 19 July 2020 18:07 +3

Prof. Alberto Zangrillo, medic primar de anestezie și terapie intensivă la Spitalul San Raffaele din Milano și prorector al Universității Vita-Salute San Raffaele: "Nimeni nu mai moare în Italia de COVID-19 de cel puțin două luni. Dar lumea continuă să moară de patologii care au fost lăsate în seama sorţii, care au fost ignorate. În aceste momente la Urgenţa din zona metropolitană din Milano este plin de bolnavi cu patologii cronice dar care au fost neîngrijite din cauza urgenţei virusului şi care acum s-au agravat pentru că necesita de intervenţii uneori urgente şi acum e prea tîrziu. Mă refer la infarcturi, la pancreatite, tumori, etc. Deci continuă să se moară, dar nu de Covid. Eu am spus că virusul nu mai este în stare, din fericire, să producă o boală gravă". In urma cu 2 luni comentam ca aceste gunoaie de guvernanti vor profita de bolnavi cronici pentru a anunta APOCALIPSA covid, pentru a ingenunchea definitiv poporul, si de al tine sub teroare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii