BIRCHALL A SARIT CA POPCORNUL – Fosta ministresa a Justitiei s-a napustit sa o acuze de fake news pe sefa UNJR Dana Girbovan, care a dezvaluit ca procurorii au primit indicatii sa nu se inscrie la concursul pentru SIIJ. De ras, Girbovan nu facuse nicio referire la Birchall: „A fost un val negativ asumat de la varful Parchetului din momentul in care s-a pus in discutie aceasta sectie” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC

07.02.2020 18:44
Vizualizari: 4737

S-a trezit vorbind fosta ministresa a Justitiei Ana Birchall (foto). Vineri, 7 februarie 2020, Birchall s-a napustit s-o acuze de fake news pe judecatoarea Dana Girbovan dupa o afirmatie cutremuratoare facuta in seara zilei precedente de catre presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania.


 

Mai exact, prezenta in studioul B1 TV joi, 6 februarie 2020, sefa UNJR a sustinut ca procurorii au primit mesaje sa nu se inscrie la examenul privind intrarea in Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Evident, scopul era acela de a bloca functionarea SIIJ. Subliniem ca iesirea nervoasa a Anei Birchall este cat se poate de bizara, in conditiile in care Girbovan nu facuse nici cea mai mica aluzie la ministresa de trista amintire. In schimb, judecatoarea de la Curtea de Apel Cluj mentionase doar „un val negativ asumat de la varful Parchetului”. Deci, in cel mai rau caz, aluzia Danei Girbovan era la Procurorul General de la acea vreme, Augustin Lazar. De altfel, presedinta UNJR l-a mentionat imediat dupa aceea pe taica Lazar, rememorand pozitionarea contestatara a acestuia fata de sectia speciala.

 

Iata mai intai declaratia Danei Girbovan (vezi video):

 

Aceasta sectie a fost pur si simplu boicotata. Li s-a transmis procurorilor sa nu se inscrie la examenul pentru aceasta sectie. Am informatii din interior. A fost un val negativ asumat de la varful Parchetului (n.r. PICCJ) din momentul in care s-a pus in discutie aceasta sectie. A iesit la vremea respectiva si Procurorul General, sa conteste aceasta sectie, sa spuna ca este un mijloc de presiune asupra judecatorilor si asupra procurorilor, ataca independenta justitiei si asa mai departe. Si s-a rostogolit indelung acest lucru, la nivel institutional si la nivelul unor asociatii.

In conditiile astea, un procuror de cariera, cu 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, nu merge sa faca parte dintr-o institutie atat de hulita si a carei soarta este atat de incerta. Pentru ca de cand a fost infiintata (n.r. SIIJ), s-a vorbit despre desfiintarea ei. Si asta a fost marea problema: au fost demotivati procurorii profesionisti sa mearga si sa faca parte din aceasta sectie, au ramas foarte putini procurori (cred ca acum sunt 5 sau 7 din 15) si s-a adunat un numar foarte mare de dosare. Iar acesta este folosit acum ca argument pentru desfiintarea sectiei. Adica n-ai lasat sectia sa functioneze deloc si pe urma vii si spui ca nu functioneaza, deci trebuie desfiintata. Este complet lipsit de onestitate si de profesionalism”.

 

Redam si postarea de pe Facebook a Anei Birchall:

 

Fake news de la un judecator? Ei bine, da: a venit ziua in care sa citesc si o astfel de dezinformare crasa. Am pretentia ca la astfel de acuzatii foarte grave sa se vina si cu dovezi, nu doar cu… 'am informatii'. Cum bine se stie judecatorii trebuie sa se bazeze pe dovezi de netagaduit, nu? Iar doamna Girbovan se considera o profesionista a dreptului. Intr-un astfel de context, nu pot sa nu ma intreb cat de moral a fost jocul cu 'uite demisia, nu-i demisia', cand doamna s-a aflat in carti pentru functia de ministru al Justitiei”.Comentarii

# Ioana M. date 7 February 2020 19:16 +25

Invidioasa si plina de venin, Cruella din PSD nu i ajunge nici la degetul mic dnei Girbovan :Finete, scoala pe bune si multa inteligenta.

# gica70 date 7 February 2020 19:23 0

Sabotata, subfinantata, amenintata, mutilata..mai vreti?!

# DODI date 7 February 2020 19:49 +13

Prostul nu-i prost destul dacă nu-i și fudul. De urechi. Proverbul se aplică indiferent de sex și cu atât mai mult cu cât se face referire directă la toți cei care urmează exemplul nefericit a lui ciolanis. Cel care nu ascultă nici de litera și nici de spiritul Constituției. Bircialul nu a fost degeaba lăudată de ciolanis. Și nici atunci și nici acum nu și-a pus întrebarea de ce a lăudat-o adversarul? Doar pentru că i-ai făcut, din prostie, necghiobie, înfumurare sau neștiință, jocul. Așa că exemplul lui ciolanis și al lui dănilețu este molipsitor. Cred că ambii au fost afectați de CORO(a)NAVIRUS. Și ca să nu fie singurii bircialul s-a gândit să le fie alături. Trei proști cu patalama. Și din păcate, au avut și unii mai au și acum, funcții. Și nu oricare.

# dondonel date 7 February 2020 21:52 +6

Nu este nimic intamplator comentariul -fostei - nu ar mira pe nimeni tinand cont ca toate functiile de mare responsabilitate in stat au fost ocupate si numite persoane cu slaba pregatire profesionala si moralitate precara,care sant capabile sa execute tot ce li se cer indifirent de catre cine,intern, extern.Sigur ca doare foarte rau cand populatia poate auzi si vedea live cum trebuie sa arate un judecator -pregatire profesionala impecabila,inteligenta , foarte fina si subtila!! RESPECTATI CONSTITUTIA asa cum este ea,buna sau rea.Presurile trebuie aruncate... si dezinfectat locul!Cand profesionistii adevarati si recunoscuti vor fi lasati sa-si faca teaba,fiecare in domeniul lor fara implicarea mafiei politico-securiste,atunci vom iesi din baltoaca in care ne aflam?

# Baran Gheorghe date 8 February 2020 08:09 +5

Bircheloasa sa plece dupa Kiovesoasa si sa ne lase in pace. Asta chiar e tradatoare de neam si tara. Eu am trecut o de mult la litera j

# andra date 8 February 2020 08:44 +5

A inteles ce a auzit? Se pare ca nu prea ,dupa cum a sarit ca arsa!Cu vorbele despre moralitatea jocului ar trebui sa se abtina!

# Valter Cojman date 8 February 2020 09:32 +2

Exact ceea ce am spus si eu despre Birchall: Dana Garbovan nu a dat nume... Inseamna ca Birchall, la reactia pe care o are, se simte cu multe roiuri de muste pe caciula, nu numai cu o musca...

# livia date 8 February 2020 09:42 +4

In ce calitate mai cuvanta ana cea cu genunchii juliti de la atatea ingenuncheri?

# Lechi date 8 February 2020 22:03 +2

Salut Livia, permiteti, va rog, o completare ; Nu cumva are si coatele tabacite?

# JOHN date 10 February 2020 06:48 +6

Tu ce deacu mai vrei, TRADATOAREO si numai buna de nimic! Chiar nu ti-e rusine, mai ridici capul din pamant? Dar ce sa-i ceri...

# Sluga lu` Klemm : marsh la cotetz ! date 11 February 2020 22:59 0

Nu-ti e rusine nesimtit-o ? Parazita ce esti , te-ai fofilat peste tot si cate nu ai facut ... sa parazitezi si tu ceva. Nu zic bine , Klemm ? / Didn't I say well, Klemm? :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii