BIRCHALL CONTRAATACA – Ministerul Justitiei face precizari dupa ce procurorii Claudiu Dumitrescu, Daniel Horodniceanu si Catalin Borcoman au fost selectati pentru functia de procuror european: “Desemnarea celor trei candidati a fost rezultatul votului secret exprimat de fiecare membru al comisiei de selectie, in stricta concordanta cu prevederile legale. Prin urmare, orice insinuare este neavenita si nu reflecta situatia reala a procesului de selectie”

Scris de: L.J.

25.07.2019 17:21
Vizualizari: 4612

Ministerul Justitiei condus de Ana Birchall (foto) sustine ca selectia procurorilor Claudiu Dumitrescu, Daniel Horodniceanu si Catalin Borcoman pentru functia de procuror european a fost una in stricta concordanta cu prevederile legale, orice insinuare fiind neavenita. Precizarile se regasesc intr-un drept la replica trimis de Ministerul Justitiei pentru Lumea Justitiei, in urma publicarii articolului “Sinecura europeana pentru uneltele sistemului”, in care am aratat ca MJ a propus Consiliului Uniunii Europene sa aleaga pentru functia de procuror european dintre trei procurori in jurul carora planeaza controverse, in conditiile in care Claudiu Dumitrescu a fost parte la abuzuri comise in DNA, in timpul mandatului de sef la DIICOT al lui Daniel Horodniceanu a fost deschis un dosar nefinalizat nici azi dar care a avut ca scop, credem noi, victimizarea Laurei Kovesi, iar Catalin Borcoman s-a facut remarcat prin declaratii prin care critica deciziile legislativului in domeniul Justitiei.


Inainte de a publica dreptul la replica facem precizarea ca raspunsul Ministerului Justitiei este unul ciudat, din punctul nostru de vedere. Asta intrucat Lumea Justitiei nu a acuzat vreo neregula in procedura de desemnare, ci doar am prezentat date din activitatea celor trei procurori propusi de MJ.

Iata dreptul la replica trimis de Ministerul Justitiei:

“Referitor la articolul intitulat 'SINECURA EUROPEANA PENTRU UNELTELE SISTEMULUI – Batjocura totala: procurorul DNA Claudiu Dumitrescu, complice la odioasele inscenari cu oameni tinuti in arest nevinovati si apoi achitati, a fost propus pentru functia de procuror european. La pachet cu Dumitrescu, comisia din Ministerul Justitiei l-a selectat si pe fostul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu, bodyguardul Laurei Kovesi. Al treilea nume trimis Consiliului UE este seful DIICOT Brasov Catalin Borcoman. Favorit e Claudiu Dumitrescu', aparut pe site-ul www.luju.ro in data de 25.07.2019, Ministerul Justitiei solicita publicatiei dumneavoastra, cu respectarea principiilor deontologice, publicarea urmatorului

Drept la replica

Procedura privind selectia candidatilor pentru functia de procuror european a fost una transparenta si organizata in mod riguros de catre comisia constituita in conditiile legii.

Orice judecator sau procuror care indeplinea conditiile legale a avut posibilitatea sa se inscrie la concurs.

Astfel, selectia a fost organizata cu respectarea tuturor procedurilor legale, asa cum s-au stabilit in temeiul dispozitiilor din OUG 8/2019 privind unele masuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere in aplicare a unei forme de cooperare consolidata in ceea ce priveste instituirea Parchetului European (EPPO), publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.137 din 20 februarie 2019 si având in vedere Decizia de punere in aplicare (UE) 2019/598 a Consiliului din 9 aprilie 2019 privind normele tranzitorii pentru numirea procurorilor europeni pentru primul mandat si pe durata lui, in conformitate cu articolul 16 alineatul (4) din Regulamentul (UE) 2017/1939.

Interviurile au fost transmise in direct pe pagina web a Ministerului Justitiei, in conditii de totala transparenta pentru opinia publica.

Evaluarea candidatilor a fost facuta pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de catre fiecare candidat cu privire la experienta practica relevanta, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioara.

Desemnarea celor trei candidati a fost rezultatul votului secret exprimat de fiecare membru al comisiei de selectie, in stricta concordanta cu prevederile legale.

Prin urmare, orice insinuare este neavenita si nu reflecta situatia reala a procesului de selectie”.

Comentarii

# gelu date 25 July 2019 17:32 +8

Asa este cand muncesti greu din genuchi ca sa ajungi ministeriasa la Justitie. Tu, muncitoarea supraveghezi ca totul sa fie legal dar din pozitia ghiocelului.

# Mei sugacio ....listen to me : date 25 July 2019 20:57 +11

nu sunt insinuari sunt fapte , ceea ce s-a scris aici . Cu toti stim ca tu si Klemm ....sunteti in relatii bune ; daca ar fi Clinton prin zona ar insinua ca-s nepotrivite , ma-ntelegi ? :-*

# Uite-l frate si pe gogosarul Maior ! Inca se(mai) invarte .. date 25 July 2019 21:00 +6

Ministrul de externe poate ne "esplica " ce dracu` mai cauta asta acolo ? Si daca tot e , de ce nu-l convoaca pe Trump si congresul USA sa le dea sfaturi pretioase ? Putregai ! :-x

# imun/teanu date 26 July 2019 07:58 +3

"Ana are mere". Suficient a intelege destul. Daca de neinteles cum a ajuns "saltata" pana aici enigma ajunge la doamna Dancila /doar chestie de masochism totusi nu e (sau "sa iubim tradarea"?, dar si sa stim). *** Nu interesant?, cum sar ienicerii din cort pentru Ana? (a cui!, c-a lui Manole nicicum).

# escu date 26 July 2019 11:35 +3

Madam Birchall își bate joc de noi și ne ia de proști. Nu ar fi trebuit să fie studiată, mai întâi, mapa profesională a celor 3? De ce nu l-a întrebat pe Băsescu pentru a-i spune cum se studiază aceasta?

# Homoriceanu Adrian Camil date 26 July 2019 13:08 +5

Ministrul justitiei Ana Birchall este rampa de lansare inclusiv la EPPO a procurorilor ce au savarsit in Romania represiuni nedrepte asupra cetatenilor romani. considerate neceare tinte politice.Anexe nedemne ale politicului criminal.ors13.04,ziua 26.07.2019,

# Florins date 27 July 2019 00:41 +2

Cat tupeu si prostie la aceasta ... cu condom pe cap! Pe ce maini a incaput Justitia! Dancila, ai orbul gainilor? "Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! "

# ?????? date 28 July 2019 21:14 +1

Opinați că domnul Maior a dorit să arate întregii țări că în vreme ce STS nu reușea să localizeze un avion prăbușit în Munții Apuseni domnul Maior și cei pe care îi coordona reușeau să localizeze un haker dintr-o mulțime foarte mare de utilizatori de internet, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii