BOMBA DIN PLIC A EXPLODAT LA CAB – Elena Udrea a depus documentele secrete care devoaleaza modul in care a fost lucrata de “Binomul DNA-SRI”. Actele se afla deja la Comisia de control a activitatii SRI, unde au fost transmise de Traian Basescu inca din 2018: “Este un document document strict secret UM 0198 SRI... Protocolul a functionat din plin, informatiile care au fost transmise DNA nu au fost destinate avocatului si inculpatilor”

Scris de: George TARATA

02.12.2020 16:22
Vizualizari: 6784

O bomba in plic a fost detonata miercuri, 2 decembrie 2020, la Curtea de Apel Bucuresti. Cea care a detonat-o a fost Elena Udrea (foto), la termenul din procesul in care este judecata pentru pretinse infractiuni de instigare la luare de mita si spalare de bani, impreuna cu Ioana Basescu fiica lui Traian Basescu, legat de finantarea campaniei prezidentiale din 2009.


 

Conform informatiilor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, Elena Udrea a pus la dispozitia instantei un plic ce contine documente despre modul in care DNA si SRI au colaborat pentru a o executa, nu doar in acest dosar, ci incepand cu dosarul “Gala Bute”.


Documentele secrete au fost trimise de Traian Basescu la Comisia parlamentara de control a activitatii SRI


Avocatii Elenei Udrea au explicat ce anume contine plicul, fiind vorba despre documente secrete legate de modul de operare al “Binomului DNA-SRI”. Mai exact, ar fi vorba despre documente care se afla deja la Comisia parlamentara de control a activitatii SRI, unde au fost trimise in urma cu doi ani de catre fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu.

Astfel, in mai 2018, Traian Basescu anunta de la tribuna Senatului ca a intrat in posesia dovezilor care arata cum inculpatii sunt anchetati pe baza unor informatii la care nu au acces, nici ei, nici avocatii acestora. Informatii livrate de SRI la DNA. Aceleasi documente arata, preciza Basescu, si cum persoane suspectate de acte de coruptie sunt exonerate in schimbul denuntarii unor oameni politici.

De precizat este ca desi documentul a fost produs in dosarul “Gala Bute”, informatiile au fost folosite inclusiv pentru executarea Elenei Udrea si Ioanei Basescu in dosarul privind campania pentru alegerile prezidentiale din 2009. Concret, persoane mentionate in informarea SRI catre DNA din dosarul “Gala Bute” ar fi fost chemate sa dea declaratii si sa faca denunturi impotriva Elenei Udrea in dosarul privind campania pentru alegerile prezidentiale din 2009, primind in schimb clasare pentru faptele lor. De altfel, halucinant este ca denuntatorii Elenei Udrea din toate dosarele fabricate impotriva acesteia apar in informarile trimise de SRI la DNA.


Iata declaratiile fostului presedinte Traian Basescu, facute in mai 2018, in plenul Senatului:


“Este un document document strict secret al UM 0198 SRI din 9.11.2011 care mi-a parvenit acum cateva luni si nu l-as fi facut public daca nu vedeam minciuna din adresa DNA catre ICCJ. Nu citesc mult, va spun ca documentul vorbeste de oameni care se afla intr-un dosar penal care au savarsit infractiuni, dar despre care DNA nu spune mare lucru si pentru a fi concludent, va citesc cateva pasaje: 'In temeiul art 14 din Legea 14 din 92 si art 15 din Protocolul de cooperare intre Parchetul de pe langa ICCJ si SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale si urmare a adresei noastre din 24.06.2011 respectiv planul de cooperare, va comunicam'. Ce intelegem este ca protocolul a functionat din plin si a existat un plan de cooperare intre SRI si DNA.

Finalul documentului spune in conformitate 'cu dispozitiile articolului 8 si 57 din protocolul de coperare dintre Parchetul de pe langa ICCJ si SRI, pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin, va adresam rugamintea ca datele prezentate sa fie destinate informarii procurorului de caz potrivit principiului necesitatii de a cunoaste fara a fi introduse in dosarul cauzei'. Acest documet strict secret arata ca protocolul dintre Parchetul de pe lnga Inalta Curte si SRI a functionat din plin, s-a intocmit un plan de actiune si informatiile care au fost transmise DNA nu au fost destinate si avocatului si inculpatilor.

Asta probeaza de data aceasta un sistem. Ii prinzi si pe miutitor si pe cei mituiti si pentru a scapa dau un nume de om politic important. Documentul vizeaza Gala Bute. Cei mentionati in document ori au fost disjunsi ori denuntatori dupa ce au dat si 8 declaratii”.

Comentarii

# Cetateanul date 2 December 2020 18:19 +4

Întreb pentru un prieten: cum poate o persoană nechemată de lege să dețină în posesie un document clasificat, asta dacă nu a fost declasfificat între timp și vedem doar un circ ieftin? PS Dacă documentul de la nea Mitică este clasificat în continuare atunci e nasol pentru blondă...și de sesizare din oficiu.

# Gilu date 2 December 2020 18:43 +6

Nici usturoi n- au mâncat,nici gura nu le pute...Citim cartea judecătorului Ion Popa,citim cartile lui Marian Nazat,Ciuvica,Saftoiu,Istoricului Oprea și tot mai mult căpătăm convingerea că suntem victimele unor ticăloși care au fost artizanii unei bande de gangsteri intronata peste Romania cu sprijin extern si mai ticalos pentru ca invoca drepturile omului...Masele de alegatori au facut doar figuratie pe post de " oi de teracota"(l- am citat pe inegalabilul Edelveiss),in realitate au ales serviciile pentru noi...Banda s- a considerat mai presus de lege..." Cum mai,pe noi indraznesti sa ne urmaresti? Pai noi v- am inventat ,mai..."Priviti,oameni buni cum dau din casa si confirma cardasia sub care am trait atatia ani irositi; iata-i cum joaca sfanta mare indignare ca s- a indraznit sa fie trasi la raspundere...Doar unii dintre ei...Rusine!

# Tulus Marin Olt date 2 December 2020 18:50 +1

Asa și? faptele se probează?!Invocarea unor protocoale in conditiile în care pandemia de coruptie atinsese cote alarmante(si cu atat mai mult acum!) se poate justifica orice actiune a statului roman, zis si de drept!Numai că, este adevărat pentru unii mumă pentru altii ciuma!DNA si SRI nu a functionat atunci cand i se aduc probe cutremuratoare despre mecanismul de confiscare a profesiilor de avocat, notar,dar si magistrat.Se stie cum a functionat sistemul de confiscare a profesiei de avocat, cum au fost marginalizati, anchetati, condamnati avocatii din UNBR condus de P. Bota, cum a fost condamnat acesta de un judecator fost militian, cum Curtea de Apel Alba Iulia a dispus respingerea nelegala a apelului si cum CEDo nu a făcut nimic în privința acestui om pt că si acolo avem acelasi sitem girat de indivizii angajati ai sistemului antidemocratic. MAI MULT, SE DEMONSTREAZĂ CUM JUDECATORII CEDO au venit in Romania pt.a tine predici avocatilor din sistemulan

# YES. date 2 December 2020 20:49 +7

Numai IDIOTII pot plange AZI de grija "protejatei" sexi a lui Traian Petrov .B si a partidului sau P.M.P de "turnatori" securisti . Culmea este ca EBA Basescu "o SINECURA politica" candideaza la Constanta pentru deputatie, dar la cat este de "inteligenta" ?!! ..sper sa NU o voteze nici un constantean - INTELIGENT !!.

# nenea date 3 December 2020 06:04 +3

Ce document ai pus golanule? tu vorbesti de binom, cand tu l-ai format, nesimtitilor! La puscarie cu voi, ordinarilor si tradatorilor si hotilor, ce sunteti! Nu va este rusine, ati furat tara asta, de nu se poate!

# santinela date 3 December 2020 07:55 +4

Vad aici mai sus tot felul de persoane indignate ,cica vezi doamne Udrea si Ioana meritau ce li s-au intimplat. Nu despre asta era vorba,ci despre faptul ca pe vremea idioatei de Kovessi si Basescu erai umflat de pe strada si trimis in judecata. Cind doreai sa te aperi in instanta iar tu si avocatull tau doreai sa vezi probele acuzarii ti se spunea ca nu poti fiindca sint secrete. Despre asta este vorba !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii