BRESA DE SECURITATE IN DNA – Procurorii si-au scapat “tintele” de sub supraveghere dupa Decizia CCR care a spart Binomul: “Incepand cu data de 15 martie 2016 a fost demarat procesul de dezactivare a tuturor tintelor din sistemul national de interceptare... Toate tintele au fost reintroduse in sistemul national in 19 martie 2016... Intre ultima convorbire inregistrata inainte de dezactivare si prima dupa reintroducere, traficul nu a putut fi vizualizat, retinut sau stocat” (Adresa)

Scris de: George TARATA

31.01.2019 18:56
Vizualizari: 5935

Procurorii DNA nu vizau in anchetele lor oameni, ci “tinte”. Reiese asta cat se poate de clar dintr-o adresa chiar a DNA. O adresa care devoaleaza insa si faptul ca in cursul anului 2016, dupa decizia CCR 51/2016 care a spart “Binomul SRI-DNA” si a scos SRI din anchetele parchetului anticoruptie, a existat un moment de panica pe motiv ca “tintele” fusesera scapate de sub supraveghere timp de mai multe zile.


Adresa pe care Lumea Justitiei o publica in exclusivitate a fost emisa in dosarul penal lucrat in secret de DNA, in care vizati erau judecatorul Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea, fostul presedinte al Consiliului Judetean Bihor Alexandru Kiss si aparatorul acestuia, avocatul Razvan Doseanu. Este vorba despre cazul prezentat in exclusivitate de Lumea Justitiei, in care DNA a dispus interceptarea si supravegherea judecatorului Antik Levente, a fostului sef al lui Alexandru Kiss si a lui Razvan Doseanu. Practic, procurorii DNA au calcat in picioare secretul profesional, avand acces la apararea pregatita de cealalta parte din dosar, in speta de Alexandru Kiss si Razvan Doseanu, asa cum au avut acces la toate discutiile purtate de judecatorul Antik (click aici pentru a citi).

Revenind la adresa care dezvaluie bresa de securitate din DNA si confirma ca procurorii anticoruptie vizau in anchetele lor nu oameni ci “tinte”, aceasta a fost trimisa in 22 martie 2016 de seful Serviciului Tehnic al DNA Horatiu Baias (foto) catre Sectia a II-a din DNA, de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie.

Panica mare, “tintele” au scapat de supraveghere

Astfel, Horatius Baias a informat ca, in 15 martie 2016, in urma Deciziei CCR 51/2016, care a spart “Binomul SRI-DNA”, toate “tintele” au fost scoase din sistemul national de interceptare:In cadrul activitatilor specifice care au avut loc pentru punerea in aplicare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 51/2016, precum si a OUG nr. 6/2016, ambele publicate in Monitorul Oficial nr. 190/2016, va comunicam ca incepand cu data de 15 martie 2016, orele 7.30 a fost demarat procesul de dezactivare a tuturor tintelor din sistemul national de interceptare”.

Aceleasi “tinte” au fost totusi reintroduse in sistemul national de interceptare trei zile mai tarziu, in 19 martie 2016:In dosarul dvs. nr. 76/P/2016, toate tintele existente in actele de autorizare au fost reintroduse in sistemul national de catre ofiterii de politie judiciara ai Serviciului Tehnic din cadrul DNA, in data de 19 martie 2016, in jurul orelor 13.30.

Problema semnalata de Horatius Baias era insa alta. Si anume ca in acest interval, timp de trei zile, “tintele” DNA au fost scapate de sub supraveghere. Iar asta intrucat convorbirile acestora nu au putut fi interceptate:In acest interval orar, respectiv intre ultima convorbire inregistrata inainte de dezactivare si prima de dupa reintroducere in sistem, traficul nu a putut fi vizualizat, retinut, stocat sau recuperat”.

Iata adresa sefului Serviciului Tehnic al DNA Horatiu Baias:


Comentarii

# DODI date 31 January 2019 19:34 +18

Cea mai elocventă dovadă că nu cei din DNA făceau dosarele ci gradații din SRI este utilizarea limbajului cazon al acestora. Tot la fel de elocventă privind implicarea SRI este și... tăcerea HELLvigului. În fapt nici nu poate, nici nu știe și nici nu are voie să spună mai multe. Când a spus-o, a făcut-o lată. Acum nu mai poate drege busuiocul oricâte tâmpenii ar face ciolanis ca să ascundă gunoiul sub preș. Sub prea mulți și prea proști pe această filieră și prea puține posibilități de corecție. Ar trebui să învețe alte trei litere în locul clasicelor NUP și ele sunt RIP. Pe carierele lui ciolanis, HELLvig și a celor care și acum mai țin cu dinții de funcții.

# Vio date 1 February 2019 02:13 0

Totusi de ce exista preocupare doar pt o anumita clasa sociala? Nu e dubla masura? Ce tot DNA,DNA? SRI a avut si are protocoale secrete ilegale cu toate institutiile din justitie ,cu toate parchetele. Prostia romaneasca este fara masura. Toate tarile nu stiu cum sa investeasca in fel de fel de "chestii" bune pt ele, superpoduri, infrastructura,fabrici,etc pe cand Ro singura preocupare a fost investitia in institutiile astea toxice SRI parchete puşcării care nu au adus decat pagube si saracie. Culmea preocuparea politica acum sunt prezidentialele. Nesimtire maxima. Ce prezidentiale nesimtitilor? Dar ati facut ceva bun pt tara? Nici masuri in urma protocoalelor ilegale nu ati luat, nesimtitilor care va ganditi doar la ciolanul si bunastarea voastra. Faceti REFORMA in justitie, ANULATI porcariile alea numite solutii care au fost date in mod ilegal ( ba pe complete de 3,5 ilegale,ba pe protocoale ilegale) dati afara securistii fara drept de a mai primi pensii/salarii ca sunt niste escroci

# nu conteaza date 1 February 2019 09:25 +1

N-ai inteles, DODI... Nu SRI facea dosarele si nu SRI interpreta inregistrarile! Cei care faceau astea si INCA FAC ASTA, sunt OFITERII DE POLITIE JUDICIARA!!! Ce nu s-a inteles pana acum, e ca militienii de la judiciar, au fost si sunt, atat in slujba parchetelor, cat si a SRI si, pentru ca ei au adunat din toate partile atatea informatii de-a lungul timpului, au scapat de la un moment dat, oricarui control si fac ce vor ei, nesanctionati. Ca tot ei fac de fapt urmarirea penala in TOATE dosarele TUTUROR parchetelor (unde controlul obligatoriu al procurorului de caz e doar formal), nu arata cine e de fapt la baza nenorocirilor din tara?

# dati cu meteoritul in sediul sri date 31 January 2019 22:07 +4

cat se poate de adanc

# Raul date 3 February 2019 00:09 0

HO BAIAS! Ce poate fi mai umilitor pt. un roman, fie el s porc. sef, decat sa mergi si sa aplauzi la Ambasada Suediei, pentru c-a primit Codruta o medalie. Putea macar sa se abtina, ca Tulus, care are multe, multe defecte, da' macar n-a aplaudat. La multi romani ne-au tras-o, unuii nu am fost de acord, altii au acceptat din frica violul si nu au reclamat, dar sa mai si mergi si sa aplauzi cand ti-o trage! RUSIne!!!!! Si mai spune ca-I roman, HO nu OH Baias. Poate o sa se faca si-un film, OH BAIAS, la care o sa aplaude, toate precupetele din Obor si din DNA. RUSINE!!!!!

# Raul date 3 February 2019 00:41 0

Porc. sefu' BAIAS, are bresa de memorie nu de securitate. A uitat sefu' Baias, ca de prin august 2009, cand devenise proaspat flacau, chema grefierele la munca, in weekend, sub diferite pretexte, ca asa avea el chef, sa puna o stampila sau sa modifice o fraza dintr-o lucrare "urgenta", ca trebuia sa plece neaparat luni, cu toate ca nu lucra nimic toata saptamana. In 2009, Tulus a vrut sa-l dea afara, Morar la fel, ca nu lucra nimic, da' OH Monica!!!!! Si dupa chefuri, le trimetea mesaje grefierelor si le invita la masa. Si nu numai el. Da, este mai simplu sa gasesti un grefier caruia sa-i pui in carca mesajele. Ca era simplu, doar lucrezi la Serv. Tehnic. Ce doamna Oprean mai cerceta ceva? Daca spunea Doru si Horatiu ca un "zglobiu" le trimite mesaje grefierelor , ca sa-si acopere de fapt ceea ce faceau ei, si unii procurori din Sectia a II-a DNA, nu mai avea curajul nimeni sa cerceteze, ca vorba aia, erau magistrati, nu puteau ei trimite asemenea mesaje.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii