BRIGADA NUFARUL L-A APRETAT PE BOLOGA – Inca un indiciu ca audierea de la CSM a procurorului Crin Nicu Bologa a fost in realitate un mare blat. Cu doar cateva ore inainte sa ii dea aviz pozitiv pentru sefia DNA, Sectia pentru procurori a CSM s-a miscat cu talent si l-a spalat ca la carte pe Bologa, aparandu-i reputatia dupa dezvaluirile din presa privind activitatea sa. Procurorul CSM Cristian Mihai Ban i-a plans de mila: “Ati fost atacat mediatic”

Scris de: George TARATA

18.02.2020 13:49
Vizualizari: 2926

Numai pe bune nu a fost, credem noi, audierea din CSM a procurorului Crin Nicu Bologa (foto 1), propus pentru sefia DNA, singurul candidat pentru conducerea marilor parchete care a primit aviz pozitiv din partea Sectiei de procurori a CSM. Pe langa modul bland in care a fost tratat Bologa, in comparatie cu tratamentul aplicat Gabrielei Scutea si Giorgianei Hosu (respinse insa pe buna dreptate, niciuna dintre ele neavand ce sa caute in opinia noastra la varful PICCJ, respectiv DIICOT), procurorii din CSM – grupati in “Brigada Nufarul” - au avut grija ca cel propus pentru sefia DNA sa se prezinte la audiere spalat si apretat bine, astfel incat sa se incerce ducerea in derizoriu a dezvaluirilor din presa privind activitatea lui Crin Nicu Bologa.


 

Astfel, fix in dimineata zilei de 11 februarie 2020, cand Bologa era programat sa sustina interviul de la DNA in vederea avizarii sale pentru sefia DNA, acesta a fost spalat ca la carte de Sectia pentru procurori a CSM ce urma sa il intervieveze, care a admis cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de probabil viitorul sef al DNA. O cerere facuta dupa ce jurnalista Sorina Matei, pe site-ul presacurata.ro pe care il detine, fara sa jigneasca sau sa acuze nefondat, a facut mai multe dezvaluiri (preluate apoi de alte publicatii, incluisv de Lumea Justitiei – click aici pentru a citi) despre activitatea de procuror a lui Crin Nicu Bologa, unele dintre ele avand la baza informatii aparute in presa de-a lungul anilor.

 

Albirea lui Bologa s-a derulat dupa cum urmeaza:


-Inspectia Judiciara a trimis raportul pentru apararea lui Bologa chiar in dimineata zilei de 11 februarie 2020 in care acesta era programat la interviu in Sectia pentru procurori in CSM;

-in aceeasi zi, 11 februarie 2020, in cadrul sedintei care a inceput la ora 9.15 (vezi facsimil 1), Sectia pentru procurori a CSM a decis: ”Admiterea cererii de aparare a reputatiei profesionale formulata de domnul Crin Nicu Bologa, prim procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj”.

-peste cateva ore, dupa sedinta inceputa la ora 10 (vezi facsimil 2), aceeasi Sectie pentru procurori a CSM a decis avizarea pozitiva a lui Crin Nicu Bologa pentru functia de procuror sef al DNA.


Celeritate sau nu? Problema pentru “Brigada Nufarul” este ca nimeni, probabil in afara de procurorii din CSM si Bologa, nu da doi bani pe asemenea aparari de reputatie. Ele nu reprezinta altceva decat o maculatura de proasta calitate, in timp ce dezvaluirile despre activitatea unui magistrat, oricare ar fi el, vor ramane scrise pentru ca oamenii sa cunoasca adevarul.


 

 

 

Ban mai avea un pic si varsa o lacrima


Pe de alta parte, nu doar ca “Brigada Nufarul” l-a spalat pe Bologa fix in ziua audierii, insa procurorul Cristian Mihai Ban (foto 2 stanga) din CSM chiar a tinut sa il anunte despre aceasta decizie pe Crin Nicu Bologa in timpul interviului. Mai mult, Ban i-a plans un pic de mila lui Bologa, sustinand ca a fost atacat mediatic ”pe anumite posturi tv si site-uri”.

Altfel, nu trebuie uitat ca, potrivit informatiilor care circula in mediile juridice, intre Cristian Mihai Ban si Crin Nicu Bologa ar exista o prietenie stransa, asa cum ar exista si intre Crin Nicu Bologa si procurorul Florin Deac (foto 2 dreapta) din CSM.


Iata declaratiile lui Cristian Mihai Ban din CSM despre “atacul mediatic” la care ar fi fost supus procurorul Crin Nicu Bologa:

 

Ati fost atacat inainte de campanie mediatic, pe anumite posturi tv si site-uri in legatura cu mai multe chestiuni. Una dintre ele s-a referit la ingroparea unui afacerist celebru din Cluj, in perioada in care ati condus serviciul teritorial din Cluj al DNA. O alta afirmatie ar fi fost aceea ca neidentificarea autorului unui caz grav de omor din 1999 s-ar fi datorat modului in care dumneavoastra ati fi instrumentat defectuos o anumita cauza. O alta afirmatie se refera la faptul ca ati fi fost dat in judecata pentru ca au aparut scurgeri de informatii dintr-un dosar pe care il aveati in gestiune. De asemenea, ca s-a pus in pericol solutionarea unui anumit dosar prin organizarea nuntii fetei dumneavoastra la care ar fi participat inclusiv judecatorul de caz si ca acesta ar fi fost motivul pentru care dosarul a fost stramutat in alta parte. In sfarsit, ca ati fi un sustinator al interferentelor ilegale de catre serviciile de informatii in cercetarea penala. Astazi am primit si raportul Inspectiei in care se solicita apararea reputatiei profesionale a dumneavoastra, am luat act, am votat in acest sens, insa avand in vedere ca se transmite live eu cred ca este necesar sa lamuriti opinia publica in legatura cu aceste acuze care vi s-au adus in spatiul public”.

 

In final, cine nu a citit dezvaluirile despre activitatea procurorului Crin Nicu Bologa o poate face aici.

Comentarii

# un mizantrop date 18 February 2020 16:54 +4

Nimic nou...problema foarte grava e ca n-au pic de rusine, asta mai ales din cauza "calitatii" umane a celor ce compun aceasta grupare paralegala...Ramane justita divina...ca a spus si Sfantul Parinte, niciun pacat nu-i mai mare decat nedreptatea savarsita de oameni platiti de cetate sa faca dreptate (asta era esenta)...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii