18 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMELIA SE AGATA DE CURTEA DE JUSTITIE A UE – Fantastic: Inalta Curte a mers pe mana judecatoarei Camelia Bogdan si a sesizat Curtea de Justitie a Uniunii Europene pentru ca instanta internationala sa judece activitatea Curtii Constitutionale. ICCJ a dispus ca judecatorii europeni sa spuna daca CCR are voie sa se pronunte pe constitutionalitatea completelor specializate. A doua excludere a lui Cami mai sta o tura (Minuta)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 May 2019 15:49
Vizualizari: 4389

Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuia sa se pronunte luni, 13 mai 2019, in dosarul in care judecatoarea Camelia Bogdan a contestat cea de-a doua decizie de excludere din magistratura. Supriza insa, judecatorii instantei supreme au amanat luare unei decizii in privinta excluderii acesteia din randul judecatorilor, dupa ce Camelia Bogdan (foto) a formulat la Inalta Curte o cerere de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in vederea clarificarii unor raporturi intre institutiile Statului roman. Conform minutei pronuntate de ICCJ in dosarul nr. 927/1/2018 luni, 13 mai 2019, Completul de 5 al ICCJ a decis admiterea, in parte, a cererii Cameliei Bogdan si a dispus sesizarea CJUE cu privire la modul in care trebuie interpretate unele articole din Tratatul privind UE si Carta Drepturilor Fundamentale ale UE in legatura cu dreptul Curtii Constitutionale a Romaniei de a se pronunta asupra "modalitatii in care instanta suprema a interpretat si aplicat legislatia infraconstitutionala in activitatea de constituire a completurilor de judecata".


Astfel cum am precizat, cererea Cameliei Bogdan de sesizare a CJUE a fost admisa doar in parte de Inalta Curte, fiind in acelasi timp respinse intrebarile judecatoarei Bogdan legate de pronuntarea unui punct de vedere de catre Curtea de Justitie a UE cu privire fie la componenta completelor de 5 judecatori, fie la la modul in care a fost prelungit mandatul sefului Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru, prin ordonanta de urgenta.

Conform minutei ICCJ, pronuntarea asupra celei de-a doua excluderi din magistratura a Cameliei Bogdan a fost amanata pana la data la care CJUE se va emite o hotarare preliminara pe cererea formulata de Bogdan. Aceasta poate insemna chiar luni de zile! O fi bine? Cat de intemeiate sunt totusi cererile de sesizare la CJUE in speta care nu au legatura cu cauza, in conditiile in care conduc practic la blocarea procesului? Nu de alta, dat din informatiile noastre, pana in acest moment CJUE a fost sesizata cu cel putin sase astfel de cereri in mai multe instantei din tara, majoritatea formulate de Forumul Judecatorilor din Romania, reprezentat de judecatorul Dragos Calin. Acelasi Forum care, intamplator, este "recurent" in favoarea Cameliei Bogdan in procesul de la Inalta Curte.

Amintim ca judecatoarea Camelia Bogdan a fost exclusa pentru prima data din magistratura in data de 8 februarie 2017, pe motiv ca, in timp ce judeca dosarul "Telepatia" ar fi luata 10.000 lei de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii, parte in dosar. Solutia de excludere din magistratura dispusa de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM ce a fost anulata prin decizia ICCJ din 13 decembrie 2017, masura fiind inlocuita cu mutarea disciplinara a acesteia la Curtea de Apel Targu Mures.

A doua decizie de excludere din magistratura, cea pe care Camelia Bogdan o contesta in prezent la Inalta Curte in dosarul 921/1/2018, a fost luata de CSM in data de 2 aprilie 2018, imputandu-i-se acesteia savarsirea abaterii disciplinare prevazute de la art. 99 lit. o) din Legea nr. 303/2004 (Click aici pentru a citi).

Iata minuta Inaltei Curti in dosarul nr. 927/1/2018, pronuntata in 13 mai 2019:

"Admite, in parte, cererea de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene. In temeiul dispozitiilor art. 267 din Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene sesizeaza Curtea de Justitie a Uniunii Europene in vederea pronuntarii unei hotarari preliminare cu privire la urmatoarea intrebare: Articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeana, articolul 19 alineatul (1) din acelasi tratat si articolul 47 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene trebuie interpretate in sensul ca se opun interventiei unei curti constitutionale (organ care nu este, potrivit dreptului intern, instanta de judecata) cu privire la modalitatea in care instanta suprema a interpretat si aplicat legislatia infraconstitutionala in activitatea de constituire a completurilor de judecata? Respinge, ca inadmisibile, intrebarile nr. 3-8 din cererea de sesizare. Proroga pronuntarea cu privire la celelalte aspecte puse in discutia partilor in sedinta din 22 aprilie 2019. In temeiul art. 412 alin. (1) pct. 7 din Codul de procedura civila, suspenda judecarea cauzei pana la pronuntarea de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene a hotararii preliminare. Fara cale de atac".

Comentarii

# un mizantrop date 13 May 2019 17:08 +12

Pentru ca nimeni n-a sesizat Curtea Europeana de Justitie cu practicile ilegale si imorale ale ICCJ de a reinterpreta legea in sensul contrar preveederilor ei, fratia procurorilor cu judecatorii, ba, chiar devenirea judecatorilor din procurori peste noapte, cu nicio secunda de experienta de aparatori, cu implicarea magistratilor in politica, pe fata, cu determinarea unor tulburari grave in spatiul public, cu privilegiile nesimtite pe care si le-au acordat reciproc in dispretul cetateanului, caruia nu s-au ostenit nici macar sa-i respecte prezunmtia de nevinovatie, desi o directiva europeana ii obligau la asta...Cam asta ar trebui intrebata Curtea....si Comisia de la Venetia si poate CEDO, care, cu ani in urma, ne recomanda sa scapam, naibii, de procurori din magistratura, sa-i facem avocati ai statului ca in republicile nebananiere...In rest, aia cu sesizarea, ar cam trebui sa plece acasa, au jurat pe o Constitutie pe care o reclama la un for strain, deci nu o recunosc...

# unul din lumea cea mare date 13 May 2019 21:02 +2

ptr un mizantrop/./ si asta nu/i mermeleala ,chiar internationala,cu sprijinul motoaicei psihopate,macovelei alcolista si ghici de la mai cine? biuneinteles ca ai ghicit,cu sprijinul serviciilor secrete unguresti prin koivesi

# Ioana M. date 13 May 2019 19:55 0

Da' de art 52 alin.(4) din Carta DFUE nu intreaba ? Acolo traditiile Constitutionale se respecta.

# DOREL date 14 May 2019 08:04 +1

In alte cuvinte, ICCJ contesta Constitutia ! Si, b): of, of, cum isi mai pune chelu' mana-n cap ! De ce oare ? Pai .. ghici ghicitoarea mea ! Parerea mea ...

# UN_OM date 14 May 2019 07:02 0

" Libertatea ..." se manifesta , mai nou, si in justitie !

# imun/teanu date 14 May 2019 07:50 +3

Pe-o doamna am cunoscut-o cand mergea spre 60 de ani. Socru-meu, un hatru, spunea ca e fascinant de urata. Asa si era. Efectiv nu-ti puteai lua privirea de la ea. Era flatata ca barbatii iisi inorceau privirea dupa ea. Fara sa inteleaga de ce. Culmea, anii trecand, se infrumusetea /si pe la 80 de ani fascina. * In fiecare poza a Cameliei nu-mi pot lua ochii de la nas. De care, se pare, este fudula. Este si ea o fascinanta. Cam ca celebrul tangou argentinian? * Categoric i-a fascinat pe babacii EU-ropeni carora "le trosnesc sinile la curba". Vorba cantecului, "camelia, floare alba de mai". Mai ce?!, ca deja este culmea.

# gheorghe date 14 May 2019 14:05 +2

asta inseamna sa fii cu adevarat o colonie! Cand CCR nu mai are voie sa se pronunte asupra constitutionalitatii unor probleme iar instante ale altor parti, EU de exemplu, se poate daca CCR are voie sa se pronunte pe constitutionalitate in tara sa! In rest numai bine! Ultimul care paraseste colonia sa stinga lumina!

# principiul masculin date 14 May 2019 14:42 0

Sa iti troneze ditamai cartoful gros intre ochi .,iata femeia libera sa fie barbat,cu acneea flamboaianta cu tot,..chelului tichie de matase ii lipseste :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2024 – Inculpat de DNA, abandonat de PNL

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva