CAMI, CAPTIVA IN AEROPORT – Din cauza unei alerte cu bomba, judecatoarea suspendata Camelia Bogdan n-a mai ajuns in Romania, ca sa-si apere la CSM reputatia fata de vorbele de fumoar ale Luju: „Cu deosebit respect, va rog sa amanati lucrarile, avand in vedere ca din cauza unei alerte cu bomba si evacuarea aeroportului din Strasbourg, unde m-am prezentat pentru a participa la concursul 'Ma these en 180 secondes', nu am putut zbura spre Romania, fiind in imposibilitate de prezentare”

Scris de: Valentin BUSUIOC

05.03.2020 11:45
Vizualizari: 3104

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu a mai avut placerea sa dea ochii joi, 5 martie 2020, cu judecatoarea suspendata Camelia Bogdan (foto), de la Curtea de Apel Bucuresti, intoarcerea acesteia din Franta in Romania fiind intarziata din cauza unei alerte cu bomba date miercuri pe aeroportul din Strasbourg.Situatia a fost expusa intr-un email trimis joi de Cami conducerii CSM si a Inspectiei Judiciare, judecatoarea solicitand amanarea lucrarilor aflate pe ordinea de zi a Plenului CSM.

Una dintre lucrari avea ca obiect o solicitare formulata de Camelia Bogdan cu privire la apararea independentei sistemului judiciar din cauza ca Lumea Justitiei s-a referit la judecatoare in editia din 1 martie a „Vorbelor de fumoar”. Asa cum puteti citi aici, Luju.ro a scris ca un punct de pe ordinea de zi a Plenului CSM din 5 martie ar putea avea legatura cu judecatoarea Bogdan. Este vorba despre posibilitatea introducerii unor reguli minimale necesare solutionarii cererilor de aparare a independentei justitiei si reputatiei profesionale a magistratilor. Mai pe romaneste: Plenul ar urma sa instituie niste filtre, ca sa nu mai fie supus unor bombardamente cu astfel de cereri, precum cele venind din partea faimoasei Camelii. Ei bine, dupa cate vedem, Camelia Bogdan s-a simtit mursicata de vorba noastra de fumoar, asa ca din nou a-ntins-o cu jalba la CSM.

Inainte sa va prezentam corespondenta dintre Camelia Bogdan si Consiliul Superior al Magistraturii (pe care ne-a trimis-o judecatoarea insasi), precizam ca „Ma these en 180 secondes” (evenimentul la care a participat Cami in Strasbourg) are rol de popularizare a stiintei, vorbitorii prezentandu-si in trei minute sintezele propriilor teze de doctorat (detalii aici, in limba franceza). Amintim ca judecatoarea de la CAB a obtinut in 2009 titlul de doctor in drept din partea Universitatii din Bucuresti, cu o teza denumita Incriminarea, prevenirea si combaterea spalarii banilor provenind din activitati de crima organizata, potrivit reglementarilor interne si internationale”. In prezent, Bogdan este doctoranda la universitatile din Bucuresti si Strasbourg cu teza „Recuperarea produsului infractiunii in procesul penal francez si in procesul penal roman”.


Iata schimbul de mailuri cu CSM si Inspectia Judiciara:


I. 3 martie (Camelia Bogdan catre CSM si Inspectia Judiciara):

Subject: aparare independenta sistem judiciar https://www.luju.ro/vorbe-de-fumoar-1-03-2020-csm-ia-masuri-dupa-teroarea-cameliei, rugaminte comunicare lucrari ordinea de zi PLEN CSM 5.03.2020, ATASARE 5406/2/2019

Stimata Doamna Presedinte al CSM,

Stimate Domnule Inspector-sef,

Stimate Domnule Secretar General al CSM,

Cu distins respect, va rog sa inregistrati prezenta solicitare de aparare a independentei sistemului judiciar, afectata de perceptia ca RESPECTAREA PRINCIPIULUI PREEMINENTEI DREPTULUI si a valentelor RULE OF LAW echivaleaza cu caricaturizarea si cu terorizarea rolului garantului independentei justitiei.

In acest sens, va rog sa retineti ca principiul preeminentei dreptului reprezinta cheia de bolta a Democratiei, orice derogare urmand sa fie analizata la cerere/din oficiu de catre garantul independetei justitiei, pentru luarea masurilor prevazute de Lege, CSM neavand atributii de Legiferare/adaugare la LEGE prin proceduri de culise.

Cu deosebit respect, va rog sa imi permiteti sa adresez Onoratului Plen/domnului secretar-general/distinsului domn-inspector-sef si rugamintea de comunicare a lucrarilor de pe ordinea Plenului din 5.03.2020 constand in respectuoasele solicitari ale subsemnatei de aparare a independetei sistemului judiciar pentru formularea unui punct de vedere/amanarea discutarii acestora in vederea sustinerii in fata ONORATULUI PLEN doar dupa comunicarea catre subsmentata a LUCRARILOR DE CATRE DOMNUL SECRETAR-GENERAL, SENS IN CARE VA ROG SA IMI COMUNICATI SI NUMARUL DE INREGISTRARE A PREZENTEI SOLICITARI pentru a fi valorificata in caile de atac/solutionarea dosarului nr 5406/2/2019.

Nu in ultimul rand, adresez respectuoasa rugaminte distinsilor domni jurnalisti sa publice dreptul la replica constand in precizarea ca inteleg sa formulez prezenta solicitare de aparare a independentei sistemului judiciar, afectata de perceptia ca RESPECTAREA PRINCIPIULUI PREEMINENTEI DREPTULUI si a valentelor RULE OF LAW echivaleaza cu caricaturizarea si cu terorizarea rolului garantului independentei justitiei.

In acest sens, subliniez ca principiul preeminentei dreptului reprezinta cheia de bolta a Democratiei, orice derogare urmand sa fie analizata la cerere/din oficiu de catre garantul independetei justitiei, pentru luarea masurilor prevazute de Lege, CSM neavand atributii de Legiferare/adaugare la LEGE prin proceduri de culise.

Cu deosebit respect, va rog sa primiti expresia intregii mele recunostinte.

Cu distinsa consideratie,

Camelia Bogdan”.


II. 4 martie (secretarul general al CSM – judecatorul Badea Marius Tudose – catre Camelia Bogdan):

Confirmam primirea solicitarilor si inregistrarea acestora sub nr. 5391/4.03.2020”.


III. 4 martie (Camelia Bogdan catre Marius Tudose):

Distins domn Secretar general,

Cu distins respect, va rog sa imi permiteti sa va solicit comunicarea lucrarilor si atasarea raspunsului dvs.la dosarul nr.5406/2/2019.

Cu deosebita consideratie,

Camelia Bogdan”.


IV. 5 martie (Camelia Bogdan catre CSM si IJ):

Subject: Re: rugaminte amanare alerta bomba lucrari ordinea de zi PLEN CSM 5.03.2020, ATASARE 5406/2/2019

Stimata Doamna Presedinte al CSM,

Stimate Domnule Inspector-sef,

Stimate Domnule Secretar General al CSM,

Cu deosebit respect, va rog sa amanati lucrarile aflate pe ordinea de zi a CSM din 5.03.2020 referitoare la solicitarile mele, avand in vedere ca din cauza unei alerte cu bomba si evacuarea aeroportului din STRASBOURG, unde m-am prezentat pentru a participa la concursul MA THESE EN 180 SECONDES, nu am putut zbura spre Romania fiind in imposibilitate de prezentare.

De asemenea, nu pot interveni nici prin videoconferinta, deoarece domnul secretar nu mi-a comunicat lucrarile, fiind in imposibilitate obiectiva de a le sustine.

Va rog sa primiti expresia intregii mele recunostinte,

Cu deosebit respect,

Camelia Bogdan”.

Comentarii

# DODI date 5 March 2020 14:47 +1

Dacă tot a rămas în aer de ce să mai vină cu picioarele pe pământul patriei? În altă ordine de idei constați că asemenea rateuri umane sunt imune la orice tip de viruși din cauza otrăvii cu care le sunt pline sufletele.

# Auzi urat-o , la propriu, tie iti prieste doar cu avionu ? date 5 March 2020 15:50 +14

Vii pe jos , daca trebe ! Mai sunt trenuri , vapoare, autocare, TIR-uri, care-i problema ? :eek: Apropo, asta inca mai lucreaza in justitie, sub orice forma ? E clar , tara asta nu mai are scapare . SRI(vechea securitate) conduce acolo . :-x

# Aveti dreptate : e femeia fara umbra ! date 5 March 2020 18:00 +6

Daca arunca bumerangul , acesta nu se mai intoarce la ea , clar ! Dar sa n-o mai laudam atat ca are alte calitati , ca de pilda .... Sau nu ? :-*

# banditu coroiu date 5 March 2020 18:41 +2

Si dupa ce au cautat bomba prin aeroport si n-au gasit-o, intr-un final au vazut-o pe cami si si-au dat seama ca era defapt vorba de o petarda fasaita. ;-)

# biet roman ,saracu' date 8 March 2020 09:47 0

Si nu avem nici o fotografie cu bomba??sau a fost doar o petarda??

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii