20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CANCAN IN DOSARUL LUI NUTI – Fondatorul tabloidului Cancan, Radu Budeanu, este inculpat pentru trafic de influenta si spalare de bani in cauza in care DNA o acuza pe Elena Udrea ca a primit 3,8 milioane dolari de la Bogdan Buzaianu. DNA i-a fixat lui Budeanu o cautiune de 2 milioane lei. Cand a fost vorba despre nepotul lui Traian Basescu, acuzat de interventii in Justitie, cautiunea a fost sensibil mai mica, de doar 10.000 lei

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 November 2015 12:31
Vizualizari: 8908

Procurorii DNA au pus in miscare actiunea penala fata de fondatorul tabloidului Cancan, Radu Budeanu (foto). Acesta este inculpat pentru trafic de influenta si spalare de bani, in dosarul in care Elena Udrea este acuzata ca ar fi primit 3,8 milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu, bani despre care protejata lui Basescu sustine ca ar fi ajuns la PDL.

Radu Budeanu a fost saltat de pe aeroport, miercuri seara 18 noiembrie 2015, cand se intorcea in tara, si dus la DNA. Patronul Cancan a fost lasat sa plece, dupa cateva ore de audieri, procurorii luand fata de acesta masura controlului judiciar. De asemenea, DNA i-a fixat o cautiune de 2 milioane de lei.


Surprinde si in acest caz dubla masura cu care actioneaza procurorii DNA. Ne referim aici la suma fixata drept cautiune. Mai exact, Radu Budeanu trebuie sa plateasca o cautiune de 2 milioane de lei, o suma deloc mica, in conditiile in care in alte cazuri procurorii nu au fost atat de exigenti, unii avand parte de un tratament preferential. Spre exemplu, in cazul lui Dragos Basescu, nepotul lui Traian Basescu si fiul lui Mircea Basescu, procurorii au fixat o cautiune de 10.000 de lei, desi acesta era anchetat intr-un dosar cu acuzatii extrem de grave, ce vizau presupuse interventii in Justitie.

De asemenea, in dosarul in care a fost retinut patronul UTI, Tiberiu Urdareanu, in care se vorbea despre un contract de aproape 70 de milioane de lei care ar fi fost castigat in conditii suspecte, fata de unul dintre inculpati cautiunea a fost de doar 50.000 de lei.

Din cate se stie pana acum, cele mai mari cautiuni fixate de DNA sunt de 5 milioane lei, fata de Elena Udrea, si 2 milioane lei, fata de Radu Budeanu.

Iata comunicatul DNA privind acuzatiile formulate la adresa lui Radu Budeanu:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe cautiune (2.000.000 lei), pe o durata de 60 de zile incepand de la data de 18.11.2015, fata de inculpatul BUDEANU RADU IOAN, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

-trafic de influenta, in forma continuata,

-spalare de bani.

Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In vara anului 2010, inculpata Udrea Elena Gabriela in calitate de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si membru la Guvernului si de persoana cu functie de conducere in cadrul unui partid politic, avand influenta asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei si ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediul inculpatului Budeanu Radu Ioan, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare – cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.

In acelasi context, la sfarsitul anului 2011, inculpatul Budeanu Radu Ioan a primit de la acelasi om de afaceri o parte din suma de bani pretinsa de inculpata.

La inceputul anului 2012, in scopul mentionat mai sus, inculpatul Budeanu Radu Ioan i-a remis inculpatei Udrea Elena Gabriela suma de 3.800.000 USD primita de la omul de afaceri si i-a inlesnit preluarea unei creante de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o detinea ca urmare a unui imprumut garantat cu pachetul de 90% din actiunile la o societate comerciala cu activitate in mass media.

Pentru a ascunde adevaratul beneficiar al creantei de 900.000 de euro, si implicit adevaratul proprietar al firmei respective cu activitate in mass media, inculpatul Budeanu Radu Ioan a facilitat inculpatei Udrea Elena Gabriela incheierea unui contract de novatie cu schimbare de creditor, intre firma omului de afaceri si o alta societate recomandata de inculpata Udrea Elena Gabriela.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Budeanu Radu Ioan trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat,

b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,

d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare,

e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului Budeanu Radu Ioan i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

De asemenea, inculpatul Budeanu Radu Ioan va depune o cautiune in valoare de 2.000.000 lei, care va fi consemnata pe numele inculpatului la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie prin constituirea unei garantii reale, mobiliare ori imobiliare, in limita sumei respective, in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie.

Inculpatului Budeanu Radu Ioan i se atrage atentia ca nedepunerea cautiunii atrage inlocuirea masurii cu alta mai grava.

Inculpatului Budeanu Radu Ioan i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 19 November 2015 12:47 +8

justitie de stabor,\.......predictibila si unitara!!!!!!!!ca la piata la matache,, mai pune jupine ,mai lasa stapine,,(preturi fara mercurial ,ca la mermelica)

# DODI date 19 November 2015 19:25 +7

Încă nu v-ați prins: procurorii de la noi, cu luluța în frunte, seara se roagă la poza lui hăhăilă. Reflexul este întipărit în singura lor circumvoluțiune și nu poate fi extirpată. Singura soluție ar fi cea poloneză (extirparea binomului).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva