CAT MAI RABDA ROMANII REGIMUL IOHANNIS? – Cititi scandaloasa Hotarare 52/2020, prin care CNSU reintroduce restrictiile de circulatie si ne pune botnite tuturor, chiar si in spatii deschise. Romanii vor avea voie sa circule noaptea doar cu declaratie pe propria raspundere in judetele unde rata infectarilor depaseste 3 la mie, iar in judetele cu rata de peste 6 la mie vor fi tinuti in case. Iohannis insista sa organizeze alegerile, desi riscam sa depasim 25.000 de infectari pe zi (Hotararea)

Scris de: Valentin BUSUIOC

05.11.2020 20:33
Vizualizari: 5857

Regimul Iohannis-Orban face ce stie mai bine: pune din nou cizma pe Romania. Guvernul condus pe hartie de premierul Ludovic Orban (foto dreapta) si de facto de catre presedintele Klaus Iohannis (foto stanga) a anuntat joi, 5 noiembrie 2020, noi restrictii de pandemie. Tot joi, la inceputul sedintei de Guvern, Orban a anuntat ca restrictiile vor intra in vigoare luni, 9 noiembrie 2020.Reinstaurand de facto starea de urgenta (chiar daca nu exista un decret prezidential in acest sens), Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) – in fruntea caruia se afla Orban – a adoptat joi Hotararea nr. 52/2020, prin care reintroduce restrictiile de circulatie. Aceasta hotarare a CNSU va fi transpusa intr-o hotarare de Guvern, care, potrivit lui Klaus Iohannis, va adauga alte restrictii – de exemplu, inchiderea magazinelor la ora 21 si interzicerea petrecerilor publice si private, precum si a targurilor.

Mai precis, romanii vor avea voie sa circule noaptea doar cu declaratie pe propria raspundere in judetele unde rata infectarilor depaseste 3 la mie, iar in judetele cu rata de peste 6 la mie le va fi tot timpul interzis sa iasa din case fara un motiv temeinic, trecut tot pe declaratia pe proprie raspundere. De asemenea, regimul Iohannis-Orban ne pune tuturor botnita, fara deosebire: masca va fi obligatorie la nivelul intregii tari, in toate spatiile publice inchise si deschise (deci inclusiv pe strada), indiferent de rata infectarilor din acel judet.

De asemenea, toate institutiile publice si private vor fi nevoite sa treaca la munca de la distanta, iar acolo unde nu este posibil vor fi organizate ture.

Aceste aberatii vor dura 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii sau chiar a inaspririi lor, se mai arata in Hotararea CNSU 52/2020.


Guvernul Meu, Parlamentul Meu


Despoticele masuri din hotararea amintita au fost anuntate si verbal, de catre presedintele Klaus Iohannis, in sedinta de Guvern de joi seara. Cu toate acestea, Werner nu a suflat un cuvant despre amanarea alegerilor parlamentare. Dimpotriva: la fel ca in toate celelalte iesiri din ultimele luni, Iohannis a scrasnit din rasputeri ca vrea alegeri la termen, in 6 decembrie.

Fireste ca regimul Iohannis-Orban-PNL da dovada de o cumplita inconstienta, aruncand tara in haos, in conditiile in care este urias riscul ca alegerile la termen sa provoace o explozie a numarului de infectari, Romania putand lejer sa depaseasca 15.000 de cazuri pe zi.


Prezentam declaratiile lui Klaus Iohannis de la Palatul Victoria (vezi video):


Domnule Prim-ministru,

Onorati membri ai Guvernului,

Multumesc pentru invitatie! Ma bucur sa va revad pe toti aici, insa trebuie sa recunosc ca aceasta bucurie este umbrita de evolutia pandemiei de la noi si cred ca suntem, pe buna dreptate, cu totii ingrijorati.

Am avut astazi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au imbolnavit. Am avut si astazi multi, prea multi, care au decedat.

Si trebuie sa fim foarte realisti. Sunt necesare masuri ferme, masuri mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Masurile care s-au luat pana acum nu mai sunt suficiente.

Sunt necesare masuri in plan national, precum scolile sa treaca toate in on-line. Angajatii – si din public, si din privat – sa treaca la telemunca peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie sa fie inchise seara cel tarziu la ora 21:00. Circulatia pe timpul noptii trebuie restrictionata. Petrecerile – si cele publice, si cele private – trebuie interzise. Targurile si pietele trebuie inchise.

Portul mastii trebuie sa devina obligatoriu, peste tot in tara, in toate locurile publice si la toate locurile de munca, indiferent daca vorbim de locuri publice din interior, cum este aici, in sala Guvernului, sau in exterior - portul mastii trebuie generalizat si trebuie sa fie obligatoriu. Iar firmele si autoritatile trebuie obligatoriu sa-si decaleze programul de functionare, astfel incat si transportul public sa functioneze cu o incarcare mult mai mica, permitand, in acest fel, distantarea suficienta intre persoane.

Evident ca noi dorim sa controlam extinderea, raspandirea pandemiei, dar, in acelasi timp, vrem sa dam sanse medicilor sa trateze cazurile grave in spitale!

In acelasi timp, ne dorim sa continue activitatile economice! Nu dorim sa inchidem economia romaneasca, noi dorim sa luam masuri prin care oamenii sunt protejati si economia functioneaza in continuare. Si, da, vrem ca romanii sa-si continue viata cat de mult se poate apropiat de o viata normala. Doar ca nu suntem in conditii normale, suntem in conditii de pandemie si nu putem sa facem abstractie de acest lucru.

In acelasi timp, incepe campania electorala. Va fi o campanie electorala in conditii foarte speciale, foarte stricte, si urmeaza votul. Va invit, domnule Prim-ministru, onorati membri ai Guvernului, sa va implicati total pentru a garanta organizarea in cele mai bune conditii a alegerilor si in conditii de siguranta sanitara. Este posibil, am dovedit-o cu ocazia alegerilor locale care au avut loc acum putin timp.

Exista multe discutii in spatiul public despre oportunitatea organizarii alegerilor in pandemie. Eu va spun foarte clar: democratia nu poate fi pusa in paranteza! Democratia trebuie garantata si democratia se garanteaza prin alegeri, prin alegeri libere. Si natiunile puternice tin la alegeri democratice, chiar si in conditii de criza. Ce exemplu mai bun decat alegerile care au avut loc acum putine ore, aproape, as putea sa spun, alaltaieri, in Statele Unite ale Americii.

Acolo sa ne uitam, la democratiile consolidate, cu traditii vechi, cand vrem sa vedem cum se gestioneaza alegeri pe timp de criza! In Statele Unite, alegerile au avut loc in conditiile in care acolo au aproape 100.000 de cazuri noi in fiecare zi. Si totusi alegerile s-au organizat si au avut o prezenta record. Si daca v-ati uitat la televizor, ati vazut lume multa la alegeri, disciplinati, la distanta, toti cu masca, si au fost si au ales. Sau sa ne amintim cum in Statele Unite s-au organizat alegeri in noiembrie 1944, in plin razboi! Dar au tinut sa faca alegeri, fiindca asa trebuie in democratie!

Asa fac natiunile puternice si natiunea romana este o natiune puternica, dragii mei, si vom trece impreuna prin aceasta criza!

Eu va multumesc si va doresc succes!”

 Redam principalul pasaj din Hotararea CNSU 52/2020:


Art. 1 Incepand cu data prezentei hotarari la nivel national, se instituie obligatia purtarii mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise si inchise, indiferent de valoare ratei de incidenta cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile.

Art. 2 Toate institutiile publice, precum si toti operatorii economici publici sau privati au obligatia organizarii activitatii si desfasurarii programului de lucru in regim de telemunca sau munca la domiciliu, iar acolo unde specificul activitatii nu permite acest lucru, se organizeaza programul de lucru astfel incat personalul sa fie impartit in cel putin doua grupe care sa inceapa respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin 1 ora.

Art. 3 (1) In localitatile/judetele unde valoarea ratei de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile depaseste 3/1.000 de locuitori, se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 22.00 – 06.00.

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa in intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru urmatoarele motive:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta precum si pentru achizitionarea de medicamente.

Art. 4 (1) La nivel national pentru toate localitatile unde rata de incidenta cumulata este egala sau mai mare cu 6/1.000 de locuitori se va institui masura carantinarii localitatii cu interzicerea deplasarii circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei.

(2) Procedura de instituire a masurii de carantina pentru localitatile prevazute la alin. (1) este cea reglementata prin Legea nr. 136/2020 republicata, privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic.

(3) Prin exceptie de prevederile alin. (1), circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa in intervalul orar 06.00 – 22.00 pentru urmatoarele motive:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

c) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;

d) deplasarea pentru servicii de ingrijire personala;

e) deplasarea pentru servicii de alimentatie publica cu exceptia celor destinate activitatii desfasurate in restaurante si terase care presupun consumul acestora in incinta respectivelor spatii.

(4) Prin exceptie de prevederile alin. (1), circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa in intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru urmatoarele motive:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta.

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

(2) Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

(3) Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei / gospodariei / locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

Art. 6 Masurile stabilite in prezenta hotarare sunt valabile pe o perioada de 30 de zile, la finalul acestora urmand a fi analizata evolutia situatiei epidemiologice, restrictiile putand fi eliminate incepand cu valoarea inferioara a ratei de incidenta cumulata a cazurilor din ultimele 14 zile in situatia unui trend descendent, iar in cazul unui trend ascendent se vor lua alte masuri pentru limitarea raspandirii COVID-19.

Art. 7 Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora”.


* Cititi aici intreaga Hotarare 52/2020 a CNSU


sursa foto: Mediafax

Comentarii

# Neanae date 5 November 2020 21:01 +18

Sunt fan alegători ai plăvanului, sunt fan PNListi, USRPLUSisti și, evident, #rezistenti. Sa fie Fericiți ei și familiile lor. Noi ăștilalți care nu i-am votat din XYZ motive suntem Fericiți de fel. Mai ales ascultând și vâzând ca sunt din ce in ce mai mulți cei care se minunează de cât prosti au putut fi sa creadă in plevele astea.

# xyz date 5 November 2020 21:36 0

Si care e noutatea?

# Marius date 5 November 2020 21:37 +7

Nici un avocat nu a sesizat faptul ca Ludovic Orban îndeplinește funcția de premier al României, precum și cea de președinte al Comitetului Național pentru Situații Speciale și de Urgență (CNSSU)!? Chestia asta este conflict de interese și incompatibilitate ! Orban propune și tot Orban aprobă. Sau holera galbena are voie , prostii nu !

# Hello. date 5 November 2020 21:43 +7

K.W.I : EU ordon alegeri la 6.decembrie indiferent de infectati si morti romani ! Puterea este un DROG care ia mintile oricui "dictator" care gusta din ea .!.

# Valter Cojman date 5 November 2020 21:47 +6

Dovada ca IohaniSS conduce guwernerul si ca Orban e omul de paie al lui IohaniSS... Pas cu Pas, Romania, se transforma in lagar nazist de exterminare...

# Narcis date 5 November 2020 21:51 -3

Oamenii mor pe capete si la noi se continuă cu aceeasi tâmpenie! Românul este autodistructiv. Cei care au murit de COVID nu au avut dreptul la viață pe care l-au pierdut poate din cauza unor inconștienți? Autoritatile trebuiau demult sa ia măsuri ferme care sa impiedice pandemia, pt ca asta e datoria națională a autoritătilor față de cetățeni, nu sa stea in contemplare si sa se uite in gura unora cu 4 clase, incapabili sa ințeleagă realitatea. Au lăsat sistemul medical sa ajungă la incapacitate, iar doctorii sunt disperați! Cei care susțin nerespectarea regulilor sanitare ar trebui acționați in judecată! Curentul acesta vine din străinătate si este susținut financiar si alimentat cu tărie de aripa Soros cu scopul de a întreține dezordinea socială si de a împiedica autoritățile sa ia măsuri. Iar unii sant mai nervoși, dacă nu au o temă de isterie nu se simt bine.

# nae girimea date 6 November 2020 07:48 +2

@neanae Sa-i pup... si sa-i suporte fericiti ! Si stai , inca Nicusor nu si-a intrat in Piine . Nici Voiculescu . Astept cu nerabdare , caci au atitia flamanzi ce impung usa primariei . Si atatia de dat afara din slujbulite , de o sa-l doar a mana semnand demiteri . "Ah , ce comic ha , ha , ha..."

# Ahmed Bhairam date 6 November 2020 12:41 +1

Dragă Luju, poți să îmi spui care este baza legală ptr restrângerea drepturilor și libertăților pe care se bazează Hot. CNSU, respectiv HG? Din câte cunosc mască se poate purta legal doar în spații închise conf. Legii 55/2020.

# Si eu cum votez? date 6 November 2020 12:54 +4

Cum vor vota pe 6 dec. cei din localitatile in care rata de infectare depaseste 6/1000...? Votul nu intra la exceptii. Si nici campania electorala. Daca hotararea intra in vigoare pe 9 nov, plus 30 zile, e valabila pana dupa 6 dec... Pe actualul trend, vor fi tot mai multe localitati cu peste 6/1000. Nu cumva vor aranja ei sa fie doar cele in care PSD e majoritar...?

# Neanae date 6 November 2020 14:59 +2

Auzi dragă Nae Girimea. Schimb oleaca macazul. Hai sa ne mai fericim și pentru bucuria Democraților americani dacă le iese Neajoebiden. Sa fim fani ai democraticiștilor care au ales UNICUL ELEMENT VALABIL pentru ei ... Desigur ca in tătă americanimea democratica și convinsă de globalizare, luptătoare cot la cot cu BLM istii, cu LGTB istii, numai fosila asta uitătoare și confuza dădea bine cu democrația. Are careva puterea și curajul sa afirme ca Joe Biden va tine el însuși hățurile USA? Dacă frauda voturilor este acceptata și îi iese in cărți fosilei că “cade” la pat in vreme de seri multe intr-o casa mare și albă, voi jubila pentru democraticii mondiali, nu numai americani. Pentru toți anti Trump injectați in golul capului. Cuget pe margine ca dacă iese Biden vom scăpa de Covid ... LES JEUX SONT FAITES! Soros va juca cu cărți noi ... între fosile ... Distribuitorii vor fi șefii koloniilor ca România și vor primi ceva mărunțiș ca bacșiș ... Superb viitor fără Trump, sub DIKTATURA

# vaduva date 6 November 2020 19:04 +1

baai, idiotii din guwerner, daca trenul sau autobuzul care pleaca dintr o localitate , ma lasa noaptea intre 22/06 in localitatea mea de domiciliu/resedinta ce fac baaaaaa, cum ajung acasa la mine de la autogara sau de la gara ca nu ma duce trenul pana in holul blocului ???

# Vasiliu. date 7 November 2020 21:27 0

# vaduva : ajungi acasa cu declaratie scrisa de mana pe "propria raspundere" ..

# nae. date 7 November 2020 22:12 0

# neanae : dar este CONFUZ rau in "pareri" . Sper ca nu de la Covid !.

# Petre date 14 November 2020 19:22 0

Pe 6 decembrie trebuie dat jos scest guvern,dar si mentorul sau Iohannis.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii