CE-A FOST SI CE-A AJUNS – Judecatoarea Camelia Bogdan risca o noua excludere din magistratura. CSM discuta raportul prin care Inspectia Judiciara a decis ca celebra Bogdan nu mai indeplineste conditia de buna reputatie pentru a fi judecator: “Conduita agresiva... Comportamentul neconform cu statutul de judecator... Camelia Bogdan nu constientizeaza gravitatea faptelor pentru care a fost sanctionata disciplinar de doua ori... Atitudine lipsita de onestitate si de buna credinta” (Raportul)

Scris de: George TARATA

09.05.2021 11:49
Vizualizari: 6461

Judecatoarea Camelia Bogdan (foto), vestita pentru executia din dosarul “Telepatia”, de doua ori data afara din sistem de CSM, risca o noua excludere din magistratura. Se poate intampla miercuri, 12 mai 2021, cand Sectia pentru judecatori a CSM va discuta Raportul privind rezultatul verificarilor referitoare la indeplinarea conditiei de buna reputatie, prin care Inspectia Judiciara a decis ca Bogdan nu mai indeplineste conditia de buna reputatie pentru a fi judecator.


 

Concluzia Inspectiei Judiciare a venit in urma verificarilor declansate dupa sesizarea formulata de Asociatia Grupul de Investigatii Politice (GIP), condusa de Mugur Ciuvica, cea care a prezentat raportul Inspectiei in premiera pe site-ul grupul.ro. Inspectia a stabilit ca judecatoarea Camelia Bogdan are o conduita exagerata si agresiva prin prisma sutelor de sesizari si plangeri facute la CSM, in instanta si la DNA. De asemenea, aceeasi Camelia Bogdan este acuzata de comportament neconform cu statutul de judecator, dar si de faptul ca are o atitudine lipsita de onestitate si de buna credinta.


Iata fragmente din raportul Inspectiei Judiciare, atasat la finalul articolului in integralitate (vezi facsimil):


Verificarile efectuate au relevat conduita exagerata si in acelasi timp agresiva a doamnei Camelia Bogdan, judecator suspendat, care a formulat in perioada 2015-2020, un numar de 41 de cereri avand ca obiect apararea reputatiei profesionale si independentei sistemului judiciar, determinand Plenul Consiliului Superior al Magistraturii de a constata caracterul repetitiv al cererilor formulate, fiind in 'situatia de a uza in exces de acest instrument, ajungandu-se in mod inevitabil in acest fel la minimizarea rolului conferit de legiuitorul constituant, respectiv cel de garant al independentei justitiei'.

(…)

Din verficarile efectuate de Serviciul Secretariat si Relatii publice din cadrul Inspectiei Judiciare, au fost identificate un numar de 71 de dosare, in care doamna judecator are calitatea de parte.

(…) Sustinerea privind comportamentul neconform cu statutul de judecator, constand in formularea de plangeri penale impotriva persoanelor invesite cu autoritate, antrenate in actiunile disciplinare declansate impotriva doamnei judecator, au fost confirmate de relatiile inaintate de PICCJ-DNA prin adresa nr. 306/C/2021, din care rezulta ca pe rolul acestei institutii au fost identificate un numar de 9 dosare penale inregistrate ca urmare a plangerilor penale formulate de aceasta.

(…)

Analiza afirmatiilor eliberate in spatiul public de judecatorul verificat releva o gravitate ce depaseste cu mult limitele admisibile, fiind facute cu scopul vadit de a induce in eroare si de a afecta credibilitatea justitiei, sustinand un atac permanent asupra autoritatii judecatoresti in ansamblul sau, dar si in concret asupra membrilor CSM, care au aplicat sanctiunile disciplinare, asupra judecatorilor care au facut parte din completurile de judecata care au instrumentat dosarele in care a fost vizata doamna judecator si a tuturor persoanelor antrenate intr-un fel sau altul in procedurile judiciare aflate in legatura cu aceasta.

(…)

O greutate mare si cu impact direct asupra constiintei publice o reprezinta faptul ca aspectele relevate sunt facute de doamna Camelia Bogdan, judecator suspendat, care nu constientizeaza gravitatea faptelor pentru care a fost sanctionata disciplinar de doua ori, comunicand opiniei publice cu o totala lipsa de onestitate si corectitudine ca este o 'victima a sistemului' si ca este vorba despre o 'executare'.

(…)

Atitudinea judecatorului pe parcursul verificarilor desfasurate, cu transmiterea unor aparari confuze, amestecand voit punctul de vedere solicitat in prezenta lucrare cu aparari in alte dosare, cu transmiterea de mailuri repetate, cu mentiuni irelevante din perspectiva prezentei proceduri, cu declaratii publice contrare adevarului si realitatii, cu mentinere in mod constant a unei pozitii caracterizate de echivoc prin desfasurarea procedurii pentru a-si preconstitui argumente in eventualele aparari ulterioare sunt de natura a contura o atitudine lipsita de onestitate si de buna credinta, cu evidente consecinte in planul reputatiei de care ar trebui sa se bucure un judecator.

Prin urmare, doamna Camelia Bogdan, judecator suspendat, nu mai prezinta calitatile necesare pentru ocuparea functiei de judecator, nemaibucurandu-se de o buna reputatie.

Fata de aspectele retinute, propunem inaintarea prezentului raport Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii cu propunerea de a se constata ca doamna Camelia Bogdan nu mai indeplineste conditia de buna reputatie”.

 


Comentarii

# M date 9 May 2021 12:50 +60

In atentia tuturor magistratilor colaboratori ai serviciului de forta, a tuturor magistratilor corupti, a tuturor magistratilor care dau sentinte din obligatii, in urma unor spagi. vreau sa la trag atentia ca, mai devreme sau mai tarziu vor avea aceasi soarta ca si aceasta judecator Camelia Bogdan o fosta volaboratoare a sistemului ticalos. Sa nu creada careva ca nu vor plati pentru sentintele strambe si necazurile si chinurile prin care au trecut si inca mai trec justitiabili si familiile lor. Blestemati sa fiti toti cei ce nu judecati corect, blestemati sa fiti toti cei ce executati ordinele securistilor sau a altor golani de magistrsti. Nu uitati ca blestemele justitiabililor vor cadea mai devreme sau mai tarziu pe copii vostri. Amin

# Luca date 9 May 2021 12:54 +15

In sfarsit, Inspectia judiciara a decis obiectiv si conform rolului sau, fara sa se mai lasa intimidata de cei care nu-si au locul in magistratura si de cei care ii sustin pe primii. Va rog sa ma lamuriti si pe mine, ca nu am reusit pana acum. Aceasta individa este doar suspendata? Nu este exclusa? De ce se opereaza cu notiuni diferite? Am citit ca ar fi exclusa. Spera cineva ca va ramane in negura uitarii sanctionarea ei si ca va fi sustinuta sa revina din nou in magistratura? Asa se intampla cand cei care comit abateri grave sunt protejati si cand cei ce au misiunea de a actiona impotriva acestor abateri sunt lipsiti de fermitate sau cine stie ce resorturi ii anima. Trebuie sa o spun: cand politicul se amesteca in justitie, aceasta este deturnata de la rolul ei constitutional si se alege praful de actul de justitie. Din pacate, foarte multi din magistratura fac politica. Ei uita ca sunt slujitorii justitiei si nu stapanii justitiabililor.

# Raul date 9 May 2021 22:42 +13

Cica toti care postam comentarii impotriva iubitei doamne Jude, am fi niste amarati care primim cate o bere de la ‘ nu stiu cine’, probabil de la domnul Savaliuc sau de la domnul Ciuvica ????????????. In rest doamna este iubita si stimate de tot poporul, doar ca au astea ‘ fosta securitate ‘ ceva cu dumneaei. Aceasta doamna a dispus confiscarea extinsa a bunurilor patrimoniale, a unei persoane care nu erea parte in proces. Dupa ce a fost exclusa din magistratura a inceput sa-si aduca aminte ca ar fi si niste norme CEDO de care judecatorii ar trebuii sa tina cont. Firar sa fie, cand ati fost jude nu stiati nici de art 6 din Conventie ‘ Dreptul la un proces echitabil’ care este ABC-ul conventiei, (ce proces echitabil a avut persoana respectiva, daca nici macar nu a fost parte?). “@ Donule Savaliuc/ Ciuvica pentru postarea asta vreau si eu macar un coniac, ca m-am cam ingrasat de la berea aia la pet????????????”

# Raul date 9 May 2021 23:14 +10

Acestei “stimate si iubite doamne” ii plac mult tezele astea cu spalarea de bani. Ar fi interesant sa investigheze dumneaei , sursa banilor in cazul burselor pe care le-a obtinut/ castigat. Cine sunt in spatele ONG-urilor care finanteaza aceste ideologii si ce urmaresc finantatorii? Daca ar analiza aceste aspecte, dumneaei poate s-ar da seama ca nu este decat o persoana care are niste probleme administrative si este o penala cu diploma/e.

# Mihaela date 12 May 2021 19:43 +7

Înfățișare, gesturi, mers de robot. Un zâmbet fals, afișat permanent, care nu reușește să camufleze răutatea. Ce dreptate poți aștepta de la o astfel de ființă ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii