CEATA LUI SICA SUBMINEAZA PARLAMENTUL – Avocatul Poporului acuza Guvernul PNL pentru dementa ordonantelor: “Adoptarea intr-o singura sedinta de Guvern a 25 de OUG este nu doar fara precedent, ci o grava abatere de la art. 115 din Constitutie, Guvernul substituindu-se practic Parlamentului. La momentul adoptarii lor, unele acte normative erau deja in procedura parlamentara, urmand sa fie votate de 'unica autoritate legiuitoare a tarii', asa cum este Parlamentul”. Orban raspunde arogant

Scris de: George TARATA

05.02.2020 12:34
Vizualizari: 2662

Guvernul lui Klaus Iohannis (foto centru), condus formal de premierul Ludovic Orban (foto centru), submineaza Parlamentul Romaniei. Ceea ce s-a intamplat marti seara, 4 februarie 2020, cand Executivul PNL a adoptat 25 de Ordonante de Urgenta, unele dintre ele extrem de grave, cum ar fi cea privind privatizarea sanatatii, a fost o reala dementa, neintalnita in Romania pana in acest moment.


 

Evident, romanii au fost siderati de ceea ce a putut sa faca Guvernul PNL al lui Ludovic Orban, zis “Sica”, dovada fiind reactiile de pe paginile de socializare. Problema este insa ca prin actiunile lor, liberalii lui Orban si Iohannis au comis un grav atentat la adresa Parlamentului si Constitutiei Romaniei. O spune cat se poate de clar Avocatul Poporului, institutie condusa de Renate Weber.

Intr-un comunicat de presa de miercuri, 5 februarie 2020, Avocatul Poporului acuza ca adoptarea a 25 de ordonante de urgenta intr-o singura sedinta de Guvern, asa cum a facut Executivul PNL, este fara precedent si incalca art. 115 din Constitutie. Concret, Avocatul Poporului arata ca Guvernul Orban s-a substituit Parlamentului, avand in vedere ca unele dintre actele normative se aflau deja in procedura parlamentara, urmand sa fie votate de “unica autoritate legiuitoare a tarii”, asa cum este Parlamentul definit de Constitutie. Nu in ultimul rand, Avocatul Poporului atrage atentia ca la adoptarea celor 25 de ordonante de urgenta au lipsit avizele Consiliului Legislativ si ale Consiliului Economic si Social, desi exista o obligatie legala ferma privind existenta acestora anterior adoptarii OUG.

 

Cu un picior in groapa, Orban ramane arogant


De asemenea, Renate Weber a anuntat ca analizeaza cele 25 de ordonante de urgenta adoptate de Guvernul PNL, urmand sa sesizeze Curtea Constitutionala acolo unde este cazul. De partea cealalta, intrebat fiind de pozitia Avocatului Poporului, Ludovic Orban a oferit un raspuns nu doar arogant, ci si halucinant, sustinand ca discutiile despre neconstitutionalitate sunt “o gargara”.


Iata comunicatul Avocatului Poporului:


Avocatul Poporului considera ca adoptarea intr-o singura sedinta de Guvern a unui numar de 25 de ordonante de urgenta este nu doar fara precedent, ci o grava abatere de la normele art. 115 din Constitutie, Guvernul substituindu-se practic Parlamentului. La momentul adoptarii lor, unele acte normative erau deja in procedura parlamentara, urmand sa fie votate de 'unica autoritate legiuitoare a tarii', asa cum este definit Parlamentul de catre Constitutie. De asemenea, au lipsit avizele Consiliului Legislativ si ale Consiliului Economic si Social, desi exista o obligatie legala ferma privind existenta acestora anterior adoptarii unei ordonante de urgenta.

Avocatul Poporului isi rezerva dreptul de a sesiza Curtea Constitutionala cu exceptii de neconstitutionalitate privind acele ordonante de urgenta care aduc atingere direct sau indirect drepturilor fundamentale si cele care incalca decizii anterioare ale Curtii Constitutionale”.

 


Comentarii

# mitica date 5 February 2020 15:20 +4

Toti membrii guvernului sica mandolina trebuie de urgenta judecati si condamnati!

# IO date 6 February 2020 05:52 0

Guvernul a căzut...IN PICIOARE!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii