19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CINEVA SA IL CLONEZE PE TARICEANU – Discurs fulminant al presedintelui Senatului: “Destui judecatori se simt timorati, amenintati si se vorbeste din ce in ce mai des despre Romania ca despre o republica a procurorilor... Simpli cetateni sunt pur si simplu calcati in picioare de sistem, fara sa poata replica in vreun fel... A reinviat atmosfera de suspiciune si frica specifica perioadei comuniste... Politicienii vor ajunge sa ceara fortelor oculte sau procurorilor aprobare pentru orice decizie”

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

23 September 2015 16:48
Vizualizari: 11370

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu (foto) se dovedeste a fi din nou singurul barbat de stat cu adevarat din Romania. Tariceanu a avut un discurs fulminant la deschiderea conferintei “Guvernarea reprezentativa si separatia puterilor sub imperiul democratiei”, care se desfasoara la Palatul Parlamentului, in perioada 23-24 septembrie 2015.

Calin Popescu Tariceanu a reusit sa cuprinda toate problemele cu care se confrunta Justitia din Romania, avertizand inca de la inceput ca discursul sau nu va fi unul protocolar. Tariceanu a atras atras atentia ca societatea romaneasca si-ar putea pierde o parte din libertatile si democratia castigate dupa 1989, amintind de implicarea serviciilor secrete in actul de justitie, de infiltrarea ofiterilor acoperiti in randul judecatorilor si procurorilor, de scurgerile de informatii de la DNA, de fenomenul telejustitiei, de anularea prezumtiei de nevinovatie si de presiunile psihice inacceptabile asupra judecatorilor.

Tariceanu a subliniat ca rezultatele bune pe care le-a obtinut DNA nu vor justifica niciodata abuzurile, amintind in aces sens si cazul Marianei Rarinca. De asemenea, Tariceanu s-a referit si la protectia de care se bucura in continuare oamenii regimului Traian Basescu si nu i-a uitat nici pe membrii CSM care si-au abandonat rolul de protectori ai independentei Justitiei, unii dintre ei avand grave probleme de legitimitate.

Evident, dupa acest discurs Calin Popescu Tariceanu va deveni tinta propagantei. Nu exista indoiala ca presedintele Senatului va fi acuzat de atac la independenta Justitiei. Mai mult, exista riscul ca in curand lui Tariceanu sa i se fabrice un dosar penal, astfel incat sa se incerce reducerea sa la tacere.


Fara a mai face alte comentarii, prezentam integral fulminantul discurs al lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului:

Stimati participanti,

In numele Senatului Romaniei, vreau sa va multumesc pentru prezenta dumneavoastra la aceasta conferinta. Ne asteptam ca luarile dumneavoastra de cuvant sa se constituie in contributii importante si utile pentru procesul de legiferare, in dezbaterea publica si in fundamentarea unor viitoare decizii politice. Reechilibrarea raportului de forte intre puterile statului, serios afectat in ultimii zece ani, si infaptuirea justitiei sunt demersuri complexe, care necesita idei, initiative si o participare cat mai larga din partea clasei politice, din partea asociatiilor profesionale implicate si din partea societatii civile.

De la bun inceput vreau sa va asigur ca discursul meu nu va fi unul protocolar, ci axat pe probleme concrete legate de necesitatea reechilibrarii puterilor in stat si infaptuirii justitiei.

Daca nu urmam aceasta cale, societatea romaneasca ar putea sa piarda o parte dintre libertatile si democratia castigate dupa 1989.

Problema ma preocupa de cativa ani, iar recrudescenta unor disfunctionalitati si chiar abuzuri, sesizate inca din campania electorala de anul trecut, m-au obligat sa adopt pozitii transante si sa ma folosesc de toate parghiile legale pe care le am la dispozitie ca presedinte al Senatului, ca senator si ca presedinte de partid.

Care este realitatea de care ne lovim zilnic, realitate descrisa si de presa, si de unii politicieni, si de oameni care lucreaza in interiorul unor autoritati, realitate care se reflecta fidel in sondajele de opinie?

Serviciile secrete participa la derularea anchetei pana la finalizarea actului de Justitie, asa cum a declarat public un general activ din Serviciul Roman de Informatii; serviciile secrete si-au infiltrat ofiteri acoperiti in Justitie si in Ministerul Public, asa cum reclama asociatiile profesionale ale magistratilor si avocatilor, s-au constatat si se constata in continuare foarte multe scurgeri premeditate de informatii catre presa din dosarele aflate in faza de instrumentare la DNA, a proliferat fenomenul de telejustitie, care anuleaza practic prezumtia de nevinovatie si induce o presiune psihica inacceptabila asupra judecatorilor, avem cazuri de procurori care ancheteaza oportunitatea deciziilor politice luate de membri ai Guvernului sau de parlamentari.

E momentul sa fac precizarea ca rezultatele bune inregistrate de DNA in lupta cu coruptia nu pot justifica niciodata abuzurile.

La ce mai asistam? La inactiunea DNA intinsa pe multi ani de zile in cazul unor dosare cu nume sonore ale fostului regim lasate in nelucrare, inactiune ramasa neanchetata si nesanctionata de CSM, la scoaterea, tot dupa multi ani, din sertarele DNA a unor dosare in momente care coincid cu oportunitati politice de actiune, la implicarea publica nemijlocita in politica a unor membri ai CSM, la abandonarea rolului CSM de protector al independentei Justitiei si la transformarea sa cu sprijinul neprecupetit al Inspectiei Judiciare in inversul misiunii care i-a fost incredintata de lege.

De la scene aproape comice, cand DNA a cerut si obtinut arestarea preventiva a unei deputate de trei ori in aceeasi noapte, dupa care s-a asternut praful pe dosare ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, de la probe imbatabile referitoare la fostul presedinte si unii membri ai familiei sale care manevrau dosare si magistrati in cel mai pur stil mafiot, fara ca dupa atata vreme sa fie pronuntata o hotarare definitiva, s-a ajuns in mod logic la escaladarea abuzurilor care au ajuns sa-i afecteze pe simpli cetateni.

Cazul Rarinca, ajuns la cunostinta opiniei publice, este cat se poate de concludent. Sunt sigur ca exista foarte multe cazuri despre care nu am aflat inca, unde simpli cetateni sunt pur si simplu calcati in picioare de sistem, fara sa poata replica in vreun fel. Vreau sa se stie ca voi urmari in continuare cazul Rarinca pana la elucidarea tuturor aspectelor si abuzurilor comise in aceasta speta. Cei care au gresit, cu sau fara vinovatie, vor trebui sa plateasca.

Va spun cat se poate de sincer ca am permanent in ultima vreme sentimentul ca o parte a spectrului politic si-a pierdut libertatea decizionala, impartasind soarta mesterului ”Manole”: ce construiesc ziua, este daramat de forte oculte peste noapte. Cum lucreaza cineva la un proiect politic care nu e pe placul acestor forte, cum se declanseaza o ancheta penala, apare vreun un dosar mai vechi sau rapid fabricat, vreo campanie de presa compromitatoare. In felul acesta politicienii vor ajunge sa ceara fortelor oculte sau procurorilor aprobare pentru orice decizie.

Nu mai vorbesc ca toata lumea se simte ascultata, urmarita, multi nu mai vorbesc normal, ci isi cauta cuvintele. Atmosfera e cu mult mai rea decat pe vremea securitatii lui Ceausescu. A reinviat atmosfera de suspiciune si frica specifica perioadei comuniste. Nu cred ca putem merge in continuare pe acest drum lasat mostenire de regimul Basescu si care se dezvolta in continuare nestingherit.

Ma opresc aici cu exemplele, dar merg mai departe cu intrebarea: ce poate sa faca un politician, chiar si unul de varf, in aceste conditii ?

Noi traim in Romania un paradox: legislatia in domeniul Justitiei se afla la nivelul tarilor cu traditie democratica in domeniu, dar practicile din Justitia romana s-au pliat in multe cazuri pe mentalitatea paguboasa de pe malurile Dambovitei, pentru ca numirile intr-o serie de functii de conducere in cadrul autoritatii judecatoresti nu au tinut cont de profesionalism, ci de tot felul de cumetrii si de apartenenta la grupuri partizane.

Este principala cauza a neajunsurilor si abuzurilor pe care le vedem in Justitie. Va trebui sa facem eforturi deosebite ca sa eliminam aceasta situatie.

Daca un politician isi permite sa critice anumite aspecte ale activitatii unor segmente din autoritatea judecatoreasca, el este ”executat” cu maxima celeritate de CSM si Inspectia Judiciara sub acuzatia ca a afectat independenta Justitiei, asa incat componente ale autoritatii judecatoresti se vor intangibile. Nu de acelasi regim s-a bucurat procurorul-sef al DNA, atunci cand, la sedinta de bilant din acest an, domnia sa a criticat public hotararile de achitare definitive ale instantelor. CSM nu s-a sesizat si nici Inspectia Judiciara. Mai mult decat atat, in situatia de contemplatie a CSM, cand Justitia este atacata din interior, ea trebuie protejata chiar de unii care o conduc. Nu e de mirare ca in aceste conditii destui judecatori se simt timorati, amenintati si se vorbeste din ce in ce mai des despre Romania ca despre o republica a procurorilor. CSM nu detine monopolul apararii independentei Justitiei, orice cetatean si cu atat mai mult parlamentarii, avand dreptul sa-si exprime liber opiniile despre Justitie. Asadar, iata de ce este necesara si obligatorie actiunea parlamentului.

La intrebarea: ”ce se poate face?”, responsabilii politici, adica Parlamentul, trebuie sa gaseasca un raspuns adecvat pentru amendarea legislatiei si a eliminarii magistratilor abuzivi sau corupti. Dar respectand independenta justitiei, Parlamentul nu poate ramane intr-o vesnica inactiune cu speranta ca sistemul judiciar se va autocorecta! Trebuie sa recunoastem rolul singurei puteri democratice a statului sa faca corectiile necesare atunci cand asistam la derapaje serioase care pun sub semnul intrebarii infaptuirea actului de justitie. Multi parlamentari sunt fie timorati, pentru ca au vazut cat de usor poti fi compromis politic cu un dosar fabricat sau cu o campanie de presa negativa, fie sunt complici. Complicii sunt ”acoperitii” si cei care-si inchipuie ca pot ajunge la putere si pe cai nedemocratice, atunci cand adversarii politici sunt eliminati cu ajutorul dosarelor si nu prin vot.

Cel mai relevant exemplu in acest sens il reprezinta dosarul primului ministru Victor Ponta, trimis in judecata. Intr-o societate cu traditii in privinta statului de drept, primul ministru si-ar fi dat demisia de mult, dar la noi Justitia a fost nu doar o data folosita ca arma politica.

Mi-aduc aminte de cazul fostului ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, care a fost trimis in judecata, a fost demis, apoi a fost achitat de instanta, dar a ramas bun demis. E foarte probabil ca si Victor Ponta sa fie achitat in final. Si atunci ce facem? Lasam un Guvern legal si legitim investit la mana unui procuror de caz? Eu nu pot sa fiu de acord cu o asemenea optiune. Cei aflati acum in opozitie ar putea sa ajunga la putere prin mijloace nedemocratice, dar ii asigur ca la un moment dat vor cadea si ei in aceasta capcana. Atunci democratia reprezentativa va disparea, fiind inlocuita cu o conducere oculta a unui grup de initiati.

Cat priveste eliminarea din sistem a magistratilor corupti sau abuzivi, ea este la latitudinea CSM. Din pacate unii membri ai CSM si-au pierdut legitimitatea de a reprezenta corpul magistratilor, prin votul covarsitor al confratilor lor. Exista serioase semne de intrebare cu privire la increderea si respectul de care se bucura CSM chiar in randul magistratilor.

Inchei aceasta interventie prin a afirma ca echilibrul si controlul reciproc al puterilor in stat nu se poate realiza decat printr-o prezenta activa a Parlamentului, principala putere in stat si singura aleasa democratic prin votul direct al cetatenilor.

Niciuna dintre puterile statului, Parlamentul, Executivul sau Justitia, nu poate fi scoasa din ecuatia 'Controlul si echilibrul reciproc al puterilor in stat'. Va readuc aminte un dicton: 'puterea corupe iar puterea absoluta corupe absolut!'”.

Comentarii

# Bravo pt discurs. date 23 September 2015 17:23 +57

Pacat ca vor ramane doar vorbe, neurmate de vreo actiune. Cu cine si ce sa faca? Toti sunt la mana cuiva, manevrati cu telecomanda. Inclusiv Joianis, marioneta cultivatoare de roze. Trist :cry:

# Minerva date 24 September 2015 08:04 +18

"Cu cine si ce sa faca?" Normal ar fi CU POPORUL, doar nu toti romanii or fi "la mana cuiva"! Problema este ca poporul este indolent, somnolent, prefera sa leneveasca in fata televizoarelor si a calculatoarelor, mimand indignarea. Jalnic popor! :(

# Minerva date 24 September 2015 08:09 +6

"Cu cine si ce sa faca?" Normal ar fi CU POPORUL, doar nu toti romanii or fi "la mana cuiva"! Problema este ca poporul este indolent, somnolent, prefera sa leneveasca in fata televizoarelor si a calculatoarelor, mimand indignarea. Jalnic popor! :(

# Fane Gutu date 24 September 2015 09:33 +1

"Cu cine si ce sa faca?" Normal ar fi CU POPORUL...mda, in completare uite ce spunea, cu amaraciune fireste, marele ganditor roman Petre Tutea: https://www.youtube.com/watch?v=SiEe4qDOVqk ... fara cuvinte!

# Fane Gutu date 24 September 2015 09:47 -1


Citeza pe Minerva
"Cu cine si ce sa faca?" Normal ar fi CU POPORUL, doar nu toti romanii or fi "la mana cuiva"! Problema este ca poporul este indolent, somnolent, prefera sa leneveasca in fata televizoarelor si a calculatoarelor, mimand indignarea. Jalnic popor! :(
... https://www.youtube.com/watch?v=SiEe4qDOVqk

# misu date 23 September 2015 17:38 -16

atentie l-ati facut , in continutul articolului.  pe  Tariceanu presedintele Romaniei. Rectificati !

# pt misu date 23 September 2015 17:45 +39

Ce bine ar fi fost...

# nicolae date 23 September 2015 18:08 -9

Nu vad .Sau chiar au rectificat ? In general nu tin con daca le faci o observatie .

# basicuta date 23 September 2015 17:56 +50

,,raspundere magistratului" cu sanctiuni clare pt procurorii ce trimit nevinovati in judecata, si se termina cu teroarea asta...

# Vladi Mir date 23 September 2015 18:05 +66

Astazi, al doilea om in stat, se dovedeste a fi PRIMUL BARBAT AL TARII !!! JOS PALARIA !

# remember date 23 September 2015 22:02 +29

Subscriu.Este unul din putinii politicieni ce dispune de coloana vertebrala.JOS PALARIA!!!

# Emil Culda date 23 September 2015 18:52 +50

Un discurs excepţional, foarte binevenit, din partea unui politician de anvergură (cam singurul !) care a avut constant în ultima perioadă atitudini şi a dat mesaje în folosul şi pentru sprijinirea DEMOCRAŢIEI în România. Recunosc că pe mine m-a srprins extrem de plăcut Domnul Tăriceanu în ultimul an şi, probabil, pe toţi concetăţenii mei care cred în valorile democraţiei şi ale mult clamatului stat de drept.Justiţia se face sobru, profesionist, calm ,înţelept, cu mare responsabilitate şi mai ales bazată pe credibilitate în faţa opiniei publice. Justiţie nu trebuie să însemne în nici un caz actiuni decisive din partea structurilor de forţă şi /sau de opresiune. Justiţia şi statul de drept nu pot fi evaluate aproape exclusiv prin numărul de condamnări respectiv prin activitaea poliţiei, diverselor servicii,parchetelor şi instanţelor penale. Se vede cu ochiul liber că am devenit ţara lui Penal Vodă, iar aceasta în niciun caz nu înseamnă că am avansat semnificativ pe calea democraţiei(!).

# Sualk Sinahoi date 23 September 2015 19:18 +46

Basescu era seful mafiei statale portocalii,Chiolhanis este doar marioneta ei.

# dan coste date 23 September 2015 19:27 +29

Imi fac cruce si cu stanga si cu dreapta, ca n-am publicat o carte pe care am scris-o prin 2011, intitulata "Mafia procurorilor". Poate ca, daca as fi facut-o, astazi n-as mai fi fost un om liber. Bunaoara sunt un las, trebuie s-o recunosc.

# unul din lumea cea mare date 23 September 2015 19:30 -42

sa nu/l cloneze, ne ajunge unul, vai mama noastra//

# unul din lumea cea mare date 24 September 2015 01:07 +7

plagiatorul de serviciu de mai sus si-a adus aminte de nick nameul meu,bai plagatorule vezi cit rosu ai luat?crezi ca lumea nu face diferenta intre noi doi?,,,,,,,,,,vai mama ta!!!!!!!

# Florin date 23 September 2015 19:33 +48

Securistii erau mici copii prin comparatie cu acesti monstri ocrotiti de lege. Iresponsabili coordonati politic si din afara si din launtrul Romaniei. Iar SRI-ul... Ce mai: urmasii lui Roland Freisler. Oribil. Nu credeam ca dupa dementa comunista, voi trai crima fascista/neoliberala

# G.A. 2015 date 23 September 2015 20:01 +33

OARE RUMANIKA NUUUUU MERITA UN ASEMENEA PRESEDINTE SI A ALES O "SLUGA" BAZISTO-PDL-IZDA-PNL, PENTRU CARE ATACA FURIBUND PE PREMIER SI PERMANET "VREU GUVERNUL MEU"PARCA AR FI MOSIA PERSONALA RUMANICA? /////??? CAND SE VOR TREZI RUMANII LA REALIATE, ???? CUM ESTE POSIBIL CA IN SONDAJELE " AVANGARDE" DOMNIA SA TARICEANU SA FIE COTAT MAI SLAB DECAT BELEAGA, GOGORIU, BA.SECU, UDAREEA, ETC.??? EXISTA VREO EXPLICATIE A ROMANILOR INTERVIEVATI, SAU TOTI SUNT FARA NEURONI ????? CU ADEVARAT, ROMANIA ESTE O COLONIE DE GEN "BURKINA FASO", IN CARE PRESEDINTELE INCEARCA DIN RASPUTERI O LOVITURA, CU AJUTORUL INSTITUTIILOR INDEPENDENTE , DARAMAREA GUVERNULUI CU ORICE PRET. JALNIC, CAND TARA A INCEPUT SA PROGRESEZE, SE GASESTE CATE UN PRESEDINTE SA ARUNCE BOLOVANI, SA O STOPEZE. DE CE DOMNULE JOHNITZ ????????? :P

# cezar date 23 September 2015 20:19 +17

Mai mult, exista riscul ca in curand lui Tariceanu sa i se fabrice un dosar penal, astfel incat sa se incerce reducerea sa la tacere. Catusi de putin. Daca si-a facut averea legal, si nu a cotinuat traficul de influenta atat de placut lui prin '07 (biletelul roz), nu are de ce sa se teama. In schimb, baietii dati in judecata si cei carora le vine randul acum vor trebui sa admita, in sfarsit, ca stilul fanariot, stramosesc, de a fi corupt inceteaza. Vor trebui sa se reinventeze, or, aici beizadelele garniturii a doua a PCR vor trebui sa se lase pe mina copiilor si nepotilor lor.

# cezar date 23 September 2015 20:29 -13

Contra-argumentul "Teodor Atanasiu" este neinsipirat, tinand cont ca : 1. Este singurul caz de acest fel in care un om politic a fost demis, fiind ulterior achitat in dosarul care a stat la baza demisiei sale. 2. Fiul sau adoptiv a facut porcarii la referenduum pe vremea cand PNL era USL, si e posibil sa aiba dosar penal. Deasemenea, legaturile sale cu interlopii clujeni sunt de notorietate. 3. Realmente CVul sau politic si declaratiile sale de avere ne fac sa nu-i regretam eventuala retragere din viata politica.

# Ana date 23 September 2015 22:09 +25

Felicitari Dlui Tariceanu!

# Jihad procurorian date 23 September 2015 22:27 +23

"Daca nu urmam aceasta cale, societatea romaneasca ar putea sa piarda o parte dintre libertatile si democratia castigate dupa 1989. "....sa fii matale sanatos si sa-ti traiasca nevasta aia tanara si frumoasa, dar libertatile si democratia despre care faci vorbire e demult duse. Am ajuns la fel ca inainte de 89. Sa nu vorbesti aiurea, sa nu te scapi la cineva despre orice prostie, ca a doua zi esti chemat la 'procuratura'. O mizerie de situatie. Cine ne-a adus in halul asta? De ce nu am ripostat ca in 89??? De ce nu ripostam???

# Aurel date 23 September 2015 22:38 +20

Sunt mai multi parlamentari curajosi care au incercat sa arate ca sunt premulte dosare politice facute la comanda. De ce dupa zeci de ani se afla ca o persoana inalta public a facut infractiuni. De ce securitatea a lasat sa ajunga in frunte guvernului un "infractor" asa cum spune DNA-ul, De ce aceeasi securitate a lasat sa ajunga presedeinte un SECURIST dovedit cu acte acum?????????????????

# Luminita date 24 September 2015 05:34 +14

Felicitari donule Tariceanu! Aveti votul meu si al familiei mele! Imi pare rau ca nu v-am votat pana acum....

# CI date 24 September 2015 07:11 -13

Tăriceanu vrea o justiție în care, de exemplu, un prim ministru intervine în justiție pentru un om simplu nedreptățit...întâmplător prietenul lui petrolist!

# DOREL date 24 September 2015 10:08 +4

Mai draga CI, ce e cu tine de-ai percutat asa tarziu, ori te-au rechemat din permisie cu alarma de lupta ? Eu raman la ale mele: era mai bine daca te lasau sa-ti termini liberele din tura, cel putin nu te (mai) faceai din nou de ras ! Pentru ca, odata, Ponta nu a intervenit in favoarea nici unei persoane fizice ci a unei rafinarii careia inteligentii magistrati-procurori (da, bine, nu-mi spune ca nu exista notiunea, da' asa le place lor sa le zica lumea) pusesera sechestre cu care blocasera functionarii rafinariei si doi, ca finalmente, sechestrele pe instalatii au fost ridicate chiar de ei.  Si, b): draga, ai grija ca prin "justitie" se intelege altceva decat OZU-ul cu care esti obisnuita, chiar daca tie nu-ti vine a crede  ! Parerea mea ...

# ably dan date 24 September 2015 09:02 -2

.desigur exmaeste..! -obligatoriu de la cei din Bulgaria..!

# valah date 24 September 2015 09:06 +14

Domnule Tariceanu... cititi acest discurs in Parlament, adica actionati direct, cu aplicatie.De pareri si simpozioane lumea este satula.Sunteti, cel putin asa se spune, "al doilea barbat" al tarii... Actionati domnule Tariceanu...actionati !

# Aurel date 24 September 2015 17:27 +1

Felictări, domnule Tăriceanu!!! Sunteţi un adevărat bărbat de stat. Impecabil discursul. Poate reuşiţi să mobilizaţi şi PSD-ul pentru a lua măsurile necesare pentru reinstaurarea democraţiei în România. Succes!!! Vă suntem alături

# Constantin Popescu T. date 24 September 2015 17:49 -2

Ah ce-mi plac comentariile. De aia ma iubeste si femeile. :-*

# avi avi date 24 September 2015 21:48 +6

La un asemenea discurs:JOS PALARIA.

# Briciu date 25 September 2015 14:58 +1

Nu trebuie clonat Tariceanu.La ori ce fel de nedreptati facute de aceste jeguri de magistrati lumea sa manifesteze in toata tara,pina cind aceste jeguri vor fi scoase din magistratura.Numai asa vom avea si noi o justitie ca in tarile civilizate.

# arici date 26 September 2015 01:18 -1

Tariceanu are dreptate.Eram copil in anii 50 pe cind procurorii taiau si spinzurau.Rar scapa cineva de puscarie. Ca si acum, doar cei care "colaborau" , adica ii turnau pe altii. Insa majoritatea nu aveau curaj sa lupte impotriva lor. Daca se razvratea cineva sfirsea cazind din tern, calcat de masina sau se inneca in Lacul Floreasca. Pe strada mea lunar venea un plavan imbracat in haina lunga de piele de sub care ii atirna pistolul iar deputatul de strada ne stringea cu mic cu mare ca ala sa ne ceara sa turnam cine era impotriva PRM. Desigur la alta scara in zilele noastre se intimpla ceva asemanator. Societatea civila nu terbuie sa permita acest lucru. Coruptii terbuie pedepsiti dar terbuie sa troneze principiul nevinovatiei iar judecata sa fie dreapta fara perceptii rezonabile. Altfel ne intoarcem in timp.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.04.2024 – Pensionare la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva