CIRC SI PANARAMA LA DNA – Asa intelege DNA sa protesteze impotriva OUG 7/2019, mintind populatia si victimizandu-se. Pagina web a Directiei Nationale Anticoruptie a fost impanzita cu mesajul "DNA – institutie in pericol de a fi blocata de OUG 7/2019. Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata". DNA a incheiat 2018 cu 40% achitari. Dupa ce ca e capra raioasa, mai tine si coada sus!

Scris de: E.D.

26.02.2019 15:23
Vizualizari: 3154

Ministrul Justitiei Tudorel Toader trebuie urgent sa ia masuri fata de demersurile procurorilor si judecatorilor care au declarat suspendarea activitatii sau care ameninta cu greva din cauza prevederilor OUG 7/2019. Dupa ce DIICOT a anuntat ca isi suspenda activitatea in perioada 26 februarie – 8 martie 2019, DNA a sarit mot in circul grevei, victimizandu-se si denaturand adevarul cu privire la OUG 7/2019. Cine acceseaza in aceste momente site-ul Directiei Nationale Anticoruptie are surpriza de a constata ca acesta este "impanzit" cu mesajul "DNA – institutie in pericol de a fi blocata de OUG 7/2019. Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata".


Postarea mesajului pe prima pagina a fost luata ca urmare a Adunarii generale a procurorilor DNA, din data de 26 februarie 2019, care a considerat ca este necear sa se transmita mesajul ca prin OUG 7/2019 risca sa se blocheze activitatea Directiei Nationale Anticoruptie si sa fie paralizata combaterea coruptiei la nivel inalt. Doamne fereste! Asteptam cu interes motivarea sustinerilor DNA, cu argumente concrete, caci altfel afirmatiile puse pe fata site-ului nu reprezinta altceva decat niste dezinformari.

Culmea este ca "paralizarea coruptiei la nivel inalt" de catre OUG 7/2019 este invocata de parchetul anticoruptie, in conditiile in care acest parchet a obtinut in anul 2018 cel mai mare procent de achitari din istoria sa, sau poate chiar din istoria unui parchet din Romania, ajungand la aproape 40% achitari! Chiar si asa, DNA intelege sa dea vina pe ordonante pentru activitatea slaba desfasurata si sa faca demersuri pentru impiedicarea punerii in aplicare a unor dispozitii care, conform legii, au obligatia sa le aplice si sa le respecte. Nu sa le comenteze!

Reactia DNA este de inteles totusi daca tinem cont ca intr-un comunicat de presa anterior, Directia Nationala Anticoruptie a intocmit o serie de observatii legate de OUG 7/2019, exprimandu-si nemultumirea fata de continutul acestei.

De departe cea mai arzatoare problema pentru DNA este introducerea conditiei eliberarii din functia a magistratilor care nu indeplinesc conditia bunei reputatii. Se plangeau in comunicat procurorii DNA ca prin introducerea conditiei bunei reputatii se poate aduce atingere independentei magistratilor, "care pot fi supusi unor forme de presiune in acest mod".

Mai sa fie, cum asa? Noi credem mai degraba ca procurorii care fac parte din DNA au realizat ca sunt compromisi, in primul rand prin achitarile obtinute, in al doilea rand pentru demascarea in spatiul public a modului abuziv de lucru si in al treilea rand pentru credibilitatea scazuta de care "se bucura" in randul opiniei publice.

Noi, si probabil si magistratii care se stiu nepatati, nu au nicio problema cu aceasta prevedere, considerand-o de absolut bun-simt, in conditiile in care buna reputatie trebuie sa fie o conditie esentiala pentru detinerea calitatii de magistrat.


Iata Comunicatul DNA din 26 februarie 2019 privind masurile adoptate in cadrul Adunarii generale a procurorilor DNA:

"Ca urmare a sedintei procurorilor DNA, intruniti in Adunare generala la data de 26 februarie 2019, in temeiul Hotararii nr. 95/20.02.2019 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie este abilitat sa transmita concluziile rezultate in urma votului, respectiv masurile adoptate:
1. Sustinerea Hotararii nr 95/20.02.2019 a Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, in sensul ca modificarile aduse prin OUG nr. 7/2019 contin prevederi neconstitutionale si care vor conduce la blocarea activitatii Ministerului Public, inclusiv D.N.A

2. Sustinerea demersului PICCJ de a cere Avocatului Poporului sesizarea CCR cu privire la neconstitutionalitatea OUG nr. 7/2019

3. Solicitarea ca titularii indreptatiti sa declanseze un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern ca legiuitor delegat si Autoritatea judecatoreasca, intrucat modificarile aduse prin OUG nr. 7/2019 pun in imposibilitate Ministerul Public sa isi exercite atributiile constitutionale.

4. Transmiterea unei scrisori deschise catre ministrul Justitiei pentru a explica modul in care urmeaza sa fie derulata si finalizata procedura de ocupare a functiilor de procuror sef sectie la D.N.A in intervalul de 22 de zile, ramas pana la expirarea delegarilor, avand in vedere ca, urmare a OUG 7/2019 delegarea in aceste functii nu mai este posibila

5. Sesizarea reprezentantilor GRECO – Grupul Statelor impotriva Coruptiei si a Comitetului MONEYVAL (Comitet de experti pentru evaluarea masurilor de combatere a spalarii banilor), ambele organisme din cadrul Consiliului Europei, cu privire la modul in care OUG nr. 7/2019 va afecta eficienta organelor de urmarire penala din perspectiva infractiunilor de combaterii coruptiei si a spalarii banilor.

6. Transmiterea pe pagina de internet a institutiei a unui mesaj public privind riscul blocarii activitatii institutiei ca urmare a OUG nr. 7/2019 si a paralizarii combaterii coruptiei la nivel inalt.

In cursul sedintei, au fost supuse votului Adunarii generale si alte propuneri ale participantilor, care nu au intrunit insa numarul de voturi (majoritate simpla din numarul celor prezenti) necesare adoptarii".

Iata ce sustinea DNA in comunicatul din 20 februarie 2019:


Comentarii

# Valter Cojman date 26 February 2019 15:37 +6

Legea nr. 62/2011 privind dialogul social este cea care reglementează în detaliu încetările de activitate inclusiv în instituțiile publice. Art. 202 "Nu pot declara grevă: PROCURORII, JUDECĂTORII, (...) precum și alte categorii de personal cărora li se interzice exercitarea acestui drept prin lege." Deci..., in acest moment, toti magistratii care au protestat si protesteaza sunt infractori. Din păcate, din 2005, datorită lui Băsescu și Macovei, exista "justiție" = POLIȚIE POLITICĂ SECURISTO-STALINISTĂ DE TIP MAFIOT. IohaniSS a ridicat-o la rang de POLIȚIE POLITICĂ SECURISTO-STALINISTO-NAZISTĂ DE TIP MAFIOT... Așa că nu se poate avea încredere în ea pentru că datorită ei nevinovații au înfundat pușcăriile sau ales cu dosare penale care le-au stricat carierele, viețile și chiar familiile în timp ce adevărații vinovați ajung pe la Cotroceni sau sunt mari ștabi în "justiție", servicii secrete și speciale, etc. Când o să-l văd băgat la pușcărie pe Băsescu în dosarul FLOTA, când o să-l v

# Raul date 26 February 2019 16:10 +1

DNA PUSA IN PERICOL, DATORITA MANAGEMENTULUI PROST DIN ULTIMII 6 ANI, CEA MAI MARE RATA DE ACHITARI DIN LUME. INTRAREA IN Guinness Book of Records.

# DODI date 26 February 2019 16:47 +3

În realitate DNA este blocată din cauza prostiei și a lipsei de profesionalism a diletanților de la ei. Așa că se aplicând Legea lui Murphy: ”a greși este omenește, dar a da vina pe altcineva este și mai omenește”, rin astfel de artificii înceracă să abată atenția de la prostia lor crasă. Pentru #rezistenți: procentul de 40% achitări nu a fost inflențat de nici o OUG, ci doar de nesimțire, lipsă de profesionalism și prostie. Cel mai dăunător melanj.

# Așa să vă ajute Dumnezeu! date 26 February 2019 17:14 +5

Cea mai eficientă structură de crimă organizată din sistemul judiciar național - DNA, în pericol. Hai, mă emoționez în 3D, să faceți plici că vă blocați? Nu cred până nu văd. Pe persoană fizică, îmi doresc să vă văd dezosați social în piața publică, pas cu pas, cu ar zice Antiromânul Perfect, apoi, puțin câte puțin, să presărăm sarea suferințelor pe care le-ați pricinuit Neamului Românesc. Așa să vă ajute Dumnezeu!

# DNA nu trebuie blocata ci desfiintata ! date 26 February 2019 18:28 +2

Dusmanul poporul constatam ca-i de fapt fosta securitate care si-a schimbat doar numele in SRI . Care facea si desfacea dosare , exact ca pe vremuri. Acesti ratani trebuie pedepsiti pentru toate interventiilor lor in jusititie. Evident ca nu toti sunt lepre dar cativa sefi de pe acolo ar trebui schimbati si trimisi pe santier ca niste necalificati ce sunt si care paraziteaza bugetul tarii. :eek:

# mitica date 26 February 2019 18:31 +1

DNA trebuie desfintat !A dovedit ca este o organizatie terorista !

# Andey date 26 February 2019 20:25 -1

Jos DNA

# şişu date 27 February 2019 15:49 +2

Nişte cabotini!Povesti de stors lacrimi de la babe comuniste!Ce dacă nu mai au procurori sefi secţie?Atribuţiile lor pot fi preluate de procurorii sefi adjuncţi ai DNA!Unul are in coordonare sectia judiciară iar celălalt are în coordonare sectia de urmărire penală!Bine ca nu s-a vacantat postul de procuror sef serviciu tehnic a dl Baiass!Adică ochiul şi timpanul DNA!Că atunci chiar erau in aer!Nu mai aveau obiectul muncii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii