CIRCULARA STALINISTA – Antena 3 a scos documentul care o infunda pe Kovesi. Fosta sefa DNA a bagat pe gat procurorilor o circulara prin care le-a dat voie sa foloseasca martori acoperiti, cu dubla identitate in acelasi dosar, ca sa realizeze probatoriul. Culmea tupeului, Kovesi a pretins ca asemenea metode secrete “garanteaza loialitatea administrarii mijloacelor de proba”. Judecatorii erau informati printr-o adresa secreta, ascunsa inculpatilor si avocatilor (Document)

Scris de: George TARATA

10.03.2019 11:47
Vizualizari: 8996

A aparut documentul care o infunda pe fosta sefa a DNA Laura Kovesi (foto) in dosarul in care este urmarita penal pentru constituire de grup infractional organizat in modalitatea coordonarii si complicitate la represiune nedreapta sub forma participatiei improprii, in legatura cu abuzurile comise de procurorii de la DNA Ploiesti. Este vorba mai exact despre circulara semnata de Laura Kovesi, prin care aceasta a dat liber la folosirea unui martor in dosarele DNA atat cu identitate reala, cat si cu identitate protejata.


Circulara a fost prezentata vineri seara, 8 martie 2019, de jurnalista Oana Stancu in cadrul emisiunii “Exces de putere” de la Antena 3. Documentul a fost semnat de Kovesi in octombrie 2016, urma unei sedinte pe care aceasta a avut-o cu procurorii din Sectia judiciara penala si cu sefii din cadrul DNA, si a fost transmis catre Sectia de combatere a coruptiei, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militare si tuturor serviciilor teritoriale. Cu aceasta ocazie, Laura Kovesi precizeaza ca nu exista niciun impediment pentru procurorii DNA sa foloseasca o singura persoana in acelasi dosar atat cu identitate reala, cat si cu identitate protejata. Totodata, Kovesi le-a transmis procurorilor sa informeze doar judecatorul despre asemenea practici, printr-o adresa cu regim secret de serviciu, ceea ce inseamna ca inculpatii si aparatorii acestora nu aveau acces la metodele de lucru ale DNA. Culmea tupeului, Kovesi a pretins ca, odata informat judecatorul, folosirea unor asemenea practici asigura garantia de loialitate a administrarii mijloacelor de proba.

Oricum, cert este ca datorita acetui mod de lucru al DNA s-a ajuns la situatii revoltatoare si cat se poate de ilegale, credem noi, in care martorii erau dublati, si chiar triplati. S-a intamplat spre exemplu in dosarul in care vizata era Ana Maria Patru, caz in care denuntatoarea Irina Socol a dat declaratii cu identitate reala, dar si identitatile de “Mocanu Denisa” si “Vranceanu Constantin Marius” (click aici pentru a citi). De asemenea, la fel s-a intamplat si in dosarul ex-primarului din Iasi Gheorghe Nichita, in care fosta prietena a acestuia a dat declaratii cu identitate reala si sub identitatile de “Gheorghe Popescu” si “Marina Savulescu” (click aici pentru a citi).

Iata circulara Laurei Kovesi (vezi facsimil):

“Urmare sedintei saptamanale de analiza a solutiilor avute cu procurorii Sectiei judiciare penale la data de 05.10.2016 si la care au fost invitati sa participe toti procurorii sefi sectie/serviciu/birou din cadrul structurii centrale a directiei, a rezultat ca au fost intalnite situatii cand, pe parcursul urmaririi penale aceeasi persoana a fost audiata atat in calitate de martor cu identitate protejata, cat si in aceea de martor cu identitate reala.

S-a apreciat ca nu exista vreun impediment pentru procurorul de caz de a proceda la aceasta modalitate, cu precizarea ca cele doua declaratii nu constituie probe distincte in cadrul procesului penal, necesitatea acestei audieri rezultand in functie de stadiul urmaririi penale.

Totodata, procurorul va informa numai instanta de judecata despre aceasta situatie la momentul trimiterii dosarului in judecata sau pe parcursul cercetarii judecatoresti, printr-o adresa cu regim secret de serviciu.

Sub acest aspect precizam ca exista o jurisprudenta a instantelor de judecata in care au existat astfel de situatii si judecatorii au audiat pe parcursul cercetarii judecatoresti persoana respectiva atat cu identitate reala cat si la un alt termen de judecata au audiat-o cu identitate protejata.

Asadar, garantia de loialitate a administrarii mijlocului de proba in conditiile descrise este asigurata prin incunostiintarea judecatorului”.

Comentarii

# SPARTAKUS date 10 March 2019 13:10 +15

ANTICORUPTIA,din Romania,pe care multi o privesc cu ochii de fanatici,nu-i decat o saga plina de erori,de excese,de falsuri si escrocarii,de abuzuri,de banditi destepti si hoti prosti,de politicieni naivi si javre,de procurori selectati dintre studentii cei mai slabi,dar icrancenati,montati sa curete un teritoriu strategic de la noua granita,dintre doua lumi.Asa a aparut si KOVESI "indoctrinata"de primul betiv a tarii numit Basescu!Aruncata apoi,in campania zisa anticorptiei,trecand la excese grotiere,folosindu-se de procurori mediocri,convinsa fiind ca da lovitura vietii sale!In acest mod pervers a reusit performanta de a-si asigura un loc sigur la peniteniciarele Rahova,Jilava ori Targsor,unde cu cercitudine va ajunge!!!!!

# DODI date 10 March 2019 18:07 +2

Slujirea, în stilul arhicunoscut de mitoman fruntaș, este în stare să-și nege propriile actele de identitate dacă nu corespund ”năzuințelor” ei fierbinți. Asta în condițiile în care unii intelectuali românii s-au încolonat în spate (pentru pupincurismul de rigoare) sau în față (pentru a-i săruta condurii). În aceste condiții micimea ei profesională, caracterială și de bun simț sunt considerate normale, mai ales că legile sunt pentru ea facultative. Atâta vreme cât instituțiile care ar trebui să i le aplice lucrează la fără frecvență sau cu o frecvență redusă spre zero. Ar trebui să se știe că de multe ori inacțiunea înseamnă o aprobare tacită. Din această cauză Guvernul României ar trebui să se implice activ pentru a împiedica această nulitate să ne reprezinte în exterior. Acum cât nu e prea târziu.

# Ce jeg a bagat Soros in Justitie date 11 March 2019 13:52 0

Ce jeg a bagat Soros in Justitia romana, de-alde Kovesi, Pruna, Zdreanta, Daniletz, Lancranjan Veverita etc. Si acu vrea jegul legalizat la Bruxelles, prin aceeasi Kovesi?

# procurorul date 10 March 2019 13:15 +3

30 de ani la Targsor. Cu toate garantiile de loialitate pe care le doreste individa.

# Adicatelea date 10 March 2019 13:24 +1

Inculpatul sa stie identitatea martorului acoperit..pai de ce mai e acoperit?

# Gilu date 10 March 2019 13:33 +8

Conform acestei reguli de conspirativitate , d- na Kovesi va actiona in calitate de Procuror General European sub mai multe identitati : o data va fi A.I.Vishinsky , alta data Lavrentii Beria , pe urma Ana Pauker , ori Raluca Pruna... Lasand gluma la o parte, aceasta " sminteala " , trebuie analizata de catre cei mai mari doctori psihiatri , mai ales pentru faptul ca au existat judecatori care au acceptat in cunostinta de cauza asemenea probe: citeste , aranjeaza - l pe amarat si da - mi plicul galben inapoi ...

# ^^ date 10 March 2019 14:02 +1

Pai ba oameni buni.. Dar judecatorii care citesc rahaturile alea in regim seret de serviciu si accepta rahaturile? Cu ei cum ramane? Desi eu tind sa cred ca manevra asta nu merge la orice judecator.. Dar hei, Inspectia Judiciara doarme in papuci. Ia sa ia ei la puricat toate dosarele suspecte cu martori acoperiti. Ia sa ceara avocatii sa vada identitatile reale ale martorilor protejati cand au suspiciuni (vezi cazul Ana Maria Patru). Altfel, frectie la picior de lemn.

# e in regulă date 10 March 2019 15:50 -8

E ok să fie audiat unul cu identitate reală, dar și cu identitate protejată. Cu identitate reală spune doar ce poate, cu identitate protejată spune și ce nu putea să o facă. Totul e să nu spună același lucru și cu identitate reală, și cu identitate ascunsă pentru că se crează impresia că sunt 2 martori cu privire la același aspect. Deci e in regulă. Dacă doar asta e acuzația SIIJ...e apă de ploaie. Concentrati-vă atentia pe chestia cu confirmat rechizitoriul pe care nu a vrut să-l vizeze nimeni, restul sunt prostii, vă pierdeți timpul.

# golan date 11 March 2019 02:39 0

Probabil ca nu e legala circulara,d'a de ce nu s-au revoltat judecatorii cand au primit instiintarile alea ca aceeasi martori au dubla sau tripla identitate si banuiesc ca astfel in toate situatiile era vorba de procese inechitabile. Eram convins inca din cazul ''judecatoarei porno'',ca martorele ''protejate''erau tarfe acoperite securiste si cred ca s-ar descoperi si acum ca asa a fost,ca pentru judecatoarea aceea in sensul condamnarii s-a dat comanda,cu sau fara ''camp tactic''sau protocol,dar care s-a executat.

# Nu e deloc in regula date 14 March 2019 14:58 0

Pai hai sa poarte toti masti la procese. Si glugi. Identitatea martorului trebuie protejata numai in cazuri excepționale, cand e clar ca ii e amenințata viata. In rest, sa isi asume ce spune, e vorba de viata unui om.

# Baran Gheorghe date 10 March 2019 15:54 +7

Pentru orice om sanatos la cap , apare o intrebare retorica: cand spunea martorul adevarul, cand era acoperit sau cand era descoperit?

# escu date 10 March 2019 16:14 +1

Ilegalitățile Luluței continuă? Pe ce se bazează și cine a aprobat protecția SPP a acesteia? Are aprobarea CSAT? De ce SPP exagerează cu măsurile de securitate asigurate acesteia, mai cu seamă că este „mult iubită de popor”? A se vedea și mitingurile deșănțate de susținere a acesteia. Ce alt fost demnitar a beneficiat de protecția SPP? Ponta, a doua zi de la demisie, se plimba singur pe stradă. Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, beneficiază și el de protecția SPP?

# AVOCAT date 10 March 2019 20:29 +3

KOVESI, MIRICA , CERBU, AMARIEI,IACOB,NISTOR.ECHIPA DE ELITA PLOIESTI ETC ,PUSCARIE PE VIATA, PENTRU CA , SE INTOARCE ROATA , SA NU II UITE SI PLUTONUL DE EXECUTIE SELARU , FRANCISCA, IULICA FARA FRICA , MAI BINE ZIS PENTRU MORTII SI PETRU FAMILIILE DISTRUSE ETC VA ASTEAPTA JUDECATORUL MUSTATA, ADAMESCU SI ALTI

# steluta date 10 March 2019 22:51 +2

Kovesi este deconspirata astăzi de stăpânii ei ca personaj politic impus de PPE și de globaliști , lămurindu-ne pe toți ce rol a jucat in subjugarea economica și politica a României Sa speram ca va răspunde penal pentru abuzurile și trădarea de tara

# cozma ioan date 11 March 2019 10:38 0

stimata redactie acest document, tradus in limbile folosite la brussel, merita expediat sre informare handicapatilo din ppe care o sustin pe cheovesoaia la sefia procuraturii ue , sa vada si netotii aia cu ce s-a remarcat individa ! cu cel mai mare respect pt dv.!

# lorel date 11 March 2019 14:10 0

incredibil ce justitea a avut aceasta tara in perioada de trista amintire kovesi - Basescu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii