28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIUNGA-N PAR – Judecatorii Bogdan Mateescu, Mihai Balan si Andrea Chis si-au luat-o-n freza. Tentativa celor trei de a apara independenta si reputatia profesionala a judecatoarei Georgeta Ciungan de la Tribunalul Bihor, pe motiv ca aceasta a fost cercetata de Inspectia Judiciara, a esuat lamentabil. Mai incercati, poate data viitoare va iese

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 June 2020 17:17
Vizualizari: 4497

Saracul Bogdan “Bobita” Mateescu (foto 1)... Saraca Andrea Chis... Fix in zilele in care au fost luati la ochi de avocatii din aproape intreaga tara (click aici pentru a citi), Mateescu si Chis au trebuit sa suporte o umilinta chiar in CSM. Si asta la doar cateva zile dupa o alta umilinta, cea in care Mateescu si Chis s-au trezit ca au fost singurii care i-au facut pe plac judecatoarei activiste Alina Mihaela Nita si au votat impotriva colegei lor din Consiliu, Gabriela Baltag (click aici pentru a citi).


 

Dupa aceste episoade, Bogdan Mateescu si Andrea Chis au luat flit joi, 12 iunie 2020, in Sectia pentru judecatori a CSM. De data aceasta, alaturi de cei doi, implicat a fost si judecatorul Mihai Balan, cel care in ultima perioada a dat semne de indreptare si a lasat impresia ca iese de sub anumite influente negative din Consiliu. Concret, Mateescu, Balan si Chis au esuat in tentativa de a apara independenta si reputatia profesionala a judecatoarei Georgeta Ciungan (foto 2), de la Tribunalul Bihor, in urma unei sesizari pe care chiar ei au facut-o. De altfel, Mateescu, Balan si Chis au fost singurii care au votat pentru oblojirea lui Ciungan, alti 5 membri ai Sectiei pentru judecatori votand impotriva, in timp al noulea vot a fost nul.

 

Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea cererii de aparare a independentei si reputatiei profesionale a doamnei judecator CIUNGAN GEORGETA, judecător la Tribunalul Bihor. (3 voturi admitere, 5 voturi respingere, 1 vot nul)”.


Poate data viitoare


Cazul a fost prezentat de Lumea Justitiei in cursul anului trecut. Georgeta Ciungan s-a victimizat ca, vezi Doamne, Inspectia Judiciara i-ar fi deschis dosar de cercetare disciplinara dupa ce a sesizat CJUE pentru a afla daca are voie sa nu respecte deciziile obligatorii ale CCR. Imediat pe fir a intrat Bogdan Mateescu, care dupa un dialog avut cu Ciungan pe pagina de Facebook, in cadrul caruia i-a transmis ca “voi face tot ce tine de mine”, a sesizat Inspectia Judiciara, impreuna cu Mihai Balan si Andrea Chis. Cei trei au facut o cerere de aparare a independentei lui Ciungan fata de modul de desfasurare a anchetei disciplinare. Dar nu doar atat, caci aceleasi personaje au cerut si efectuarea unor cercetari de catre Inspectia Judiciara si fata de inspectorul implicat in dosarul judecatoarei Georgeta Ciungan. Atat de bine a facut Mateescu “tot ceea ce tine de el” incat a fost trimis la plimbare, asa cum am vazut mai sus. Probabil atat poate la acest moment.

Pe de alta parte, adevarul in acest caz a fost scos la iveala chiar de Inspectia Judiciara. Astfel, IJ a precizat ca intr-adevar a verificat-o pe judecatoarea Ciungan, existand doua lucrari, insa niciuna dintre ele nu a vizat vreo sesizare la CJUE. Mai mult, ambele lucrari au fost clasate (click aici pentru a citi).

Revenind la Mateescu, Balan si Chis: ghinion, poate data viitoare!

Comentarii

# Curtea de apel cluj date 12 June 2020 17:30 +12

Aceste trei nulități juridice trebuie zburate nu doar din csm,ci din magistratură. In timp ce judecătorii muncesc in trei schimburi,cu măști pe fata si cu sticle de dezinfectanti lângă ei,acești trei cu 40.000 ron lunar latră la stele. Nu au bunul simt de a se documenta atunci cand pt toti judecătorii politici sar ca arși. Oare ceilalți colegi nu sunt frustati cand vad ca asemenea nulitati le hotărăsc cariera?

# escu date 12 June 2020 18:34 +6

Unde a făcut fă****** aceasta studiile de drept? Cum este posibil să ceri acceptul CJUE să respecți sau nu deciziile organelor în drept din România? Vai de mama lor de magistrați dacă așa gândesc. Unde este independența și suveranitatea statului român? Cum să contești deciziile CCR, organ constituțional care are drept de a apăra CONSTITUȚIA ROMÂNIEI? Poate ar trebui ca, periodic, magistrații să mai treacă și pe la niște cursuri de perfecționare serioase, nu din acelea care incită la proteste.

# Obs date 13 June 2020 11:43 0

Pun sub semnul intrebarii obligativitatea respectarii deciziilor C.C.R. si vor apararea reputatiei profesionale ?!

# CODUL LUI HAMURABI date 16 June 2020 02:36 0

Asta-i magistrat care judeca pe altii?vai de capul ei si a celor care vor ajunge sa fie judecati de farsoarea asta!NU MERITA LOCUL PE CARE IL ARE,NU ESTE DEMNA DE FUNCTIE .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva